תמיכה בנקאים והסבר
חברים, רציתי להימנע מזה אבל אין ברירה: אני תומך בנקאים חד-משמעית. למרות שאני חושב שהיו צריכים להודיע במפורש על החסימה. לכל מי שלא מבין מה ההבדל בין פורום לקהילה: פורום הוא פלטפורמה ממוחשבת. קהילה היא האנשים המשתמשים בה ויש להם זכות להגדיר עצמם כקהילה. מנהל קהילה (באנגלית זה יותר טוב - Moderator - כלומר, יו"ר או ממתן) חייב לשמור על הקהילה לפי כללים ברורים אחרת היא הופכת לפורום מלא זבל, השמצות, זימה וכו´. הפורום הזה בכל גלגוליו (למעט תקופה קצרה בוואלה) הוא אחד המובילים בארץ דוקא בגלל השמירה הזו, שהיתה אגב עד לאחרונה מאד מאד ליברלית. פ"ש עבר את הגבולות יותר מפעם אחת (ואני יודע שהוא מן הסתם קורא את זה) ולצערי העמוק לא עזרו גם שיחות עימו (שלי, של הנקאים, של אחרים) הן בע"פ, הן באימייל והן בצ´ט. בכל פעם שנראה שיש מגמת שיפור הבחור פשוט מתחיל מחדש אחרי כמה זמן. לגרעין הקשה של הקהילה הזו פשוט נמאס, לרובם כבר נמאס אפילו לצעוק. זה שמדובר באינטרנט לא אומר שכל אחד יכול לכתוב מה שבא לו. אם אתם רוצים משהו אנרכיסטי ומגניב שכזה אתם מוזמנים להיכנס לצ´טים אחרים, לפורומים אחרים או לערוצי IRC - שם האנרכיה חוגגת ואיש הישר בעיניו יעשה. כמו במערב הפרוע. כל אחד והכיף שלו. הקהילה הזו כבר לא נמדדת לפי גודל האקדח של כל אחד אם אתם מבינים את כוונתי... אני מסכים שפ"ש הביא עימו מידע מסויים, חלקו חשוב מאד, חלקו בולשיט ומוצא מהקשרו. אני חושב שנזקו גדול מתועלתו. לכל מי שהדבר אינו מוצא חן בעיניו יש לי הצעה פשוטה מאד - בואו נתפצל ! עבד בפלמ"ח ? עבד. עבד באצ"ל? עבד. עבד בפת"ח ? אולי, ימים יגידו. הקהילה הזו תשמור על אופיה כפי שאנו רוצים כאשר כולם מוזמנים להשתתף תוך שמירה לפחות על שפה תרבותית. יש פורום פעיל בוואלה או ב IDIVE וכל מי שאינו מסכים עם מדיניות הפורום הזה מוזמן להשתתף בו. אני אפילו מציע שפ"ש ינהל שם את הפורום לפי המדיניות שלו, שהיא זכותו. וכל אחד יכנס לפורומים לפי הענין והאוירה הרצויה לו.