לנקאים שלום

נאה דרשת, סושי

מילים כדרבנות ונראה לי שה"נקאים" נסחפו בזרם העכור (שלא הם יצרו אותו) לכוון ההפוך ב-180 מעלות לרוח הפורומים החפשית של האינטרנט. היוהרה, ההתנשאות הם סממנים לא הולמים פורום מקצועי וחשוב כמו פורום זה. אני מציע שכל אחד יעשה "ריסט" למחשב המוחי שלו ויקום מחר בבקר עם שיר חדש בלב. לילה טוב.

Black Tip

New member
מסכים עם SUSHI

גם אם נאמרו ע"י פ"ש דברים בוטים וקשים, ולפעמים לא עניניים, הכותב נתן גם דברי טעם. אפשר לסנן, אפשר להתווכח, אבל החסימה הינה פעולה גורפת מדי. מה יקרה כשלא תאהבו אותי ?!!?!? הרמה הנשמרת ע"י הנקאים היא מעולה. כל מי שרוצה לבדוק את פורומי הצלילה האחרים מוזמן. אין בהם פוליטיקה, אבל יש מסחר, קישורים לאתרי סקס, דילים באנטליה וסופ"ש במלונות בים התיכון. אני מעדיף את הפוליטיקה. בטלו חסימות גורפות.

הנקאי

New member
נשקול את תגובותיכם בכובד ראש ../images/Emo19.gif

עם זאת, לפורום מסויים זה יש גרעין של כחמישים משתתפים מלאים, היינו שמשתתפים במכלול פעילויות הפורום, ואפילו אחד מהם לא שירשר כאן תמיכה בהודעת פיני. כמובן שכולנו רוצים כי רבים ככל הניתן יצטרפו לפורום ויעשירו אותנו ואת עצמם, ולכן יש ערך רב בעינינו גם לדעות מצטרפים חדשים, וכאמור נשקול את הודעותיכם. פ"ש עבר בפורום זה על כל כלל אתי אפשרי. עם כל הכבוד לחדשים אנו חייבים לראות את פעילותו כמכלול מאז אפריל ש"ז. במשך חודשים הוא ביצע הצפות בפורום. הוא מאשים חברי פורום תמימים (ואנו מכירים אותם, כך שיכולים לשפוט) בקונספירציות שונות ומשונות, מגוחכות לחלוטין. בכל מקום שהביא מידע היה זה מידע חלקי ומטעה - ראו פרשת 4 הצוללים בדהב. הוא מחרף ומגדף חברי פורום בכל הזדמנות, תוך שימוש חוזר ונשנה (לא מעידה חד פעמית) בביטויים שכל אחד מהם מצדיק הגבלה. בחודשים הראשונים להופעתו הוצפה הנהלת הפורום בקריאות פומביות להרחיקו. כיום מרבית החברים הקבועים ממשיכים באופן פרטי לבקש את הרחקתו אך מאסו בדיון הציבורי בעניין. עם זאת, שום מידע לא הועבר לחברים אחרים מעבר לדיווחינו כאן, שמדברים בעד עצמם. כשם שאתם, מצטרפים חדשים יקרים, מבקשים מאיתנו לשקול שנית את החלטתנו, אנא נסו גם אתם לראות את הצד של חברי הפורום הותיקים המרגישים בעוצמה רבה כי פ"ש הרס והורס להם את הפורום בהתנהגותו. לא מן הנמנע, ואיננו אומרים זאת בניגוח, כי הפתרון הוא מיסוד שני פורומי צלילה מקבילים שלכל אחד מהם אופי משלו. לחץ מופרז על חברי הפורום הותיקים יוביל לדעתנו לכך, שכן חברי הפורום רוצים לראותו במתכונת הישנה והטובה שאתם - המצטרפים החדשים - לא זכיתם לצערנו להכיר. אנא, חישבו אם אכן בזאת אתם רוצים. החלטת ההגבלה עומדת בעינה לעת עתה, אך כאמור אנו שוקלים בכובד ראש את מכלול הטיעונים שהועלו כאן, ומצפים גם מכם לעשות זאת מצידכם. אנו מציעים כי נחזור לשגרת הדיונים המעניינים והפוריים שהחלו בימים האחרונים, ונניח לזמן מה לנושאים השנויים במחלוקת, עד הרגעות הרוחות בפורום. בברכה, הנקאים

akira

New member
חברים מלאים ? ../images/Emo5.gif

האם זה אומר שאנחנו ( ה NEWBIES) שווים פחות מחברים אחרים בפורום ? זאת גישה די מתנשאת לדעתי, לא כולם יכולים/רוצים לבוא למפגשי פורום, לא כולם משתתפים בצ´ט ולא כולם כאן מספיק זמן .... בקשר לפ"ש עצמו, לנקאים בתור מודרטרים יש זכות מלאה לעשות מה שבא להם. לאנשים שזה לא נראה הם יכולים לעזוב את הפורום - דמוקרטיה. לי אישית לא הפריעו ההודעות שלו, למרות שאני יכול להבין למה אנשים אחרים עצבניים עליו... בקיצור אני נייטרלי :) -דניאח

הנקאי

New member
חבר יקר ../images/Emo19.gif

ודאי שאינכם שווים פחות מחברים אחרים ! חלילה ! אבל, מבחירה או בכוח הנסיבות, חברותכם מלאה פחות (לא שווה פחות) משל אלו שצוללים יחד ומרבים להפגש. כך התגבשה קהילה מסויימת זו, מה לעשות? זה מה שנותן לה את אופיה המיוחד שככלות הכל דומה שכמעט כולם מוקירים כאן. ואת אופי הקהילה קובעים חבריה המלאים בראש וראשונה, זה רק הוגן וסביר. ובעצם, הרי אתה ודאי לפחות צולל מדי פעם. למה שלא תעשה את זה איתנו? "אולי תאהב את זה פתאום"? (פרס למזהה הציטוט
) אין לך מושג כמה כל הפורום נראה אחרת אחרי היכרות אישית, וכבר ראינו עימותים קשים שהפכו לידידות מופלאה אחרי צלילה יחד. זה נכון אגב אפילו בין הנקאים לפ"ש במישור האישי, אלא שבמישור הקהילה שברשת הגיעו הנקאים, לאחרי חודשי לבטים ארוכים, להחלטה שהגיעו.

הקרפיון

New member
מסכים עם sushi

פ"ש, דרך אגב, הביא את ההודעה המקורית שעליה הוא נחסם בפורום איכות הסביבה. במקרה לגמרי תגובה לשרשור שאני התחלתי. תקראו בעצמכם. הודאה סבירה, גם אם כבר ראיתי מעודנות ומנומסות ממנה. אני כתבתי הודעה חריפה ממנה כתגובה באותי מקום בשירשור, ומחקתי אותה רא בגלל שהגיע אלי מידע ממקור אמין בעיני (אל אף שנותרו בי ספיקות רבות לגבי הדיוק של המידע שהבאתי). אם לכם כלכך מפריעים דבריו, תוסיפו אופציה ל kill-file ותנו לכל אחד לעשות את החשבון שלו. או שתאפשרו כיווץ של חלק משירשור ([+] ן[-], כמו בהרבה תוכנות). גם אם אני לא אוהב את הסגנון שלו, הוא טורם מידע שאף אחד אחר פה לא יודע או חולק פה.

mukk jsa

New member
סושי

אני תומך לחלוטין בדבריך אני אישית נחסמתי על ידי המנהלים ללא כל סיבה והיות ואני לא פעיל בפורום ואני משתתף פסיבי בו מתוך עיניין ואהבה אני לא רוצה להגיד מה אני חושב באמת. מכתבך למנהלים מדבר בעד עצמו. תודה לך.

הנקאי

New member
אם להעמיד דברים על דיוקם ../images/Emo19.gif

הרי לאחר שנסיונות פניה שונים אליך נכשלו, הוגבלת זמנית עד יצירת קשר עם הנקאים לשם בירור פרשיית העלבה מכוערת של חברי פורום בצ´ט. על אף שתמוה היה להניח כי אדם כלשהו התחזה בצ´ט בדיוק בשמך הבלתי שגרתי (היפוך אותיות של "צולל חדש") קיבלנו ללא סייג ומיידית את הכחשתך, ושחררנוך מני וביה. באותה פרשה הוגבלו זמנית עוד אנשים אך לא מצאנו לנכון לדווח על כך פומבית מפאת כבודם, וחבל שאתה בוחר לעשות זאת עתה ובדרך זו.

ברוך שפטרנו מעונשו של זה

אני יחסית חדש כאן (נדמה לי שחודשיים) והגעתי לכאן מתוך חיפוש אחר מקום לדבר על *צלילה*. אחרי התלהבות ראשונה שמצאתי פורום פעיל על צלילה, התחלתי להרגיש שזה לא זה. חלק ניכר מהדיונים היו על פוליטיקה ומעורבים בתאוריות קונספירציה חסרות בסיס והשמצות אישיות, כשהשם שחזר שוב ושוב היה פ"ש. ולא שהוא לא הביא מידע, אלא שרוב (אם לא כל) מה שהוא הביא אלו חצאי אמיתות, חצאי סיפורים, תגובות לא ענייניות ו"המשך יבוא". מה שנראה כאילו הוא מידע יחודי ורב ערך אינו אלא גיבוב פרטים שאינם מתגבשים לשום דבר. אולי (אולי!) הוא ידע על מה הוא מדבר, אבל *אני* לא יודע על מה הוא דיבר. מלבד האוירה הבלתי נעימה שאותו אחד הישרה כאן, מלבד הנושאים שאינם מעניינים אותי (אני מתעניין בצלילה. לא בפוליטיקה), גם לא מצאתי שום מידע בעל ערך אמיתי. יכולתי להוסיף כמה דברים מאוד לא פרלמנטרים על אישיותו, אבל הם אינם רלוונטים לחסימתו. הם רק ערך מוסף להחלטה. כך שבהחלט אני משמיע אנחת רווחה שאותו טרדן מעכיר אוירה נעלם. אני חושב שההחלטה נכונה, עניינית ובנימה אישית - גם נעימה.

גם אני תומכת בנקאים

כצוללת מתחילה (וקוראת פאסיבית לפחות שנה), למדתי המון דברים על צלילה מהפורום הזה. כשפ"ש מתחיל לכתוב את ההודעות שלו, יוצאת לי כל הסקרנות להסתכל על ההודעות. לא מבינה למה הוא מתכוון. לא מבינה מה הוא רוצה. על מה הוא מדבר. למי הוא מדבר. למה. אם יש לו עניינים לא סגורים עם אנשים שיסגור איתם באופן אישי ולא בפורום. למה הוא תמיד כותב המשך יבוא ולא כותב מה ההמשך. ההודעות שלו תמיד מסובכות ומנופחות כך שגם אם נדמה לי שיש שם מידע ענייני אני לא מצליחה לנפות אותו. וזה לא שהוא חבר שולי. הוא ממש משתלט על הפורום, בצורה לא נעימה.

פוסידון

New member
נקאים תיתעשטו ותשנסו מתניים ../images/Emo45.gif

מודה ועוזב ירוחם תודו שטעיתם חבל"ז

bennysnuba

New member
בסה"כ פילוביץ הביא אינפורמציה מועיל

אני לא מת על הסגנון ולא על הקונספירציה שהוא רואה בכל דבר (ועל זה צריך לעבוד ואולי קצת לקצץ) אבל הוא הביא הרבה עובדות נכונות שדי הואילו לנו.

ניב ד

New member
תמיכה בנקאים והסבר

חברים, רציתי להימנע מזה אבל אין ברירה: אני תומך בנקאים חד-משמעית. למרות שאני חושב שהיו צריכים להודיע במפורש על החסימה. לכל מי שלא מבין מה ההבדל בין פורום לקהילה: פורום הוא פלטפורמה ממוחשבת. קהילה היא האנשים המשתמשים בה ויש להם זכות להגדיר עצמם כקהילה. מנהל קהילה (באנגלית זה יותר טוב - Moderator - כלומר, יו"ר או ממתן) חייב לשמור על הקהילה לפי כללים ברורים אחרת היא הופכת לפורום מלא זבל, השמצות, זימה וכו´. הפורום הזה בכל גלגוליו (למעט תקופה קצרה בוואלה) הוא אחד המובילים בארץ דוקא בגלל השמירה הזו, שהיתה אגב עד לאחרונה מאד מאד ליברלית. פ"ש עבר את הגבולות יותר מפעם אחת (ואני יודע שהוא מן הסתם קורא את זה) ולצערי העמוק לא עזרו גם שיחות עימו (שלי, של הנקאים, של אחרים) הן בע"פ, הן באימייל והן בצ´ט. בכל פעם שנראה שיש מגמת שיפור הבחור פשוט מתחיל מחדש אחרי כמה זמן. לגרעין הקשה של הקהילה הזו פשוט נמאס, לרובם כבר נמאס אפילו לצעוק. זה שמדובר באינטרנט לא אומר שכל אחד יכול לכתוב מה שבא לו. אם אתם רוצים משהו אנרכיסטי ומגניב שכזה אתם מוזמנים להיכנס לצ´טים אחרים, לפורומים אחרים או לערוצי IRC - שם האנרכיה חוגגת ואיש הישר בעיניו יעשה. כמו במערב הפרוע. כל אחד והכיף שלו. הקהילה הזו כבר לא נמדדת לפי גודל האקדח של כל אחד אם אתם מבינים את כוונתי... אני מסכים שפ"ש הביא עימו מידע מסויים, חלקו חשוב מאד, חלקו בולשיט ומוצא מהקשרו. אני חושב שנזקו גדול מתועלתו. לכל מי שהדבר אינו מוצא חן בעיניו יש לי הצעה פשוטה מאד - בואו נתפצל ! עבד בפלמ"ח ? עבד. עבד באצ"ל? עבד. עבד בפת"ח ? אולי, ימים יגידו. הקהילה הזו תשמור על אופיה כפי שאנו רוצים כאשר כולם מוזמנים להשתתף תוך שמירה לפחות על שפה תרבותית. יש פורום פעיל בוואלה או ב IDIVE וכל מי שאינו מסכים עם מדיניות הפורום הזה מוזמן להשתתף בו. אני אפילו מציע שפ"ש ינהל שם את הפורום לפי המדיניות שלו, שהיא זכותו. וכל אחד יכנס לפורומים לפי הענין והאוירה הרצויה לו.

הולנדי

New member
דלת הקסמים הוצאת לי את המילים מהפה

אני מסכים לחלוטין שפ"ש הוא מיטרד, יחד עם זאת אינני סבור שההגבלה הוא הכלי הראוי לטפל בתופעה, מצ"ב מכתב ששלחתי לאחרונה לנקאים . לנקאים שלום ! כבר הבעתי את דעתי מספר פעמים בפורום יואל ז"ל , הפתרון היחידי לבעיית פילוביץ בפורום הצלילה הוא התעלמות של החברים מהודעותיו הפוליטיות שכן כל תגובה מביאה מיד לתגובה שכנגד וויכוח שלא לגופו של עניין אלה לגופו של אדם. אני כשלעצמי מזמן כבר לא טורח לפתוח את הודעותיו שכן 99% מהן הן קישקוש בריבוע. מחיקה ו/או חסימה לא תעזור, שכן הבן אדם שעיתותו כנראה בידו יפתח שמות נוספים עד בלי סוף ויטריד את כולנו ובפרט אותכם במבול של הודעות סרק , אשר יגררו תגובות נגד וכך הלאה. הפתרון האולטימטיבי הוא ה ת ע ל מ ו ת . לדעתי רצוי להעביר מסר, בין חברי הפורום פשוט לא להגיב. לדעתי אם נתעלם, והוא לא יקבל תגובה להודעותיו , הוא יעזוב אותנו לנפשנו לפחות חלקית , במקרה הגרוע לפחות לא יהיו תגובות שכנגד אשר מעמיסות על הפורום קשקושים. בברכה מירון ( הולנדי )

תומך בנקאים

תקופה ארוכה, ארוכה מידיי חיכיתי להמשך שיבוא שפ"ש בהטיח. תקופה ארוכה המתנתי שיסביר מה עומד מאחוריי הצהרות וסיסמאות. תקופה ארוכה כעסתי על חצאי אמיתות, כשהדברים התבררו במלואם לא מפיו אלא מפי אחרים ראיתי שהדברים סולפו או נאמרו כפי שנאמרו במטרה מכוונת להשיג הישג זה או אחר על חשבון האמת. לאחרונה הופיעו גם עלבונות וכינוי אנשים בשמות, יצא לי לראות כינויים אלה בטרם נמחקו. כל זמן שפ"ש ימשיך בכיוון הנ"ל נכחותו לא רצויה כאן. לאלו מבין קוראי הפורום שהם בהחלט חדשים בקהילה שלנו אני רק רוצה להגיד - אל תסתכלו על הדברים בראייה של חודש או חודשיים, תבצעו סיור לא בהכרח מעמיק בפורום IOL ותראו איך הדברים התפתחו, רק אחריי כן תחליטו אם התוצאה הנוכחית ראויה או לא. אם הנקאים יחליטו שהדבר נכון, אפשר להעלות שוב את ההודעות שנמחקו, על סמך תוכנם בלבד אפשר להצדיק את ההרחקה.

javierg

New member
פילוביץ´ שחף הביא הרבה הודעות

עם כל מיני נתונים על תאונות צלילה וארועים שקרו בעבר. לפחות בשני מקרים הוא "נתפס על חם" במתן חצאי אמיתות בצורה מניפולטיבית, ע"מ לקדם את עניניו הפרטיים (מסעות ההתנגחויות שלו, חשבונות אישיים ואפילו הספר שלו). לפחות בשני מקרים אלו, חצאי האמת היו יותר גרועים משקר. כשהתבקש להתייחס לשאלות מדוע פרסם חצאי אמיתות, הוא תמיד התחמק ממתן תשובה. למעשה הוא מעולם לא נתן תשובה עניינית על שום דבר שנשאל. במקרה הטוב הוא שלח לי אימיילים עם תוכן זהה: אל תתעסק בנושא הזה עכשיו. לדעתי פ"ש עשה הרבה יותר נזק משהביא תועלת (ושוב דעתי: הוא לא הביא שום תועלת, כי אי אפשר לסמוך על אחוזי המידע החלקי אותו הוא מביא, ולקוות ש"המשך יבוא"). אבל זו דעתי בלבד, ואני שמח שפ"ש הוגבל. מי שחפץ יכול לבקר את פורום איכות הסביבה שהפך באופן זמני למסע התנגחויות בכל העולם כולל הפורום הנוחכי וחבריו לדורותיהם, לא משהו חדש אצל ידידינו פ"ש. אני רוצה לציין שאיני מכיר אותו באופן אישי, אלא אך ורק על סמך הודעותיו וכמה אימיילים ששלח לי, ואין לי שום דבר אישי נגדו כבן אדם. אפילו פניתי אליו ע"מ להתייעץ איתו לגבי דבר מסויים.

גרזנית

New member
מציעה למכירה את מלאי נוגדי הבחילה

תומכת באופן מלא בנקאים! יישר כוח, על סילוק המטרדים בפורום מי שהפורום אינו מוצא חן בעיניו מוזמן לעזוב לפורומים אחרים, כפי שכבר נאמר כאן.

בובי

New member
בתור מנהל פורום סגור כבר שנתיים

רציתי להעיר כמה דברים. ראשית היתי ממליץ מאוד לכתוב את אמנת הפורום כלומר דברים שעליהם אסור לעבור אחרת תושעה מהפורום. (לדוגמא קללות אוטינג וכדומה) מנסיוני רצוי תמיד לדווח בצורה עינינית על מי שמשעים כדי להראות שקיפות והגינות. תהליך ההשעיה הנכון לדעתי הוא אזהרה במייל עם קישור להודעה המתאימה והסבר כי עברתה על חוקי הפורום בזה שכתבתה ... אם זה לא עוזר משעים לשבוע שבועים ואם גם זה לא עוזר משעים לצמיתות. בתקופה הראשונה של הפורום יש מין נסיון לבדוק גבולות ולכן יש הרבה בלאגן מחיקות והרחקות. אחרי זמן מה כולם יודעים מה הגבולות מה מותר ומה אסור ואז כבר הצורך במנהל פורום נעלם והפורום מתנהל על מי מנוחות . יש גם שיטה לחסום בצורה די הרמטית את הפורום כך שלא יוכלו לפתוח שמות חדשים והסברתי את העיקרון לאבי בתקווה שהוא לא יצטרך לזה. אני יצא לי לסלק לצמיתות רק בחור אחד ואני לא הצטערתי על זה. הזמן עושה את שלו ולאחר כמה חודשים האבק שוקע וכולם מבינים את מקומם . אשמח לעזור בעיצות ובניסיון המועט שלי. בובי

למעלה