למי שהתנגד לסדר פסח

Sophalin

New member
לא נכון

רוב החילוניים שאני מכיר לא אוכלים בשר חזיר, ולא מערבבים בשר וחלב כי זה לא כשר.

אמא שלי למשל שומרת כשרות, אבל כשהיא הייתה בחו"ל היא גילתה שהיא אכלה בשר כלשהו ברוטב שמנת.
זה לא הגעיל אותה אבל היא לא עשתה את זה אחרי זה ובדקה בציציות מה שנקרא.
 

someboddy

New member
אבל בשר ברוטב שמנת זה כשר.

בתורה לא כתוב שבשר בשמנת זה לא כשר - אלא אם כן כמובן הבשר הוא בשר גדי והשמנת עשויה מהחלב של אמא שלו. כל השאר זה רק פרשנות.
 

Sophalin

New member
שוב, זה לא ממש מדויק

למרות שאנשים חילוניים לא מכירים בהלכה על בוריה, הם עדיין גדלים בסביבה תרבותית יהודית שבה הושרש נושא האיסור של אכילת בשר וחלב יחד כפרשנות הרשמית לאיסור התורני.
רוב האנשים לא עוסקים בכלל בהילכות תורה, כך שהם מקבלים את הפרשנות הזו וזו הכשרות שבה הם מאמינים ולפיה הם חיים.
 

someboddy

New member
נכון, כשחילוניים מקיימים מצוות שבין אדם למקום

זה בד"כ נובע מהרקע התרבותי שבו הם גדלו, שכן אין ביהדות הפרדה בין תרבות לדת. בגלל ההשפעה התרבותית הזו הרבה פעמים גם חילוניים עושים ברית מילה, שומרים שבת במידה מסויימת וכו' - אבל זה עדיין מצוות דתיות. העובדה שחילוניים מקיימים אותן לא הופכת אותן למצוות חילוניות.
 

Sophalin

New member
לא נכון

אל תבלבל בין תרבות ודת. דת היא רק חלק מהתרבות והתרבות היהודית אינה יוצאת דופן.
התרבות היהודית היא עדיין תרבות נבדלת (גם אם לא בהכרח גזענית) בעלת מסורות ארוכות שנים ויש הרבה מסורות שמקיימים רק מתוך הרגל.
כמו למשל ברית המילה - שבעצם מה שהופך אדם מסתם איש מהעולם למישהו ששייך לעולם היהודי.
כמו למשל הפרדת בשר וחלב, שמירת השבת (באופן מסוים), חגיגת החגים היהודים וכו'.

העובדה שהמסורות האלו מקורת בדת לא הופך אותן למסורות דתיות בהכרח.
 

someboddy

New member
אתה מבלבל בין מצוות למנהגים.

מנהגים מקיימים מתוך הרגל חברתי. מצוות מתוך ציווי.

יש כמובן מעבר בין השניים - מצוות שהופכות למנהגים, כמו הכשרות בחברה החילונית, או מנהגים שהופכים למצוות, כמו הכובעים של זרמים חרדיים מסויימים. רבל עדיין יש הבחנה ברורה, מה מקיימים מתוך הרגל חברתי ומה מתוך ציווי.
 

אלוהימת

New member
לא מפונקים, יהירים

אין שום צורך דתי בלזרוק אוכל לאשפה. בין הוא כשר לבין אם הוא לא כשר, ואם נעברה עברה, לא החיילים הרעבים עברו אותה.
אפשר היה להודיע לחילים שהמזון חומם שלא על פי ההלכה (אני לא מאמין שיש צירוף מילים כזה...), וממש כמו הציפרים בבדיחה הידועה -
ירצו יאכלו לא ירצו לא יאכלו.... בתיאבון!
 

the ror

New member
תגובה.

נכון, אבל יש צורך דתי שיהיו פקודות בצבא שנוגעות לאוכל בצבא. ואותן פקודות הן הסיבה לכך שהאוכל נזרק.
 
למעלה