אני טוען שהפקודה הצהלית צריכה להיות שונה
ולא יהיה צריך להפר אותה.
ועם כל הכבוד אף אחד לא מכריח אותך להיות דתי, זהו עול שאתה בוחר לשאת על עצמך ואיש איינו צריך לסבול מכפייה בשל העובדה הזאת. אף אחד לא כפה עלייהם את העניין הזה, נעשתה פה טעות רצינית אבל הבחירה האם לסבול מכך או לא צריכה להיות של החיילים בעצמם.
יש הבדל משמעותי בין לתת לבן אדם לבחור כאשר אפשרויות הבחירה איינן מוצאות חן בעיניו לבין לכפות עליו בכוח לבחור באופציה מסויימת, כמו מה שקרה עם החיילים שאיינם שומרי מצוות במקרה הזה.
ונכון שכולם תורמים למדינה, אבל בעוד שחיילים דתיים (יהודים דתיים הכוונה) מקבלים את כל התנאים בדמות חיל שלם (או אגף או ואטאבר) המספק להם מצע של פוך לקיום כל פולחן דתי ולו הקיצוני ביותר שהם מעונינים בו, כולל ישיבות הסדר, כולל יחידה יעודיתלחרדים בהן מתקיימים חוקי הלכה לכל דבר.
הרי שחיילים שאינם דתיים, או אף לא רואים בדת ערך חשוב כלל, ותורמים במידה שווה או אף רבה יותר מקבלים בדרך כלל כתף קרה, וכמו שכתבת בעצמך נתקלים בכפייה רבה.
ולגבי עניין ההפרדה מחיילים אחרים, אני אומנם לא הייתי מעולם לוחם אבל אני יכול להעיד על עצמישאני בחור אתאיסט למדיי, אבל אם הבחירה הייתה בידי בוודאי שבוודאי שהייתי שומע את כל ההגדה יחד עם חבריי הדתיים לפלוגה, אפילו שר את חד-גדיא, זולל איתם קצת מצות ואז פורש לזלול כאוות נפשי את מה שבא לי.