למה לצאת בשאלה?

יש יצר הרע

שמושך את האדם למה שהתורה אסרה השם החליט שלחלל שבת זה רע וזה הוטבע בבריאה שזה רע התורה ניתנה בשביל שאתה תתגבר על הרע שבעולם מה זה הרע? מה שהתורה אסרה.

ואם התורה מתירה להרוג מחללי שבת?

אז זה בסדר? אם תראה שני ילדים בני ארבע עשרה (חייבים במצוות) חרדים לשעבר (לא תינוקות שנשבו) רואים טלוויזיה בשבת. זה בסדר מבחינתך לקחת אבן גדולה ולרסק להם את הגולגולת ("מחלליה מות יומת"). אמנם כרגע אין סנהדרין,אבל נניח שהיה,ואבא שלך היה מחליט שהוא מאמין בישו,היית רוצח אותו כי הוא עובד עבודה זרה? היית כורת את הראש של אבא שלך (נדמה לי שעל ע"ז המוות או בחרב,אם טעיתי אתה בהחלט מוזמן לשפוך עליו בנזין,לחנוק אותו ,או שאר דרכי ההוצאה להורג הכה הומניות שבהן היו מוציאים להורג בתקופת המקרא). היית שמח אם אבא שלך היה מוכר את אחותך בת ה12 לאיש זר לשפחה,שיבעל אותה להנאתו? הרי מותר לאב למכור את בתו לפי התורה. ולאדון מותר לשכב איתה. בשום מקום לא כתוב שהיא צריכה להסכים. אז תחשוב על אחותך בת ה12,ואז תגיד לי שהתורה אומרת לנו מה טוב ומה רע.

מובחרת

New member
לא מזמן- הטחתי את הדברים הנ``ל באבי.

תשובתו היתה, שבמשך כל ההסטוריה, היה בית דין יחיד- שפסק הוצאה להורג חד פעמית. כינו את אותו הרכב:``קטלני``. לדבריו, ניסו תמיד למצא עדי אופי לנשפטים, בכדי למנוע פסיקה רצחנית.

בורא עולם

רק עשה איתך טובה וברא איתך האם על זה לבד אתה לא חייב להודות לו? במקום זה אתה מורד בו! היש עוול גדול מזה? הוא אמר לך עשיתי לך טובה שבראתי אותך ולא בראתי אותך לחינם אלא כדי שתשמור את מה שאני אומר לך לשמור אתה אם אתה בנאדם ולא שור אתה יהודי אמרת נעשה ונשמע על תורת אלוקיך שהיא כוללת את זה שאם תחלל שבת תמות אתה מעיז לחלל שבת! לבעוט באלוקים שעשה לך טובה בעצם בריאתך! יש לך אפשרות לבחור בטוב ולשמור את התורה ואז תקבל רק טוב נצחי בזה ובבא מאידך יש לך אפשרות לבחור להיות `נמרוד` למרוד בו ואת האפשרות הזאת את ממצא היום אף אחד לא מפריע לך למרוד בבוראך ולהיפך בעולם הזה תהנה אבל בעולם הבא לא! כשמחלל שבת בעדים והתראה מגיע לשמים אחרי שהרגו אותו בבית דין הוא אומר תודה שהרגו אותו זה הציל אותו מעונש הגיהנום.

אתה מרגיש גדול?

חתיכת גוי שכמוך רשע מרושע! תמרוד בבורא שלך רק חבל שהוא ברא אותך!

לך תבכה לחבר הדימיוני שלך

אני מחרבן על יהוה,למה? מה הוא יעשה לי? אין אלוהים חתיכת אדיוט,וזה שתכתוב שיש אלף פעם לא ישנה. לך תחפש מי ישחק לך בציצית מתחנגל.

דוסון,לך הביתה.

אם אתה לא יודע איך שמשות נוצרות,זאת הבורות שלך וזה לא התפקיד שלי לפתור אותה. לך תלמד את האגדות המטופשות שלך,סחט קיצבאות מהמיסים שלי,ותעזוב אותנו בשקט. מה אתה עושה ב11 וחצי בבוקר באינטרנט? אין לימודים צדיק? עבודה אני אפילו לא שואל. לא שמעת שכל הרבנים אסרו על האינטרנט? טובל ושרץ בידו.

admor

New member
טיפש אתה מהרהר אחרי מעשה אלוהים??

אלוהים ברא אותו ואתה אומר חבל?? מי אתה שתגיד חבל על מעשי אלוהים? מי אתה אפס קטן ליד אלוהים שתגיד שאלוהים טעה? שאתה תגיד חבל על ברואי השם?? כופר, צריך לזרוק אותך מהציבור החרדי!

לעשות את זה בשירותים?

משהו כופף אותך חזק אחי.. לפחות תאמר תודה על הבמה. אם אני יגיע לפורום חרדים בצורה הפוכה יחסמו אותי-יאשימו אותי באאוטינט-יתלוננו בתפוז.

admor

New member
אתה צודק

"אין חרדי אחד שקשה לו לנוח מכל השבוע". בזה אני מסכים איתך, קשה בכולל. מזל שיש שבת שאפשר לנח מעמל השבוע!

rigoletto111

New member
מזכיר את החרדי שמילא לוטו ונשאל

מה יעשה אם יזכה בפרס הגדול? "אני דבר ראשון עוזב את הכוילל והולך ללמוד תורה!"

אנילה1

New member
אנשים היום מחפשים אושר.

כאילו להיות מאושר זה מה שיתן להם חיים שמחים ורגועים. היום אין רצון להתאמת עם סבל. וגם אין רצון להרגיש אותו. זאת מגמה חזקה בעולם החילוני, ובכלל בעולם כולו. וכמו כל דבר מגיע גם לעולם החרדי. האם היוצאים בשאלה נהנים? זאת שאלה שמהותה חיפוש אחר האושר. באוניברסיטה העברית יש קורס של רפאלה בילסקי בנושא האושר. היא כתבה ספר בשם "מיקסם האושר". כמה מסקנות מהספר שהיה עבודת מחקר שלה במקורו. המסקנה הכי משמעותית היא שיש אנשים, ולא משנה מה מצבם הכלכלי או האישי, שנולדים עם היכולת להיות מאושרים.. אתם מכירים בודאי את האיש העני הטרוד וכו' שלמרות הכל מוצא זמן להתבדח. ככה גם היה דודי ז"ל, שאיבד את אשתו ו-7 ילדים בשואה. ובכל זאת שמחתי תמיד לבקרו כי הייתה לו שמחה אמיתית בלב. שמחה שאינה תלויה בדבר. צחקנו המון, למרות שלא התעלם מהעבר שלו. האיש נולד עם היכולת המופלאה להיות מאושר. הוא היה ליטאי שעבר לחסידות. שם הוקירו את יכולת הבדחנות שלו. רפאלה בילסקי כותבת שאין לה היכולת הטיבעית להיות מאושרת. אבל זה לא סוף העולם. היא אומרת שהשאיפה לאושר היא טיבעית. אבל היא רק אחת מהרבה שאיפות שיש לאדם. ככל שיש לנו יותר כישורי חיים, ככה נהיה יותר מסופקים, והיכולת להרגיש ריגשי סיפוק ואושר יגדלו.. מה לדעתי ההיקש מכאן ליוצאים בשאלה? ככל שימהרו להפנים כישורים מהעולם החילוני, ככה ירגישו יותר שייכים. וככל שירכשו השכלה ומיקצוע מספק, ככה היכולת שלהם לאושר יגדל. אם העולם הישן הוא בעל תוכן שעדיין מדבר אליהם, אין צורך לזרוק הכל לפח. הרבה חילוניים אוהבים יהדות. מה לא טוב בזה? נדמה לי שהסופרת יוכי ברנדס אפילו מתפרנסת מהעולם הקודם די בכבוד מהספרים שהיא כותבת והחילוניים אוהבים לקרוא. אם באליוצאים בשאלה לעשות שבת כמו שהייתה להם, למה לא לעשות אותה, או חלק ממנה עם חברים. כל אחד יחליט מה הוא רוצה, ואם בכלל, לשמור מהמסורת, ומה הוא רוצה להכניס לחייו מעולמו החדש. האיזון בין שניהם, אני מאמינה יביא, לתחושה של סיפוק מהחיים. התהליך הזה של למצוא איזונים כל הזמן, הוא תהליך שנמשך כל החיים. החיים הם דינמים ונתונים לשינויים בלתי פוסקים. מסקנה שלי, כדאי לדמיין את העתיד בהתפעמות בכדי שיהיה למה לשאוף.
יש לי לפעמים חשד שחרדים שרוצים לצאת בשאלה, או בהתחלת התהליך, חושבים שכשיהיו חילוניים, הם יגיעו למנוחה והנחלה. משהו כמו גן עדן. זה כמובן חלום מוטעה. החיים הארציים אינם גן עדן בשום מקום.

בתש1

New member
וככל שירכשו השכלה ומיקצוע מספק, ככה

את די סותרת את עצמך..מצד אחד את אומרת " ולא משנה מה מצבם הכלכלי או האישי, שנולדים עם היכולת להיות מאושרים" מצד שני ".." אושר ממש לא קשור לדברים חיצונים..אושר הוא משהו פנימי..ואני ממש לא חושבת שזאת תכונה מלדת..זאת תכונה שרוכשים אותה במהלך החיים מהסביבה בה נמצאים..

אנילה1

New member
כנראה לא כתבתי ברור.

יש כאלה שנולדים עם היכולת להיות מאושרים. זאת תכונה מולדת, כמו צבע העיניים, והיא לא תלויה בשום גורמים חיצוניים. כל אחד מכיר אנשים כאלה. תמיד מחייכים תמיד במצב רוח טוב, אלה אומרים עליהם שהם טיפשים כי על מה שיש להם לשמוח, נגמרו הצרות בעולם הזה? לא כל אחד נולד היכולת הזאת. אלה שלא נולדים כך, יכולים להגיע למצב של אושר יחסי, ע"י רכישת כישורי חיים. אבל יש גם כאלה שתמיד ממורמרים ואף פעם לא מאושרים. דודה בלומה זוכרים אותה?

בגלל כוסית מדהימה חבל"ז כנסו דחוף!1

טוב שנכנסתם זה עובבי לימד אותי יש פה בדיחה שראיתי בפורום אופנועים והיא הצחיקה אותי (וכמובן מטוב לב אני משתף) נהג תקוע בנתיבי איילון. לא זזים. פתאם הוא רואה איש אחד עובר מאוטו לאוטו. האיש מגיע אליו ומבקש באדיבות לפתוח את החלון. "מה קורה" שואל הנהג "למה עומדים?" "ליד מחלף בת ים טרוריסטים חטפו את אהוד אולמרט, עמיר פרץ וזהבה גלאון. הם מאיימים שישפכו עליהם בנזין וישרפו אותם באש אם לא יקבלו מיליון דולר. אנחנו עוברים מאוטו לאוטו ומבקשים תרומה." "וכמה כל נהג נותן?" שואל הנהג. "בערך ליטר", עונה האיש <הכופר שמתרגש קצת כי היום הוא אמור להעביר לבעלותו GS רוצחתתת>

למעלה