למה אסור לאכול חזיר ???

• פותח הנושא Ok1
  • פורסם בתאריך

ד ו ר י ס

New member
תפוס כבר...

במקרה אני מכירה את אחד משני בעלי הרשת הנ"ל, ואני באמת צריכה להתקשר אליו ולהציע לו להוציא סטיקרים כאלה או משהו...

begone

New member
זה לא אסור

יש כמה דתות שנגעלו מן החזיר, יש צמחונים שלא נוגעים בבשר, יש תזונאים שטוענים שהבשר לא בריא (בהשוואה לעוף וגם בקר), ויש אנשים שמתים על זה. חלק מן האיסורים בדת היהודית נובעים מסוג של מניפולציה מחוכמת שנועדה להפריד בין היהודים לבין שאר העולם. כך ה´חוקים´ הללו מעודדים התבדלות, מחזקים את הרבנים והמנהיגים הקהילתיים הפנימיים, ולמעשה אלו הוראות פוליטיות שנועדו לחזק עסקנים מקומיים בקהילות היהודיות. ברגע שאתה אוסר על יהודי לאכול חזיר, אתה בעצם מונע ממנו לנהל מגעים חברתיים עם נוצרים. זה טריק ערמומי כדי לכבול את היהודי המסכן אל חבריו היהודים. כיום, כשאנחנו במדינת ישראל (המלאה ביהודים), למצווה הזו אין שום אחיזה במציאות והיא איבדה את ההגיון הקהילתי-פנימי שפעם היה לה. לכן אני אוכל בשר לבן בתיאבון רב ונהנה מכל רגע. לא יעזור כלום - בשר חזיר זה דבר טעים מאין כמוהו. ללקק את השפתיים!

שירי 16

New member
תגובה ל-OK

אוקיי היקר... שאלת שאלה מאוד בסיסית. אז ככה, אתה יהודי? 1. אם לא, תסגור את ההודעה. 2. אם כן.. אז אלוקים (זה שברא את העולם) הוא שקובע את כל החוקים (בין אם נרצה ובין אם לא) וחלק מהחוקים(= הלכות) זה כשרות.. וחלק מהילכות הכשרות אומרות שאסור לאכול חיות לא כשרות ויש לך הרבה סיבות. ואפילו אם לא נבין ואף פעם לא נבין.. אנחנו יהודים! ולכן צריך וחובה עלינו להקשיב לצו האלוקי! -שירי-

alond

New member
מיהו יהודי?

האלגוריתם שלך לא מושלם. איך אני יודע אם אני יהודי? לפי אמא? לפי אמונה?

אנדרי ז

New member
כל ההודעה של שירי

היא אי-שלמות אחת גדולה. מנין לנו שיש אלוהים? או שהוא קבע חוקים? או שאלה החוקים שהוא קבע? ולמה שהחוקים שלו יחולו עלינו? ולמה שנקבל דברים שאנחנו "לא יכולים להבין" את הסיבה שלהם?

השאלה איזה צביון אתה רוצה למדינה

כפי שנאמר כבר עי´ בן -גוריון מדינת ישראל היא מדינת היהודים, השאלה אם רצונך שלצורך זה יספיק שהאם יהודיה או שאולי רצוי שמדינת ישראל תשמור על מסורת והתרבות שאפיינה אותנו כיהודים במשך אלפי שנים ,כלומר להמשיך במצב הנוכחי :שמירת כשרות,שמירת שבת איסור נישואים אזרחים וכו´. או שמקנא אתה ורצונך להיות כמו הגויים .

alond

New member
ראייה מעניית.

אפשר לראות זאת אחרת: אתה רוצה לחיות באופן סביר או כמו מפגר שיש לו איסורים מטומטמים... יחי ההבדל הקטן... הבהרה: אני לא חושב כך. ואגב, לא שאלתי אף אחד ממכם. רציתי ששירי תסביר לי.

אנדרי ז

New member
שמת לב שאתה מודה שלגויים יותר טוב?

אחרת למה שנקנא בהם? ולשאלתך, אני רוצה כל מה שטוב במסורת היהודית ושניתן להפרדה מהדת. אני לא רוצה דברים שמקשים על החיים והופכים אותם לבלתי נסבלים בעליל. מי שמעוניין לחיות כך שיבושם לו, ומי שלא - שיונח לו.

alond

New member
הוא לא מודה בדבר שכזה.

הוא אמר שאם אתה מרגיש כך... הוא רומז שהוא לא.

למעלה