למה אסור לאכול חזיר ???

• פותח הנושא Ok1
  • פורסם בתאריך

preacher

New member
דווקא מותר.

פרה לעומת זאת אסור לאכול, היא קדושה, האלים ההודים אמרו ככה והם יודעים מה הם אומרים.

אלעדמי

New member
אני מקווה שאתה אומר זאת בצחוק...

אבל לצערנו יש אנשים שבאמת חושבים שההינדואיזים היא הדת האמיתית... ולמי שרוצה לדעת את ההבדל בין היהדות להידואיזים היא שליהדות יש מסורת והיסטוריה שכל העם הסכים עליו בעבר, דבר שלא קיים אצל ההודים (למרות שיש להם מסורת קצרה אבל לא מאז ימי שם -בנו של נח- כמו אצלנו).

preacher

New member
זה היה בצחוק

לא שמבחינתי היהדות יותר אמיתית מההינדואיזם. אני אתאיסט. שכחת ש"העם" במקרה שלנו הוא כמה מאות אלפים בעבר וכמה מליונים בהווה, ו"העם" במקרה שלהם הוא מאות מליונים. אז תלוי איך אתה מגדיר עם - בטוח שלקבוצות "קטנות" של כמה מליונים "בלבד" יהיו שם מסורות מוסכמות. המסורת שלנו קיימת בערך מימי סוף תקופת המלכים. על כל מה שקרה לפני זה העם ידע רק מספר הברית שנמצא ע"י הכהן הגדול (מלכים ב, כ"ב-כ"ג) ולא ממסורת בעל פה. ואת הספר הנ"ל לך תדע מי כתב. "מצאתי את זה במרתף"... yeah right

uuuaaa

New member
איך תסביר

שדוד המלך כבר ידע את מה שכתוב בתורה ? הרי בספר תהלים כתוב את מכות מצרים ?

אנדרי ז

New member
תוכיח שאני צריך להוכיח את זה...

אם אתה מתעקש לעסוק בקטנוניות אינפנטילית, גם אני יכול...

uuuaaa

New member
רוח הקודש

אבל חוץ מזה, כבר בספרים יהושע ושופטים מופיעים איזכורים על מאורעות היסטוריים קודמים - כמו יציאת מצרים וקריעת ים-סוף. אז אתה לא יכול ללמוד מהתנ"ך רק את מה שבא לך ומהשאר להתעלם.

point618

New member
גם זה לא אמין

אמינותם של ספר יהושע והתורה בספק רב. כך שאין לתתבסס על האמור בהם כעובדה היסטורית

uuaa

New member
ישעתי שמישהו יגיד את זה

זה היה ברור. אתם לוקחים מהתנ"ך רק מה שמתאים לכם ועל השאר אתם אומרים שזה לא אמין.

alond

New member
אתמול הלכתי לבנק ואז

התחלתי להתעופף ולבסוף חזרתי הבייתה. בוא נראה: הלכתי לבנק. סביר. התעופפתי. לא סביר. חזרתי הבייתה. סביר באותה מידה שבה הלכתי לבנק. הממם. כנראה שאנחנו באמת בוחרים להאמין במה שאנחנו רוצים. בעסה.

uuaa

New member
פשוט בדיוק אותו דבר

התנ"ך רצה לגרום לך להאמין במשהו מסוים. באמונה היהודית. אם הסיפור על יאשיהו היה מפריע לאמונה הזאת, היו יכולים פשוט שלא לכתוב אותו. אז איך אפשר ללמוד מהתנ"ך משהו שמנוגד לאמונה היהודית ?

alond

New member
אין לי מושג מה זה הסיפור על יאשיהו

אז אני לא יכול לעזור לך.

alond

New member
אני מצטער!! לא ידעתי שאני צריך לדעת

את הסיפור של יאשיהו בשביל להשתתף בוויכוח.

לא אכלתי בשר כבר כמעט 20 שנה וב"כז

1. עבור קרוב למיליארד אנשים "ההינדואיזם", שהוא שם כולל למספר דתות כתות ואמנות, היא הדת האמתית, והם כנראה יודעים על מה הם מדברים. 2. חוקרים מתארכים את תחילת האמונה ההינדית לבערך לפני 10000 , ויש אפילו שמרחיקים לכת יותר מזה, שזה אפס קצת יותר מהדת היהודית..., אז אולי הדת העתיקה יותר, כמו שרמזתה היא האמתית??? 3. למרות מה שכתוב בשני הסעיפים הראשונים אני לא חושב שגודל או אורך זה דבר חשוב (אבל נו.. אני גבר מה אני מבין)

איילת1974

New member
ופיתגורס אמר...

זוכרים את פיטגורס? כן כן ההוא מהמשולש בשעיורי "טריגו" מכיתה י"א. אז חוץ מאותו משפט מעצבן היה לו עוד משפט. לטענתו כל עוד בני האדם ימשיכו לאכול בשר, הם ימשיכו להרוג זה את זה. כך שלפי הדת הצמחונית, וגם היא דת, בכלל אסור לאכול חיות.

למעלה