למה אסור לאכול חזיר ???

• פותח הנושא Ok1
  • פורסם בתאריך

alond

New member
חזרה תשובה והוא לא יודע.

אבל יש שם צ´יינה טאון...

preacher

New member
"התרבות המערבית"

אני כבר רואה את זה בעיני רוחי, בדיוק עכשיו איזה בודהיסט במזרח הרחוק מתפלץ מזה שאנחנו מעיזים לאכול פרות (בעודו לועס איזה לפה עסיסית עם חתול). הסיבה שלא אוכלים חתולים וכלבים כאן זה שאנחנו קשורים אליהם רגשית. גם אני לא אוכל לאכול חתול או כלב אחרי שגידלתי כלבה במשך 10 שנים ועוד חמישה חתולים במשך השנים. אבל מבחינה מוסרית ואם מסתכלים על זה באובייקטיביות אין הבדל. וגם אם אני עצמי לא אוכל אותם, אני לא יכול לאסור על מישהו אחר לאכול אותם.

אנדרי ז

New member
לבודהיסט מותר להתפחלץ

באותה מידה שאני מתפחלץ ממה שהוא אולי אוכל, אבל כל עוד זה בארץ שלו אין לי טענות לגבי זה.

taro

New member
כיום מספר העובדים הזרים בארץ

כבר לא כ"כ קטן. לדברך, אם יגדל אז יעשה הדבר ללגיטימי?

אנדרי ז

New member
לא כל עוד הם לא אזרחים

ובכל מקרה המדינה הזאת משתייכת לעולם המערבי. אותם עובדים זרים אם יעברו לאירופה גם שם לא יקבלו לגיטימציה לנושא הזה.

taro

New member
מה זה משנה?

דברת על הכמות המספרית של אנשים שמזהים זאת כפאן תרבותי.

אנדרי ז

New member
אז הנה אני מתקן את עצמי

אם לא הובנתי כראוי. המדינה שייכת לאזרחיה ורק הם אלה שקובעים.

taro

New member
אז?

האזרחים קבעו שהם רוצים שקט בשבת. אז למה אתה צועק על אוטובוסים? קבל את התרבות בה אתה חי.

begone

New member
כרגיל, לא מדויק

"האזרחים קבעו שהם רוצים שקט בשבת" החוק הישראלי מגן על האזרח מפני רעש בכל ימות השבוע, ובעיקר בין השעות 23 בלילה ועד 7 בבוקר, בשביל שאנשים יוכלו לישון. המחוקק הישראלי לא ראה שום צורך להחמיר בנושא הרעש דווקא בסוף השבוע. את תדירות האוטובוסים ניתן להפחית באופן משמעותי בכל מקרה, אבל זה לא קשור ברעש. המטרה בחקיקת השבת היא לתת לאנשים אפשרות לנוח מהעבודה. זה הכל. זה לא קשור בתרבות דתית ובטח שלא באמונה באלוהים.

taro

New member
אני לא מדבר על חוק איסור עבודה

בשבת אלא על ההסכם של הרשויות המוניציפליותף לפיהן אין אוטובוסים בשבת.

אנדרי ז

New member
"האזרחים" לא קבעו כלום

ואם תשאל אותם אני בטוח שרובם יגידו לך שהם רוצים תחבורה ציבורית בשבת. אין כל קשר בין זה לחוק סוציאלי כלשהו, מה גם שזה גם תקף בחגים, ואז זה כבר דתי בעליל שבעליל. אתה רוצה חוק סוציאלי? אין שום בעיה. קח משהו בדומה למה שנהוג באירופה לגבי ימי ראשון, כתוב שבת (יום שבת כמובן) במקום יום ראשון, ויאללה, לדרך.

אנדרי ז

New member
"האזרחים" לא קבעו כלום

ואם תשאל אותם אני בטוח שרובם יגידו לך שהם רוצים תחבורה ציבורית בשבת. אין כל קשר בין זה לחוק סוציאלי כלשהו, מה גם שזה גם תקף בחגים, ואז זה כבר דתי בעליל שבעליל. אתה רוצה חוק סוציאלי? אין שום בעיה. קח משהו בדומה למה שנהוג באירופה לגבי ימי ראשון, כתוב שבת (יום שבת כמובן) במקום יום ראשון, ויאללה, לדרך.

אנדרי ז

New member
"האזרחים" לא קבעו כלום

alond

New member
אני שונא אבל אפשר להסתדר.

צריך קצת סבלנות (מצרך יקר במיוחד בפורום הזה) כך שאם משהו נתקע אז פותחים חלון חדש ובודקים אם ההודעה נתפסה. לפעמים (מנסיון) לוקח להודעה איזה כמה דקות "להתפס" אז זו בעייה אבל לרוב מה שתארתי פותר לי את הבעיה. כמובן, נשברתי כמה פעמים וויתרתי על ההודעה...

אנדרי ז

New member
טוב שיש לך את הזמן

אבל לי יש מעט מאוד זמן פנוי והרבה רצון לכתיבת הרבה הודעות בהרבה פורומים, כך שסבלנות היא לא מיצרך שאני יכול להרשות לעצמי. לצערי בתפוז לא מבינים שלפעמים עדיף קצת פחות פיצ´רים אבל יותר איכות. אילו הבינו את זה היו אומרים לשני המתכנתים שלהם להקדיש מאה אחוז מזמנם לתיקון הבעיות הבלתי נסבלות האלה.

פשוט

גם לי נמאס אך מה לעשות וצריך לתמרן איכשהו.. כך אני פועל: פותח חלון תגובה בדף נפרד > כותב את תגובתי > מבצע העתק > שוב פותח חלון תגובה (אותה אחת) בדף נפרד (כך שיש לך את אותו החלון פעמיים אחד עם התגובה הכתובה והשני ריק) ומעתיק אליו את שכתבתי ושולח במהירות. אני יודע שזה נראה ארוך, אבל ממש לא. כנראה שהטיימינג להודעה משתבש או קצר מדי. * הנה עכשיו אני מבצע העתק..

taro

New member
לאוטובוסים אין כל קשר לדת

פעולתם לא מתחילה ולא נפסקת בהתאם לכניסת ויציאת השבת. השעות הן קבועות, כך שפעמים רבים הם בכלל נוסעים אחרי כניסתה ולפני יציאתה.

למעלה