למה אסור לאכול חזיר ???

• פותח הנושא Ok1
  • פורסם בתאריך

אנדרי ז

New member
זה פשוט כי הם "מרמים"

אבל אני גם מנחש שתגלה שבקיץ פעולת האוטובוסים נפסקת יותר מאוחר ביום שישי ומתחדשת יותר מאוחר בשבת. וזה בטוח לחלוטין כך לגבי הרכבות, שדווקא כן "שומרות שבת". האם אתה מסוגל להסביר את זה במושגים "סוציאליים"?

taro

New member
אני לא מכיר את פעילות הרכבת

וגם לא את החוק, כך שלא אדבר עליו. האוטובוסים בכל אופן, מחללים שבת בכל מקרה.

begone

New member
אין הסכם כזה

מדובר בהבטחה פוליטית שניתנה לפני הרבה מאוד זמן, אבל הלכה למעשה זה הולך להשתנות בגלל שהמונופול של הקואופרטיבים (אגד ודן) הולך ונשבר בהדרגה. כבר היום, בהרבה ערים ברחבי הארץ, יש מוניות שרות ודרכים רבות לנסוע בשבת בלי שום בעיות. אגב, בחיפה ובתל-אביב, בהן אני חי, יש תחבורה שוטפת בשבת - אמנם בתדירות נמוכה הרבה יותר, אבל מי שרוצה לנסוע נוסע כמו ענק. זה נכון גם לעיר נשר, שבה יש אוטובוסים בשבת, כמו בחיפה.

גוססי

New member
באמת למה לא?

כי לבני אדם יש רתיעה מאכילת שותפיהם לחיים. חתולים וכלבים נתפסים במערב כחיות מחמד החולקות את חייהן עם האדם, ולכן הם הוצאו מהתפריט המקובל. ברור שבתרבויות אחרות אין בעיה כזו, וזה בסדר גמור. מבחינה מוסרית אכילת חתולים וכלבים אינה יותר גרועה מאכילת פרות, תרנגולות וחזירים.

עניין של טעם

בעבר לא בחלתי בשום מאכל, ניסיתי הכל מתוך כוונה לגוון ככל האפשר את התפריט ולא להסתפק במקובל. לא יודע להסביר זאת, אבל רק במסעדת לוטוס אהבתי להזמין רצועות ´לבן´, משום מה אהבתי רק המנה הזאת. סטייקים וכל השאר לא ´דיברו´ אלי. שוב, עניין של טעם.

taro

New member
אני אהבתי שרימפים

למה כל הדברים הטעימים צריכים להיות לא כשרים, או כרוכים בבשר? אי אפשר לעשות משהו טעים לצמחונים שומרי כשרות? :)

שבת!

משום מה, רק בשנתיים האחרונות [אולי צריך פז"מ? :)] שמתי לב להבדלים הבלתי ניתנים לתיאור בין טעם האוכל בשבת לבין טעמו ביום חול. זה פשוט מדהים! ולא ניתן להסבר. בכל אופן, אני לא יודע להסביר זאת מעבר להסבר המקובל. אני יכול להצהיר (אם היה אפשר, גם בשבועה) שטעמו של תבשיל הנעשה ביום חול שונה ומקבל ערך מוסף (בטעם כמובן) שלא ניתן להסבירו במילים, פשוט מעדן לחיך.

אנדרי ז

New member
כנראה שרק אתה שם לב לדברים כאלה...

בכל מקרה, אני חייב להודות שזה היה די מאלף לעקוב אחרי שני דתיים שמתווכחים ביניהם מה יותר טעים, חזיר או שרימפס.

shkool

New member
רק עם הממרח הוא בהשגחת הרבנות וללא

חשש טבל ושביעית ושמינית ותשיעית.

korinalir

New member
בייקון ופאנקייקס../images/Emo3.gif

לארוחת בוקר זה טעייםםם וקלאמרי זה נחמד היתה מאמין שאכלתי דיונון כזה קטן במסעדה סינית בציינה טאון?

אנדרי ז

New member
דווקא דיונון לא זכור לי שניסיתי

אבל מאכל מיוחד שאני זוכר הוא האצות שאכלתי במסעדה ויאטנאמית בגריניץ´. לכל מי שבאמת רוצה לגוון!

preacher

New member
לא יודע עם ביום כיפור

אבל אכלתי אחד שלשום והיה טעים מאוד. אם כי יען יותר טעים...

ד ו ר י ס

New member
ואם יורשה לי להוסיף לעניין החנות:

מסתבר שיש גן עדן לכופרים, והוא אפילו בעולם הזה...

למעלה