למה אסור לאכול חזיר ???

• פותח הנושא Ok1
  • פורסם בתאריך

sandchicken

New member
פיתגורס חביבנו

מת אחרי שהמון זועם רדף אחריו לכלות בו את זעמם, פיתגורס מיודענו הגיע לשדה אפונים ומכיוון שע"פ אמונתו אסור היה לאכול אפונים (משהו מיסטי דפוק בקשר לדמיון בין צורת האפונים לבין צורת העובר) הוא סירב להיכנס לשדה ולהציל את נפשו! פיתגורס אולי היה מתמטיקאי טוב, אבל פילוסוף מסריח.

alond

New member
איזה סיבה אתה רוצה?

דתית? חברתית? בריאותית? אחר? מחק את המיותר.

SmartCat

New member
ויקרא יא ז:"ואת החזיר כי מפריס..."../images/Emo70.gif

היי במקרה מאוד מסויים כאשר תלך בדרך ולפניך תראה בהמה שאין באפשרותך לראות אם יש לה שניים בלסת העליונה - תבדוק פרסותיה... אם הפרסות סדוקות = היא טהורה, אם לא = טמאה ובלבד שיכיר חזיר אך למשפחת החזרים מינים רבים וחלקם לא דומים כלל לחזיר, כמו למשל; חזיר היבלות. משמע: המהלך בדרך ויראה את חזיר היבלות שפיו פגום יכשיר אותו! משמע! מותר לאכול חזיר :))))))) SmartCat

SmartCat

New member
אפשר לעשות מזה המון כסף! ../images/Emo13.gif

אפשר למכור לכל החרדים בשר חזיר יבלות כשר.... - זה ילך דיי טוב! SmartCat :)

גוססי

New member
מי אמר שאסור?

אין שום חוק נגד אכילת חזיר. יש חוקים מוזרים ומטומטמים נגד שיווק ויבוא בשר חזיר, אבל לאכול מותר. עדיין.

אנדרי ז

New member
אוסיף גם שזה מאוד טעים../images/Emo71.gif

ובעניין זה אמליץ בחום על סניף נתניה החדש של רשת טיב-טעם, בצמוד לאיקאה. שפע של דברי מאכל כשרים ולא כשרים, מחירים סבירים ביותר, שירות טוב, וכמובן פתוח בשבת. תראו שם איך צריך להיראות כל סופר שכונתי בשכונות חילוניות.

alond

New member
אם זה היה טעים...

צריך לנסות. חזיר ניסיתי וזה מעולה.

אנדרי ז

New member
לא מסכים

חתולים וכלבים הם מאכל מאוד לא מקובל בתרבות המערבית שאליה אנחנו משתייכים. אכילת חזיר כן מקובלת בקרב חלק גדול מהאוכלוסייה, ואת הצורך הזה יש לספק. מי שלא מעוניין במאכלים כאלה ממילא לא ימצא את דרכו לחנות הזאת.

alond

New member
לא בחור. לא. זה לא צורך. זה רצון!

הנקודה שלי שזה לא ממש מזיז לי לנסות חתול (יש לי אחד) או כלב (היו לי). יכול להיות טעים. אבל עד שלא תהיה השגחה ווטרינרית... עם כל העובדים הזרים שיש היום... יש שוק לכלבים וחתולים

אנדרי ז

New member
אין לי בעיה לאסור עליך

את מה שמקובל לאסור בשאר מדינות המערב. ואז יהיה עליך להסתפק באכילת חתולים וכלבים לכשיזדמן לך לנסוע למזרח הרחוק.

taro

New member
ועבודה בשבת ואכילת חזיר

הם דברים שלא מקובלים בתרבות היהודית אליה אתה טוען להשתייך (אני מכיר חילונים רבים, מיעוטם רואה בזה דבר מה מקובל). אז?

אנדרי ז

New member
אומנם מיעוט (עדיין) אבל מיעוט גדול

מה שלא ניתן לטעון לגבי אחוז אוכלי הכלבים והחתולים בתרבות המערבית.

alond

New member
איזה כיף לאסור דברים לפי כמה אנשים

אתה דופק...דמוקרט אמיתי... מעניין אותי מה מפריע לך (חוץ מכמות האנשים) שיהיה אפשר לקנות בשר כלבים וחתולים? משהו...משהו שאי אפשר להגיד על, אממם, סתם ככה בתור דוגמא פרועה: חזיר.

אנדרי ז

New member
יש לי כלל אצבע מאוד חשוב

מה שמקובל בתרבות המערבית. האם באירופה ובצפון אמריקה יש חנויות לממכר בשר חתולים וכלבים? אם כן אז אפשר לפתוח גם פה.

alond

New member
כלל אצבע. אתה יודע מה אתה יכול

לעשות איתה. מה זה מקובלות בכלל? חוקיות? או שזה מה שאתה מקבל שכן אז זה מקובל! חוקית אני חושב שבארה"ב מותר למכור בשר מוזר בהשגחה ווטרינרית. אני אשאל חבר שלי שגר שם כדי להיות בטוח.

למעלה