למה אנחנו חיים כאן

choir

New member
....

לדעתך זה היה לפני 65 מיליון שנה. לדעתי הדינוזאורים נכחדו במבול. לידעתך שיטות החישוב של הארכיאולוגיה, לא לוכחות בחשבון כמה פרמטרים חשובים. וזה מה שמביא לטעויות האלו.

דווקא בדת היהודית צריך הרבה

אמונה. אי אפשר להוכיח ממש שהוא קיים, אחרת זה לא אמונה. יש "הוכחות", אבל הן לא מראות בודאות שה' קיים כי אז לא הייתה בחירה חופשית.

Continuum

New member
זה שוב רקורסיבי..

"אני מאמינה כי אני מאמינה שצריך להאמין." אבל את הטיעון הזה אני דווקא מוכן לקבל.

LimiMimi

New member
גם אני מסכימה עם זה.

אבל לפעמים אנשים לוקחים את זה למקומות כ"כ רחוקים שזה נראה כאילו הם ממש פרימיטיבים, או פשוט מנסים להיות כאלה.

LimiMimi

New member
אני לא מבינה,

הרי אם הדת הייתה כ"כ לוגית וכ"כ מוכחת - איך זה שהיהודים הם מיעוט בהשוואה לנצרות ולאיסלאם? עם כמה שאני אוהבת תנ"ך והסיפורים האלה חמודים והכל, זה כ"כ לא מציאותי וכ"כ תלוש. ואפילו המורה שלי אמרה לי שחצי מהתנ"ך נכתב רק בשביל להסביר תופעות מסוימות, יכול להיות שזה סתם המצאה. אז יכול להיות שאתה זה שלא מספרים לו פה כמה דברים...

choir

New member
טעות

זה לא שאלה למה אנחנו מיעוט תראי את ההסטוריה ותביני. אם את חושבת מסתירים דברים מאתנו אני יכול לספר לך שכנראה אני יודע על האבולוציה יותר מכל אחד בגילי במדינה הזו. וחוץ מזה, זה כזה טענה דפוקה בשביל לסתור את המצאות הקב"ה. יש טענות פי מיליון חזקות מזה, אבל אתם לא לומדים את זה אצלכם. את ספר דעת תבונות למדתם?

אתה פשוט איש אשכולות

בנוסף להיותך תיאולוג מהשורה הראשונה, אני ראש שאתה מומחה לאבולוציה, ד"ר ללוגיקה ופרופ' לפיזיקה של החלקיקים האלמנטריים. זה מאוד מרשים, בימים בהם רוב המומחים יודעים יותר ויותר על תחום מצומצם יותר ויותר. 1. בין אם זו שאלה ובין אם לאו, נשאלת ולכן מחובתך לענות. כשאתה שולח את קוראיך להיסטוריה, לספר דעת תבונות או לרב לוגיקן אתה בסה"כ מוכיח שאין לך יותר מדי מה להגיד. 2. מה מסתירים מאיתנו? תן דוגמא לדבר אחד שמסתרירים מאיתנו. 3. בוחן פתע, מה זה "עיקרון ההכבדה"? 4. אילו טענות מעוררות ספק בקיומו של אלוהים יותר מהאבולוציה? ומדוע לא מלמדים אותן אצלנו? ובכלל, ממתי מלמדים אצלנו הוכחות לקיומו או אי-קיומו של אלוהים. 5. את מדריך הטרמפיסט לגלקסיה למדת? ספר טוב.

למעלה