למה אנחנו חיים כאן

choir

New member
לשאלתך

א. פעם הלכתי ברחוב ומצאתי שעון, אז חשבתי שזה נברא מעצמו. ברור שהעולם שהוא דבר פי מיליון מתוחכם נברא ולא נוצר מעצמו. ב. לא יתכן שמתן תורה לא היה כי כתוב בתורה שהיא ניתנה לשש מאות אלף איש ובמידה שזה לא היה נכון, אף אחד לא היה מקבל את התורה שכתוב בה שקר. וגם אם בדור הראשון היו מקבלים את זה הדור השני לא היה הולך בעיקבות אבותיו. א"כ ברור שהתורה ניתנה לעם ישראל מזה שהתורה התקבלה ולא רק על עם ישראל אלא על כל העולם. עד לפני מאה שבעים שנה. ג. ברגע שאני יודע שהתורה אמת אני יודע שא"י ניתנה לאבות מהקב"ה כמו שמסופר בתורה. ד. דבר ברור ומוכח ע"פ הארכיאולוגיה, שבנ"י נכנסו לארץ, וחיו כאן במשך אלף שנה, אם הפסקות באמצע של חורבן הבית וגלויות. יש ממצאים להכל. אני מקווה שאני מובן, קשה מאוד לתמצת דברים ארוכים אלו . לכל מי שטוען נגד יש לי שאלה : בדקת פעם את הדברים ? תבדוק אתה תופתע.

LOL

הסעיף הראשון הרג אותי, באמת. "א. פעם הלכתי ברחוב ומצאתי שעון, אז חשבתי שזה נברא מעצמו. ברור שהעולם שהוא דבר פי מיליון מתוחכם נברא ולא נוצר מעצמו. " *אתה* הלכת פעם ברחוב ומצאת שעון? אתה בטוח שלא קראת את זה בספר תיאולוגי כלשהו, תחת השם "משל השעון"? או שאולי אתה הוא זה שהגה את המשל? בכל אופן, יש כמה וכמה הפרכות יפות מאוד למה שקרוי "משל השעון". אתה לא חושב שהשעון נברא מעצמו מפני שידוע לך שהוא דבר אנושי שנבנה על ידי האדם. בעולם כולו יש אלף ואחת מנגנונים שמורכבים בהרבה משעון, אך אף אחד מהם לא מסוגל לבצע את פעולת השעון, ושעון איננו יכול להיווצר על ידי האבולוציה מפני שאין לו מטען גנטי (=ד.נ.א) שחלים בו שינויים. זאת ועוד - מדוע ציינת שהלכת ברחוב ומצאת שעון? הרי באותה הליכה, בה הגית את המשל המאלף הזה, בוודאי ראית גם עשבים שוטים. אך לא שמת לב אליהם ולא טרחת לציין שברור לך שהם יצירי האלוהים ולא האבולוציה. מדוע? מפני שבעיניך השעון יותר מתוחכם, ותחכומו מוכיח שלא יתכן שהוא נברא מעצמו. לאחר מכן, אתה טוען ההיפך - העולם, קרי הארגניזמים למינהם, הם מורכבים מהשעון, ולכן לא יתכן שנבראו לבד. יש כאן מעגליות, סתירה פנימית. ב. לא יתכן שמתן תורה לא היה כי כתוב בתורה שהיא ניתנה לשש מאות אלף איש ובמידה שזה לא היה נכון, אף אחד לא היה מקבל את התורה שכתוב בה שקר. וגם אם בדור הראשון היו מקבלים את זה הדור השני לא היה הולך בעיקבות אבותיו. א"כ ברור שהתורה ניתנה לעם ישראל מזה שהתורה התקבלה ולא רק על עם ישראל אלא על כל העולם. עד לפני מאה שבעים שנה" אני אחזור שוב על השורה הראשונה - "לא יתכן שמתן תורה לא היה כי כתוב בתורה...". רקורסיבי משהו, לא? ולשאר: לשיטתך, לא יתכן שישו לא הלך על המים כיוון שבארבעת ספרי הבשורה נכתב שהוא הלך על המים ושכל חסידיו היו עדים לכך. במידה וזה לא היה נכון, אף אחד לא היה מקבל הלאה את ספרי הבשורה והקיסר קונסטנטינוס מעולם לא היה מקים את הקיסרות הרומית הנוצרית וכיום לא היו חיים בעולם כמיליארד נוצרים המאמינים שישו הלך על המים. אתה מקבל את הטענה הזו? "ג. ברגע שאני יודע שהתורה אמת אני יודע שא"י ניתנה לאבות מהקב"ה כמו שמסופר בתורה." וברגע שאני יודע שהמדריך לטרמפיסט בגלקסיה הוא אמת, תמיד אסתובב עם מגבת באמתחתי. השאלה היא, מדוע יש לעסוק במה יקרה כאשר נדע שהתורה היא אמת, כל עוד לא נתת לנו כל סיבה לדעת זאת. "ד. דבר ברור ומוכח ע"פ הארכיאולוגיה, שבנ"י נכנסו לארץ, וחיו כאן במשך אלף שנה, אם הפסקות באמצע של חורבן הבית וגלויות. יש ממצאים להכל. אני מקווה שאני מובן, קשה מאוד לתמצת דברים ארוכים אלו . לכל מי שטוען נגד יש לי שאלה : בדקת פעם את הדברים ? תבדוק אתה תופתע." ארכיאולוגיה? אנחנו מדברים על אותו מדע שבזכותו (ובזכות הפליאנתולוגיה כמובן) ניתן לדעת כיום שגילו של כדור הארץ הוא 4 מיליארד שנים? שניתן בזכותו לדעת שהדינוזאור האחרון נכחד לפני 65 מליון שנים? שבזכותו אנו יודעים על שלבי ביניים בין האדם לאב הקדמון שלו, או בין הציפורים והלטאות? כל העובדות האלו, אגב, עומדות בסתירה לכתוב בספר בראשית. אה, טוב, רק רציתי לדעת אם אנחנו מדברים על אותו התחום. בכל אופן, זה מאוד נחמד שאתה כותב שיש ממצאים להכל, שאתה עייף מלתמצתם וישר עובר לתקוף את מי שטוען נגדך על כך שהוא לא בדק את הדברים ומבטיח שאם יבדוק יופתע. אני מקבל את זה, אבל אתה יודע מה? אני נפוליאון. ולכל מי שטוען שלא - בדקתם פעם את הדברים?! תבדקו! עוד תופתעו!

סלוניק

New member
אבל נפוליאון מאוד נמוך.

ואתה משחק כדורסל. נשמע לי כמו חור בעלילה..

choir

New member
לא

יש גמרא שאומרת כשם שבית מוכיח על בוניו כך העולם מוכיח על יוצרו אז המינים לקחו את זה מהגמרא

choir

New member
LOL2

א. "משל השעון": נראה לי, או שלא הבנת נכון את המשל, או שלא הבנת את הדיחוי שמביאים עליו. המשל מדבר על היוצרות החומר, ולא על התפתחות החיים על כדור הארץ . ב. מתן תורה: איך לדעתך מיליוני נוצרים הולכים אחרי ישו אם הם לא מאמינים בזה? ברור לי שאם ישו לא היה עושה מופתים , אף אחד לא היה הולך בעיקבותיו. אם כך ברור לי שישו עשה את הדברים האלה. רק שכלפי זה לא אומר כלום. כי מופתים לא אומרים לי שום דבר. אם אדם יעשה עכשיו דבר נגד הטבע, אני לא ילך אחריו בגלל זה. אבל במתן תורה, שש מאות אלף איש העידו שראו את הקב"ה אז מוכרח שזה אמת. ולכן אני עושה את רצון ה`. ג. ברחבי הארץ פזורים מאות הוכחות לשהות אבותינו כאן. תברר!

freshlama

New member
בנוגע לג'.

מה שידוע בוודאות הוא שהייתה כאן לפני 3000 שנים ממלכת ישראל. וכיום יש גם ממצאים שאומרים שישראל הייתה ממלכה קטנה ולא חשובה שבתם האדירו את שמה בתנ"ך

LOL a^x

א. משל השעון, כפי שאני מכור אותו, בהחלט מדבר על התפתחות החיים על כדור הארץ. מכל מקום, זוהי זכותך להציג משל אחר שמדבר על היווצרות החומר דווקא ולא החיים (זה יהיה, לשם שינוי, טיעון שבאמת שייך לך). אינני יודע כיצד נוצר החומר, אם הוא בכלל נוצר או שהיה קיים מאז ומעולם (בצורה של חומר או אנרגיה). עד שלא אשיג את הדוקטורט באסטרופיזיקה ופיזיקה של החומר והחלקיקים, יהיה לי מאוד קשה רק להתחיל לדון בסוגיות האלו. מצד שני, אני לא מבין למה אי-הידיעה הזאת גוררת בהכרח את הידיעה שבורא עולם כזה או אחר עשה זאת. מכל מקום, אני שמח שאתה את הדוקטורט שלך כבר עשית. גם זה היה אצל הרב הלוגיקן? ב. ישו, ע"פ ספרי הבשורה, עשה הרבה דברים שהם "נגד הטבע". בין היתר, ריפוי חולים, החייאת מתים, יצירת יין יש מאין והמפורסם מכולם - הליכה על המים. בזה מאמינים כמיליארד בני אדם. האם זהו שקר לדעתך? ג. אני מאמין שעם ישראל התגורר בעבר כאן. אני לא מבין מה זה רלוונטי, אבל יש משהו שהרבה יותר מציק לי בסעיף הזה. האם אתה לא מסוגל להבין כמה עלוב אתה נשמע כשאתה שולח אותי לברר שוב ושוב במקום לכתוב בעצמך דברים עניינים? אגב, שיהיה לך ברור שאני מגיב לך מפני שאני נהנה להעיר לך על דרכיך הפסולות ולהפריך את טיעוניך במידה ויש בין קהל הקוראים הפאסיבים אדם שהתלבט לאחרונה בשאלות מהסוג שאנו עוסקים בהן. אין לי כל ציפייה לדברי טעם עניינים ממך.

iknow

New member
אבל כיצד אתה יכול לדעת שאף אחד לא

סתם כתב "600,000 איש ראו את ה'" ואתה, כמו ילד קטן, מאמין לסיפור החסידה שמביאה את כל הילדים, מאמין לזה? הרי גם אני יכול לרשום את מהלך ההיסטוריה של כל עם (שהיה קיים לפני 5,000 שנה) ולהוסיף לשם כל מיני שטויות כמו "אלוהים" ו"זה קרה בגלל שאלוהים כך וכך".

סלוניק

New member
בד"כ אני לא מתווכח עם מחב"תים,

אבל עניין מתן תורה הוא כל כך אוקסימורוני שזה מאוד מטריד. 1) אותם שישים ריבוא הם רק חלק קטן מהעם לפי המקורות (כלומר, מהווים אך ורק את הגברים בני 21 ומעלה, לא כולל את שבט לוי). המשמעות היא שהעם כולו באותה תקופה כלל כמה מיליוני בני אדם, מס' מכובד לכל הדיעות. תסביר לי איך אותם מיליונים צץ לאחר ארבע דורות בלבד מ-11 האחים שירדו מצרימה. 2) נאמר ואכן היו שם מיליונים שחזו בפלא ושמו מתן תורה, זה טוב ויפה. אבל רגע אחד, כיצד אותם בני ישראל יכולים לשמש עדי ראייה כאשר כמעט במקביל הם חטאו בחטא העגל ובעצם הפכו לפסולי עדות?

freshlama

New member
אל תשכח שאנחנו מדברים על התנ"ך.

עשרה דורות הפכו לארבעה ואם מתחשבים ב"פרו ורבו" אז כנראה כל אישה ילדה בסביבות הארבעים ילד.

סלוניק

New member
גם עשרה דורות לא יעשו זאת.

לפי הפרשנות המסורתית עם ישראל ישב במצרים 230 שנים, זה עדיין לא מספיק.

Nielle

New member
אתה פשוט בור.

100 אחוז מההודעה שכתבת היא בולשיט טהור, אתה לא מוצא לדברים פתרון ומחליט ש'בטח' זה אלוהים. מצד שני אתה אפילו לא טורח לחפש פתרונות! שמעת על המדע? על המפץ הגדול וכד'? הבורות שלך מתבטאת בזה שאין לך מושג על איך דברים עובדים, כנראה ששיעורי מדע לא היו מספיק חשובים בכדי להיכלל במסגרת הלימודים החרדים. האמת היא שזו לא אשמתך, אני מרחמת עליך, מהרגע שנולדת שטפו לך את המוח שהכל זה אלוהים, נפלת - זה אלוהים! איבדת את המפתחת - זה אלוהים! נגמר החלב - זה אלוהים! אז, News flash ידידי, להכל יש תשובה בעידן החדש ואם לא אז עוד תימצא לו. אם פעם כשחלו בשפעת חשבו שזה אלוהים כי לא מצאו תשובה אז עכשיו מצאו שאלות אחרות...

למעלה