למה אנחנו חיים כאן

../images/Emo60.gif על מה את מדברת?

אנחנו גם לומדים מדע ואפילו הקדישו לנו איזה 2 שיעורים בשבוע שדנו בין מדע ואמונה, הסתירות לכאורה שיש בינהם והתירוצים. "האמת היא שזו לא אשמתך, אני מרחמת עליך, מהרגע שנולדת שטפו לך את המוח שהכל זה אלוהים, נפלת - זה אלוהים! איבדת את המפתחת - זה אלוהים! נגמר החלב - זה אלוהים!" ואני דווקא מרחמת על בנ"א שחושבים שהם העיקר. אז כל אחד מרחם אחד על השני. יצאנו תיקו. : )

Nielle

New member
../images/Emo2.gif

2 שיעורים? את לא חושבת שקצת השקעתם יותר מדי במדע? בכל זאת זה סתם שטויות והרי ברור שאלוהים עשה הכל. אני רק לצורך העניין לומדת 7 שעות מדע שמתוכן שעתיים מעבדה. ואתם אפילו לא באמת לומדים מדע כי גם שם האמונה נדחפת ובמקום ללמוד על מה שבאמת קורה אתם עסוקים באיך זה מתחבר עם האמונה שלכם. לסיכום רק אומר שחבל שלא נותנים לכם הזדמנות לבחור בעצמכם, ללמוד גם מדע וגם תנ"ך ולא תנ"ך ואיך המדע מתחבר לתנ"ך. ובאמת שמה שנאמר בהודעה הקודמת לא נאמר בכדי לפגוע למרות שנראה לי שזה כן פגע, ע"פ התגובה המתגוננת שלך. אני רק מצטערת שלא נותנים לכם את ההזדמנות לשאול אבל באמת לשאול... למה?

choir

New member
הבנתי

שמת לב, בתחילה אמרת שלא מלמדים מדע. אחרי זה את אומרת שמלמדים אבל זה לא נחשב לימוד מדע. ומה את אומרת על כל החוזרים בתשובה שלמדו מדע וחזרו בתשובה?

Nielle

New member
אתה מנסה לתפוס אותי במילה ולא הולך?

אמרתי שלא מלמדים מדע, לאחר מכן זו שהגיבה לי טענה שכן מלמדים מדע והסברתי שאני לא רואה בזה לימודי מדע. קאפיש? אותם אני מכבדת הרבה יותר.

../images/Emo60.gif לא לא לא

לא הבנת אותי בכלל. אוקי תראי אני הייתי במגמת כימיה (עברתי מגמה אבל לא עקרוני) ולמדתי כימיה 5 שעות בשבוע ויש בנות פיזיקה שלמדו 5 שעות בשבוע. בנוסף לזה לימדו אותנו שיעורים שעוסקים גם במדע וגם באמונה. זה לא היה במקום אלא בנוסף. ושתדעי לך שלמרות שאני לומדת באולפנה השיעורים שיהרוג ובל יפספס. זה אנגלית, מתמטיקה ומגמה, אם זה מגמה ריאלית אז בכלל. אני קוראת לזה השילוש הקדוש... ואה איך המורה שלי למתמטיקה קוראת למקצוע מתמטיקה? קודש הקודשים. אז כן מייחסים אצלנו ערך למקצועות אילו ערך ולענ"ד יותר מדי. ונותנים לנו לשאול שאלות בעניני אמונה ובענייני מדע. וכן זה מעצבן לא דווקא את אלא הדיעה הרווחת אצל האנשים שדתיים זה אנשים טיפשים ובורים שחיים על חשבון האזרח החילוני דבר שרחוק לחלוטין מן המציאות. סורי על העצבים פשוט נתקלתי אחד אחר השני ב-2 הודעות של אנשים שמתיימרים להיות יותר חכמים ומבינים אבל בתכלס אין להם מושג על מה הם מדברים.

Nielle

New member
ובכן

כל הכבוד והתנצלותי הכנה, אבל זה מה שהבנתי מהודעתך.

freshlama

New member
אני לא בן אדם מאמין.

תן לי כמה סיבות למה לא לגור פה? כמובן שזה לא המקום האידאלי, אבל אף מקום לא אידיאלי. איפה שאין אויבים יש רעידות אדמה. אז?

choir

New member
תסביר

א. למה מקימי המדינה רצו דווקה את הארץ הזו ? אולי אוגנדהג€?ג€ ב. בגלל שיכול להיות (מה הסיכוי ? )רעידת אדמה לא תגור במקום מסוים. וכאן שיש טרור בטוח תגור? ג. לא חסרים מקומות יותר טובים ונוחים מאשר כאן?

freshlama

New member
בוא נתחיל

א. למקימי הארץ הזאת לא היו יותר מידי ברירות. אוגנדה או כאן עקרונית. עכשיו, בהתיישבות כאן הייתה התחשבות בפלג לא קטן מהעם שכן האמין שזאת הארץ המובטחת. ב. אם לא שמת לב, הטרור מגיע לכל פינה בעולם. ג. ובהודו? נורא לגור שם. מה הם עושים שם? אני אישית נשאר כאן בגלל שהעם שלי פה, החברים שלי פה והמשפחה שלי פה. לא. אין לי קשר לאדמה מעבר לאהבת הנופים והמראות. אם היו מבקשים ממני לעזוב אותה לטובת המדינה\החיים שלי\ יעילות השמירה על הגוף בהחלט הייתי עושה את זה.

choir

New member
אני

אני חושב שהם הבינו את הקשר לארץ ולכן הם באו דווקא לכאן. לא כמו הרצל שרצה להקים את המדינה באוגנדה.

choir

New member
אני

אני חושב שהם הבינו את הקשר לארץ ולכן הם באו דווקא לכאן. לא כמו הרצל "ירום הודו" שרצה להקים את המדינה באוגנדה.

choir

New member
אני

אני חושב שהם הבינו את הקשר לארץ ולכן הם באו דווקא לכאן. לא כמו הרצל שרצה להקים את המדינה באוגנדה.

Nielle

New member
יקירי, אתה סותר את עצמך.

בהודעתך כתבת שאתה מאמין בלב שלם והכל בא אצלך רק מהנשמה, הלב והאמונה ואז אתה אומר שאתה יודע את הכ בצורה לוגית ומוכחת? אז אם זה לוגי ומוכח אז אתה לא באמת מאמין בזה, אתה מתבסס על עובדות מוכחות. עכשיו נעבור לחלק ב' של ההודעה שלך ולשאלתך אנחנו חיים פה כי פה נולדנו ולא בגלל שזאת הארץ של "אבותיינו", רובנו לפחות, אני לפחות.

choir

New member
לכל מאן דלא ידע

הדת היהודית היא דת לוגית שלא כמו שאר דתות שהם אמונה בלבד. בתוך היהדות יש שלוש עשרה עיקרי אמונה שאינם מובנים ע"פ השכל. התכונתי לומר שזה דבר שבא מתוך תוכי ולא סתם הרגשה . אבל ברור שזה דברים מוכחים וחבל שאתם לא נחפסים לזה. נראה לי שמסתירים את זה מכם .

כן.

גם לי נראה שמסתירים את זה מאיתנו. הטענה שלך כאילו הדת היהודית היא לוגית בשונה משאר הדתות כ"כ דבילי שלא הצלחתי למצוא תשובה הולמת, סרקסטית ככל שתהיה. רוב המאמינים שהתווכחתי איתם העדיפו מראש לוותר על השימוש באמצעים לוגיים, או לטעון שהלוגיקה לא בהכרח מתקיימת תמיד. הם מעולם לא ניסו להסכים על הנחות היסוד הלוגיות, שכן אז על ידי גרירות פשוטות למדי ניתן להגיע למסקנה שכל הדתות הן שקריות.

למעלה