למה אנחנו חיים כאן

choir

New member
למה אנחנו חיים כאן

אני בן אדם מאמין. מאמין שיש בורא לעולם, מאמין שהוא נתן לנו את התורה, מאמין שהוא הכניס אותנו לארץ ישראל, מאמין שהוא נתן לנו את הארץ הזאת. אני מאמין בכל זה, אני יודע את כל זה בצורה לוגית ומוכחת. אני מאמין שבגלל זה אני חי כאן היום. אני לא חי כאן כי החיים כאן יותר נוחים מאשר במקום אחר. הם לא ! אני לא חי כאן בגלל שהחיים כאן יותר בטוחים ממקום אחר. הם לא ! אני חי כאן כי זה הארץ שניתנה לאבותינו, זה הארץ שאבות אבותי חיו בה , זה הארץ שה` בחר להשכין את שכינתו בתוכה, ולכן אני חי כאן. אתם מאמינים בכל זה??? אם כן זה מחייב אתכם . אם לא למה בחרתם לגור בארץ זו דוקא? הרי אין לנו שום קשר לארץ הזו אם לא מה שכתבתי לעיל? למה אנחנו גרים דווקה לאן?

choir

New member
אני דווקא נכה

למה כשאומרים משהוא שאתה לא אוהב לשמוע את עובר לכל מיני ביטויים ??? זה השאלה שלי למה הורים שלי חיים כאן למה הם עזבו את ארה"ב ובאו לכאן.?

התנצלותי הכנה.

פשוט שמעת פעם על הפתגם "נפש בריאה בגוף בריא"? הנחתי כיוון שהנפש שלך פגועה קמעה, כך גם הגוף.

לא הגעתי לחלק של ההיגיון בפסיכו.

תאלץ לסלוח לי, אחזור אליך עם תשובה עוד שבוע בתקווה.

טוב..

למה אנחנו כאן? משום שלא היה לנו יותר מדי לאן ללכת (התנועה הציונית בראשיתה) ואם לא שמתם לב, גם היום לא ממש מקבלים אותנו בברכה בשום מקום (לכן אנחנו נשארים אזרחי ישראל מסורים). ואני אומרת את זה בתור שמאלני קיצונית יחסית (אם כי העובדה שאני לא קומוניסטת היא בעוכריי, כנראה).

choir

New member
אני דווקא לא* נכה

אבל אתה רואה שלא צריך להתבטות בצורה כזו

דאאאא

New member
שאלה טובה,

אבל לא הבנתי ת`תשובה, בשביל מה אני פה? לקים תורה ומצוות? למה ה` צריך את כל זה?

choir

New member
לשאלתך

עיין ספר דרך ה למורינו הרמח"ל שמסביר שדרך הטוב להיטיב א"כ רצה ה להיטיב ולכן ברא את העולם

choir

New member
המשך

ה בחר בארץ מסוימת שתהיה מובחרת מכל הארצות כמו שגם בחר בעם נבחר. וכל זה במהלך להביא את העולם לתיקון שלו כדי שיוכל לתת שכר ולהיטיב אם ברואיו.

ספר לי

על הצורה הלוגית והמוכחת על-פיה הגעת למסקנה שבורא עולם נתן לנו את התורה והארץ הזאת. לשיטתך, לא יתכן שאנשים חיים באינדונזיה, שכן היא לא בטוחה ממקום אחר והחיים בה לא נוחים מאשר במקום אחר. ובכל זאת - אנשים גרים בה. הפלא ופלא.

למעלה