לכל היוצאים בשאלה

giingiit

New member
קדמאה הכוונה לראשונות בבריאה

כמו למשל "האדם הראשון" נקרא אדם קדמאה וכך נקרא גם ספר היצירה. קדמאה בעברית זה קדום, ראשוני ולא ראשון. כשאומרים "הראשונים" הכוונה לרש"י ורמב"ם. אז לתרגם אנשים אלו כקדמאה זה סילוף ועיוות. בברכה תמנה

אחר

New member
לא מזכיר משהו?

שם כותב ההודעה שאליה מוביל הלינק מזכיר לי, ולא לטובה, מישהו שפעם כתב בפורום.... ולגופו של עניין, המקסימום שניתן להסיק מהמאמר הוא שתורה מדעית אינה תורה למשה מסיני ויתכן שהיא מוטעית. לא ממש מפיל אותי מהכסא. לא ברור לי בכלל איך הוא קשור לאמונה באלוהים.

>אחר< אתה יכול להיות רגוע!

אני בטוח שגם לה עצמה זה לא ברור הרי כל הציטוטים הללו לא נאמרים מפי חוקרים/מדענים. ועל זה נאמר "איסתרה בלגינה קיש קיש קריה"
ובעברית: זייני מוח נטו שאלה. שלייף: מה היית עושה בלי הסמיילים? סופּפּ: לא יודע

טוב

New member
לגופו של עניין

אין בכתבה שהבאת להפריך או לאמת את אמונתנו. (או יותר מכון- אי אמונתנו). אני לא יצאתי בגלל סתירות בין דת למדע, ולכן לא אחזור בגלל ישוב סתירות אלו. יש אלף סיבות יותר טובות לצאת בשאלה, כמו למשל חוסר אמונה(בלי להכנס כרגע לפרטים). באשר לסתירות בין דת למדע, אם זה באמת מה שהיה מפריע לי\לך, יש אלף דרכים פי אלף טובות ליישב את זה. ועייני בספרי "קרא-ילדי-ולא-יהיו-לך-שאלות" בסגנון: אמונות(לרב הס), דע מה שתשיב לעצמך (הרב קרוב) ועוד.

giingiit

New member
הכתבה לא נועדה להפריך או לאמת

אלא לתת לכם ראיה חדשה ולהזכיר לכם שגם אם על פניו נראה לכם כרגע שאין אלוקים, יש. ואני רוצה לשמוע על הסיבות הטובות לצאת בשאלה. למה לא לדון בהן? אגב, גם אמונתי לא נבנתה ממדע. לא לגמרי בכל אופן. זה היה אולי הגרעין המעורר אבל זה הכל. האמונה שלי הופנמה לאחר היה לי קשר ישיר עם בורא עולם כמעט שנה לאחר שהתחלתי להתענין ביהדות. ומאז אני רואה את יד ה´ כמעט בכל דבר אז גם אםהמדע יפריך לגמרי נאמר את התורה, עדיין לא ניתן יהיה לעולם להפריך את הקשר הישיר והאישי שנוצר לי עם בורא עולם. ושום דבר לא ימנע ממני אי פעם לחדול מלשמור שבת. לכם אין 40 שנה של חיי חומר ולכן אולי אינכם מתגעגעים בחזרה לשבתות השמורות, אולם השבת הראשונה ששמרתי היתה אצל משפחה חרדית שאימצה אותי, ושם נכנסתי פשוט להלם. זמירות השבת היו מוכרות לי ותאמין לי שבשום מקום אחר לא היה לי איפה לשמוע זמירות שבת. לא בקיבוץ של השמור הצעיר, לא באנגליה ביןהגויים וגם לא בתל אביב והזמירות היו מוכרות לי. זה בא מהנשמה. אז נכון, מדע לא חיבר אותי ולא ימנע ממני לחיות כרצונו של בורא עולם (להשתדל לפחות). בברכה תמנה

טוב

New member
תראי, תמנה

לפי איך שאני מתרשמת מדברייך, ואת יכלה לתקן אותי אם אני תוהה, החזרה בתשובה שלך באה מאיזו תחושה נפשית אישית. אני חזרתי בשאלה כי לא הרגשתי את התחושה הזאת. הרגשתי שאני לא מאמינה: לא מבחינה רגשית, ובטח ובטח שלא מבחינה לוגית רציונאלית. כל ההוכחות האלו של: איך יכול להיות שלא היה מעמד הר סיני, לא שיחקו אצלי. בגדול ממש (יותר נכון בענק,)אני יכולה להגיד לך כי חזרתי כי לא היה נראה לי סביר שהדת הזאת הספציפית היא האמת, ומליוני אנשים בכל העולם, בכל הדורות, מכל הסוגים(רודפי אמת, או חכמים, או מוסריים, או whatever) כולם טעו. כמובן שניסיתי לחקור ולשאול את רבותי, ובכל-זאת אני פה היום. אבל אם זאת האמת שלך, ולך זה מתאים- על הכיפאק. כל עוד את לא כופה דעתך, ומכבדת אחרים (מה שנראה לי נכון מאופן כתיבתך), אז את עדיין נכנסת לקטגוריה שלי של "אין אמת אחת", וזאת האמת של תמנה.

giingiit

New member
שמחה שחילקת איתי את תחושתך

אני שמחה שלמרות שאיננו מסכימות בנקודות אלו, ניתן לדון בהם בצורה יפה ותרבותית. את באה מהמגזר החרדי או דתי? בברכה תמנה

giingiit

New member
מכירה את זה טוב לצערי.

את בקשר עם משפחתך כיום? קשר טוב הכוונה... בברכה תמנה

מטאור38

New member
סוף סוף

אני יושב פה וקורא את הזיוני מוח שלכם (סליחה) ומחקה ומחקה ומחקה שמישהו יגיד מה שצריך להגיד ולא יגרר לדיונים עקרים רצופי קישוריות ל"דעת של אמת" וסוף סוף מגיעה האחת והיחידה ואומרת את האמת הפשוטה והערומה. טוב, אני אוהב אותך.

למעלה