לכל היוצאים בשאלה

giingiit

New member
לכל היוצאים בשאלה

מה תעשו כשהמדע לגמרי יישר קו עם התורה? לאן תלכו? לא הייתי חולמת להפריע לכם בגן עדן מיניאטורי זה אלמלא כופר עם שטריימל לא ראה לנכון להתמזג. אז אני מביאה לכם חדשות אחרונות מהמדע שיענינו את אלו שהאמת חשובה להם יותר מהצורך לחיות ללא עול מצוות. להלן הלינק הרלוונטי אל תכעסו עלי. פשוט חשבתי שכדאי שתדעו יום נפלא לכולכם בברכה תמנה

תמנה´לע, מחמל עיני,

אני שמח בשבילך על כך שעבורך המדע הוא יהוה אלהים. עלי והצליחי. קיצרי ברינה פירות עמלך כי תבואי אל המנוחה ואל הנחלה. רק נחמד יהיה אם תקחי בחשבון שלא עבור כל בני ירד המדע הוא יהוה אלהים, לכן אם איזושהי תורה מישרת קו עם איזה מדע שהוא- אל לך להקדים שוש. המון נחת מהנכדים יונה

giingiit

New member
דער_רוסישער

הרבה מילים מוזרות כתבת אולם מה בעצם ניסית לומר? וכי טענתי שהמדע הוא אלוקים או להיפך? טענתי שמי שמחפש לכפור ומחפש תירוצים במדע, שידע שלא משם תבוא לו הישועה. ואינני ששה מעבר למה שששתי ביום שגיליתי, שיש בורא לעולם (מידע שהסתירו ממני במשך הרבה מאד שנים). לילה טוב ידידי בברכה תמנה

ועכשיו, תמנ´לע, דוגרי:

מה שרציתי לומר הוא שאם המדע עבורך הוא הקובע את האמת שאין אמת אחריה, והתורה שתישר קו עם זה המדע היא תורת האמת- י ב ו ש ם ל ך . אלא שישנם גם אחרים (הנוהגים להיקרא פוסט מודרניסטים, או שאינם נוהגים להיקרא כלל) שעבורם המדע הוא אופן-ראיית-עולם אחד מני רבים, ואם איזושהי תורה מישרת איתו קו- אין זה מעלה ואין מוריד. הובנתי? מה גם, ואת זה לא כללתי בכתב-החידה של ההודעה הקודמת, יש יוצאים רבים ושונים לסוג וצבע, ורק חלקם יצאו מפני שלדעתם המדע ברוך-הוא סותר את התורה. אבל אלה שיצאו או החליטו לצאת בגלל, למשל, אי התאמת הדת להם (היום נהנים לומר "לעולמם הפנימי"), או בגלל תיעוב- עבורם יישור הקווים של הדת והמדע יכול להיות, במקרה הטוב, אבן-פסיפס אחת מני רבות בפאזל הידע הכללי שלהם. כך שאל תקדימי שוש. מקווה שהובנתי. יונה

ולואי שהייתי כמוך...

לפי מה שאני מבין- היכולת להסכים כך עם מי שאת חלוקה עליו בשאלות רבות מעידה רק על גדולה.

ברוכה הבאה

קודם כל כאן יש מנהל קפדן שלא כ"כ סובל אנשים שבאים לסבן את השכל, והוא עלול למחוק אותך אם תעלי לנו על העצבים עם כל מיני הוכחות מטופשות. דבר שני, קראתי את המאמר בהארץ ולא הבנתי מה הוא מוכיח, אולי תואילי להסביר לנו, ובכלל אם נמצא דבר אחד נכון אז זה אומר שהכל נכון? אולי תקראי את המאמר בחופש

giingiit

New member
אם כך, מסתבר שהיחידים שמאפשרים

לכל אחד ללא אפליה זכות דיבור בלי מחיקה אלו הדוסים דווקא, כי כל פורום של שונאי דת, ממהרים לסתום את הפה למי שלא אומר את מה שהם רוצים לשמוע. אבל מכיוון שהרשית לעצמך להשמיע לי את דעתך, חשבתי שמן הראוי יהיה אם תשמע אתה גם את דעתי. ואינני מחפשת להתווכח עם אף אחד. אני דווקא די מבינה את מה שאתם עוברים רק שלכיוון השני. דווקא אוכל להיות לכם לעזר אם הינכם מחפשים להכיר את הציבור החילוני. חייתי בקרבו במשך 40 שנה כשההתחלה היתה בקיבוץ, אחר כך בין הגויים ובסוף פה בתל אביב. ואני מכירה את כל המאמרים בחופש וכבר היו לי הרבה דיונים איתם על עיוותים וסילופים, לא אלעה אותך בפרטים שלא יחסמו אותי מפה. בקשר למאמר בהארץ, המענין בו הוא העובדה, שהנחת יסוד בסיסית שעליה נעשו כל החישובים האסטרופיזקלים (אינני פיזיקאית אגב), מסתבר שאיננה כל כך קבועה כמו שחשבו וזה עלול לשים בסימן שאלה הרבה תיאוריות מדעיות שהסתמכו בקביעתם גילאים, כוחות כמו כוח הכבידה ועוד כהנא וכהנא בסימן שאלה. זה עלול לערער קצת מדענים אסטרו פיזיקאים אבל לא נורא. מי שיש לו תורה, יודע שכל זה רק ארמון מחול. לילה טוב תמנה

טוב

New member
כויפר, מה הבעיה?

מישהי פה מעלה מאמר, ואתה מייד מתנפל על זה שהיא מחזירה בתשובה וימחקו אותה. האמת? חבל שלא כל יום מישהו פה מעלה מאמר מסוג זה אפילו מישהו מחברי הפורום, ונותן לנו לדון ולהתעמת עם האמת. זה יכול להיות מעניין,לא?

פשוט התעייפתי

מסוג כזה של הוכחות, בשביל זה יש את הקלטות של הדמגוג נויגרשל, אבל אם מישהו חושב שזה מוסיף לפורום מי אני שאקלקל לו. אגב שמעת פעם קלטות של מחזירים בתשובה?

giingiit

New member
אז אני באתי לפה אבל לא לעצבן

אלא לדון ולמה לא? ולמה בוער לך לעצבן דתיים? לא אשמת הדתיים שהחלטת לצאת מהדת. זאת זכותך והחלטתך ובמילא אינך חייב לתת דין וחשבון והדתיים שבפורום גם לא דרשו ממך לתת דין וחשבון לא? אבל אולי טוב שבאת. לא עצבנת אבל עוררתבי רצון להבין למה. אולי נוכל לדון בזה פה. או אולי שם. בוקר נפלא תמנה

almog4

New member
המאמר ההוא מאתר חופש הוא גדול

המאמר שצירפת מאתר חופש, כופר עם שטריימל, הוא גדול. קראתי וצחקתי וצחקתי תודה אלמוג

verdun

New member
"מה תעשו כשהמדע לגמרי יישר

קו עם התורה?" איך אמר פעם מארק טויין? "השמועות על מותי היו מוגזמות (או מוקדמות) מעט". אין צורך לתפוס מחסה. עשו כעצת אדומת-השיער וקראו את _כל_ הפתיל (thread) שם. "לאן תלכו?" חה חה חה...

תמנה´לע - הנה דיל בשבילך

כאשר המדע יישר קו לגמרי עם התורה - אני חוזר בתשובה אבל עד אז את באה איתי לשנקין לאכול שינקען. >אתאיסט מקוה שהבליינד דייט עם הג´יגי´ת לא יהיה נפילה<

giingiit

New member
אתאיסט ידידי היקר

13 שנה אכלתי שינקע, מה איכפת לך שאוכל קצת גפילטע פיש, צימס ועוף? תן קצת להנות מהיהדות. היא נגזלה ממני במשך 40 שנה. תן להנות קצת. אגב, כשהמדע יישר קו, לא תהיה כבר בחירה חופשית וזה יהיה טוווו ליייט לחזור בתשובה. וכל זה למה? בשביל שינקעלעך. שוין. לילה טוב ידידי בברכה תמנה

giingiit

גפילטע זה לא יהדות, גפילטע זה דג.
שלייף סוּפּפּים

giingiit

New member
נכון. לא מתווכחת

סתאאאם גפילטע זה יותר מדג. זה מסורת אבות. לילה טוב תמנה

spinoza

New member
"ויאמר אברהם אל שרה אישתו, מהרי

עשיגעפילטע פיש" "ויאמר עישו ליעקב. הלעיטני נא מן האפור האפור המתוק הזה." מסורת אבות ?

למעלה