לכל היוצאים בשאלה

spinoza

New member
האלפא הזה זה לא מה שישבור

אותנו ! קראתי את הכתבה, ואכן אני מופתע e,h,c אמורים להיות קבועים אונברסליים (מהירות האור, מטען אלקטרון וקבוע םלאנק ) אולם התגלית הזאת עדיין לא סוף פסוק, אולי הם טעו בניסוי ? 0.0006% נראה לי זניח. ונניח שהתגלית נכונה, וחל איזשהו שינוי ב- 9 מילארד השנה האחרונות באחד הקבועים. זה לא ממש מסתדר עם מה שכתוב בתורה. שיפ´

giingiit

New member
נכון, אבל אם היה ביקוע גרעיני

לפני כ- 2 מיליארד שנה, והנתונים הבסיסיים לא בהכרח נכונים, מי אמר שזה היה בדיוק לפני 2 מיליארד שנה? אולי היה לפני 4000 שנה? ואולי המפץ הגדול היה לפני 5762 שנה? כשאין נתוני בסיס קבועים שעליהם הסתמכו עד כה, על מה מסתמכים בעצם? איזה הנחות יסוד? ומי אמר שהן נכונות? ואל תישבר, זה רק חומר למחשבה. לילה טוב תמנה

giingiit

New member
מי אמר?

ואאאאוטש.....הכאבת לי בראש עם הפטיש. תיזהר הא?

grinberg

New member
לא חזרנו בשאלה משאלות במדע

התורה לא מסתדר עם השכל לפני המדע תורה שבכתב ושבעל פה

giingiit

New member
לא הבנתי. מוכן לפרט?

אולי פשוט כי אני עייפה אחרי ערב לימודים ארוך. אשמח אם תפרט ואבוא מחר בבוקר לקרוא. לילה טוב לך בברכה תמנה

ג´ינג´ית- כשהמדע יישר קו!

מי הבטיח לך שהוא יתישר עם הדת? (אותו אחד שהבטיח לך עולם הבא?) את יודעת מה? כשהמדע יתישר עם הדת, משיח יבוא! מה דעתך?? (שזה דבר לא פחות דמיוני) אני בהחלט שמח בשבילך שמצאת את מקומך בעולם הזה והבטחת את מקומך לעולם הבא זה כבר 13 שנה, אגב, אם יהיה לך קר כשנתבקש לישיבה של מעלה, אני מזמין אותך לשבת לידי, כי קרוב לוודאי שאני ישב על גחלים. ושם תוכלי להמשיך את הדיון על התאריך המדוייק של ביקוע האטום קוביות| כל זה, זה הימור על כל הקופה דרך אגב, גפילטעפיש עושה הרבה גרעפסים

giingiit

New member
אף אחד לא הבטיח לי שיתיישר

עם הדת. אתה צודק. המדע בסופו של יום ייתישר עם המקור הרוחני להכל, מה שאנחנו מכנים ביהדות - אלוקים. אני לא יכולה שלא לתהות כשאני קוראת מאמרים כאלו, איך זה שהמדענים לא רואים את מה שאני רואה ואיך זה שהם מפספסים את המציאות שטופחת להם על פניהם? הרי מה היהדות גורסת? שהכל זה הוא, האחד ויחיד, הכל מורכב ממנו, החומר זה צמצום של אור אלוקי, אז הגיוני אם מקבלים הנחה זו, שהחלקיק הקטן ביותר שממנו יהיו מורכבים כל היסודות, יהיה רוחני ואכן כיום קיים המיתר או הנויטרינו שהוא כל כך חמקמק שאי אפשר למדדו כמעט והוא שואף לרוחניות בכך, שהוא בעל 0 מימדים. ואינני בדת 13 שנה. 13 שנה חייתי בין הגויים והייתי נשואה לגוי. אני בתשובה שלוש שנים בערך. ואני לא חושבת שאתה תשב על גחלים בעולם הבא. אתה לא נשמע לי כמו רשע מוחלט גם אם סטית קצת מדרך הישר. אולי לא תשב למקור האור כל כך קרוב, אבל אני מבטיחה להגיד מילה טובה עבורך שם. ולבריאות למי שעושה גרעפסים מדגים. לי זה לא עושה את זה אבל אולי זה בגלל שאני אוכלת דגים רק שלוש שנים. לילה טוב לך שלייף
בברכה תמנה

אני בטוח שאת לא לומדת תלמוד

אני הבנתי שהדת היא שטויות בגלל שלמדתי הרבה תלמוד עד שהבנתי בהכל הבלים, לא אגזים אם אומר שאפשר להיות אפיקורוס מלימוד התלמוד לבד, זיוני השכל שם כ"כ מטורפים שאני לא מבין בכלל איך יכולתי פעם ללמוד את זה ברצינות.

giingiit

New member
אני לומדת בגלל ההכרח גם תלמוד.

ואני לא מוצאת שזה הבל הבלים. קשה ללמוד תלמוד כשבמחשבות יש רצון לכפור. אבל שתדע לך, שחיים ללא גמרא הם הרבה יותר הבליים וחסרי ערכים ומוסר ותכלית ואם אתה חושב שבתור חילוני תוכל לעשות מה שאתה רוצה ולנשום לרווחה, אז אתה טועה. האוויר מחניק שם כי אין טיפת רוח. הכל גשם. כשיוצא לי לא ללמוד תורה במשך תקופה כמו עכשיו בפסח, החזרה ללימודים זה כמו אוויר לנשימה. לשמוע דברי תורה זה פשוט מגביהה את הנפש והחיים החומריים בלבד (ואנחנו יודעים מה ההבדל בין הרוחניות שבלראות סרט למשל, לרוחניות שבניתוח דף גמורא) מנמיכים את הרוח. אז מצידי תקרא לגמרא הבל הבלים. האלטרנטיבה תאמין לי, הרבה יותר הבלית. הרבה יותר. החיים אמנם הרבה יותר קלים כי אין מחויבות לעשות כלום אבל מהר מאד ההנאה מחוסר המעש הרוחני הזה עוברת. בשבילך אני באמת מקווה שלא תוותר על דף גמרא ולא תיתן ליצר הרע להכשיל אותך לגמרי אבלכמובן שאם אתה בוחר אחרת, גם זה לגיטימי כל זמן שתדע שלהיות חילוני זה לא גן עדן. בוקר נפלא לך תמנה

טוב

New member
סחטיין על הטרנד החדש:

הוספת לינקים באמצע משפטים. אהבתי.

giingiit

New member
אז אל תחזור. רצונו של האדם כבודו

אבל אני לא מאמינה שתמצא חומר לימודי שהוא פחות הבלים מגמרא, ונותן רבע מתחושת הרוחניות. זו דעתי בכל אופן מניסיון חיים ארוך. אוף...החיים הם לא פיקניק ולא משנה לאן הולכים ואיזה כיוון בוחרים, קל זה לא. בברכה תמנה

תפסיקי כבר לזיין ת´שכל

כן.את בדיוק כמו משפחותינו. וכי לא היינו שם? וכי אנחנו בורים? וכי לא חיטטנו עמוק עמוק בנבכי הצדק לפני שיצאנו מאי הצדק? וכי רק מדע הוא צדק? וכי לא היינו כמוך מנסים להחזיר בתשובה לפני שיצאנו משם? איננו מכירים את ערבים זה לזה? איננו יודעים שאת ערבה לכך שנחזור בתשובה עד שתקבלי מכות? אז מכות לא תקבלי, אבל מקוה שתביני האכילו אותנו את הבלייך לא מעט בעבר וכשהבנו שאלו הבלים יצאנו. <<שלא מרצונו חזר לפורום ומצא את ההבלים של משפחתו אשר ברח ממנה >> <<שלא מרצונו כועס מאוד>>

giingiit

New member
אגב, אם בדעת אמת עסקינן

אז דעת אמת הם לא כל כך אמת, כך שלא הייתי מציעה לך ללמוד מהם. עדיין לא קיבלנו תשובה הולמת לסוגיית הדג שהם העלו (דג שיש לו קשקשת ואין לו סנפיר ושמו הוא... חד הסנפיר), שהוכחה כמטעה, כנ"ל דבריהם על הזהר ועוד כהנא וכהנא שלא אפרט כי זה לא הפורום המתאים. קח זאת לתשומת לבך. בברכה תמנה

עניתי לך כבר

על הסילוף הנורא שמצאת שהוא מתרגם "ספרא קדמאה" "ספרי הראשונים" זה בדיוק התרגום המילולי ואת יכולה לפרשו על איזה ראשונים שאת רוצה. עוד משהו? לגבי סנפיר וקשקשת, אינני מתמצא בזאולוגיה ולכן אינני מאמין לשום צד. הסלפנים האמיתיים הם נויגרשל וחבורתו.

למעלה