לכל היוצאים בשאלה

giingiit

New member
חריין אמיתי? כזה שכשמריחים

מתעלפים? הרחת פעם חזרת מגורדת? פחד!

giingiit

New member
לא תודה!!!!! חו"ח!!!! אני וחריין?

לא הולך! אבל תודה על הרצון הטוב

וקצת רצינות גם

וברצינות (אם אני אצליח להשאר רציני עד הסוף), אם טוב לך, אז בסדר, וכשימאס לך, אם זה יקרה פעם, אל תהססי לחזור שוב, שינוי הוא הדבר הכי קבוע בחיים, (אפילו קבוע אלפא נמאב לו להיות קבוע, אולי). אבל כל ההוכחות והסיועים שהמאמינים בתורה מביאים לעצמם מגלויים שונים, או יותר נכון מחלקי גלויים מדעיים, הם פסולים לפי כל קנה מידה, ואינם מספקים את הסחורה. ומכמה סיבות: 1. בדרך כלל מדובר (ההוכחה לאמיתות משהו מהתורה או חז"ל) רק בחלק קטן מתאוריה או מערכת, כאשר המכלול לא תומך במאמינים, מה שנקרא לא כל האמת. 2. אם המדע הופך להיות בסיס לאמונה שלך, הרי יש במדע הרבה הרבה יותר נגד האמונה.... 3. אני חושב, שכאשר יהודי דתי, מנפנף - למשל - באיזה מחקר גיאולוגי שנעשה בהרי אררט ותומך בסיפור המבול המקראי, הוא הופך את האמונה שלו למשהוא מאוד קטן ולא חשוב. התחלנו את הדיון הזה ממש מההתחלה (המפץ הגדול) ואני רוצה לשאול אותך שאלה על סופו של הדיון, מניין לך שהדרך (בתוך הדת היהודית) שבחרת במקרה, (סליחה בהשגחה פרטית) היא היא הנכונה? ואולי דווקה שיטת חב"ד נכונה? או הרב ש"ך? או הרב קוק? >אתאיסט לא מחפש את הדרך טווו לייט, בכלל לא קל לו היום<

מני3

New member
המדע לא אבל ה.....

בין הדברים שכתבת ציינת שהמדע הוא לא בין הדברים שחיבר אותך לדת ולכן זה לא מה שיפריד אותך. תראי אני לא רוצה זה יפגע בך אז תקבלי את זה בפורפורציות, ברור מדבריך שלא המדע הוא שקירב אותך, זה יותר-לדעתי- הפסיכולוגיה שמאחורי הדת (הצורך הדתי)

giingiit

New member
בעצם לא עניתי על השאלה האחרונה

אז אענה עכשיו. מכיוון שלא כמוכם, לא נולדתי לזרם מסויים, יש לי את האפשרות לבחור. זה משהו שלכם כנראה לא היה ואולי זה חסר. לא יודעת. לא הייתי במקומכם ולא יכולה לשפוט. אני מכירה את עצמי ויודעת למשל שמשיחיסטיות זה ממש לא מתאים לצורת החשיבה הלוגית שלי. אינני יכולה להאמין שמישהו מת הוא חי. אבל אני מעריכה את פעלםשל חב"ד לקירוב רחוקים. כל הכבוד להם על פעלם. חסידות גם לא מתאים לי מכמה סיבות. אני רציונלית מדי ולוגית מדי ועצמאית מדי כדי ללכת אחרי אדמו"ר כלשהו ולמרות שנאי אוהבת את הלימוד הרוחני החסידי, ואת אהבת השמחה שלהם, צות עבודת ה´ שלהם לא מתאימה לי ואני לא רואה אותה כפסולה. שלא תחשבו שאני שוללת פה דרך חיים של מישהו. הליטווקים מתאימים לי והסיבה היא כפי שניתן להבין מהבדיחה הבאה: כיצד מבדילים בין ליטווק לחסיד אתם יודעים? פעם חסיד וליטאי הלכו ביחד. בדרך ראו פתאום את יונתן בן עוזיאל יושב בצד הדרך. אמר החסיד לליטאי - יוווו, תראה איזה אדם קדוש. אפילו הציפורים שעפות מעל ראשו נשרפות מעוצמת קדושתו. הסתכל הליטאי ואמר ומה עם צער בעלי חיים? אז אני שואלת על צער בעלי חיים, אבל מתרגשת כשרואה אדם טהור או שומעת סיפורי צדיקים. יש בי קצת מזה וקצת מזה. בברכה תמנה

אחר

New member
מעשה שהיה לא כך היה...

אלא הליטאי הסתכל והסתפק: "האם חייב יונתן בן עוזיאל לשלם את מחיר הציפור לבעליה"? < אחר אוהב אנשים שיש להם סדר עדיפויות בחיים >

אתא צודק, אבל..

היא בטח שמעה את הבדיחה מאחד מרבניה, המחזירים בתשובה, וכדרכם, הם אינם מדייקים (איזה אנדרסטייטמנט) ומתאימים הכל לצרכיהם..

giingiit

New member
מחלוקת לשמה!!! ../images/Emo13.gif

אפרופו ציפורים, קראתי סיפור מצחיק על אמריקאי חילוני שבא ארצה לביקור, ואמר שלא יכול לחזור לאמריקע בלי להיות בכותל. הלך אותו אמריקענע לכותל ושם כפו עליו ללבוד כיפה מנייר. התעצבן הבחור אולם שם כיפה על הראש בלית ברירה. התקרב לכותל ושם ראה אנשים שופכים דמעות על האבנים, אנשים מתנועעים אנא ואנא, אנשים נענקים גוועלד ומתפללים. נחרד אותו בחור ורצה לברוח משם. היה לו קצת יותר מדי דת. לקח את הפכיה וזרקה מראשו. באותו הרגע עברה יונה ושחררה פליטה בדיוק על המקום שם שניה לפני כן ישבה הכיפה. בדיוק באותו הרגע ניגש אל הבחור אחד מהמחב"תים בכותל ושאל אותו אם הוא רוצה להצטרף לישיבה. הבחור כלכך נבהל שאמר - אם לאחר שהורדתי אתהכיפה זכיתי למנה כזו, מה יהיה אם אסרב ללכת לישיבה? מוסר השכל - לפני שאתה זורק את הכיפה מראש, תוודא שאין יונים בסביבה. סתאאאם נזכרתי בסיפור בעקבות המחלוקת על הציפורים של יונתן בן עוזיאל. בברכה תמנה

MAYA20

New member
אני חשבתי שההבדל

בין חסידים ליטאים ויקיים הוא שבמתן תורה משה אמר לכולם להגיע בשש אז היקיים הגיעו כהרגלם בחמישה לשש, ראו שאין כלום אז הלכו הביתה הליטאים הגיעו בשש קיבלו תורה והתחילו לרקוד ואז החסידים הגיעו בשש וחמישה, ראו שכולם רוקדים וחשבו שזו התורה...

למעלה