וקצת רצינות גם
וברצינות (אם אני אצליח להשאר רציני עד הסוף), אם טוב לך, אז בסדר, וכשימאס לך, אם זה יקרה פעם, אל תהססי לחזור שוב, שינוי הוא הדבר הכי קבוע בחיים, (אפילו קבוע אלפא נמאב לו להיות קבוע, אולי). אבל כל ההוכחות והסיועים שהמאמינים בתורה מביאים לעצמם מגלויים שונים, או יותר נכון מחלקי גלויים מדעיים, הם פסולים לפי כל קנה מידה, ואינם מספקים את הסחורה. ומכמה סיבות: 1. בדרך כלל מדובר (ההוכחה לאמיתות משהו מהתורה או חז"ל) רק בחלק קטן מתאוריה או מערכת, כאשר המכלול לא תומך במאמינים, מה שנקרא לא כל האמת. 2. אם המדע הופך להיות בסיס לאמונה שלך, הרי יש במדע הרבה הרבה יותר נגד האמונה.... 3. אני חושב, שכאשר יהודי דתי, מנפנף - למשל - באיזה מחקר גיאולוגי שנעשה בהרי אררט ותומך בסיפור המבול המקראי, הוא הופך את האמונה שלו למשהוא מאוד קטן ולא חשוב. התחלנו את הדיון הזה ממש מההתחלה (המפץ הגדול) ואני רוצה לשאול אותך שאלה על סופו של הדיון, מניין לך שהדרך (בתוך הדת היהודית) שבחרת במקרה, (סליחה בהשגחה פרטית) היא היא הנכונה? ואולי דווקה שיטת חב"ד נכונה? או הרב ש"ך? או הרב קוק? >אתאיסט לא מחפש את הדרך טווו לייט, בכלל לא קל לו היום<