לכל איש יש שם

Idan91

New member
זהו, שעדיין לא סיפרת לנו

מה הן העובדות עליהן אתה מתבסס? ידעתי יפה מאוד להגיד מה הרעיון של מיסוד הזנות, לא הגבת לטענתי כי באופן עובדתי - המיסוד השיג את ההפך. לא מה הן התוצאות הכ"כ טובות של המיסוד בהן הזנות מוסדה. אם יש לך עובדות אחרות, אני עדיין מחכה לשמוע אותן.

shellyland

New member
זנות לא תמיד היתה

זנות אינה המקצועה העתיק ביותר בעולם, כפי שנהוג לכנותה. יש מקצועות עתיקים ממנה. זנות התפתחה בחברות קדומות כצורך פולחני, כמו גם קורבן אדם. עם הזמן הפך קורבן אדם להיות דבר פסול ואילו הזנות עזבה את ההקשר הדתי בו התרחשה והפכה להיות מסחרית. ככל שגברו פערי המעמדות בחברה כך גדלה ושיגשגה הזנות. להזכירך - העבדות עתיקה כמעט כמו הזנות עצמה וגם היא היתה "צורך חברתי", מה שלא הפך אותה לנכונה, מוסרית או בלתי ניתנת למיגור.

אין מקום להשוואה לעבדות

מכיוון שעבדות תמיד תיעשה בכפייה. מאידך, כפי שמארסו ציין , זונות רבות בוחרות בדרך הזו מכיוון שאין להן דרך אחרת להתפרנס או מכיוון שזה מאפשר להן רמת חיים גבוהה יותר. אני מסכים איתך שאת כל תופעות הלוואי של הסחר בנשים והסרסרות צריך למגר. אבל אישה שרוצה לפרנס את עצמה בדרך זו, מי אני שאשפוט אותה? ולמה שלא אתן לה את הכלים המתאימים(בדיקות רפואיות , פיקוח סניטרי) כדי להגן על עצמה ועל לקוחותיה?

המוזרה

New member
די כבר,

בוא ניקח מקרה היפותטי - בתך הקטנה או אחותך מחליטות מרצונן החופשי לבחור בזנות כמקצוע. האם תשפוט אותה ? תתיר לה? תתמוך בה ורק תזכיר לה להיבדק אצל רופא? כל עוד זה לא בבית שלנו זה נוח להסתכל על זה ולהגיד "נו בטח אם הן רוצות" אף אחת לא רוצה להיות זונה. אף אחת ואף אחד. נקודה.

אדם קרוב אצל עצמו

מובן מאליו שכל אדם רגיש יותר לדברים שקורים אצלו בבית או בסביבתו הקרובה. מובן שלא אתמוך באחותי או בבתי אם תבחרנה ללכת בכיוון זה. האם אשפוט אותה? כן, ודאי . אנסה לעזור לה כמיטב יכולתי אם מדובר בבעיה כלכלית או אחרת. האם אתיר לה? זה לא בסמכותי, וספק אם תשמע בקולי כך או כך. ספק רב אם בכלל אדע מכך. אבל ללא ספק אם אדע אנסה להוציא אותה מזה.

נכון, ובכל זאת

זו לא בחירה שיש להתגאות בה. שוב, לא אסכים עם בחירתה, אך כמובן אין זה בשליטתי. אני אעדיף כמובן להוציא את חסכונותיי האחרונים ולמנוע מבתי (וגם מעצמי) את הבזיון וההשפלה. אני לא יכול להציל את כל העולם, אבל אם אוכל להציל את הקרובים אליי-כמובן שאעשה כמיטב יכולתי.

giulietta

New member
אהה, אבל זה בסדר

שאחרות יבוזו ויושפלו. מכיר את הסיפור של עגלה ערופה? אחריות חברתית.

מי במדינתנו רוצה להיות פועל ניקיון?

את יכולה להצביע על אדם יחיד שזה היה חלום הילדות שלו? את יכולה להצביע על אדם שהיה גאה אם בנו היה מודיע שהוא רוצה להיות מטאטא רחובות? אני לא מבין את קו הטיעונים הזה. מה השייכות שלו לנושא המיסוד?

המוזרה

New member
אולי לא חלום ילדות

אבל יש המון ילדים שרוצים להיות נהג של אוטו-זבל. ביננו, אני הייתי שמחה אם בני היה מודיע שהיה רוצה להיות מטאטא רחובות במקום לבחור בעבודה מכניסה הרבה יותר כסוחר סמים למשל. נו ברור שהייתי מעדיםפה אותו רופא או מהנדס, אבל באמת שאין לי בעיה עם פועל זבל. אבי היה נהג של אוטו זבל עד שיצא לפנסיה. זו עבודה מכניסה מאד והאמן לי שלא סתם זו מחלקה שלא קל להתקבל לעבוד בה (בכל עיריה). מה השייכות למיסוד? להפריך את הטענה שמדובר במקצוע מכובד שהעוסקות (והעוסקים) בו עושים זאת מבחירה חופשית.

את היית שמחה שהוא בחר מקצוע

חוקי על פני לא חוקי, אך היית מעדיפה מקצוע חוקי שיכניס יותר. כך הבנתי את דברייך, האם התכוונת למשהו אחר? לא לא דיברתי על נהג אוטו זבל, דיברתי על מטאטא רחובות. האם זו אינה עבודה שוחקת שפוגעת בגופו של אדם לאורך זמן? האם לא מדובר בעבודה שאינה ממלאת צורך חיוני? בכלל, עיסוקים מגונים מזכירים לי דיון ישן ב ./

מה שמזכיר לי

בדיחה שקיבלתי באימייל לא מזמן : כאשר יש לך יום גרוע במיוחד בעבודה, נסה את הפרוצדורה הבאה >בדרכך מהעבודה, עצור בבית מרקחת וגש למחלקת מדי החום. >קנה מד חום לשימוש רקטלי (דרך הישבן) שיוצר על ידי "ג 'ונסון אנד ג'ונסון " >ודא שתקבל רק מהפירמה הזאת. >כאשר תגיע הביתה, נעל את הדלתות, משוך את הוילונות, ונתק את הטלפון כך שלא >תופרע במשך התרפיה שלך. >החלף לבגדים נוחים, כמו סווטשירט, ושכב במיטה שלך. >פתח את החבילה והוצא את מד החום. >בזהירות שים אותו על השידה כך שלא יישבר. >הוצא את דף ההוראות שבא עם מד החום וקרא אותו. >שים לב שבקצה התדפיס יש הצהרה : >כל מד חום רקטלי שיוצר על ידי ג'ונסון אנד ג'ונסון נבחן אישית" >עכשיו עצום את עיניך ואמור בכוונה גדולה ובקול רם חמש פעמים : "אני כל כך שמח >שאני לא עובד בבקרת האיכות של ג'ונסון אנד ג'ונסון" . >שיהיה לך יום יפה וזכור, שיש תמיד מישהו עם עבודה גרועה יותר משלך.

Idan91

New member
למה כ"כ קשה להבין

שזונה נפגעת, פגיעה גופנית ונפשית עמוקה, מעבודתה? ההשוואה למנקה רחובות אינה אמיתית, בניקוי רחוב אף אחד לא שולט בך וחודר לך לגוף.

המוזרה

New member
לא, לא זה מה שהתכוונתי לומר.

ורופא או מהנדס לא תמיד משתכרים טוב יותר מפועל זבל. וביננו? אין לי בעיה שבני יהיה מטאטא רחובות אם לזה מספיקים כישוריו. לדעתך רצוי שימכור את גופו וירוויח יותר? כל עבודה שוחקת, אבל זנות היא לא מקצוע שוחק. היא מקצוע ממית. נפשית ופיזית.

Mנטה

New member
מה זה מקסימים ההולנדים חבל"ז

העם שהסגיר הכי הרבה יהודים במלה"ע השניה, יותר מהפולנים יותר מהגרמנים. כן כן. אותו עם שטבח בקוסובו עשרת אלפים אנשים. כן כן. בחסותו ובעזרתו הנדיבה. מתה על העם הזה. בעיקר על הדרכון ההולנדי שלי ליתר דיוק

גרי רשף

New member
אני קצת מבולבל

אשמח אם מישהו יכין לי סופסוף רשימה של הטובים והרעים. למשל- רעים: רוסים, הולנדים, ערבים, צרפתים. טובים: יהודים. אני נוסע לפעמים לחו"ל ורוצה לדעת את מי אני צריך לשנוא מראש כי הוא רשע מעצם שיוכו הלאומי, ואת מי לאהוב ללא תנאי גם אם יתגלה כרשע בדיעבד.

giulietta

New member
אפשר כמובן

לקחת את זה לקיצוניות צינית כזאת ואפשר גם להיות קצת פחות פוליטיקלי קורקט (שיו...כבר אי אפשר להגיד כלום!) ולקבל את זה שיכולה להיות סימפטיה או אי סימפטיה כזאת או אחרת ללאום מסוים, כקבוצה, בשל עברה ההסטורי או בשל מנטליות ועדיין שזה לא ייחשב לגזענות.

למעלה