אני לא זוכר איך התחלתי להתעניין
בהיסטוריה, אבל לא נראה לי שזה היה קשור לביה"ס. מה שבטוח הוא שביה"ס לא תרם לי כמעט בכלל ידע היסטורי. אולי אחוז אחד מהידע שלי מקורו משיעורי היסטוריה. "האם יתכן מצב בו אדם, שיכל להתעניין מאוד בהיסטוריה, אך לא נחשף כלל להיסטוריה, לא יחשף אליה במשך חייו? בהחלט יתכן." אתה צוחק, נכון? אלא אם כן אותו אדם חי בבועה, אני לא רואה איך זה אפשרי. "סך הכל לא היו לי טענות כלל למה שאתה מציע אם היית נותן לילדים "לטעום" מכלל הדברים קודם לכן. יש צורך במידה מסויימת של ידע בכדי לעורר סקרנות." יש צורך בגירויים, והגירויים האלה נמצאים מסביבנו כל הזמן. בוודאי בעידן הידע שבו אנחנו חיים. בתי ספר הם כלים די פרימיטיבים ואין שום סיבה לקדש אותם. הם צריכים להיות אופציה לאלו שמעוניינים בהם, לא חובה. "בגלל שידוע שמערכות שכליות מתפתחות בגילאים צעירים." לי לא ידוע דבר כזה. רוב האינטיליגנציה שלנו היא עניין גנטי. יש גירויים שהכרחיים להתפתחות השכלית שלנו, אבל הם בגיל צעיר הרבה יותר מזה (0-5), והם פשוטים הרבה יותר. שיעורים בביה"ס הם לא סוג הגירוי הזה, ככל הידוע לי. אם אתה תוכל להוכיח אחרת, אני אשנה את הדעות שלי בהתאם. אבל מה שבטוח הוא שמערכת החינוך בצורה הנוכחית שלה - עשרות נושאים שונים, 12 שנות לימוד חובה, שיעורי בית, מבחנים וכו' - זה משהו שרחוק שנות אור מהגירוי השכלי ההכרחי. מדובר בדברים מיותרים לחלוטין ללא שום תועלת. "ב"מערכת החינוך השתפרה פלאים" אני מתכוון-מערכת במתכונת הנוכחית רק עם מורים טובים, כיתות קטנות, לימוד מגוון רחב של נושאים ונגישות לכל ידע שתרצה." אלה שיפורים אסתטיים, לא שיפורים מהותיים, ולכן אין סיבה שהם ימתנו את הגישה שלי, שמכוונת לפגמים המהותיים במערכת החינוך. חינוך החובה שאני תומך בו, כפי שציינתי מקודם, הוא מאוד בסיסי ומתמקד בנושאים מועטים. לכל היותר, אתה תוכל לשכנע אותי להוסיף לו עוד מספר מקצועות, שהם לא "הכרחיים", רק בשביל המטרה של לגרות את התלמידים ולחשוף אותם לנושאים הללו. אבל לא תצליח לשכנע אותי שצריך לחרוג מהבסיס ולהפוך לימודים מתקדמים יותר לחובה, שכן זה כבר מעבר לגירוי הבסיסי. וכמו כן לא תצליח לשכנע אותי שיש תועלת כלשהי בציונים, מבחנים, שיעורי בית ודברים מהסוג הזה.