ליל המקרופונים

Vendetta

New member
חינוך?

מה אתה רוצה שילמדו בבתי הספר? "ילדים, אם במקרה תהיו יום אחד פוליטיקאים, תשתדלו שלא לחטוף מיקרופונים אחד מהשני"?

iknow

New member
עשה טובה.

הרי אף אחד לא לימד אותך מעולם "תגיב לIKNOW בפורום אקטואליה לנוער".

iknow

New member
לא כל דבר חייבים להכתיב לך

אדם אשר קיבל חינוך טוב יבין לבדו כיצד לפעול. בטח שלא יפעל בדרך של ניתוק מקרופונים.

אני מסכים על כך

מדוע אין מלמדים אתיקה ומוסר במערכת החינוך? לא חייב שיעשו שיעורים קבועים בנושא אלא דיון והנהגת תרבות שיחה בכיתה, ילד שלומד שמהתפרצות לדברי האחר הוא משיג משהו פשוט יחזור על עצמו. הכשרה של כיצד לנהל תרבות דיבור היא דבר שצריך להיות מועבר ביתר הדגשה למחנכי בתי הספר לכל הגילאים ולכל המורים בכלל.

Continuum

New member
?

האם זה לא נכון שבמשטר פאשיסטי מחנכים למיליטריזם וכו'?

Continuum

New member
נו באמת.. כאילו שלא הבנת..

איינואו: "אדם אשר קיבל חינוך טוב יבין לבדו כיצד לפעול. בטח שלא יפעל בדרך של ניתוק מקרופונים." ונדטה: "פחחח.." ה"פחחח" שלך מן הסתם רמז שחינוך לא יכול להשפיע על בן אדם להתנהג בדרך יותר מתורבתת. ועם זאת, גם במשטר האידיאלי מבחינתך משקיעים בחינוך המון - ע"מ שהילדים יתנהגו על פי ערכים מסויימים. בכלל, להגיד שחינוך לערכים לא משפיע על ההתנהגות זה מגוחך

Vendetta

New member
ה"פחחח" שלי כוון לאמירה

על "חינוך טוב", כאילו שיש דבר כזה בכלל. מאוד קל לזרוק על כל נושא: "זה בגלל החינוך... צריך חינוך יותר טוב" - הצהרה ערטילאית וסתמית לחלוטין. קצת יותר קשה להציע הצעה קונקרטית.

Continuum

New member
?

זה קל לקבל חינוך טוב. פשוט צריך להשקיע יותר כסף במקומות הנכונים. זה לא כאילו *אנחנו* חייבים להתוות את כל תוכניות הלימוד של כל 12 שנות בית הספר ולתכנן את הרפורמה בגנים. רק לשלם למישהו שיעשה את זה.

Vendetta

New member
לדעתי צריך לשנות את המדינה הזו

כדי שתהיה מדינה טובה. אמרתי משהו? אולי, אבל זה די חסר משמעות בפני עצמו.

Continuum

New member
הופה..

שוב אנחנו מגיעים לזה.. אבל אם אני זוכר נכון, הוויכוח היה על "האם חינוך יכול לשנות התנהגות כמו חטיפת מיקרופונים". "לדעתי צריך לשנות את המדינה הזאת כדי שתהיה מדינה טובה" לא ממש רלוונטי כאן.

למעלה