ליל המקרופונים

snea

New member
בכלל לא משנה מה הימין כרגע

גם השמאל מושחת. נקודה.

iknow

New member
שמע,

אני לא בדיוק הבנתי איך מהודעה של "המתנחלים רעים" הגעת להודעה של "שמאלנים רעים". האם על ידי כך שנראה שלהיות רע זה נורמה תהפוך את הרע לטוב? או חמור מכך, תצדיק את אחד המעשים ה"רעים"? אני מבין את כל עניין ה"ההגנה הכי טובה היא התקפה" אבל אין מקומה בפורום.

אני בכלל לא מבין

איך מניתוק מערכת הגברה הגיעו למסקנה שזה המשך של שפיכת חומרים מסריחים על חיילים, באמת שלא

a e q u i t a s

New member
אני אגיד לך איך הגענו לזה

כי התרבות של אנשי הימין היא קלוקלת... הם חושבים שלהם מותר הכל, מותר להרביץ על חיילים, מותר לנתק מיקרופונים, אפשר גם להרביץ לפלסטינים תמימים - אין להם לא חוק ולא סדר.

נו נו נו, המטיף בשער

התגובה שלך תגובה סתומה, אין לי משהו ענייני לומר לך כי נראה שעשית את התגובה בצלמך ובדמותך, אבל אני לא יכול שלא לענות לך התרבות של אנשי השמאל היא קלוקלת...הם חושבים שלהם מותר הכל, לזרוק אבנים על חיילים, לרגל עבור מדינות ערב, לחשוף סודות מדינה, לנהל משא ומתן בלתי חוקי עם מחבלים ומתחת לאפה של ממשלה, לנסות לעצור קציני צבא בחו"ל, לזייף בבחירות, לנהל שחיתויות באמצעות מעמדם הציבורי, להגן על שחיתויות באמצעות מעמדם, אין להם, לא חוק לא סדר ולא מוסר

snea

New member
לא אמרתי שמאלנים רעים

אמרתי שמאלנים *גם* רעים. אין לימין מונופול על השחיתות... ודרך אגב, כל הפורום הזה מבוסס על התקפות, כך שפתאום להגיד שאין מקום לזה בפורום זה קצת חסר טעם..

iknow

New member
כוונתי הייתה שלא התייחסת כלל

להודעתה של מי שהגבת לה (לא זכור לי כרגע). בעצם כתבת הודעה שאינה קשורה (היית צריך לקשר אותה טוב יותר, ואכן ניתן היה לעשות זאת).

snea

New member
דווקא התייחסתי מצוין

הגבתי להודעה שפשוט השמיצה את הימין בגלל הקיצונים, בלי שום קשר לשומדבר - הודעה שפשוט נועדה לעשות פרובוקציה. לפרובוקציה מגיבים בפרובוקציה נגדית - או בהתקפה. אין ברירה.

Continuum

New member
כן?

אז אם נניח אני אגיד "כל הארמנים רעים!" אז אתה תוכל להגיב "כל הרוסים גם רעים!" בשביל "להגיב על פרובוקציה בפרובוקציה"?

snea

New member
כאן זה קצת יותר מסובך

כי יש מעל 200 עמים בעולם... אפשר לקחת לדוגמה את הרפובליקנים והדמוקרטים. אבל בעקרון, כן, כי כשאתה אומר לי סתם "כל הארמנים רעים!", ברור שדיון אמיתי לא ייצא מפה, לא משנה מה תגיד. אז אם אני כבר חייב לענות, אני פשוט אענה בפרובוקציה חזרה, או שאני פשוט לא אענה(כמו שאני עושה ברוב המקרים).

Continuum

New member
פרובוקציה

היא לא תמיד לא מבוססת, ולפעמים אפשר לפתח עליה דיון. כשאומרים שהליכוד מושחט, יש לזה בסיס די רציני. אפשר לדון על השחיטות בליכוד, ואפשר, כמו הקופים במרכז הליכוד, לצעוק חזרה "גם העבודה מושחטים!". ככה שדוגמא יותר הולמת תהיה שאני אגיד "זה רע להיות נאצי!" (נושא שמדיינים עליו נון-סטופ בפורומים ברחבי העולם, אז אל תגיד שאין פה מקום לדיון) ואתה תגיד "אז מה?! זה גם רע להיות סטאלין!"

snea

New member
זאת נראית לך כמו הודעה שרוצה דיון?

• שאנשים יורקים על חיילים אין סיבהו a e q u i t a s ו 09:32 | 26/09/05 כשאנשי ימין יורקים על חיילים וקוראים להם חיילי אס אס, מצדיעים במוהל יד ושמים תלאי צהוב על דש בגדם, אני לא אתפלא שהם מנתקים מיקרופונים. ברור לי פה שהכותב לא רוצה דיון מעמיק ורציני על השחיתות(מושחתים, לא מושחטים... מצטער שאני מתקן, אני פשוט חייב). גם ההודעה שלו אחר כך לא הייתה ממש מעמיקה.

Continuum

New member
..

ההודעה הראשונית סתמית, אבל התגובה שלך לא פחות סתמית. ואתה יכול לתקן אותי כאוות נפשך, ממש לא אכפת לי.

snea

New member
צודק בהחלט.

התגובה שלי הייתה סתמית לחלוטין, לכן כמעט אף פעם אני לא מגיב ככה. הפעם פשוט היה לי דחף בלתי נשלט.

תרבות שלטון-

למה אין את זה בארץ? ז'תומרת אנשים שהולכים לפוליטיקה הם אנשים שאמורים להנהיג את המדינה, מדוע הם אינם מתנהגים ככה? דרושה רצינות מאוד מופגנת מאותם אנשים שמתיימרים להוביל את המפה הפוליטית בישראל- הם נציגי הציבור ועל כן חובה עליהם לייצג אותו בכבוד הראוי. אני לא מדבר על עכשיו ללכת 24/7 עם חליפה מחוייטת ולקוד ולדבר באיפוק כאילו מדובר בשר יפני המנסה להצטיין בגינוני טקסיות, אבל למה מכל נושא שעולה באותם מרכזים ומאותם ח"כים מימין ומשמאל מיד מנסים להפוך אותו לפארסה- עם כמה דאחקות כאן וצחוקים שם, עם התפרצויות לדבריו של א' כאן וצרחות קולניות בין ב' ל-ג', עם עוזי כהן שעושה מעצמו חמור כאן ואהוד ברק שחוטף מיקרופונים שם, עם זיופי מתפקדים בעבודה ומרכז הליכוד שדומה ליציע המזרחי במשחק נגד סכנין... נדמה כי לאיש כבר לא אכפת מהגינות ומוסר בפוליטיקה הישראלית ובאותן מפלגות בפרט, אחרת המרכזים שלהם לא היו הופכים לקרקס התקשורתי הטוב של השנה עם שערוריה מובטחת. די, צריך להעיף את עושי הפארסה מהבמה המרכזית. הם גוררים אחריהם את כל המדינה לשפל חסר תקדים- לדוגמה, אין תרבות דיבור בארץ. מי שצועק יותר חזק ומתפרץ יותר לדיברי האחר וחוטף את המיקרופון למנחה הוא הווינר הגדול- אותו שמעו והוא הוכיח איזה גבר ששולט בשיחה הוא... נמאס, אם זה צריך להתחיל כאן אז אני באמת מקווה שזה יתחיל כאן ויעבור הלאה.

למה? כי זה פוגע

כי אנשים שרואים שנוהגים כך במרכז מפלגה ויבינו שזו הנורמה אז לא ינסו לשאוף ליותר מזה. הם יראו את נבחרי הציבור ונציגיו נוהגים כאילו כל נושא רציני אפשר לעשות ממנו שוק ומכאן הולכת ומתפתחת תפיסת התרבות המאוד נמוכה הזו שרק בצעקות, דאווינים, עוואנטות וקומבינות צריך, אפשר, מומלץ ואף כדאי לנהוג במדינה. זה נגרר לכבישים, למגרשי כדורגל, לאולם קולנוע, לבתי הספר בים ולאן שלא נלך... "למה מה קרה? אני נוהג כרגע בדיוק כמו שווינר צריך לנהוג כמו שאריק המלך דפק שם את ביבי ו-שולה! שולה תעיפי את הילד מההמגבת שלי! ושלא יסתיר את הנוף לתיירת השבדית ההיא שם... הלו בובה! יו לייק ביאינג אין איסראל לוקינג את סטרונג איסראלי בוייס?... שולההה! שמרי על הילד שלא יחזיר את המדוזה למים!... כל מה שחסר לי זה שיגדל לי ממנו איזה שמאלני יפה נפש... חחחק-טפו!"

Vendetta

New member
התכוונתי

שככה זה בדמוקרטיה. דמוקרטיה היא שלטון האספסוף, ולכן יש לצפות מהשלטון להתנהג כאספסוף. אם אתה רוצה לשנות את זה צריך לשנות את צורת השלטון.

iknow

New member
אני דווקא חושב שצריך לשנות את

החינוך. מעניין למה הלכת ישר לכוון החלפת השלטון...

למעלה