ליוצאים שעשו צבא

אני שירתתי

הייתי בחיל האוויר מפקדת קורס.
ממש בצו ראשון חשוב מאוד להגיד למי שמראיין אותך על המצב בבית וכו אם אתה צריך להיות חייל בודד.
אחרי שתגיד את זה יזמנו אותך לראיון אצל משקית ת"ש (מישהי שאחראית לנושאים האלו בצבא עוד תשמע עליה הרבה)
אותי הכירו כחיילת בודדה כבר לפני הגיוס כך שהתגייסתי ישר בתור חיילת בודדה וקיבלתי את כל התנאים של חייל בודד.
אני חושבת שחשוב לעשות צבא במיוחד בארץ זה יתן לך הרבה הבנה על החברה הישראלית ויעזור לך להרגיש חלק מהחברה פה
אחרי הצו ראשון ישלחו לך מנילה שבה יהיה רשום לאן אתה יכול להתגייס ושם תצטרך לבחור בדרך כלל מקבלים את אחד משלושת האפשרויות.
אם אתה צריך עזרה אתה יכול לפנות אלי במסרים.
מקווה שעזרתי.

האם קיימת אפשרות של

שרות צבאי גם הרבה אחרי גיל הגיוס? בתור נערה בסמינר קיבלתי פטור ואני נתקלת כבר עכשיו בבעיות בגלל זה (מלגות, ראיונות עבודה)
האם זה בכלל אפשרי לעשות משהו יחד עם לימודים באוניברסיטה?

motii011

New member
יש דבר כזה

זה נקרא התנדבות.
על אף שאני לא רואה שום סיבה הגיונית לעשות את זה.
ביחד עם לימודים באוניברסיטה רגילה בילתי אפשרי רק בפתוחה ועל חשבון הזמן שלך.
נותנים לך לצאת רק למבחנים או משהו בסגנון.

יש אפשרות אבל חבל על הזמן שלך

השאלה הגדולה היא בכמה עברת את הגיל?
כי כמה שאמרתי קודם שזה יעזור להתחבר לחברה אם את בת 25 יהיה לך קשה להתחבר לבנות בנות 18...
אגב מי שלא עושה צבא זה באמת מפריע לקבל מלגות במיוחד את הטובות שבהן.. תעשי את השיקול שלך אם זה שווה לך.
אולי תנסי להתקבל לעתודה שזה אומר מסלול של לימודים על חשבון הצבא ואז שירות בתפקיד שאותו למדת אבל זה אומר להיות הרבה שנים בצבא משהו כמו 6 שנים..

Sonic hedgehog

New member
זה מה שאני עשיתי

אבל מסייגת שאני עדיין הייתי בגיל הגיוס והגיוס שלי רק התאחר בחצי שנה. בתור אישה לא בטוחה שהייתי מתגייסת כל כך הרבה שנים אחרי גיל הגיוס.

אפשר גם בלי

גם מלגות וגם עבודה טובה מאד, אם את קצת מוכשרת ומשקיעה את יכולה להשיג גם בלי היסטוריה צבאית. קצת בטחון בדרך.
מלגות יש כל מיני, גם מקומות עבודה, בדר"כ ארגונים גדולים מציעים מלגות.
ב2 מקומות העבודה בהם עבדתי היתה אופציה כזו.

רק בשביל זה לא הייתי עושה צבא בגיל מאוחר.

אני שקלתי צבא או משהו בסגנון רק בשביל

פרוייקטים מחקריים שתנאי הכרחי הוא שירות צבאי (למה, לא מובן לי ). עם מלגות ממקומות עבודה יש פחות בעיה כי ברגע שהממוצע גבוה יותר קל.

עד שאני אסיים עם התואר יהיה את המיזם החדש של הטכניון וקורנל אז יש תקווה... יכול גם להיות שאולי עד אז אני אחליט שעדיפה עבודה בשוק החופשי מאשר מחקר...

הבנתי

המשפט הבא שרציתי לכתוב (שניה אחרי שההודעה נשלחה) זה זה.
אם יש לך איזו תכנית לעבודה שדורשת שירות צבאי התמונה שונה.

Sonic hedgehog

New member
סליחה שפספסתי אם כתבת

אבל איזה מחקר את עושה ואיזה תואר? אם את מתעניינת באיזשהו ייזם בן הטכניון וקורנל אז למה לא פשוט קורנל (ששם לאף אחד לא איכפת עם עשית צבא).

עדיין לא עושה מחקר ..מעונינת להשתלב

בפרוייקטים מחקריים כחלק מלימודי התואר (תואר כפול מדמ"ח ופיסיקה אבל דוקא החלק הפיסקלי הוא שמושך אותי לכיוון המחקרי)... בינתיים מה שהכרתי זה פרוייקטים של מכון ויצמן שהיתה דרישה לשירות צבאי. כך שכנראה אני אצטרך להתמקד כרגע רק בלימודי התואר וכשאסיים אחפש אפשרויות מחקר... יכול להיות שיהיה לטכניון (שם אלמד ) מה להציע בתחומי מחקר כשאתחיל את הלימודים.. אין לי הרבה מידע בנידון. מקרוב אני בטח אוכל לקבל אינפורמציה יותר עדכנית ונכונה

אתו הדבר לגבי קורנל (או כל אוניברסיטה בחו"ל).. אין לי מושג בכלל איך להתחיל לבדוק (ולהתחיל להשתולל עם מידי הרבה שינויים נשמע לי לא יעיל) אז בינתיים אני יושבת על שמריי עם התואר וכשאכנס לתחום בצורה הרבה יותר רצינית ומיושבת אני אוכל יותר לבדוק אופציות (אם את מכירה אופציות בתחום אשמח לשמוע )

Sonic hedgehog

New member
לא בתחום שלך

אבל אצלי ככל הזכור לי ממש לא נתקלתי בדרישה לשרות צבאי, את גם פשוט יכולה לפנות לאנשים שהמחקר שלהם מעניין אותך ולשאול אם יש אופציה לעשות אצלהם פרוייקט כלשהו.

לגבי לימודים בארה"ב אשמח לנדב לך יותר מידע כשיהיה אקטואלי (ואת גם יכולה לפנות לפורום לומדים בחו"ל) אבל באופן עקרוני התארים הם בדרך כלל ישירים לדוקטורט (כלומר שאפשר להרשם לדוקטורט מייד אחרי התואר הראשון או בשנה האחרונה שלו) והמלגות מחיה שמגיעים איתם בדרך כלל נדיבות ומאפשרות קיום ללא בעיות מיוחדות. אשמח גם לקשר אותך עם מישהי שעושה פוסט בפיסיקה שתוכל אולי לתת לך קצת יותר מידע קונקרטי.

בהמשך אחרי שקצת אתבסס בכל שאר הנושאים, אפנה לטפל במחקר. ואז באמת כמו שהמלצת יהיה מתאים לבדוק את הנושאים ואצור קשר למידע נוסף :)
המון תודה לכולכם :)

אני לא בטוחה שזה קשור

אבל בעבר בדקתי את העניין של השתלבות בעולם של המחקר הרפואי. לימודים וגם תעסוקה.
לא עלתה שום דרישה לשרות צבאי.

Pastafarian

New member
למדתי בטכניון

למדתי בטכניון ומעולם לא נתקלתי בשום השלכה של השירות הצבאי. אף פרופסור שלמדתי אצלו/עבדתי איתו לא ידע ולא עניין אותו אם שירתתי בצבא. ההשלכות היחידות שאני יכול לחשוב עליהם זה מלגות מאוד מסויימות, וסיכויי קבלה למעונות.
לגבי המעונות, אם תצרפי מכתב שמסביר את הרקע שלך, בדגש על כך שהמעונות הולכים להיות "הבית" שלך, תקבלי אוטומטית איזה מעונות שתבקשי.
בכל מקרה יש לך עוד יותר משנתיים לפני שמחקר יהיה רלוונטי, עד אז תספיקי ללמוד הרבה דברים שלחלקם תתחברי יותר ולחלקם פחות ויכול להיות שהתוכניות שלך ישתנו עוד כמה פעמים. מנסיוני רק בשנה השלישית/רביעית סטודנטים באמת נסגרים על מה מעניין אותם ומה הם רוצים לעשות.

תודה על המידע :)

תמיד מרגיע לשמוע ממשהו שהיה שם :)
בינתיים לא ביקשתי שום דבר לגבי מעונות כי לסטודנטים חדשים אין כזו אופציה (למרות שאני נכנסת לשנה ב') בכל אופן לי לא היתה אפשרות לבקש כלום בהרשמה הממוחשבת. אבל טוב לדעת להבא :)

old friend

New member
לאחר הרבה הרבה שנים

זו דעתי האישית,
הצבא היה המקום שבו נפקחו לי לגמרי העיניים.

באתי מהגטו הדתי לאומי, הכרתי מסביבי רק אנשים שהיו בדיוק כמוני.
לא הכרתי את ישראל האחרת, לא את ישראל השניה, ובטח לא השלישית או הרביעית.

התגייסתי להנדסה קרבית,
שם פגשתי את האנשים שלא ידעתי על קיומם.
יוצאי עירות קיפוח שלא הכירו אנשים כמוני.
תל אביבים שרק בטעות שכחו להוציא פטור מהצבא.
חילונים שלא הכירו דתיים.
דתיים לייט, עולים חדשים שבאו מתוך ציונות, בדואים ודרוזים.

המקום הזה של חצי שנה טירונות שפיזית לא מידי קשה רק מנטלית, ועוד חצי שנה של גדוד. (השלוש שנים הנוספות היו כבר משהו אחר לגמרי)
הכירו לי את כל הדברים שלא ידעתי.

שיחות של שעות על שעות.

עדי שהכיר לי את כל נושא המוסיקה, שזמזם ושר לי כל מיני להקות שלא הכרתי, הדלתות החיפושיות ועוד.
גיא שהיה מלא סיפורי זימה וזיוני, כל מה שהוא עשה או רק חלם לעשות.
שיבלי שגדל בתור ילד טבע והסתכל על הישראלים בתור אנשים מהירח.

עוד מלא אנשים, שלעולם לא פגשתי או אפגוש אם הייתי נשאר בגטו בו גדלתי.

היום במבט לאחור, השירות הצבאי עם כל הקושי היה המקום שהכין אותי הכי טוב למעבר מדתי לחילוני...

בהצלחה בבחירות שלך.

תודה לך,

אתה צובע את זה בורוד מדהים...

הטירונות לא קשה גם פיזית?
ומה הכוונה חצי שנה גדוד??

old friend

New member
ממש לא ורוד

אבל צבעים חדשים שלא הכרתי קודם.

פיזית קשה, אבל עובדים לפי סרגל מאמצים,
מתחילים לאט ומתקדמים לאט לאט...
מגיעים לעשות דברים שבחיים לא חשבתי שאפשר לעשות.

המסלול בתקופה שלי היה חצי שנה טירונות ואחרי זה חצי שנה בגדוד, לפני שיוצאים לקורס מפקדים.

האמת?! חכיתי

לתשובה הזאת שזה לא הכל ורוד,
ברור שלא באים כדי לשב על כורסא לא יודע מה,
התכונתי ורוד מבחינת המעלות שיש בדבר,
מעלות אלו שגם בגללם אני הולך להתגייס...

למעלה