ליוצאים שעשו צבא

Black Mirr0r

New member
יותר מעשר שנים עברו מאז שירתתי בצה"ל

שווה לברר את המקום שבתוכך שרוצה לשרת... ממה הוא נובע?
ומקריאת חלקו של השרשור, עייפתי מתישהו....יש לך חופש מלא לבחור אם להפוך שוב פעם לחייל צייתן אחרי שעזבת כבר "צבא" דומה/ אחר.
בהצלחה בכל אשר תפנה בו!

http://www.shovrimshtika.org/about/organization

naf86

New member
צבא זאת חוויה כיפית אך קשה

פוגשים אנשים מעניינים ועוברים חוויות.
אני הייתי בקרבי וג'ובניק, ונהנתי יותר מהשירות הקרבי.

why worry

New member
בקשר לחייל בודד

הייתי משקית ת"ש בשירות שלי. (ת"ש = תנאי שירות)
ואני זו שהייתי אחראית על כל תחום החיילים הבודדים.

אם תחליט שאתה אכן רוצה להתגייס, כבר בצו ראשון תיידע את מי שמראיינת אותך שאתה מעוניין להיות מוכר כחייל בודד, והיא תפנה אותך למשקית תש.
בדרך כלל מזמנים אותך לפגישה משקית תש חצי שנה לפני הגיוס. היא מראיינת אותך, ובמידה והיא רואה שאכן אין לך שום קשר עם המשפחה שלך בעקבות חזרתך בשאלה, היא פותחת לך בקשה להיות מוכר לחייל בודד.
כחלק מהבקשה היא מבקשת ממך להציג אישורים כלכליים של חשבון הבנק שלך, מכתב אישי, ודוח עו"ס (אם יש לך).
בדרך כלל מאשרים את הבקשה לחייל בודד.

בתור חייל בודד אתה זכאי בשירות שלך:
1. אתה מקבל סכום גבוה יותר במשכורת הצבאית מאשר חייל רגיל. (חייל קרבי יקבל יותר, זה יכול להגיע ל- 1000 ש"ח בחודש, לא רוצה להתחייב על סכום כי זה תלוי ביחידה).
2. אתה זכאי לפתרון הלנה - צה"ל נותן לך כל חודש עד 900 ש"ח עבור שכר דירה, או נותן לך דירה עם שותפים דרך האגודה למען החייל (אל"ח), או מאפשר לך להתגורר בבית החייל (שזה כמו אכסניה כזאת), או מאפשר לך במידה ואתה יוצא לקרבי להתגורר בקיבוץ יחד עם משפחה מאמצת.
3. בחוגר (תעודה שאתה חייל) כל חודש מתמלא 120 ש"ח שאתה זכאי לקנות מוצרי מזון והגיינה בשופרסל.
4. אתה מקבל בחגים (ראש השנה ופסח) תווי מזון לקניית ביגוד+אוכל.
5. אתה זכאי לאישור עבודה.

באופן כללי, לפי התרשמות מהחיילים הבודדים שהיו לי, היה להם נורא קשה מבחינה כלכלית. למרות כל ההטבות שרשמתי כאן, זה עדיין לא מספיק לחיות חיים עצמאיים.
אבל עדיין, אף אחד מהם לא היה מוותר על שירות צבאי.
חשוב שתעשה שירות משמעותי, שתרגיש כל בוקר שאתה קם בשביל משהו. הרבה מוצאים את זה בלצאת לקרבי, גם יש אחלה אנשים, אבל התנאים והיחס משתנים ממקום למקום.
בכל אופן, אני אשמח לענות לך אם יהיו לך עוד שאלות. המשך יום דבש.

בובסטר

New member
אני חילונית כבר די "זקנה"

אבל לדעתי כדאי לשרת בצבא.
לגבי "בזבוז הזמן" - לי אישית, וגם לכל חברי וחברותי, היו תפקידים משמעותיים בצבא, וגם מתפקיד פקידותי אפשר להגיע לקצונה (אם יש נתונים מתאימים).
לא חייבים תפקיד קרבי בשביל תפקיד משמעותי, אבל גבר שהוא לא קרבי יכול ליפול לתפקיד יותר משעמם.
עם קצת (הרבה) מזל אפשר לרכוש מקצוע בצבא - חובש, נהג משאית, מפעיל מחשב, להמשיך בקבע.

גם לי היו רגעים שקיללתי, ואני בסה"כ שירתתי שנה ו- 9 חודשים (זה היה האורך פעם לבנות), אבל בשום שלב, בשירות או אחריו, לא התחרטתי שהתגייסתי.
ברור לי שזה הרבה יותר קשה ליוצא בשאלה, בפרט אם אין לו סיוע משפחתי. מאוד מאוד קשה.

נימוק נוסף בעד הוא שבצבא יוצרים די בקלות קשרים אישיים חזקים. זה כמובן תלוי באישיות של הבנאדם, אבל יחסית יותר קל להכיר חברים וגם בת זוג במסגרת הצבא.

לקראת סוף הצבא יש מסגרות של פסיכומטרי ומענקי לימודים שונים, כך שתוכל להשלים בגרויות אולי יותר בקלות.

לסיום, זה חשוב לגבי השתלבות בשוק העבודה.
אתה יוצא מהצבא עם "קורות חיים" של מישהו שכבר עשה משהו בשוק העבודה, מישהו שיש לו ממליצים שמראיין יכול לפנות אליהם.
אני חושבת ש"בזבוז הזמן" במובן הכלכלי מתאזן, כי בחור בן 18, שלא מתגייס ומתחיל לעבוד בשוק העבודה -במה הוא יכול לעבוד וכמה הוא ישתכר בשנים הראשונות? מינימום?
אנחנו אמורים לעבוד עד גיל 67, כך שה- 3 שנים האלה הן זניחות ביחס להשתכרות שלך כעובד שיש לו יותר מה להציע בשוק העבודה.

לגבי צו ראשון, מאוד כדאי להתכונן לחלק של המבחנים הפסיכוטכניים, כדי להצטיין בהם כמה שיותר. אני לא יודעת בדיוק מה שלבי הגיוס לבן, אבל אין ספק שכדאי להתכונן.
אולי תחפש פה בתפוז בפורומים מתאימים.

בהצלחה!

למעלה