ליוצאים שעשו צבא

Caro Kan

New member
אני לא יודע איך נקבע אותו רף החלטה.

אמרתי נורמות (עושה רושם שאתה לא מסכים?), אמרת מחקרים, אני בטוח שגם פופוליזם.
(לדוגמא, בכתבה שלמעלה, על הרשות לפינוי מוקשים - שהוקמה אחרי שמוקש התפוצץ על בחור בשם דניאל יובל. ההתרשמות שלי היא שהיה לובי חזק לעניין הזה, לא שחשבו שם יותר מדי או פילחו את התפוצציויות המוקשים לפי א' ב' ג')
ובהקשר הזה, אני גם לא יודע איך נראים נתונים רציניים יותר מאלו שהוצגו כאן, לא בדקתי אף פעם.
וכנראה שבעקבות נתונים לא יותר רציניים מאלו שהוצגו כאן, צה"ל מנסה לצמצם את שיעורי ההתאבדות.

לא חשדתי שתוטרד מכך שתהיה בדעת מיעוט. אבל זה רלוונטי כשבנורמות עסקינן.

motii011

New member
אפשר למדוד את זה

23% מחייבי הגיוס הגברים לא מתגייסים בשנתון ע"פ נתוני צה"ל ו 36% מהנשים.
בנוסף יש עוד 18% שנושרים במהלך השירות.
את זה צריך להשוות לנתונים שמפרסם משרד הבריאות.
אין לי כוח לעשות את זה סטטיסטיקה אף פעם לא היה אהוב עלי.
חוץ מזה שהטיעון על התאבדויות הוא אחד מיני רבים. הנושא הוא שירות החובה בצה"ל.
הנה עוד מחקר על השפעת הגיוס לרעה על חיילים בעלי נטייה אובדנית.
http://www.hebpsy.net/articles.asp?id=543
הנה עוד מאמר שמצאתי דיי מקיף על כל הנושא של שירות חובה בצה"ל לעומד מודל צבא מקצועי למי שמעוניין לקרוא.
http://www.jims-israel.org/pdf/pparmy.pdf

זו יכולה להיות גישה מעניינת למחקר

למרות שמרבית האוכלוסיה שאינה מתגייסת הינה חרדית, ובכך ממילא לא רלוונטית לסטטיסטיקה. בכל מקרה, אני שאלתי את במבה אם יש לה מקור לטיעון שלה או שזו רק סברת כרס והתברר שאופציה ב' נכונה. זה שניתן לחקור את הנושא בצורה רצינית לא רלוונטי כעת.

לגבי המחקרים, גם בהם לא מצאתי תשובה לשאלה שלי.

Sonic hedgehog

New member
זה דווקא שאלה עקרונית מאוד

למשל סביב זה נסוב כל הדיון על הגבלת נשק בארה"ב, כך שזה לא ברור מאליו כפי שאת מציגה.

motii011

New member
נושא מאוד בעייתי

אין נתונים אמיתיים. כל הצדדים מעוניינים לשמור על פרופיל נמוך אם זה הצבא או אפילו המשפחות. היה על זה לא מזמן עיתונאי שחקר את הנושא הוא חטף דיי רציני. זה נושא שמעדיפים להשתיק אותו.
גם לגבי אזרחים. לבתי החולים אסור לדווח ישירות על התאבדות כך שהכל מבוסס על הערכות ולא על מספרים אמיתיים.
הסיפורים על התאבדויות בצבא נובעים בדרך כלל ממקור ראשון וזה אנשים שנחשפים לזה.
אני אישית ביום הראשון שהגעתי לבסיס טירונות היתה חיילת שהתאבדה ובהמשך השירות נתקלים בעוד ארועים.

במבה9

New member
העיתונאי שהעלה את הנושא

הוא אישתון, ואת הכתבה שהעלתה את הנושא צרפתי בהודעה הקודמת.

מוזמנים לקרוא את הנתונים שהוא הצליח לעלות בחכתו,
בעיני הוא הדבר הכי קרוב לאובייקטיבי שקיים במדינה.

בכל אופן, ברור שאחוז המתאבדים זניח לעומת אחוז המתגייסים ושבאופן כללי מסוכן יותר לעלות על רכב, אבל זה הרבה מעבר לסיכון החיים.
דברתי בסוף השבוע האחרון עם בן של תת אלוף, שטען שהצבא דפק לו החיים ובשנתיים האחרונות מהשחרור הוא נודד בין פסיכולוגים לשיקום מצבו הנפשי שהדרדר בשירות.

אז ברור שזה תלוי בן אדם וכו' אבל זאת בדיוק הנקודה.
אין מיון מספיק אחראי בצבא.
לא נדיר שחייל מגיע ליחידה שלא מתאימה לו והוא נופל בין הביורוקרטיה נוראית.

motii011

New member
רלוונטי שבעתיים ליוצאים

סורי לא שמתי לב ללינק.
קראתי אותו מזמן.
אצל יוצאים זה קורה הרבה יותר. הם נופלים בין הכסאות!
הם לא דוסים לכן לא מכניסים אותם למסלולים של החרדים.
ומצד שני שולחים אותם למיונים כמו כל חייל. וכמובן הקב"א שלהם נמוך וכל הנתונים שלהם ברצפה. אחר כך החייל מוצא את עצמו עם נערי מקא"ם בבסיס חוות השומר ובסוף עוד נופלים על מפקד מנייאק שעושה ממך סמרטוט ריצפה.

... אז אם יהיה לי קשה,

אפילו לא עד כדי מחשבות אבדניות

,,, אני אקבל את התמיכה שלכם כאן בפורום?

לא רוצה למות!!!

Sonic hedgehog

New member
שירתתי באוגדה ליד רמאללה

אין לי מושג לאיפה גדאי להתגייס, בתור חייל בודד אני נוטה להניח שעדיף מקום בלי הרבה יציאות כי אחרת זה נהיה מבאס כשכולם חוזרים למשפחה ואתה לא.

עשיתי טירונות של בנות אז היא לא הייתה ממש קשה, ההסתגלות אבל קצת קשה בפרט אם זה יהיה היציאה הראשונה שלך מהבית (אבל זה לכולם) וההסתגלות הראשונה שלך לחברה הכללית.

לא הייתי חייל בודד אז אני לא מבינה היטב בעניין, בכל אופן כדאי לפנות לת"ש מייד עם הגיוס. להבנתי הם יכולים לדאוג למגורים ולקצבה הכל על פי הוכחת צרכייך.
אם אתה מהציבור החרדי אני חושבת שזה מסוג הדברים שכדאי לדבר עליהם עם הלל הם כנראה מנוסים לדבי חיילים בודדים ומה בדיוק מעורב בעניין.

למעלה