ליוצאים שעשו צבא

Sonic hedgehog

New member
לאדם גם עדיף לא לשלם מיסים

כי זה מעלים חלק מהכסף שלו בצורה מלאה. בכל אופן בהשתייכות למדינה אדם מסכים לעמוד בחובות שלה כמו להנות מהזכויות שלה. כל העניין של מדינה הוא לוותר על חלק מזכויותיך כדי להשתייך למדינה ולהפיק את התועלת מכך. אגב, זה מתיחס גם לדיון על המוסר וחתימה על חוזים חברתיים אחרים ועמידה בנורמות המקובלות על מנת להשתייך לחברה.

ההשוואה שלרדים נדרשת כאן לדעתי, כי להבנתי זה מקור הגישה ביוצאים.

motii011

New member
לא שאלו אף אחד אם הוא רוצה להשתייך למדינה

רובנו נולדנו כאן וזה בכלל לא שייך לבחירה.
אפשר לראות הרבה אנשים שמנסים להגר ממדינתם (ולאו דווקא פה) זה עדיין לא אומר שמי שנשאר רוצה להשתייך למדינה.
העניין של מדינה בכלל זה נושא לא ברור. מה המטרה בזה בעצם?
אינני חושב שהשתייכותי למדינה היא בשביל לוותר על זכויותיי! לדעתי יש איזה שהם ערכים בסיסיים שהמדינה (הוי אומר האזרחים) צריכים לאמץ לעצמם וערכים אלו יהיו מעל הכל!
כיום במדינתנו אין ערכים כאלה אמנם יש כמה חוקי יסוד אבל זה עדיין לא ברמה של חוקה.
הנושא של שירות צבאי (בלי קשר בכלל לצרות עם השכנים שלנו מסביב) זה נושא שפוגע בחרות של האזרחים! זה שזה נעשה גם במדינות אחרות, או שזה הכרחי. לא משנה את העובדה שלוקחים בן אדם והוא הופך להיות רכוש של המדינה.
זה לא דבר טריוויאלי בכלל.
אסור לנו לשכוח שיש פה שלילה של חירות! ברגע שנשכח את זה המדרון יהיה קצר להשתלטות טוטאלית של המדינה על אזרחיה.
ומי שחושב שהשתלטות המדינה על אזרחיה זה דבר הזוי מוזמן לעיין בהיסטוריה הקצרה של המאה שנים האחרונות. רוסיה, סטאלין, ועוד....

Sonic hedgehog

New member
אוקי, אלו שאלות בסיסיות במדע המדינה

אם את רוצה להרחיב תצטרך לקרוא קצת בנידון. אני בהחלט לא מומחית בעניין אבל אנסה. עצם יסוד מדינה היא כמו כל דבר תן וקח, אזרחים מותרים על חלק מזכויותיהם על מנת לקבל דברים כגון הגנה, בטחון וכו'. חוקים אם לא שמת לב בעצם שוללים חלק מזכויותיך למשל את הזכות שלך לרצוח את מי שבא לך ומצד שני מעניקים לך גם בטחון שמישהו לא יבוא וירצח אותך סתם כך. בכל מדינה תהיה שלילה של חרות זה משהו שבנוי באופן כללי לתוך היות מדינה מדינה וגם בתוך כל חברה. השאלה הנשאלת היא על כמה זכויות מותרים והאם מקבלים תחלופה הוגנת.

בחזרה לעניין הצבא, המטרה של צבא היא להגן על אזרחיה, רוב האזרחים מקבלים את כך שעל מנת לקבל את ההגנה הזו הם יצטרכו גם לשרת בה. חלק חושבים שהם יקבלו הגנה מהמדינה מבלי שידרש מהם דבר זה לא מצב הוגן או הגיוני כשבמדינה הצבא הוא צורך קיומי (וחלק גם חולקים על היותה צורך קיומי).

motii011

New member
מהגורן ומן היקב

ככה שואבים ידע אחד מעלה נושא השני מרחיב מה שהוא מכיר או חשיבה חדשה.
לא כולם למדו מדע המדינה. ובשביל לנהל דיון אני לא חייב להיות דוקטור! מספיק ראש בריא!
בכלכלה רואים את זה הרבה שאנשים אומרים "אני לא מבין בכלכלה" והם מתכוונים אל תבלבל את המוח במושגים משעממים כי זה לא מעניין אותי.
אבל גם כלכלה וגם מדע המדינה ועוד הרבה נושאים ניתן לדון ולהחליף דעות בחופשיות. בסופו של דבר האזרחים בוחרים את המנהיגים שלהם בלי לדעת לא כלכלה ולא מדע המדינה אלא מדיון פשוט כמו זה.
חוקים בגדול לא אמורים לשלול זכויות! רצח אדם זר זו לא זכות! רצח עצמי (התאבדות) זו כן זכות!
זה שיש סוג מסוים של שלילת חירות זה עדיין לא אומר שזה בסדר. צריך שלט ענק בכניסה שלילת חירות!
זה כמו יולדת שנכנסת לבני ברק בשבת במונית והנהג שם שלט ענק "יולדת"! שכולם ידעו שיש מקרה חריג.
בגלל שאף אחד לא מוכן להודות ששירות צבאי זה שלילת חירות. מרשים לעצמם קציני הצבא החצופים לרדת לחייהם של דוגמנית מצליחה שהחליטה שלא בא לה לבזבז שנתיים כפקידה במשרד של מפקד חרמן. או לחייו של שרירן שמצטלם לפרסומות. וכן על זה הדרך.
חשוב מאוד לדעת מה בסיס הלגיטימיות של כל פעולה.
לגבי ביטחון חברתי משטרה וכדו' באמת גובים מאיתנו מיסים כדי לממן פעולות אלו זה סוג של שלילה אבל האלטרנטיבה יותר יקרה. גם במקרה זה צריך לזכור ששללו מאיתנו זכות גנבו לנו כסף מהכיס ברגע ששוכחים את זה מתחילים לשלוח ידיים לעוד מקומות.

Sonic hedgehog

New member
כשרוצים לדעת משהו

הדרך הטובה ביותר לקבל אינפורמציה זה לקרוא בנושא. אנשים יכולים להחליף בחופשיות דעות אבל כשהם מגובות בידע זה הרבה יותר יעיל.
בהתחשב בכך שזה נושא שגם אני לא מבינה בו לעומק הפתרון לשאלות שלך הוא לקרוא בנושא.

זכויות נקבעות מתוך הנורמות החברתיות והמוסר אותו שללת אז אנחנו קצת בבעיה פה כשאתה קובע בפסקנות מה זכות ומה לא.

motii011

New member
יוסיף דעת יוסיף מכאוב

למזלי אני לא מאמין במימרא הזאת.

מהמעט שקראתי היתי מחליף את המילה זכות. זה לא המונח המתאים לתאר את מה שכתבתי. בהתחשב במשמעות ההיסטורית של זה.
על אף שבפירוש מילולי והגיוני אולי כן אפשר... אבל כבר קבוצות שונות ניכסו זאת לעצמם.
רוב הזכויות נקבעו כסוג של הסכמה רחבה ומכוחם הם שואבים את תוקפה דבר שנראה לי מוזר. כי יש זכויות שהם לא קשורים לחברה הכללית אלא זה משהו פרטני בלי שום קשר לחברה.
זה כמו שנחליט על זכות האדם לחשוב.
אף אחד לא כתב על זה כי זה טריוויאלי. ואני לא חושב שצריך הסכמה חברתית בשביל לאשרר זכות כזאת.
בקיצור נושא פילוסופי מייגע... אבל עדיין חשוב!

Caro Kan

New member
זה הרבה יותר פשוט מזה.

אין שום חובה לעשות צבא ולהילחם ולהרוג אנשים. לא יכולה להיות חובה כזו, ומה פתאום זאת נהייתה "אידאולוגיה". מי שרוצה - מה אני אגיד לו, יאללה. אני אישית לא ממליץ. עדיף ללכת לים.

אם כל זה אני

מעדיף לעשות צבא ו... ללכת לים.

יש בצבא ד מעלות חוצמי התרומה למדינה שאנו רוצים או לא רוצים לחיות בה;
יש את הפגישה עם כל או רוב סוגי העולמות החיים בארץ, יש את תרגולת המשמעת והנארמות החברתיות, יש חברות עמוקה (תלוי באיזו יחידה) ויש את זה שאתה גם קצת עושה משהו שאתה לא הכי רוצה שבעולם ---

זה כל כך גרוע לשלוש שנים???
אני חושב שלהיפך,

יש לי צו ראשון ב16/6,
אני צמא ל"בהצלחות" שלכם...!

Caro Kan

New member
לנקודה שאחרים כאן מפספסים -

כששואלים אותי אם כדאי להתגייס אני לא אני פשוט עונה אם כדאי להתגייס או לא. זה לא דיון תאורטי על החובות של האזרח למדינה (על אלה הוא כבר ישמע מביבי), אלא שאלה אישית.

Caro Kan

New member
לשרת בצבא זה

מסוכן. אפשר למות מזה.
(החייל בכתבה לא אמור היה בכלל לפנות מוקשים. פינוי המוקשים אמור להיעשות על ידי "רשות לפינוי שדות מוקשים").

למה זה "יותר מזה"?

יש לך בסיס לטענה שאחוז ההתאבדויות בקרב החיילים גבוה מזה שהיינו מוצאים בקרב צעירים בני הגיל הזה אילולא היה גיוס חובה במדינה?

במבה9

New member
כן, מוזמן לקרוא את המאמר.

אתה באמת חושב שהנגישות לנשק לא מעלה את אחוז המתאבדים?

Sonic hedgehog

New member
לא מצאתי תשובה לשאלה של מילטון

ברשומת הבלוג שהפנת אליה (וזה לא מאמר).

אגב, רק לי מציק שהוא מבקש שם תרומות לכיסו האישי על שטרח לכתוב רשומת בלוג?

לדעתי הוא כותב מצוין

והרעיון של תרומות בתמורה לתחקיר עיתונאי עצמאי הוא מצוין.
תקראי קצת את הפוסט שבו הוא מסביר את הרעיון, אני מסכים איתו במאה אחוז.

Sonic hedgehog

New member
לא אמרתי שהוא לא כותב טוב

אמרתי שזה לא מאמר, מאמר הוא הוא להבנתי משהו עם נתונים שאפשר לבדוק ושעבר peer review

למעלה