לידיעת משתמשי הגפ"ם

כוכבית מצויה

Well-known member

Kiapicanto1000

Active member
אם אכן ימסו אז זה יפחית או יסיים (תלוי כמה ימסו) החגיגה של נסיעה ביחס ממוצע של עלות למרחק: כ7 ק"מ בשקל אחד שהיא העלות/ צריכה בפיקנטו המוגז שלי.
אני עשיתי חישוב וכיום אצלי זה יותר זול מבארה"ב. 7 קמ בשקל זה סביב 65 קמ בקצת יותר מ6 שח שזה מחיר הליטר 95 בנזין.
האם את מכירה רכב שבפועל ולא רק על הנייר מבצע לליטר בנזין95, שבפועל מבצע 65 ק"מ?
לדעתי אפילו טסלה בתמורה לחשמל בעלות 6 שח לא מעניקה נסועה ממוצע של 65ק"מ. ואצלי זה עוד בתנאי טופוגרפיה קשים של עליות תלולות, סיבובים וצמתים שמחייבים האטות ועצירות...

ולגבי הזיהום: אין ספק שזה לא נכון. בכתבה רשמו חנקות? אין חנקן בגפ"מ ככה שזה שטויות.
למיטב ידיעתי חנקות נפלטו בעיקר מדיזל ישן ומזהם. כיום הממיר הקטליטי המוזרק באוריאה במנועי הדיזל המודרניים אמור להפוך החנקות ותחמוצות החנקן לגז חנקן, ולתוצרי שריפה מלאים: מים ודו תחמוצת הפחמן.
"מס פחמן" זה המס היחיד שנשמע בסדר בעסק הזה, כי ככל שנוסעים יותר, פולטים יותר פחמן בתצורת דו תחמוצת הפחמן. זה נכון אפילו לגבי ייצור החשמל אלא שבייצור החשמל, פליטת תוצר השריפה מתבצע בתחנות הכוח של חברת החשמל. גם בשריפה של גז מתאן או בכל דלק נוזלי (למעט שריפה של מימן שמייצרת רק מים)...

חן 1111

Active member
ולגבי הזיהום: אין ספק שזה לא נכון. בכתבה רשמו חנקות? אין חנקן בגפ"מ ככה שזה שטויות.
למיטב ידיעתי חנקות נפלטו בעיקר מדיזל ישן ומזהם. כיום הממיר הקטליטי המוזרק באוריאה במנועי הדיזל המודרניים אמור להפוך החנקות ותחמוצות החנקן לגז חנקן, ולתוצרי שריפה מלאים: מים ודו תחמוצת הפחמן.
"מס פחמן" זה המס היחיד שנשמע בסדר בעסק הזה, כי ככל שנוסעים יותר, פולטים יותר פחמן בתצורת דו תחמוצת הפחמן. זה נכון אפילו לגבי ייצור החשמל אלא שבייצור החשמל, פליטת תוצר השריפה מתבצע בתחנות הכוח של חברת החשמל. גם בשריפה של גז מתאן או בכל דלק נוזלי (למעט שריפה של מימן שמייצרת רק מים)...
החנקן מגיע מהאוויר ולא מהדלק. אין חנקן בגפ"מ וגם לא בבנזין ולא בסולר. אבל 80% מהאוויר זה חנקן ובתהליך השריפה חלק ממנו הופך לתחמוצות חנקן. הממיר הקטליטי, מערכת EGR וגם הזרקת אוריאה, כולם אמורים להפוך את תחמוצות החנקן לחנקן וחמצן.
לגבי מס פחמן אתה צודק, אבל צריך לזכור שהמדינה צריכה את ההכנסות ממסים, ולא משנה איך קוראים לזה. גם אם מחר כל המכוניות יפעלו על אוויר, או על קרינת שמש, עדיין יצטרכו למצוא מנגנון לגביית המסים האלה, או למסות משהו אחר, למשל להעלות את מס ההכנסה.

אם אכן ימסו אז זה יפחית או יסיים (תלוי כמה ימסו) החגיגה של נסיעה ביחס ממוצע של עלות למרחק: כ7 ק"מ בשקל אחד שהיא העלות/ צריכה בפיקנטו המוגז שלי.
אני עשיתי חישוב וכיום אצלי זה יותר זול מבארה"ב. 7 קמ בשקל זה סביב 65 קמ בקצת יותר מ6 שח שזה מחיר הליטר 95 בנזין.
האם את מכירה רכב שבפועל ולא רק על הנייר מבצע לליטר בנזין95, שבפועל מבצע 65 ק"מ?
לדעתי אפילו טסלה בתמורה לחשמל בעלות 6 שח לא מעניקה נסועה ממוצע של 65ק"מ. ואצלי זה עוד בתנאי טופוגרפיה קשים של עליות תלולות, סיבובים וצמתים שמחייבים האטות ועצירות...

תגיד, איך 7 ק"מ לשקל ודלק שעולה שישה שקלים (בערך) לליטר יצא לך 65 ק"מ לליטר?

לאונידס

Active member
מדובר מה שסבתא שלי היתה קוראת "מס בעזרת השם"
למה "בעזרת השם"? כי נותנים למס הזה שם שיעזור לו להחליק בגרון.
למדינה לא נוח שיש אזרחים שנוסעים במכונית ומשלמים פחות מיסים כי הם משתמשים בגז שהמס עליו נמוך יותר מאשר על בנזין או סולר. אז מעלים את המס וכדי שהאזרחים ירטנו פחות נותנים למס שם או הסבר (מבולבל) שמרמז על איכות סביבה.
כמובן שהכסף לא "צבוע", הכסף הנגבה ממס הפחמן או החנקן או מה שלא יהיה לא הולך ישירות לטיפול באיכות האוויר במדינה, הכסף נכנס לתקציב המדינה מצד אחד, ומצד השני הכנסת בחוק התקציב וההסדרים מחליטים ללא קשר באם רוצים לטפל באיכות האוויר אותו אנחנו נושמים.
לכן אין טעם לדון באם המס או לא מוצדק אם הרכב המונע בגז מזהם את האוויר יותר או פחות בהשוואה לרכב בהנעה אחרת, המס נועד לכסות איזשהו חור תקציבי, הנימוק של איכות הסביבה לא באמת רלוונטי.

גם ברגע שאחוז המכוניות החשמליות יהיה כזה שהממשלה תראה פחות מיסים מתדלוק גם אז יהיה איזשהו מס כדי לגבות את המחסור וכמובן הוא יצטרך להיות עם שם מוצלח, שם שירמוז על הגודש בכבישים או מחזור החומרים המסוכנים בסוללה ואז יהיה קל יותר להחליק אותו.

לגבי כמה מוצדק לגבות מס, איזה מס וכמה מס אני משאיר את הבמה לאחרים בדיון המחכים כאן על מיסים ישירים ועקיפים ומידת האחריות שהאזרח צריך להפעיל לעומת המדינה שצריכה לכפות עליו...

מדובר מה שסבתא שלי היתה קוראת "מס בעזרת השם"
למה "בעזרת השם"? כי נותנים למס הזה שם שיעזור לו להחליק בגרון.
למדינה לא נוח שיש אזרחים שנוסעים במכונית ומשלמים פחות מיסים כי הם משתמשים בגז שהמס עליו נמוך יותר מאשר על בנזין או סולר. אז מעלים את המס וכדי שהאזרחים ירטנו פחות נותנים למס שם או הסבר (מבולבל) שמרמז על איכות סביבה.
כמובן שהכסף לא "צבוע", הכסף הנגבה ממס הפחמן או החנקן או מה שלא יהיה לא הולך ישירות לטיפול באיכות האוויר במדינה, הכסף נכנס לתקציב המדינה מצד אחד, ומצד השני הכנסת בחוק התקציב וההסדרים מחליטים ללא קשר באם רוצים לטפל באיכות האוויר אותו אנחנו נושמים.
לכן אין טעם לדון באם המס או לא מוצדק אם הרכב המונע בגז מזהם את האוויר יותר או פחות בהשוואה לרכב בהנעה אחרת, המס נועד לכסות איזשהו חור תקציבי, הנימוק של איכות הסביבה לא באמת רלוונטי.

גם ברגע שאחוז המכוניות החשמליות יהיה כזה שהממשלה תראה פחות מיסים מתדלוק גם אז יהיה איזשהו מס כדי לגבות את המחסור וכמובן הוא יצטרך להיות עם שם מוצלח, שם שירמוז על הגודש בכבישים או מחזור החומרים המסוכנים בסוללה ואז יהיה קל יותר להחליק אותו.

לגבי כמה מוצדק לגבות מס, איזה מס וכמה מס אני משאיר את הבמה לאחרים בדיון המחכים כאן על מיסים ישירים ועקיפים ומידת האחריות שהאזרח צריך להפעיל לעומת המדינה שצריכה לכפות עליו...
מעניין שלא מפריעה לך האפליה של מי שנוסעים על בנזין או סולר, ונאלצים לשלם מס, בעוד אחרים פטורים ממנו. אם, נגיד, מי שלומד בסוג אחד של לימודים גבוהים היה מקבל קצבת קיום מהמדינה, ומי שלומד בסוג אחר לא היה מקבל כלום - זה היה מעצבן אותך, נכון? אז למה כאן לא?

לאונידס

Active member
מעניין שלא מפריעה לך האפליה של מי שנוסעים על בנזין או סולר, ונאלצים לשלם מס, בעוד אחרים פטורים ממנו. אם, נגיד, מי שלומד בסוג אחד של לימודים גבוהים היה מקבל קצבת קיום מהמדינה, ומי שלומד בסוג אחר לא היה מקבל כלום - זה היה מעצבן אותך, נכון? אז למה כאן לא?
מפריע לי ולכן צריך להוריד את המס על בנזין וסולר בישראל, מהגבוהים ביותר בעולם.
מעניין שבמקום לעשות צדק יותר חשוב לך לפגוע באחר.
אגב יש מי שמקבל קצבת קיום מהמדינה ומי שלא, לאלו שמקבלים קוראים חרדים ולכל השאר קוראים כל השאר.

em28

Well-known member
מי שחושב שלא ימצאו תירוץ ודרך למסות רכבים חשמליים - חי באשליות.

em28

Well-known member
למה צריך "תרוץ"? האם רכב חשמלי לא דורש השקעה בתשתיות כמו רכב רגיל? לא מעורב בתאונות?
מה הקשר בין מיסוי הסולר/חשמל/גז/מים/אויר לתשתיות ולתאונות.
מס הוא מס הוא מס הוא מס ולא משנה איך קוראים לו - הוא נועד לקיים את המדינה, לא לתת שירות לציבור משתמשי הדרך.
אז זורקים לנו פה מחלף, שם הרחבת כביש כדי שלא נתמרד, אבל מצד שני מטיךים אגרת גודש מס על הבלו, היטל גפ"מ וקנס על "מהירות שלא בהתאם לחוק".

מה הקשר בין מיסוי הסולר/חשמל/גז/מים/אויר לתשתיות ולתאונות.
מס הוא מס הוא מס הוא מס ולא משנה איך קוראים לו - הוא נועד לקיים את המדינה, לא לתת שירות לציבור משתמשי הדרך.
אז זורקים לנו פה מחלף, שם הרחבת כביש כדי שלא נתמרד, אבל מצד שני מטיךים אגרת גודש מס על הבלו, היטל גפ"מ וקנס על "מהירות שלא בהתאם לחוק".
צודק... מדינה מרושעת שכזו... רק רוצה לקחת לנו כסף כל הזמן! יאללה, בא נמרוד!
EM, עם כל הכבוד - ובהחלט יש לי כבוד אליך - מציע שתתעמק קצת במס הבלו כדי שתבין איך הוא נקבע. אם כל מה שהמדינה היתה רוצה לעשות זה לקחת לנו עוד כסף, כל מה שהיא היתה צריכה לעשות זה להעלות את המע"מ בחצי אחוז. אף אחד לא היה מתמרד על זה. ואחרי שנה - בעוד חצי אחוז. גם על זה אף אחד לא היה מתמרד. הרבה יותר פשוט מלהתחיל לחשוב איך לתמחר את מס הנסועה לרכב חשמלי. אז עזוב בצד את תאוריות הקונספירציה בסגנון טוקבקים של מאקו.

חן 1111

Active member
הם מערבבים שם כמה דברים. בכותרת כתוב מס פחמן. זה מס שמוטל לפי פליטת גזי חממה כלומר CO2 והפליטה הזו קשורה קשר ישיר לכמות הדלק הנצרכת. כמעט לא משנה איזה דלק זה. בנזין וגפם פולטים כמעט אותה כמות של CO2.
לגבי זיהומים אחרים, יש מערכות כמו ממיר קטליטי שמקטינים אותם מאוד, אבל עדיין בנזין וגפם די דומים בהרכב שלהם וגם בפליטת המזהמים שלהם.

Haim_Gds

Active member
האנלוגייה לצפרדע המתבשלת לאיטה אינה תקפה במקרה המע"מ, כאן זה קרוב יותר יותר לחבל שבסופו של דבר נקרע.
חצי אחוז פה, חצי אחוז שם, חצי אחוז אחרי החגים וכו' יביאו אדם נורמטיבי שמתנדנד קצת מעל המינוס ליפול. לסבר את האוזן, הדלק עלה כבשקל בחצי שנה האחרונה, אז אני משלם עוד 150 מהנטו שלי עבור הנסיעה. לי זה לא כל כך הרבה (אני אוכל לשרוד את זה) אבל לאשה שמנקה לנו את המשרדים זה יכול להיות מאוד כבד...

Kiapicanto1000

Active member
האנלוגייה לצפרדע המתבשלת לאיטה אינה תקפה במקרה המע"מ, כאן זה קרוב יותר יותר לחבל שבסופו של דבר נקרע.
חצי אחוז פה, חצי אחוז שם, חצי אחוז אחרי החגים וכו' יביאו אדם נורמטיבי שמתנדנד קצת מעל המינוס ליפול. לסבר את האוזן, הדלק עלה כבשקל בחצי שנה האחרונה, אז אני משלם עוד 150 מהנטו שלי עבור הנסיעה. לי זה לא כל כך הרבה (אני אוכל לשרוד את זה) אבל לאשה שמנקה לנו את המשרדים זה יכול להיות מאוד כבד...
ההבדל בין המעמ למס הכנסה כדוגמה הוא שבמע"מ, אתה שולט כמה מס תשלם. אין קשר מה הכנסתך אלא זה קשור לכמה אתה מוציא. כמה אתה בזבזן.

מע"מ מחושב בהתאם למה שאתה רוכש. אם לא תקנה הרבה אז לא תשלם הרבה מע"מ.

ובהגזמה, אם תקנה פחות שטויות בסופרמרקט אז תשלם גם פחות מע"מ.
המע"מ זה מס על רכישה ובמובן הזה זה כמו המס על רכישת רכב חדש. אם לא תקנה אז לא תשלם.

Haim_Gds

Active member
שלילי פיקנטו, המס הנלקח (בין אם בהכנסה ובין אם בהוצאה) הוא עדיין מס שנלקח (אתה זוכר את אנאלוגיית החלונות השבורים של פרדריק בסטייה?).
מע"מ מחושב בהתאם למה שאתה רוכש. אם לא תקנה הרבה אז לא תשלם הרבה מע"מ.
אולם ברגע שהמע"מ עולה אתה תשלם יותר כסף על מה שרכשת או שתקנה פחות... עדיין, אם מדובר כאן על אנשים עם הכנסה גבולית שרכב הוא דבר נטול תחליף בחייהם (ויש לא מעט כאלה מחוץ לאיזור גדרה-חדרה) אז הם ישלמו את אותו סכום מס למדינתנו ה"יקרה" אולם יקנו פחות בסופר, לא יקנו מחשב נוסף לילד וכו'.

הפיתרון הוא לא הגדלת המיסוי אלא הקטנת הוצאות המדינה. לסבר את האוזן, משרד החינוך מתוקצב במקום השני אחרי הביטחון (כ 50 מיליארד ש"ח) ונחש כמה מהכסף הזה מגיע בתכלס לידים של המורים ולא לשאר הטפילים במערכת.

boriska1

Well-known member
שלילי פיקנטו, המס הנלקח (בין אם בהכנסה ובין אם בהוצאה) הוא עדיין מס שנלקח (אתה זוכר את אנאלוגיית החלונות השבורים של פרדריק בסטייה?).

אולם ברגע שהמע"מ עולה אתה תשלם יותר כסף על מה שרכשת או שתקנה פחות... עדיין, אם מדובר כאן על אנשים עם הכנסה גבולית שרכב הוא דבר נטול תחליף בחייהם (ויש לא מעט כאלה מחוץ לאיזור גדרה-חדרה) אז הם ישלמו את אותו סכום מס למדינתנו ה"יקרה" אולם יקנו פחות בסופר, לא יקנו מחשב נוסף לילד וכו'.

הפיתרון הוא לא הגדלת המיסוי אלא הקטנת הוצאות המדינה. לסבר את האוזן, משרד החינוך מתוקצב במקום השני אחרי הביטחון (כ 50 מיליארד ש"ח) ונחש כמה מהכסף הזה מגיע בתכלס לידים של המורים ולא לשאר הטפילים במערכת.

אכן מע"מ הוא מס רגרסיבי מאוד. חל על ההוצאה, ככל שאתה עשיר יותר, חלק יותר קטן מהכנסותך אתה מוציא להוצאות. לעומת זאת מס הכנסה הוא פרוגרסיבי,
ככל שאתה מרוויח יותר, כך אתה משלם יותר. גם התכנית של כחלון הצליחה - יותר נטו למשפחה. יוצא היום שאמא לשניים מתחילה לשלם מס מ170,000 שח לשנה.
תוצאה לא רעה כלל. כנ"ל גם אבא אם הילדים עד 3.
עיינתי בקישור, דווקא הרבה מהכסף מגיע בסוף למורה ולתלמיד.
גם המס על כלי רכב, יש בו הרבה מהפרוגרסיביות
בקיצור, תרוויחו הרבה, תשלמו הרבה מס, תקנו הרבה ותשלמו הרבה מע"מ.
באשר לציצמצום הוצאות המדינה, יש השקפות שונות. לבסוף (ברוב המקרים) הוצאות ממשלה הולכות כשרות לציבור.

Kiapicanto1000

Active member
אכן מע"מ הוא מס רגרסיבי מאוד. חל על ההוצאה, ככל שאתה עשיר יותר, חלק יותר קטן מהכנסותך אתה מוציא להוצאות. לעומת זאת מס הכנסה הוא פרוגרסיבי,
ככל שאתה מרוויח יותר, כך אתה משלם יותר. גם התכנית של כחלון הצליחה - יותר נטו למשפחה. יוצא היום שאמא לשניים מתחילה לשלם מס מ170,000 שח לשנה.
תוצאה לא רעה כלל. כנ"ל גם אבא אם הילדים עד 3.
עיינתי בקישור, דווקא הרבה מהכסף מגיע בסוף למורה ולתלמיד.
גם המס על כלי רכב, יש בו הרבה מהפרוגרסיביות
בקיצור, תרוויחו הרבה, תשלמו הרבה מס, תקנו הרבה ותשלמו הרבה מע"מ.
באשר לציצמצום הוצאות המדינה, יש השקפות שונות. לבסוף (ברוב המקרים) הוצאות ממשלה הולכות כשרות לציבור.
זה לא נכון שככל שאתה עשיר אתה מוציא חלק קטן יותר מההכנסות. זה קשור כמה בזבזן נטול טעם ונטול הגיון אתה. יש בעלי הכנסות גבוהות שמבזבזים מעבר למה שיש להם והם מפרנסים את הבנקים כי באוברדראפט כרוני ובקשיים כלכליים עקב כך ולא יודעים להיטיב את התנהלותם הכלכלית ולעומתם יש בעלי הכנסות מתונות שמסתדרים עם התקציב שלהם היטב...

חן 1111

Active member

הקטנת הוצאות המדינה זה סיסמה שנשמעת יפה, אבל המשמעות שלה זה פחות רופאים, פחות אחיות, פחות עובדים סוציאלים, שכל זה גם ככה יש מעט מדי, פחות שעות חינוך לילדים, פחות שוטרים וניידות, אז פחות ביטחון אישי. לא בטוח שזה הפיתרון.
אתה בטח תטען שאפשר לקצץ רק בשומן (לא מורים, אבל הוצאות אחרות של מערכת החינוך, לא נשק, אבל הוצאות מיותרות של הצבא), אבל במציאות זה לא יקרה.
אז הפיתרון הוא בהחלט העלאת מיסים. לא מע"ם, שהוא מס שמעיק יותר על העניים, אבל אולי סוגי מס נוספים. למשל מדרגות מס הכנסה נוספות. אין סיבה שמי שמרוויח 40 אלף ומי שמרוויח 400 אלף ישלמו אותו אחוז מס, אפשר להוסיף מס עיזבון/ירושה על ירושות גדולות במיוחד, ויש עוד כמובן.

Haim_Gds

Active member
אתה בטח תטען שאפשר לקצץ רק בשומן (לא מורים, אבל הוצאות אחרות של מערכת החינוך, לא נשק, אבל הוצאות מיותרות של הצבא), אבל במציאות זה לא יקרה.
אתה צודק.
אבל אולי סוגי מס נוספים. למשל מדרגות מס הכנסה נוספות. אין סיבה שמי שמרוויח 40 אלף ומי שמרוויח 400 אלף ישלמו אותו אחוז מס, אפשר להוסיף מס עיזבון/ירושה על ירושות גדולות במיוחד, ויש עוד כמובן.
אתה טועה מאוד (לדעתי), המדינה שלנו לא ממש יעילה בניצול המס הנגבה למטרות הוא מיועד (בלו על הדלק, זוכר?) לכן אני מאמין שכל מס שיווסף ויגדיל את גובה המס הנגבה יתן לך כאזרח הרבה פחות ממה שישלמת עליו. תחשוב על ארוחה לבד במסעדה לבין ארוחה משותפת של החברה מהעבודה, במקרה הראשון תנסה לקבל את המקסימום תמורת מה שתשלם אך במקרה השני כבר לא יהיה אכפת לך אם להזמין סלט קטן במקום גדול ולחסוך במחיר הארוחה בזמן שהבחור מ QA מזמין חצי קילו סטייק...

שלא נדבר על כך שהשרותים ניתנים ברמה כל כך נמוכה ולכן כל מי שידו משיגה משלם תשלום נוסף (חוץ מהמיסוי!) למימונם באופן פרטי. אנחנו משלמים על ביטוחים פרטיים שאמורים להיות מכוסים ע"י הביטוח הלאומי, שירותי שמירה פרטיים האמורים להתקבל מהמשטרה, ביטוח רפואי פרטי (בנוסף למס הבריאות), שיעורים פרטיים וחוגים שאמורים להיות מכוסים ע"י משרד החינוך שלנו והיד עוד נטוייה...

נורא קל לבזבז כסף של אחרים (ונורא קשה להרוויח כסף לביזבוזים) אבל לפני שאתה מכניס את היד שלך לכיס שלי כדאי שתשים לב כי העולם השתנה בשנים האחרונות, העבודה מהבית, צריכה גבוהה של מוצרים לא מוחשיים שלא ניתן לגבות עליהם מס, קלות/מהירות המעבר בין דירות וכו'. בקצב הזה כל מי שמרוויח טוב ויש לו שכל (זה בדרך כלל הולך ביחד) יחליט לעבוד מקפריסין ולקפוץ לסופ"שים בארץ, כך שהאימרה (במילותייה בנות האלמוות של גברת הברזל) ש"סוציאליזם עובד כל זמן שיש מספיק קפיטליסטים שיממנו אותו" תתקיים ואז לך תנסה להחזיק מדינה מערבית מודרנית (לבנון היא לא דוגמה ממש טובה אבל רק תסתכל)

חן 1111

Active member
אתה צודק.

אתה טועה מאוד (לדעתי), המדינה שלנו לא ממש יעילה בניצול המס הנגבה למטרות הוא מיועד (בלו על הדלק, זוכר?) לכן אני מאמין שכל מס שיווסף ויגדיל את גובה המס הנגבה יתן לך כאזרח הרבה פחות ממה שישלמת עליו. תחשוב על ארוחה לבד במסעדה לבין ארוחה משותפת של החברה מהעבודה, במקרה הראשון תנסה לקבל את המקסימום תמורת מה שתשלם אך במקרה השני כבר לא יהיה אכפת לך אם להזמין סלט קטן במקום גדול ולחסוך במחיר הארוחה בזמן שהבחור מ QA מזמין חצי קילו סטייק...

שלא נדבר על כך שהשרותים ניתנים ברמה כל כך נמוכה ולכן כל מי שידו משיגה משלם תשלום נוסף (חוץ מהמיסוי!) למימונם באופן פרטי. אנחנו משלמים על ביטוחים פרטיים שאמורים להיות מכוסים ע"י הביטוח הלאומי, שירותי שמירה פרטיים האמורים להתקבל מהמשטרה, ביטוח רפואי פרטי (בנוסף למס הבריאות), שיעורים פרטיים וחוגים שאמורים להיות מכוסים ע"י משרד החינוך שלנו והיד עוד נטוייה...

נורא קל לבזבז כסף של אחרים (ונורא קשה להרוויח כסף לביזבוזים) אבל לפני שאתה מכניס את היד שלך לכיס שלי כדאי שתשים לב כי העולם השתנה בשנים האחרונות, העבודה מהבית, צריכה גבוהה של מוצרים לא מוחשיים שלא ניתן לגבות עליהם מס, קלות/מהירות המעבר בין דירות וכו'. בקצב הזה כל מי שמרוויח טוב ויש לו שכל (זה בדרך כלל הולך ביחד) יחליט לעבוד מקפריסין ולקפוץ לסופ"שים בארץ, כך שהאימרה (במילותייה בנות האלמוות של גברת הברזל) ש"סוציאליזם עובד כל זמן שיש מספיק קפיטליסטים שיממנו אותו" תתקיים ואז לך תנסה להחזיק מדינה מערבית מודרנית (לבנון היא לא דוגמה ממש טובה אבל רק תסתכל)
זה לא עניין של לאיזו מטרה מיועד המס. המדינה צריכה כמות מסוימת של כסף כדי לממן את כל החבילה שאנחנו מקבלים - בריאות, ביטחון, חינוך, כבישים, בתי חולים, וכו....
הכסף הזה מגיע כמעט רק מהמסים. אז אם מורידים מס אחד, צריך להעלות במקומו מס אחר. למעשה כבר במשך שנים המדינה מורידה מסים מצד אחד, ומקטינה את השירותים שאנחנו מקבלים. זאת הסיבה שרמת הבריאות הציבורית למשל הולכת ויורדת, וזאת הסיבה שמי שיכול משלים את זה בתשלום באופן פרטי.
לגבי זה שמי שמרוויח טוב ויש לו שכל ויכול לעבוד מהבית, זה נכון למגזר אחד די מצומצם. אי אפשר לבנות בתים בארץ מקפריסין, ואי אפשר לעשות עבודות חקלאות וניקיון מקפריסין. ובגלל הגלובליזציה מתחילה עכשיו פעילות בכל העולם שתוביל לכך שמקלטי המס ילכו וייעלמו. אני מתכוון לחוקים שיקבעו שהמס משולם לפי מקום ייצור ההכנסה, ולא מקום המגורים, ו/או שמי שמנצל מס נמוך בארץ אחת, ישלם בארץ השנייה את ההפרש.

למעלה