לזכר החייל שהתאבד בספינת הטילים

אורןאל

New member
אתה טמבל והומופוב.

אתה הומופוב - אני מכיר הומואים לוחמים גברים בני גברים, כמו שאתה היית מת להיות. ואתה טמבל - אם אתה חושב שצבא טוב בונה את לוחמיו מתוך התעללות ומתן תנאים תת אנושיים.

dancing 0fficer

New member
יש אימרה שאומרת...

לעולם אל תיכנס לויכוח עם מפגר, כי הוא יוריד אותך לרמה שלו וינצח בעזרת הניסיון... תתבגר, תרכוש קצת דעת וניסיון חיים ואז תחזור ותגיב אם תרגיש צורך.

aner18

New member
צודק ולא צודק...

אז אני עדיין סטילן ..( בחפש"ש) אני משתחרר שבוע הבא... ויש דברים נכונים במה שהוא אומר פה במאמר... אבל זה לא כזה נורא... הכל תלוי איך אתה לוקח את זה.. נכון שאתה צעיר אתה טוכן אבל זה שטויות יש עבודות מעצבנות ולא היגיוניות כמו בכל הצבא.. אבל מה שטוב בסטילים שאם אתה נופל עם ספינה עם ראש טוב כמו הספיה שלי (עצמאות... כמה שאני מתגעגע!!!) אתה תהנה כמעט מכל רגע... אחלה אנשים גם הקצינים היו סבבה.. בסדר צודק התנאי מיחייה לא משהו בכלל אבל מסתדרים יש לך את הת"ש שלך.. אפטרים הביתה אפטרים לעיר (איפה יש לך דברים כאלה ביחידות קרביות אחרות) תפקיד כמו שהייתי נגד מחלקה למשל מקנה לך תנאים של קבע ללכת הבייתה אחרי שחרור צוות או כשאתה סוגר שבת כוננות... רק צריך להוכיח את עצמך וזה לא כזה קשה... אני יודע שבספינות אחרות מזיינים אותך יותר אבל הכל ניתן לשינוי .. הצוות הוא זה שמחליט איך יראה השירות שלו... קצינים תמיד מתחלפים... בקיצור אם אותו חייל התאבד בגלל שירותו הצבאי באמת צריך להדוק אולי יש לשנות תנאי מיחיה או את אופי השירות ואפשר ויש מה לשנות מה לעשות חובלים הם האנשים הכי מטומטמים שפגשתי.. לקחו את החרשנים שאהבו ללמוד בבי"ס ושמו אותם בקורס פיקודי עאלק...הם לא היו חפש"ים הם לא יודעים איך זה לסבול ככה (מביאים אותם בקורס לאיזה שבוע מסריח). אבל מה לעשות מסתדרים אם הייתי צריך להתגייס שוב הייתי מתגייס שוב לסטילים..!! שבוע טוב לכולם! ענר פב'04 אח"י עצמאות (זה לא הגוף זה הנשמה!! ) פיי איזה מורעל אני פחחחחחחח שחרור נעים !!!

עוד בכיין !!!!!! לאן הגענו !

טוב . לדעתי הכותב הסטילניק באמת הגזים , לא ראיתי מה קורה בספינות אבל: * אני שרתתי בצנחנים , ולא רק שלא ישנתי חצי שנה על מזרון עם שמן , אלא ישנתי בבתים של ערבים על שטיח עם קרציות וחול, ישנתי על שמיכת סקביאס בתוך בית ספר בשכם או על זוג מדים נוסף שלי שהכרית היא אפוד קרמי וזו השגרה היומיומית שלנו ! במקרה הטוב הצלחתי להתפנק על איזה שולחן ביתספר שלא יהיה לי קר, ואם זה לא מספיק כל זה בשעות מעטות של שינה בלילה (בערך 2) ובמשך היום במשמעת לילה שאין אורות בכלל וצריך להסתובב עם אמר"ל. אז נראה לי שישנת טוב. בקשר לאוכל שלך , מתי פעם אחרונה אכלת ממנת קרב ? או ראית אחת כזו ? מתי אכלת לחם עם מים כי זה מה שהיה ? אני הכרתי 2 טבחים בסטילים , יש לכם הקצאות מטורפות של אוכל מובחר שאין בחיילות אחרים , יש לכם ספרי מתכונים במטבחים ושמעתי על ארוחות השחיטות שלכם ! וזה מוכח. בקשר לעכברים, אני לא מאמין , בתור אחד שהיה חובש, וחובש תברואן בגדוד. עכברים בספינה ?! היה קורה רק לפני 300 שנה שבני האדם היו מביאים איתם את העכברים , בצבא של היום יש מספיק אמצעים למנוע את זה ואם קרה יותר מפעם אחת שהיו לכם עכברים בכמות כזאת שאתה מתאר אז זאת בעיה רצינית שכנראה היתה גורמת למגיפת מחלות קשה בחיל. המשמעת- אין מה לעשות ! אתה בצבא ולא בבית ספר , גם אני ראיתי רק סרטוני רעל לפני הגיוס ובאמת לא ידעתי , ולהגיד לך את האמת לשמחתי ולצערי הרבה מהקרבות וממה שמראים בסרטים האלה גם ראיתי במציאות. מאחר ואתה סגור בספינה בלב ים המשמעת חייבת ! ליהיות קפדנית על מנת שאף אחד לא יאבד את העשתונות שלו בזמן אמת , על מנת שאף אחד לא ישתגע מהניתוק הזה . ושהכל יתקתק כמו שצריך בכל רגע שנדרש. אני בטוח שבצוללות המשמעת שאתה מדבר עליה נוקשה פי כמה מונים מהמשמעת בסטילים , מאותן סיבות. אז באמת חבר'ה .... די להתבכיין, לכו תעשו צבא ברוסיה , 3 שנים עם יהודים , מוסלמים, נוצרים עם אמונות שונות ודעות מנוגדות , תנסו לשרוד שם 3 שנים ורק אחר כך תצאו הביתה ל"רגילה" קצרה. וזה אני מספר לכם מקצין בכיר ששירת שם. לכולנו יש את התקופה הזאת שאנחנו צריכים לתרום למדינה המסריחה שלנו , אחרי זה לצאת לאזרחות ולשרוד בשיניים אחרי שהצבא דפק לנו תמוח. אין מה לעשות !! (חוץ מהפיכה)

dancing 0fficer

New member
עכברים בספינה...

אחי, הייתי בכמה ספינות, וחוץ מאחת שהיה בה עכבר אחד ותפסו אותו ועשו מזה מור"ק, אין היום עכברים בספינות (אני חייל עכשיו). כולם פה מגזימים.

כן הייתי "צנף" צהוב ב 202

השתחררתי כשאתה כנראה עלית לכיתה י' או משהו כזה וכבר מזמן לא השתמשתי במושגים המטופשים האלה בסלנג הצבאי של צהוב ירוק אדום וכאלה. (האמת גם שהייתי טירון צעיר זה היה נראה לי מטומטם כל התחרות הזאת) בתכלס כל החילים הם אותו דבר בכל החילות. כולם מגיעים מפונקים ופלצנים לצבא רק שלצערנו חלק נשארים ככה וחלק מתבגרים קצת.

IrIsH BaBe

New member
אוי אחד הטובים!

בהחלט יש לי רדאר לדברים האלה. אממ עדיין לא איבדתי את הטאץ' ותרגע, אני בכלל בת שבכלל אוהבת צנחנים ובכלל משוחררת כמוך

אינטואיציה נשית

אז למה לא אמרת קודם ? מצטער שפתחתי פה פשוט חשבתי שהכוונות שלך שונות. כמו של שאר הליצנים פה.

IrIsH BaBe

New member
ראית מה זה

"חמור קופץ בראש" "סוף מעשה במחשבה תחילה" עוד משפטי חוכמה?

צנצןדבש

New member
צריך רק סיכה

לפוצץ את בלון האגו הנפוח שלך... אתה נוטה לזלזל בסבל של אחרים מאוד בקלות. אתה יכול לחסוך לנו הפעם את המורשת קרב בגרוש שלך.

עוד אחד

לא באתי לזלזל אלא באתי להראות צד אחר, צד שיסביר לאדון סטיל שכולם סובלים בצורה כזאת או אחרת בצבא, שכל אחד רואה את הצבא אחרת ושלא יחשוב ש ב ס ט י ל י ם !!! חרא . שום אגו ושום מורשת קרב בגרוש, מה שאני עשיתי נשאר אצלי ומי שמכיר אותי יודע זאת. ואם כבר מדברים על אגו ועל סיכות, אז קיבלתי אחת שנקראת צל"ש, וזה בזכות מורשת הקרב בגרוש שלי.

ניר117

New member
לא הכל שחור

שלום לכולם! קראתי את מכתבו של אדם ואני חייב לציין שנדהמתי מעט. גם אני שרתי בסטי"לים בין השנים 1989-1992 והדברים אינם כמתוארים במכתבו של אדם. ראשית כל לא כל החיילים מגיעים לסטי"לים דרך גיבוש ויש חיילים שפשוט אחרי טירונות כלל צה"לית, וקורס בבסיס הדרכה של חיל הים מגיעים לסטי"לים. ועכשיו לענייננו. לחלק מהספינות יש מגורי חוף שבהם גרים החיילים כשהספינות עוגנות בנמל וכך החיילים לא חייבים להישאר כל הזמן בספינה. דבר שני וחשוב הוא שחייל נחשב טירון בספינה עד שהוא מקבל את דרגת הסמל, לאחר מכן הוא פטור כמעט מכל המטלות בספינה חוץ מהתפקיד הייעודי שבעטיו הוא נמצא בספינה. דבר שלישי היחס של הקצינים, שמחולקים לסג"מים ולסגנים, הוא יחס אוהד בהחלט וזאת בהתחשב בעובדה שהם קצינים שעברו קורס חובלים מפרך, ורק לשם השוואה תנסו לחשוב על סג"ם או על סגן בחי"ר ששם הוא נחשב לחצי אלוהים. בסטי"לים הקצינים אוכלים וחיים יחד עם החיילים ומבחינת תנאים אין להם תנאים מועדפים בהחלט. אני לא מנסה להגיד פה שהכול קלי קלות בסטי"לים ונכון שאתה טירון אז מסנג'רים אותך הלוך ושוב. אבל יש גם צ'ופרים רבים שביחידות אחרות לא מכירים כל כך. רק לדוגמא בחיל הים נהוג מנהג של אפטרים (חופשה קצרה מהערב של אותו יום ועד לבוקר למחרת ) ואפטרים כאלו ניתנים פעמיים עד שלוש בשבוע. בנוסף האוכל בסטי"לים נחשב מהמעולים שבצבא ויש הרבה פינוקים בתחום הזה. כמו כן יש מקלחות צמודות ובניגוד לחי"ר מתקלחים יום ביום. לי יש יותר את הרושם שלחיל הים מגיע ברובה אוכלוסיה יותר חלשה מנטאלית מאשר לחילות אחרים. זכור לי היטב משרותי הצבאי עד כמה התבכיינו חיילים שלא היו יומיים בבית במסגרת אפטר( במיוחד כל אלו שגרו באזור הקריות וחיפה שזה קרוב לבסיס חיל הים בחיפה) מה גם שחיילי חיל הים ברובם עדינים וחלשים יותר פיזית מחילות אחרים: במיוחד פחות מחי"ר, שריון ושאר יחידות השדה הלוחמות ואינם בנויים לאגרסיביות של החילות הירוקים ולכן הם מגיעים לחיל הים. לסיום, גם בקורס שאני סיימתי בבסיס ההדרכה של חיל הים לפני שהוצבתי בסטי"ל היו חיילים חלשלושים חסרי מוטיבציה שלא היו מחזיקים יום אחד בחי"ר ולעומתם היו מספר חיילים שהתאקלמו מהר למערכת חיל הים וראו את היתרונות שבחיל והיו אופטימיים, והם אלו ששרדו יחד איתי את שלוש השנים בחיל ואפילו העזנו ליהנות בהרבה מקרים מהשרות. דבר אחד יכול להיאמר בזכות מכתבו של אדם וזה שמפקד ספינה בחיל הים קובע את אופייה מכל הבחינות ולכן אם נופלים על מפקד חרא (ופה אין לי מילה אחרת לתאר מפקד גרוע) אז כל הצוות סובל. ולכן יכול להיות שאדם נפל על מפקד שמוזכר לעיל ומכאן טענותיו לכל החיל עצמו וחבל שכך. ניר פברואר 89

ניר117

New member
לא הכל שחור

שלום לכולם! קראתי את מכתבו של אדם ואני חייב לציין שנדהמתי מעט. גם אני שרתי בסטי"לים בין השנים 1989-1992 והדברים אינם כמתוארים במכתבו של אדם. ראשית כל לא כל החיילים מגיעים לסטי"לים דרך גיבוש ויש חיילים שפשוט אחרי טירונות כלל צה"לית, וקורס בבסיס הדרכה של חיל הים מגיעים לסטי"לים. ועכשיו לענייננו. לחלק מהספינות יש מגורי חוף שבהם גרים החיילים כשהספינות עוגנות בנמל וכך החיילים לא חייבים להישאר כל הזמן בספינה. דבר שני וחשוב הוא שחייל נחשב טירון בספינה עד שהוא מקבל את דרגת הסמל, לאחר מכן הוא פטור כמעט מכל המטלות בספינה חוץ מהתפקיד הייעודי שבעטיו הוא נמצא בספינה. דבר שלישי היחס של הקצינים, שמחולקים לסג"מים ולסגנים, הוא יחס אוהד בהחלט וזאת בהתחשב בעובדה שהם קצינים שעברו קורס חובלים מפרך, ורק לשם השוואה תנסו לחשוב על סג"ם או על סגן בחי"ר ששם הוא נחשב לחצי אלוהים. בסטי"לים הקצינים אוכלים וחיים יחד עם החיילים ומבחינת תנאים אין להם תנאים מועדפים בהחלט. אני לא מנסה להגיד פה שהכול קלי קלות בסטי"לים ונכון שאתה טירון אז מסנג'רים אותך הלוך ושוב. אבל יש גם צ'ופרים רבים שביחידות אחרות לא מכירים כל כך. רק לדוגמא בחיל הים נהוג מנהג של אפטרים (חופשה קצרה מהערב של אותו יום ועד לבוקר למחרת ) ואפטרים כאלו ניתנים פעמיים עד שלוש בשבוע. בנוסף האוכל בסטי"לים נחשב מהמעולים שבצבא ויש הרבה פינוקים בתחום הזה. כמו כן יש מקלחות צמודות ובניגוד לחי"ר מתקלחים יום ביום. לי יש יותר את הרושם שלחיל הים מגיע ברובה אוכלוסיה יותר חלשה מנטאלית מאשר לחילות אחרים. זכור לי היטב משרותי הצבאי עד כמה התבכיינו חיילים שלא היו יומיים בבית במסגרת אפטר( במיוחד כל אלו שגרו באזור הקריות וחיפה שזה קרוב לבסיס חיל הים בחיפה) מה גם שחיילי חיל הים ברובם עדינים וחלשים יותר פיזית מחילות אחרים במיוחד פחות מחי"ר, שריון ושאר יחידות השדה הלוחמות ואינם בנויים לאגרסיביות של החילות הירוקים ולכן הם מגיעים לחיל הים. לסיום, גם בקורס שאני סיימתי בבסיס ההדרכה של חיל הים לפני שהוצבתי בסטי"ל היו חיילים חלשלושים חסרי מוטיבציה שלא היו מחזיקים יום אחד בחי"ר ולעומתם היו מספר חיילים שהתאקלמו מהר למערכת חיל הים וראו את היתרונות שבחיל והיו אופטימיים, והם אלו ששרדו יחד איתי את שלוש השנים בחיל ואפילו העזנו ליהנות בהרבה מקרים מהשרות. דבר אחד יכול להיאמר בזכות מכתבו של אדם וזה שמפקד ספינה בחיל הים קובע את אופייה מכל הבחינות ולכן אם נופלים על מפקד חרא(ופה אין לי מילה אחרת לתאר מפקד גרוע) אז כל הצוות סובל. ולכן יכול להיות שאדם נפל על מפקד שמוזכר לעיל ומכאן טענותיו לכל החיל עצמו וחבל שכך. ניר פברואר 89

ChilD SouL

New member
מתי אתה שירתת ומתי הוא שירת...

הצבא כיום הוא לא הצבא של פעם, עם כל הכבוד. ובכלל אני לא מבינה את ההשוואות האלה שעושים, מה טוב בזה
כל אחד והשירות שלו, יחד עם הסיפור הטוב או הרע שלו. בנאדם בא סיפר את הסיפור שלו, מה שהוא ראה ומרגיש - זהו, פה זה נגמר. אפ'חד לא ביקש את סיפור חייכם בצבא ועד כמה אתם סובלים\נהנים וכו, זה לא כ-זה מעניין.

Carcass

New member
...

טוב דבר ראשון זה מצער כל ההתאבדויות האלה,אבל זה לא קורה רק בחיל הים,היו התאבדויות במהלך השנים בכל הצבא. דבר שני,אני הייתי בחיל הים,916,דבורים,אשדוד. כה גמני עברתי את כל השטויות האלה,חצי שנה בלי ארון,רק תיק,שמונה חודשים בלי מיטה משלי. אם אתה מתאר את הענין על ספינה של 60 מטר,נסה לעשות את זה בדבור\ה,ספינה של 20 מטר,פי כמה וכמה יותר קשה. אפילו אני,שבתור צעיר הייתי חייל בעייתי ,הייתי מרותק בלי סוף(6 פעמים ברצף 28 מקוצרת,ואז 35),היו לי בערך 18 משפטים,מעצר...בסופו של דבר מצאתי כמו שאומרים את ה"אור בקצה המנהרה",למדתי להנות מהשירות,עשיתי מהפך והפכתי מהחייל הכי בעייתי בפלגה לאחד החיילים היותר מוערכים בפלגה. יש תאלה שאומרים "קח תבעסה בסבבה",זה נשמע כמו קלישאה,אבל זה כנראה נכון,לומדים להנות מכל דבר,גם כשסובלים,לא רואים תבית,אוכלים קקה מהחובלים ה "מז**נים" האלה וכ'ו. בסופו של דבר השתחררתי בכבוד ,הספקתי לפרק דבור(שעכשיו במוזיאון בחיפה) ולהביא לפלגה דבורה סימן 3 חדשה מהמפעל וגם לשרת עליה 5 חודשים. אישית,בתור השבוז על שהייתי כשהייתי לספינה,ובשנה הראשונה,אני מבין את השביזויות שעוברות לחיילים בספינות בראש,אבל לעזעזל תתמודדו עם זה,תאכלו קצת קקה 3 שנים ותשתחררו בכבוד,לנסות לברוח עם גימלים,או אפילו להתאבד,באמת זה הפתרון הכי קל והכי נקבתי שיש,אתם לוחמים דחילאק,לא נקניקיות עם מדים. בקשר לגימלים,תאמין לי שבאשדוד היה הרבה הרבה יותר קשה להוציא גימלים והראייה לכך היתה שהגימל הראשון שלי היה אחרי שנתיים ו4 (גימל אחד לרפואה,על נקע ברגל.) לסיכום,לדעתי זה שירות קשה,אפילו מאוד קשה,אולי יותר קשה מחי'ר,לא מבחינה פיזית כמובן,אלא מנטלית..אבל,שירות מיוחד,שלא הרבה אנשים עושים אותו,זה לא סתם עוד חירניק שיש חצי מיליון כאלה.. בסה'כ אני נהנתי בשירות שלי,היה קשה,היה מציק,היה מעיק,אבל נהנתי,לא יודע אם הייתי מתגייס לשם שוב,אבל אני גאה שסיימתי את השירות שלי ב916 בכבוד. שיהיה בעלהכיפאק לכולם,אלעד,909 - "ספינת הפשע והרשע",834 - "אין יאוש בעולם!",יולי 03.

StrippedL

New member
מאד לא מסכימה עם חלק נכבד מהכתוב.

אם היה לי כוח נפשי להתחיל לענות על כל מה שאני מסכימה או לא מסכימה איתו מהדברים שהעלת בכתבה הזו, הייתי מפרטת בו במיני-כתבה משל עצמי.. אני אחות של שני סטילנים שעדיין משרתים על הספינות, לפני שחרור. באמת שראיתי מאד מאד מקרוב את ה"מצב הנפשי" שאתה מתאר, אבל מה שאתה מספר פה לא כ"כ תואם המציאות מכל מני בחינות. בקיצור, חבל שאני סתם כותבת דברים באוויר מבלי להבהיר את הכוונה וצורת ההסתכלות שלי, אבל באמת שאין לי כוחות. פשוט הרגשתי צורך להבהיר למי שמעניין אותו, שמה שאתה כותב לא לגמרי נכון, וחלקים מסויימים לגמרי לא נכונים כאמת מוחלטת אלא סובייקטיבים שלך בלבד.

A N I g M A

New member
איו לי מה לומר,

חוץ מזה שמצער לשמוע שזה ככה. שחיילים שמקריבים מעצמם לשירות, שכמו שאמרת, הוא "חצי התנדבותי" - מקבלים כזה יחס. הרבה חיילים נתקלים ביחס מזלזל מצד המפקדים שלהם - וכנראה שמשהו לא בסדר. משהו שמתחיל במפקד של המפקד, בקורס קצינים או בכל עניין אחר. משהו צריך להשתנות שם.

noamjen

New member
מה אתם מתרגשים? כל שבוע מתאבד חייל

וזה לא משנה למה הוא התאבד, כמו שלמורים יש אחריות לראות האם יש נער במצוקה, לאתר אותו ולעזור לו בטח ובטח שיש לצבא שרואה את החיילים הרבה יותר שעות מההורים שלהם לדאוג לאותם חיילים, ויתר על כן אם לוקחים בחשבון את המסגרת הצבאית שגם אם היא לא גורמת לדיכאונות היא בהחלט לא מסייעת להילחץ מהן. היה לי חבר שהוא שוטר במצ"ח ואני אומרת לכם - כל שבוע חייל אחד מתאבד בצה"ל! וקחו בחשבון שבאופן סטטיסטי מכל שלושה שמנסים להתאבד אחד מצליח - תחשבו כמה מנסים להתאבד, תחשבו כמה היו רוצים אבל לא עשו, תחשבו כמה פשוט בדיכאון? הצבא הזה לא שם על החיילים שלו. הוא מקבל מילארדי שקלים כל שנה, ובכל זאת כשיש מלחמה אין מספיק ציוד. הוא אף פעם לא נוגע בקצינים, ובצבא שעובד כמו שצריך כל מוות הוא אשמתם של המפקדים הבכירים ורק הם - כי הם צריכים להיות בשליטה על הכל ואם משהו יצא משליטתם- הרי שזאת אשמתם. כל ארגוני זכויות האדם כל הזמן צועקים על כמה שצה"ל לא הומני כלפי הפלסטינאים ואני אומרת - עזבו את זה - [הדגש] תראו כמה צה"ל לא הומני כלפי אלא המשרתים בו!!! [סדגש] כל שבוע מתאבד חייל אחד בצה"ל.

תרווד

New member
הסטטיסטיקה היא אחת לשבוע וחצי

לא שזה פחות נורא (זה ממש לא), אבל מומלץ לדייק כשנותנים סטטיסטיקות שכאלה.

למעלה