לזכר החייל שהתאבד בספינת הטילים

Krishi

New member
אני אף אוסיף

צה"ל מנצל ניצול ציני ומגעיל את העובדה שהגיוס הוא חובה ושלאנשים אין כל כך לאן לברוח בקטע הזה כי לא כולם כשרוניים מספיק לצאת על 21. ובגלל שהוא לוקח את זה כמובן מאליו הוא מרשה לעצמו לעשות מעשים ולהתנהג לחיילים בצורה כזאת שבשום צבא אחר נורמלי לא היו מאפשרים התנהגות כזאת ואת יודעת למה? כי בכל צבא נורמלי אחר החייל יכול לקום וללכת כי לרוב זה צבא מקצועי, אבל פה זה לא אפשרי כי זה גיוס חובה וההתעללויות ימשיכו עד אין סוף.

TheBeast

New member
המציאות היא שהמערכת הזו משומנת

משומנת בצורה כל כך טובה שאנשים מחליקים לתוכה ויוצאים ממנה כמעט באותה מהירות. ישנם לא מעט פרטים, אם לא רוב מוחלט של מגוייסים, שלא מוצאים את עצמם מתאימים למערכת הזו. ובכן- לא ניתנת לאף אחד מאיתנו, או לפחות לרוב המוחלט מביננו, הזכות להחליט לאן נשובץ ובאיזה תפקיד נשרת. אבל לחלקנו. המערכת הזו מצליחה בכל זאת לעשות טוב. לא כולם שבוזים. לא כולם רוצים לחתוך את עצמם מהמערכת, או לחתוך את עצמם כדי לברוח. אלו שכן- ימשיכו לברוח מדברים לא מעט פעמים במהלך חייהם, כי קשה. אני לא אומר את זה בגלל שאני הייתי שם ואני יכול לומר את זה מנסיון. אני אומר את זה כי זה הדבר הכי הגיוני. הצבא הזה מכין חלק גדול מאיתנו לחיים שבאים לאחר מכן. הצבא, הוא חממת גידול לעומת מה שמצפה לחלקנו לאחר מכן. אחריות, בגרות ונחרצות- הם אולי חלק ממה שחלקנו יכולים להשיג בצה"ל. כן. יש אנשים שנכנסו למערכת הזו ולצערי ולצערנו לא נפלטו ממנה. מה שגורם ל"דרג הפיקודי" הלקוי הזה... אבל what do you know- באו אליי לא מעט חיילים בשחרור שלא היו להם תקנים לקבע, בדמעות. כי היה להם טוב. כי הם לא רצו לחתוך. התאבדויות? כן. זה קורה גם בחיים האמיתיים. כי אנשים בורחים גם שם, לא רק במערכת הצה"לית. ואם החיים שלנו כל כך חשובים לנו- אז רצוי ללמוד איך להתנהל בהם. צה"ל אולי לא המקום האידיאלי לחלקנו. אבל אם יש דברים שבונים אותנו בחיים- זה אחד מהם.

תרווד

New member
../images/Emo31.gif פשוט לא מסכים איתך. בכלל.

אם הייתי מתחיל להגיב לכל משפט ומשפט הייתה יוצאת לי מגילה, אבל הנה שתי התייחסויות, חשובות, בעיניי- 1) "לא כולם שבוזים. לא כולם רוצים לחתוך את עצמם מהמערכת, או לחתוך את עצמם כדי לברוח. אלו שכן- ימשיכו לברוח מדברים לא מעט פעמים במהלך חייהם, כי קשה."- מי שמך לקבוע זאת? חסרים אנשים שנחתכו או חתכו מהמערכת ופרחו במסגרת אחרות, בחוץ? 2) "התאבדויות? כן. זה קורה גם בחיים האמיתיים. כי אנשים בורחים גם שם, לא רק במערכת הצה"לית."- סתם ציטוט מהכתבה שקישור אליה ניתן לדיון שפתחתי למעלה- ""הצבא נוהג לומר כי שיעור ההתאבדויות בצה"ל דומה למדינות המערב‭,"‬ הוא מסביר, "זו אמירה כמעט חסרת משמעות, משום שגם בין מדינות המערב יש פערים של מאות אחוזים, למשל בין מדינות צפון אירופה לדרומה. האמת היא שבתקופת השירות הצבאי בישראל חל גידול דרמטי - בין פי שניים לפי ארבעה בשיעור ההתאבדויות ביחס לתקופה הקודמת לצבא, גילאי ‭,19-15‬ או לתקופה שלאחר השירות ‭.24-21‬ תופעה דומה לא מוכרת במדינות אחרות. זו אינפורמציה קריטית. כאשר הצגתי אותה בפני הגורמים בתוך הצבא הם כלל לא ידעו אודותיה.‭"

תרווד

New member
ורק כהערה- אני כן מרוצה בצבא, כרגע

לפחות, לא שבוז ולא חותך לשום מקום. זה שלך או לאנשים סביבך יש מזל, לא אומר שצריך להיות אטום למה שקורה במקומות אחרים.

Krishi

New member
../images/Emo45.gif

אני גם אוסיף שלצבא אין שום יתרון משמעותי על האזרחות. כי להתבגר ולהתחשל ולבנות את עצמך אתה יכול מצויין גם בלי הצבא, זה קורה בכל העולם. לעומת זאת לצבא חיסרון גדול.. שהוא יכול לפגוע בך מאוד בתקופה שאתה שם ואולי אף מעבר לה..

TheBeast

New member
יש בעייה עם האמרות שלי, נכון.

כי הכללתי והקצנתי. אבל העיקרון נותר בעינו. הצבא הוא כור היתוך, מובן שישנם כשלים. ואני מניח שהייתי צריך להיות מדוייק יותר

claudgin

New member
איך אני אוהב אנשים כמוך! כמה פשוט!

בואו לא נתגייס , אח איך לא חשבנו על זה קודם! גאוני! אתה עכשיו בבית החמים והנעים שלך כותבת את השטויות שלך בגלל שאותם פראיירים כלשונך עושים ימים כלילות להגן על חתיכת חרא אנוכי כמוך! איך אתה לא מתבייש? 400-800 שקל בחודש , אנשים כמוך גם 10000 שקל לא היו מתגייסים כי אתה לא מוכן להסתכל מעבר לאינטרס האישי שלך את התמונה הכוללת אתה לא מסוגל לראות כי הרי הכול סובב סביבך ואם לך לא מתאים אז לא צריך! אתה בן אדם אומלל ואנוכי בושה וחרפה.

Arie021

New member
הוא נשמע לי כמו אחד שכן עשה צבא והס

יק את המסקנות שלו ומנסה "להזהיר" אחרים אני לא מסכים עם כל גישת האנטי שלו, אבל המצב היום על הפנים, וכן, זה גורם לך לתהות באמת בשביל מה אתה משרת אני חושב שדי נמאס לאנשים לתרום ולהשקיע ולחטוף אגרוף לפנים אח"כ מדברים על זה שחבר'ה שיוצאים על 21 אין להם עבודה - פחחח, תראה כמה חבר'ה סיימו צבא ואין להם כלום ביד חברים שלי, 3, עשו קרבי שירות מלא, השקיעו מה לא - והם מחפשים עבודה עכשיו בנירות, ומקבלים את העבודות הכי גרועות שיש מחברות כח אדם - אחד אחד שיצא על 21 עובד היום בהיי-טק - המדינה לא משקיעה כלום בחיילים שלה הבן אדם שכתב את מה שכתב - טוען מן הסתם - או לפחות הגישה שלו טוענת - איך נחטפו 3 חיילים ורה"מ האידיוט הזה עושה ניתוח בעיניים שלו במקום לחשוב עליהם, למה מה קרה באמת

אם זה אכן כך זה נוראי!

חבל שהחלום של חבר שלי הוא להיות בחיל הים. אולי אתה יודע אם בצוללות זה גם ככה? הלוואי שלא נשמע על מקרים שכאלו יותר. :(

אילני81

New member
נוער מפונק!!!

הבעיה העיקרית של הנוער של היום זה הפינוק.... אני שרתתי 3 שנים בשייטת 3 אומנם לא היה פשוט לפעמיים אבל בסיכמו של דבר גם ממש לא נורא. אז דיי להתבכיין

Lanni

New member
יש פה בנאדם שסבל והחליט לפתוח את

הפה רק אחרי שהשתחרר כדי לעשות לשירות בסטילים שם רע. זה כל מה שיש פה על כל ממורמר סטילים כמוהו יש כמה סטילנים שסיימו שירות מהנה/אדיש

Lanni

New member
תסביר את עצמך

ובמה זה שונה מקיטורים של אריה לצורך העניין, או אייריש בייב על הגדוד שלה ועוד המון אחרים בפורום?

זה שונה כי

אריה בעצמו לא עבר את השירות הקשה וניזון בעיקר מסיפורים. אייריש לא אהבה את הגדוד שלה בעיקר כי 'כולם שם ג'ובניקים'. היא לא אמרה שום דבר נגד הפיקוד הבכיר או הקצינים שלה. הבחור פה מציג באור מאד שלילי וכודר את השירות בכל שייטת הסטילים ובצורה נוראית את הקצינים והפיקוד הבכיר בחיל כים. משהו שכנראה לא היה עובר בשתיקה אם הוא היה עדיין משרת (בטח היו חוקרים, מגיעים אליו ומענישים אותו).

Arie021

New member
בהחלט ../images/Emo45.gif !!!!!

אני מאחל להרבה חיילים לזכות לתנאים שיש לי בשירות שלי, אין לי תלונות ואני מרוצה, אני לא מדבר על עצמי בכלל, ובכלל - לכו לשרת במודיעין, זו לא סיסמה, זה החיל היחידי אולי בצה"ל שיש בו אנושיות, באמת (כמובן שגם בו לא הכל מושלם, ואני לא אומר שהשירות שלי מושלם אבל עזבוווו) קיצר - אלכס צודק, אני מדבר בעיקר על סיפורים, לא מהעיתון, משיחות פלאפון יום יום, שדי הרסו לי את האוזן כבר

IrIsH BaBe

New member
הלווו יקירי אל תגיד סתם,

התנאים אצלי בגדוד מתחת לכל ביקורת. ת"ש חרא, קצינים סתומים כמו נעל, יציאות כמו מינימום של גדוד חי"ר, תנאי מחיה כמו של פלסטינים במחנה פליטים, יחס מזעזע מצד המפקדים.... להמשיך?

sSeX

New member
מסקנה מכל מה שרשמתם כאן

חברים עיזבו אתכם מצה"ל חיל הים חיל האויר וכל שאר היחידות בואו למג"ב תהנו ממשפחה חמה ואוהבת , משירות בקיבוץ גלויות וסיירות בגילויי עריות תוכלו להתקדם (ימ"ס אזח"ע כבוד) . מקרה ההתאבדות האחרון שהיה במג"ב היה לפני שנתיים וזה לא היה בגלל בעיות שקשורות לצבא . מי שרוצה לשאול משהו על מג"ב על אפשרויות קידום ועוד שישאל . מכל מה שהתלוננתם על צה"ל לא מצאתי דבר דומה במג"ב אני ממליץ מאוד . מה שטוב גם זה כמעט 90 אחוז נשארים וחותמים קבע יש את האופציה הזאת לכולם ואפשר להתקדם בכל מערכת הבטחון ממשטרת ישראל דרך מוסד שב"כ ועד שב"ס . ואין בחורה שלא מחפשת את "האביר" על הסוס הלבן .(והמבין יבין ) .

למעלה