לזכר החייל שהתאבד בספינת הטילים

ש ח ר ש

New member
הכל נכון בני שירת בחייל הזה ואת

זמן השירות שלו לא אשכח אף פעם כל המשפחה חיה בסיוט גדול בחרדה ובפחד שמה שקרה ל2 המשפחות האומללות יקרה אצלינו לא פעם הוא איים אנחנו החזקנו אותו בכל הכוח תמכנו אהבנו פינקנו רצנו לחיפה כל הזמן עד השחרור כמעט פרחה נשמתנו ספורי הזועה שסיפר וחשבנו שהוא סתם מפונק וכעסנו עליו שלא ככה חינכנו אותו היום כשאנחנו יודעים אנחנו רק מצטערים שנתנו לו לעבור את הסיוט הזה וכל יום אנחנו מודים לאל שזה מאחורינו ומהפונק החמוד שלנו אנחנו מבקשים סליחה שלא הבנו מתוך בורות מה עובר עליו ואם שואלים אותנו חברים אנחנו מזהירים אותם לא ללכת לחיל הים בשום אופן

harelbd

New member
טוב אז גם אני הייתי סטילן

שירתתי שירות מלא בספינות, ןהמצב שם לא כל כך נורע כמו שהו מתואר פה. כמובן שכשאתה חיי ב 60 מטר עם עוד 40 חברה קיימת צפיפות ולא הכי קל להסתדר בטח לא כשאתה צעיר אבל!!!!!! הכל עובר אחרי פז"מ מסויים של שנה וארבע אתה מקבל סמל ואז אתה עושה רק את העבודות המיקצועיות שלך כמובן שיש כל מיני תפקידים בספינה ולכל תפקיד יש את היתרונות והחסרונות.בסמלות היציאות משתפרות פלאים כל שנת שלישית נשארים ואפטרים באמצע השבוע , שיחרורי צוות מוקדמים שכל החיפאים הולכים הביתה והשאר קופצים לשתות בירה בפאב השכונתי. הכל תלוי בראש של הספינה משמע הכל תלוי בקצינים. מפקד וצינים טובים יכולים לעשות לך שירות מדהים ומעניין ומאתגר וקצינים חרא ממרמרים לך את החיים, כמו בכל מקום ותפקיד בצבא או בחיים האזרחיים. אני יכול לומא שאישתי היתה קצינה בצבא והיתה לה מפקדת שמיררה לה את החיים. לכל דבר יש כמה צדדים. אני באופן אישי מאוד נהנתי בשירות שלי בספינות , הרבה סיפורים יצאו מישם והרבה חברים מאוד טובים.

aner18

New member
צודק ולא צודק.. (עצמאות שכונה)

אז אני עדיין סטילן ..( בחפש"ש) אני משתחרר שבוע הבא... ויש דברים נכונים במה שהוא אומר פה במאמר... אבל זה לא כזה נורא... הכל תלוי איך אתה לוקח את זה.. נכון שאתה צעיר אתה טוכן אבל זה שטויות יש עבודות מעצבנות ולא היגיוניות כמו בכל הצבא.. אבל מה שטוב בסטילים שאם אתה נופל עם ספינה עם ראש טוב כמו הספיה שלי (עצמאות... כמה שאני מתגעגע!!!) אתה תהנה כמעט מכל רגע... אחלה אנשים גם הקצינים היו סבבה.. בסדר צודק התנאי מיחייה לא משהו בכלל אבל מסתדרים יש לך את הת"ש שלך.. אפטרים הביתה אפטרים לעיר (איפה יש לך דברים כאלה ביחידות קרביות אחרות) תפקיד כמו שהייתי נגד מחלקה למשל מקנה לך תנאים של קבע ללכת הבייתה אחרי שחרור צוות או כשאתה סוגר שבת כוננות... רק צריך להוכיח את עצמך וזה לא כזה קשה... אני יודע שבספינות אחרות מזיינים אותך יותר אבל הכל ניתן לשינוי .. הצוות הוא זה שמחליט איך יראה השירות שלו... קצינים תמיד מתחלפים... בקיצור אם אותו חייל התאבד בגלל שירותו הצבאי באמת צריך להדוק אולי יש לשנות תנאי מיחיה או את אופי השירות ואפשר ויש מה לשנות מה לעשות חובלים הם האנשים הכי מטומטמים שפגשתי.. לקחו את החרשנים שאהבו ללמוד בבי"ס ושמו אותם בקורס פיקודי עאלק...הם לא היו חפש"ים הם לא יודעים איך זה לסבול ככה (מביאים אותם בקורס לאיזה שבוע מסריח). אבל מה לעשות מסתדרים אם הייתי צריך להתגייס שוב הייתי מתגייס שוב לסטילים..!! שבוע טוב לכולם!

תגובה לLanni

אתה לא יכול לשפוט רגשות של אנשים, אי אפשר להגיד שמישהו מתבכיין וחלש אופי, אני לא יודע אם אתה קצין, אבל אם כן וזה היחס שלך לחיילים, אין פלא שהם מתאבדים. לא לכל אחד קל/ קשה באותה מידה ולא כולם מצליחים להסתגל למצבים באותה צורה, אם אתה לא נותן לאנשים לדבר, לפרוק את מה שיש להם, זה לא יעבור, הם רק יחשבו על כמה רע וכמה אף אחד לא מקשיב, לפעמים לתת למישהו להתבכיין זה מה שהוא צריך וזה מה שירגיע אותו (ואני לא חושב שבמקרה הזה זו סתם בכיינות). זה שמישהו מגיע למצב נפשי קשה צריך להדליק נורה אדומה בכל מקרה, בין אם יש דברים בגו או לא- אתה לא יכול לפטור אותו ב"אני הייתי מסתדר במצב שלך". זה לא שאני חושב שצריך לתת לחיילים יד חופשית ואין ספק שבשביל לתפקד צריך משמעת, אבל צריך גם להיות בני אדם, לא להיות עם הראש בקיר, שאין מה לעשות אבל זה קורה שנותנים לילד בן 20 כוח על ילדים אחרים. העניין שכולם מתלוננים והרשימה הארוכה והמושקעת שלך של תפקידים בצבא החל ממפעיל ממטרות, מש"קית חינוך בקריה ולוחמים שיוצאים פעם בחודש בכלל לא לעניין. אנשם ונים מרגישים שונה, אם למישהו קשה בקריה אז כנראה שקשה לו, אתה לא יכול להשוות אותו למישהו שקשה לו בעזה. דוגמא קיצונית זה להגיד שיש רעבים באפריקה שרואים להם את הצלעות אז איך מישהו מעז להתלונן כאן על משהו? אנחנו לא חיים באפריקה, אנחנו חיים כאן, כל אחד וחייו ועם קשייו ואולי אם נהייה קצת יותר קשובים, המצב ישתפר...

חייל אדם85

בשרותי הצבאי היו לי הרבה בעיות בעיות משמעת בעיות סביבה כמו שאתה מתאר אבל להציג את זה כפתרון להתאבד הדרך עדיין לא החלה ממליץ לך לפנות דחוף למחלקה סגורה לבריאות הנפש.

tezao

New member
בתור סטילן בדימוס עם קצת פרספקטיבה

ואפילו עם שירות קצר בקבע (לא חובל), אני חייב לומר שהעובדות שאתה מתאר כולן נכונות, אם כי הפרשנות שאתה נותן היא קצת קיצונית. דבר אחד לא כתבת - שיעור הנפל בסטילים הוא לדעתי מהגבוהים ביותר שקיימים. אני לא חושב שאני אגזים אם אגיד ש-50% מסיימים את הקורסים, ושרק 40%-30% מתוך אותם 50% שסיימו את הקורס יסיימו שירות של שלוש שנים בספינות. שאר האנשים יחפשו וימצאו כל דרך "לרדת מהספינות". הדבר נכון במיוחד במקצועות מסוימים שהם מהדפוקים ביותר מצד אחד ובעלי פוטנציאל לקצונת חוף מצד שני (דוגמא קלאסית - בקרי אש). בתור מישהו שהיה נגד מחלקת אלקטרוניקה, לא פעם נדהמתי מהיחס המזעזע לחיילים במחלקת נשק בספינה שלי. באמת יש "דם רע" בספינות כלפי החובלים. העניין נובע משלושה גורמים: 1. העובדה שהם לא עוברים את אותו מסלול כמו שאר החיילים, ובעיקר לא עוברים את שנת "הצד התורן". 2. העובדה שהידע המקצועי והמיומנות של החיילים הותיקים בספינה גבוהה לעין שיעור על המיומנות של החובלים שהם סג"מים (סגני קציני מחלקות). 3. האיבה הרגילה שקיימת מצד פקודים כלפי מפקדיהם. בקיצור - הבעיה אינה רק שהחיילים לא אוהבים מפקדים, אלא גם שהם לא רואים הצדקה להתנשאות שלהם שאינה מגובה ביכולת מקצועית גבוהה. לכל זה אכן צריך להוסיף את תנאי המחיה הבלתי נסבלים והלא מוצדקים. בעבר, הרי היו לכל סערי ה=2 וה-3 מגורי חוף. אין שום סיבה שלא יהיו גם היום מגורי חוף. לגבי הכשרת החובלים, אין מנוס לדעתי לשנות את אופן ההכשרה ולקחת קצינים לספינות רק מקרב החיילים שהיו לפחות שנה בספינות. בדרך זו, גם יתקצר ממילא משך הזמן הנדרש לקורס חובלים כך שניתן יהיה לותר לפחות על מחציתו (ואני ממש לא מגזים). הרי גם היום, ממילא, סג"מ שסיים קורס חובלים לא ממש מבין מה קורה סביבו והוא צריך קורס נוסף של למעלה מחצי שנה כדי להיות מפקד מחלקה.

tezao

New member
הערה נוספת- הבעיה עם התנאים הירודים

החלה בשנת 1990 עם קליטתה של אחי חץ שהיתה הסער 4.5 הראשונה עם מגורי סמלים מקוצצים. לפני זה מעולם לא היה מצב שחייל מחכה חצי שנה - שמונה חודשים למיטה, ונאלץ למצוא פתרון שינה מאולתר כל לילה בחדר תותח, בתורן או בגשר.

dkidk

New member
ל noammilk

איזה גבר גבר אתה תאמין לי...(בציניות גמורה) אני השתחררתי מהסטיל ואחד החיילים שהתאבד אני הבאתי אותו לספינה..למרות שהיה קיים ביננו פער גדול ..חיכתי הרבה זמן כדי לקבל בן.. אני יכול להגיד לכולם פה שעד שאתה לא בסטיל אל תנסה אפילו להבין מה הולך שם...לטוב ולרע... יש דברים טובים ..שזה במיוחד החברים..(או בעצם רק החברים)...שיעזרו לך ויעשו איתך הכל.. אותו חייל שהתאבד התאבד כי המצב בבית שלו היה גם ככה בקאנטים והוא בכלל היה ג'ובניק בחיל ירוק לפני ורק אחר כך החליט להתנדב לסטילים..המוות שלו היה אכזרי ועדיין לא מובן.אך כולם באותה ספינה יודעים את האמת...היחס שם היה מחפיר..ואני לא מתכוון ללא קיבל 6 שעות שינה...כי גם ככה אין את זה בסטיל... אין לי הרבה מה להגיד מלבד שבשירות שלי היו דברים טובים ורעים..וכמה שהיו דברים רעים אני עדיין חיי ולא לקחתי החלטה מטופשת..וסליחה באמת אבל כל מעשה כזה הוא טיפשי!!!...קשה לך??? ...תחשוב שנייה על המשפחה שלך שאתה משאיר מאחור..את אמא שלך וסבתא שלך ואחים שלך..שאנחנו החברים שלך לספינה היינו צריכים לנחם ולראות אותם נשברים על הקבר שלך ובוכים ללא הפסקה.. החובלים....ללא ספק הקצין הכי שפל שקיים בעולם.... לחובל מותר הכל...ואני מתכוון לזה הוא יכול לעשות הכל ולאיים עליך בהכל...ולשבור לך את הנפש רק כי מותר לו!!! בזמן שצעירים טוחנים על ימין ועל שמאל ולא רואים את הבית וכן..לא יודע מה זה בגולני..(באמת שלא חשבתי שם שהיציאות יותר טובות)...אבל בסטיל אתה יכול לא לצאת 28 וזה תקין ולא צריך אישור ולא כלום..זה ממש נורמלי..אז לכל המבינים למינהם..לכו חפשו 1!!! מה גם שאתה מקבל שם ריתוקים על ימין ועל שמאל...חמשוש זה רק אגדה...כן יוצאים חמישי..אבל באיזה שעה זה כבר שאלה אחרת..ניקיון של הספינה זאת המטרה העיקרית בעצם ולא שום דבר אחר...הליחמה זה עניין משני..קודם מטאטא אחר כך לחימה.. וכל זה בשירות סדיר..לא טירונות ולא קורס. ולעניין הבאמת מעצבן ולא מובן אם זה בכלל חוקי.. איך זה שבשייטת 3 נוצר קשר כל כך הדוק בין הקצינים לרופאים..שקצין יכול להתקשר לרופא ופשוט להגיד לו לבטל את הגימל גם אם החייל גמור... לא נשמע דבר כזה...להוציא גימל בשייטת 3 זה כמו שאני יגיד עכשיו שחצי מהפורום זיין את אנג'לינה ג'ולי..זה פשוט לא יעלה על הדעת...!!! השירות בסטילים הוא סבבה אם יש לך אופי חזק..מי שמרגיש שהוא לא חזק שלא ינסה להיכנס לשם..הוא פשוט יתמוטט... וראיתי הרבה כאלה.... וולאד יהי זכרך ברוך!!!

zerokool

New member
שירות קשה

יש המון מקומות בצה"ל שבהם יש שירות קשה. אני שיריונר ולבלות לילות קפואים ברמת הגולן כאשר אתה יושן בחוץ על הטנק בגשם בחוקף לא ממש מרנין. יש חירניקים שיספרו סיפורי זוועה על השירות שלהם. חורף ברמת הגולן ושנים בבוץ. אז כמובן שאנחנו צריכים לראות אלפי חיילים מתאבדים בכל חיילות צה"ל. ולא נשכח שלגולני לא מתנדבים, לגיבעתי לא מתנדבים, ולשיריון לא ממש רוצים להגחע. בקשר ליציאות הביתה בתור טנקיסט ברמת הגולן היציאות הטובות ביותר הן 1 ל 21 כלומר במצב הטוב ביותר אתה רואה בית פעם ב 3 שבועות. ולרוב יעידו אנשים שבילו שם את השירות שלהם מוציאים אותך בשעה 12:00 ביום שישי הביתה וכך אם את גר במרכז אתה מגיע אחה"צ וחוזר ביום ראשון עד שעה 8:00 לבסיס. אז קשה בכל הצבא..... הבחור התאבד ואנחנו ממש לא יודעים למה. יש חיילים שלוקחים את זה קשה יותר מאחרים, אם יש כמה עשרות חיילים בסטי"ל לה לא מתאבדים יותר???? כי הבחור לקח את זה קשה יותר מאחרים. הפיקוד הוא כזה כי זה טיב החייל. אותו מפקד שיושב לו במיק מוכרח לדעת שהפקודות שלו ממולאות עד תומן ללא שאלות, אין לו שום דרך להכריח את החייל לבצע פקודות ולכן המשמעת החזקה והדיסטנס. אותי השאירו שבת כי הנעליים שלי לא היו שרוכים בשריכת שריון. אז לפני שכולנו מתלהמים בו נרד ארצה ונירגע !!!!!!

אני מזועזע מהסיפור

חברה אני היום אדם מבוגר והמאמר הזה קורע אותי. אני בין החיילים הראשונים שהיו בסטילים - שנת 1967 עד 1970 תפקידי היה רס"ר מכונה. בתקופה שלי זה היה כבוד גדול לשרת בסטילים.!!!!!!! כולנו היינו בוגרי בתי ספר ימיים ומקצועיים כמו בסמ"ת, קציני ים,מבואות ים ועוד תבינו החיים על הים הם קשים ונוקשים ביותר. ללא משמעת במקום כה צפוף יהיחה בלאגן לא נורמלי. ההבדל כיום שמגיעים לשרת תיכוניסטים שעוברים הכשרה מקצועית מזורזת. לא כולם מתאימים אבל בגלל שאין היום לימוד מקצועי בתיכון מגיעים חברה שאינם יודעים מה זה בורג או פטיש וזה בגלל מערכת החינוך שזנחה את התחום המיקצועי לחלוטין. זה שחייל נאלץ לישון על מזרון ולא על מיטה מסודרת זה לא בסדר! קשה לי להאמין שהסטי"ל הוא בית סוהר ושחייל שאינו מתאים נאלץ להישאר עד תום שרותו בניגוד לרצונו. צר לי שהכל קורס במדינה ושזה הגיע למימדים כאלו כפי שתואר כאן. הדוברים יאמרו לנו שהכל נעשה בגלל חוסר תקציב ולכן אין מגורי צוות בחוף כפי שהיה בזמני. זה מאד קשה להתגורר בספינה ולדעתי זה גורם לבלאי נפשי ולבלאי בציוד. כן צריך לעשות רענון רציני כנראה במערכת ולהתייחס לחיילים לא כמו לציוד אלא כבני אנוש. מקווה שנצליח להזיז משהו והמצב ישתפר הן במדינה והן בצה"ל כי הם שלנו !!!!!!!!!! עלי ים

R e A

New member
תודה על האזהרה../images/Emo5.gif

מזל שכתבתי להם בכל מקום אפשרי במיונים שאני לא אוהב מים:X

למה לא הלכת לקב``ן?

חבר שלי נשבר בשרות ולאחר שיצא מהכלא איים ברצינות בהתאבדות ואחרי שבוע של חתימות וטרטורים קיבל פטור.

26יוס

New member
אתה חרטטן אחי..!!../images/Emo67.gif

דבר ראשון אני סיימתי 3 שנים מלאות בחיל הים כמכונאי בסט"יל מה שהיה פעם חוחית בשם "אח"י גאולה" = תפארת השייטת. כמו שידוע לך מכונאי זה התפקיד הכי קשה בספינה .... גם לי היו פה ושם רגעים של קושי אבל כמו גבר התגברתי עליהם ויצאתי מזה די בקלות .. באותה תקופה גם היתה לי חברה ששרדה יחד איתי את כל הצבא שלי ועוד המשכנו לצאת אח"כ ביחד ככה שעדיין אפשרי לנהל קשר רומנטי בצבא..!! גם אני כמו כולם ישנתי על הרצפה,יצאתי פעם ב 3 שבועות הביתה אבל כל זה כמובן עד שהפז"ם שלך עולה ואתה מקבל סמל. לאחר מכן גם התקדמתי וקבלתי את תפקיד נגד המחלקה ככה שהיו לי תנאי קבע ויכולתי לצאת הביתה כל יום אבל גרתי רחוק אז ככה שזה לא השתלם לי. הקצינים שלי בספינה היו אנשים נחמדים ביותר אפילו שהם מנסים קצת להיות קשוחים
זה לא עוזר להם הכל תלוי איך אתה מסתכל על זה. כל פעם שהייתי צריך משהו כמו לצאת הביתה או לצאת לקנות משהו הייתי מקבל תשובה חיובית , הכל תלוי בגישה שלך לעניין , אם תבוא בגישה חרא גם תקבל את אותו פידבק מהמפקדים שלך.. ובקיצור אחי אל תיקח הכל קשה,תחשוב שיש את אלה שישנים באוהלים בתוך שקש"ים בקור בחוץ מחרבנים בתוך קסדות,מתקלחים במים קפואים וקורעים את התחת כל יום בריצות של עשרות קילומטרים אז תתעשט אחי ותיקח הכל בקלות .. !!

yuvalkob

New member
חחח תפארת השייטת

היית בספינה בתקופה שבריסקר היה צ'יף?

26יוס

New member
לא אחי..

תאמין או לא הספינה הזו עשתה הרבה מבצעים שלא סופרו עליהם בתקשורת.. אני התגייסתי ב נוב' 97 לא הייתי עם בריסקר לא מכיר אותו ..

yuvalkob

New member
לא צחקתי מהספינה

דווקא שמעתי עליה המון סיפורים טובים צחקתי ממה שהמילים "אח"י גאולה תפארת השייטת" העלו בזכרונות שלי.

26יוס

New member
?

ומה הם העלו בזיכרונך? הן כמה אתה בכללל? מתי התגייסת? קצת יותר פרטים אחי

dancing 0fficer

New member
צבא של בכיינים

לכל אותם אנשים רגישים, פגועים נפשית ושעברו התעללות... אתם חבורה של כוסיות מייבבות ובכייניות. כל אותם אנשים שבזכותם אתם יושבים מול המחשב וכותבים כל מה שעולה על ליבכם, מאז ימי ה"שומר", המחתרות, ארגוני ההתנגדות בגטאות והפרטיזנים, ההגנה, האצ"ל והלח"י, צה"ל של 48 וצה"ל של 99 (עד הנסיגה מלבנון, לצורך העניין) והלאה, לא היו כאלה. צה"ל הוא צבא לוחם, שנמצא בתעסוקה מבצעית שוטפת ועמוסה, וצריך לקיים הרתעה שבלעדיה מדינת ישראל תמצא תחת איום קיומי יום יום. שום צבא מוצלח (ובניגוד לצה"ל של המלחמה האחרונה, ניצחון הוא מדד כמותי ולא נמדד באפקטים תודעתיים) לא נודע ביחסו ההומני והרגיש לחיילים, ולא ברגישות החיילים עצמם. אנחנו לא נלחמים מול יושבי בתי הקפה בשאנז אליזה, אלא נגד חיות אדם ערביות שיקרעו את גפי וראשי חיילי צה"ל ברגעים אם רק יקבלו שנייה של הזדמנות. אז אנחנו לא צריכים להיות חיות אדם כמוהם, אבל צבא של הומואים ומלקקי גלידה לא יעבוד. ולגבי הקצינים - אני מניח שרובכם חיילים או משוחררים טריים - חכו שתגיעו לאזרחות, ותגלו שהבוסים והמנהלים ברוב מקומות העבודה דורשים יותר ממה שדורשים הקצינים, נותנים יחס טוב פחות מהקצינים, וגם אינם עומדים בהגבלות שהקצינים עומדים בהן. תנו הערכה לאנשים (הקצינים) שכן רוצים רק בטובת החייל בהתחשב במגבלות של חוסר הניסיון שלהם (התרבות של היום מגדלת ילדים בני 20 ולא גברים בני 20) ובדרישות המערכת. גם אתם ילדים ובורים, והראיות הם חוסר ההבנה שלכם לגבי חשיבות השירות בסטילים, לדוגמא, והעובדה שחייב להיות מישהו שישכב על הגדר בשביל העם שלנו. תנו כבוד לסטילנים, ללוחמי חילות השדה, לטכנאים והמכונאים בחיל האוויר, לקצינים ולכל חייל שלא מתבכיין ועושה בית זונות מהשירות שלו.

למעלה