לזכר החייל שהתאבד בספינת הטילים

IrIsH BaBe

New member
לני, אחשלו

תפסיק לחוש כאילו אתה לוחם בשייטת 13 שאוכל לארוחת בוקר כל יום ספינות טילים עם מלח. לא נראה לי שיצא לך לשרת בסטי"ל. אולי לבקר או סתם שקר כלשהו אז ש.צ ותן לילד להתבטא

Lanni

New member
אייריש, יא לוחמת וואנאבי

מה הקשר? אמרתי אי פעם ששירתתי על סטי"ל? בכל מקום בוכים. מחר יבוא מישהו מחה"א ויספר כמה קשה שם וכולם יבכו מחרתיים יבוא אחד מגבעתי ויספר וכולם יבכו בקצב הזה באמת יתחילו לגייס פיליפינים וסינים לצה"ל! בפועל רוב הסטילנים (אני מדבר על סטילנים בחובה ולא בקבע מן הסתם) שיצא לי להכיר באמת מספרים שלא קל, אבל לא מתבכיינים ומסיימים את ה3 שנים עם חיוך קטן על הפנים בד"כ. גם בתור סטילן יש תפקידים ויש תפקידים. יש קשים יותר ויש קשים פחות, יש כאלה ששוחקים נורא, אבל מצבים כאלה קיימים בכל מקום. בנוגע ליציאות - יציאות של לוחם בחי"ר לא יותר טובות, וגם התנאים שלו בשטח לא יותר טובים מהתנאים של הסטילן בשטח (שטח=ספינה) מפקדים שהם חארות יש בכל מקום, גם בחיל הים, גם בחה"א, גם בירוקים וגם לג'ובניקים. בספינות המשמעת יחסית נוקשה, אבל לא לחינם. כל זה כלום בהשוואה לצוללות. אגב, טרם נתקלתי בצוללן שלא מרוצה מהשירות שלו בצורה כ"כ קיצונית. ותאמיני לי בבקשה אם אני אגיד לך שהחיים של צוללן קשים פי כמה וכמה מהחיים של סטילן. מה זה אומר? תחשבי בעצמך על התשובה. יש לך קצת הגיון בסופו של דבר

בקשר לצוללות,

לקצינים בצוללות יש הרבה פחות כח מאשר בסטילים. הנגדים שם הרבה יותר דומיננטיים. ובתור כאלה שהיו חפ"שים ויודעים איך זה, כנראה שהיחס שלהם לשאר החיילים הרבה יותר טוב.

החיים של צוללן לא קשים פי כמה וכמה

מהחיים של סטילן,אם אתה מדבר על הקורס אז כן.אבל צוללת וסטיל מבחינת תנאי מחיה זה בערך אותו הדבר,ואני הייתי בתוך הצוללת,והצוללנים זוכים ליחס יותר מיוחד,יש להם מועדון מפואר ביחס לסטילנים,שאפילו מועדון אין להם.אז אילו תנאים ?

Jordash

New member
מממ... טעות קטנה...

הצוללנים אמנם נחשבים ויש להם את הדברים שלהם אבל הם הרבה יותר מקובעים לספינה שלהם, ולהיות בהפלגה בצוללת לעומת סטיל זה שמים וארץ - צוללת זה משהו הרבה יותר אינטנסיבי וקשה (ולכן גם קורס הצוללנים יותר ארוך ושונה באופיו). אני יוצאת חיל הים ולא היתי פקידה או משהו כזה. גם אני התגייסתי עם "אדם" הזה, מה גם אני לא זוכרת אף אדם ספציפי. אין ספק שהשירות בחיל הים עד כמה שאף אחד לא באמת יודע עליו דברים הוא לא שירות פשוט ולא שירות קל אך צבא כמנהגו נוהג (מלחמות אימונים שמירת רמה גבוהה וכו) וגם ביחידות אחרות הדברים הם כאלו. קשה זה עניין סוביקטיבי ולכל אדם קשה בסיטואציות אחרות. חבל לי על הבחור שהתאבד וחבל לי עוד יותר על אלו שנהרגו במלחמה האחרונה... (יהיה זכרם ברוך).

liorz1984

New member
מי נתן לך את הזכות..

לפסול טענות של חייל ככה "בשלוף"? בתור מישהו ששירת בצבא יותר מ3 שנים, ופיקד על חיילים , הזדעזעתי לקרוא שאתה עוד קצין בנוסף לכל. קצינים כמוך לא ראויים לפקד על חיילים ולו רק בגלל הגישה הזאת של ה"בכיינות". אם בנאדם אחרי השחרור שלו בא ומספר דבר כזה, כנראה שהדברים חלחלו עמוק ולך אין שום זכות לפסול אותו, במיוחד אם אתה ג'ובניק שלא עשה חצי מהדברים האלה בחיים שלו.

RYaniv

New member
אין לך מה להשוות בין סטילים לצוללות

זה שירות אחר לגמרי. אפשר להגיד שצוללות זה כמעט קייטנה יחסית לסטילים מבחינת השירות עצמו. שם ה"סגל" לוקח את החפ"שים יותר ברצינות. שלא לדבר על זה שלא תקועים אחד בתחת של השני 24 שעות ביממה (נכון, יש הפלגות, אבל אתה יודע, לא כל הזמן). הבעיה העיקרית בסטילים זה שכל הצוות חי פחות או יותר ביחד כל הזמן, ואין לך שום דרך לאמוד את זה אם לא היית שם. תחשוב על זה כמו על מארב מתמשך במשך כ- 80% מהשירות שלך. בלי נדר. ובגלל זה, כשקשה למישהו, הוא לא יכול ללכת לברוח לכמה דקות, או ללכת לחדר שלו (כי אין לו חדר). הספינה זה הבסיס שלך. וכמו שאמרו פה קודם, השירות לא קל, במיוחד לצעירים (שחלקם לא רואה את הסוף, וזה מה שמוביל לשביזות של רוב החפ"שים בספינות) וההתאבדויות הן נגזרת של כל זה. מן הסתם יש מורעלים יותר ומורעלים פחות, וככה קל להם (או קשה) יותר בשירות, זה נכון בכל יחידה בצבא. אבל כשלאלה שקשה יותר כמעט ואין מפלט (המפקדים, כמו שאמרו פה קודם, לא בדיוק יודעים מה זה להיות צוות אחרי הכל ועם כל הכבוד לקורס ה"יוקרתי" שהם עשו) ואין כמעט למי לפנות, ואם זה מה שנקרא "שבוע לחוץ" אז אפשר לשכוח ממש"קיות ת"ש או כל גורם אחר מהבסיס לזמן הקרוב, או כשאתה לא מרגיש טוב ואומרים לך ללכת לחובש הספינתי כי מרפאה אתה תוכל לראות רק בעוד יומיים (הפלגות, מה לעשות). בקיצר, אין לחיילים שם יותר מדי חופש תנועה, בלי קשר ל"מצטיינים" או לא. אפשר לשרוד את זה, אבל הנקודה היא שאם התחושה שמשהו דפוק שם נמצאת עמוק אצל חלק גדול מהחיילים, כנראה שבאמת משהו דפוק שם. אולי לא בראייה פיקודית, אבל מצד שני, גם התאבדויות אסורות בפקודה.

יםים

New member
סטילים

LANNI אתה ללא ידע ושום דבר ואין לך מוסג ומגיב בצורה מבישה ולכן אני מגיב אני איש ים ותיק מאוד עם ידע נרכב מאוד ושני ילדי שרתו ואחד עדין משרט בחייל הים כל הנאמר על ידי אותו חיל משוחרר הם דברי אמת לוחמי הסטילים מעבר לשעות ים שאיני רוצה לדבר עלהם בזמן שהם בחוף פעילותם מתחילות בשעות הבוקר המוקדמות וניגמרות בשעות הערב המאוחרות והכונה ל23.00 וחייל עושה שמירה בלילה ולא תמיד ישן 6 שעות שינה החיים בספינות לפי בדיקת הצבא שפורסמה בכתבה לפני זמן בספינות הטילים החיים המחפירים ביותר מכל מקום אחר בצבא בני ישן על הרצפה פרק זמן ממושך עד ששרשרת השחרורים עבדה והגיע תורו לקבל מיטה תבין ארון חיל שמקבלים בכול בסיס בצהל זה מיצרך ובספינות הוא קטן מאוד ורוב הציוד של החיל נאמצא בתכתית הספינה רק לדוגמה בני מעל לשנתיים בספינות ועדין מתחבה בישבל להתקשר בפאלפון הביתה מה שאתה עושה בקלות . אני במקומך ההיתי מבקש סליחה מכל לוחמי הסטילים

אתה היית שם שאתה מדבר?

אומנם זה לא קשור שביגלל שהוא חובל הוא אדם כזה,כי זה קשור יותר לבן אדם עצמו.רוב החובלים מיתהלכים כטווסים בבסיס,שבעצם חירניק ברמה המילחמתית עשה יותר מהם.ויש כאלה שממש מזלזלים בסובבים אותם.

Krishi

New member
גם אם זה לא נראה לך..

וגם אם שמעת סיפורים אחרים או לא יודע מה.. עד שלא היית שם בעצמך אין לך שום זכות לבקר את הבן אדם או להגיד עליו שהוא בכיין או כל מילה רעה.

תחושת בטן אומרת לי

שהבחור כבר הפליג כמה וכמה פעמים על סטיל וצפה על כל ההתנהלות מהצד. דוקא בגלל זה דעתו היא ניטראלית וצריך לכבד אותה (גם אם אתה לא מסכים איתה. גם אני לא מסכים איתה).

Lanni

New member
הפליג?

הפליג ישן העביר לילות של פעילות עם אנשי הצוות ועם קציני המחלקות, ואני לא עיוור לצורת העבודה בין הקצינים (החובלים שכ"כ השמיצו פה) לפקודים שלהם וליחס של מפקד הספינה גם בסערי 4.5 וגם בסערי 5 ואם מי שרשם פה חושב שהקצינים בספינה שלו נבזיים, רעים, קשוחים, קרי לב - שילך יראה איך חלק מהמפל"גים מתנהגים. המשמעת הקשה שמנחילים בשייטת מגיעה עוד מלמעלה (דווקא מהמפלגים ולא מהמשט) כלפי מפקדי הספינות ולמטה.

Krishi

New member
אני בטוח שהוא לא רואה ושומע הכל

ובטוח שלא חווה על עצמו את כל מה שהסטילניקים חווים.. עדיף היה אם היה שומר את הערותיו המזלזלות לעצמו

תראה את התגובה שלו למעלה,

לבחור יש די הרבה שעות ים. ובדיוק בגלל שהוא לא חווה את זה על בשרו (בגלל היותו "נספח" בספינה, ולא אחד מחברי הצוות) הוא יכול להיות אובייקטיבי.

Krishi

New member
ההיפך

זה קל לעמוד מהצד ולהגיד "זה לא כזה קשה".. זה משהו אחר לחיות את זה כל יום בעצמך. קשה להיות פה אובייקטיבי לא משנה מאיזה צד אתה.. מה שכן צריך להיות זה אחד עם ראש פתוח ולהבין לליבו של חייל כזה או אחר אם קשה לו ולא לפצוח במסע תעמולה נגד החייל המסכן, אין לו שום זכות לשפוט אותו. גם בגלל שלא היה בנעליו וגם בגלל שכל אדם שונה הוא, ומה שקל לאחד לא קל לאחר. טוב היה עושה אם היה אומר "אני אישית חושב בתור צופה מהצד שהמשמעת לא כזאת קשה, אבל אם בכל זאת סבלת אז חבל לי ואני מקווה שיהיה לך טוב ובהצלחה בהמשך" ולסגור את הסיפור.. במקום זה הוא עונה פה כמעט לכל הודעה כדי להמשיך במסע ההכפשה נגד הבחור האומלל..

Dark faith

New member
אדם,

אני מאוד מקווה שוועדות החקירה שיחקרו את מקרי ההתאבדות יעלו על התמונה הקשה. ממליצה בחום ליצור קשר עם מצ"ח- להביא לידעתם גם את הסיפור שלך- ואני באמת מקווה שהחיילים הצעירים שיגיעו יזכו ליחס הומני והוגן.

לא צריך להגזים עם היציאות

זה יותר קרוב לפעם בשבועיים (חצאים) מאשר פעם בשלושה-ארבעה שבועות.

למעלה