איזה גיבוב שטויות מוחלט!!
שמי קלוד ושירתתי באח"י עלייה משנת 97 , הספינה עם הראש הכי קשה בחיל הים ( בזמנו ) , אף אחד לא התאבד , היה שירות קשה ומאתגר וקצין המחלקה שלי הוא חבר לחיים וכך גם אנשי הצוות! . היה קשה בסטי"לים? כול הזין!, תתמודד נמאס לי לשמוע על חיילי השוקולד האלה , אני סגרתי 21 ו-30 ולא היה לי איפה לישון וישנתי ברצפה, נו ביג דיל ! אז בשביל זה להתאבד? " עסוקים בלנקות ולקרצף כל היום תחת משמעת נוקשה ולרוב משפילה ומזעזעת" - אפשר לחשוב שאתה עבד בשדות כותנה! ממש מסכן , מה גם שלא מנקים כול היום מה אתה משקר? נכון עוסקים בתחזוקה שוטפת שכוללת בערב ובימי חמישי גראנד , מה לעשות! אני מעדיף לנקות מאשר לחיות בדיר חזירים , מה גם שלא היה אפילו עכבר אחד אצלנו! "וחייתי מתוך התיק שלי ללא ארון או שום דבר מינאלי" - ספר את זה ליחידות חיר שיושבות בשטח , ספר להם על הש"קם בספינה ועל מקרר הגלידות בספינה , ספר להם על הציפס והמילקי והמלונים והקולה שאנשי הצוות מקבלים , לא מה פתאום שתספר הרי אתה מסכן , הכי מסכן בעולם ממש רחמים עליך! " אני מאוד רוצה להדגיש שספינות אלו לא בנויות למחייה יומיומי" - כי הרי אתה הוא זה ממתכנני הסטי"לים , ספר את זה לצוות טנק או נגמ"ש אני בטוח שהם ממש יזדעזעו , אפשר לחיות ולחיות טוב ואין כמו להרדם כמו בעריסה כשיש רול נחמד נרדמים כמו תינוק. " ויותר מזה מי שבנה אותן לא התכוון שיחיו בהם ביומיום!!! " כי הרי ערכת מחקר ושאלת אותם... שטיות שלא שוות התיחסות. "החיילים במקום להתמקצע בתפקיד שלהם "- סליחה? אני בתור ימאי מצאתי את הזמן להתמקצע להיות נגד גשר ונגד מנחת ולשבת ירצם במי"ק! אבל אתה... לא אתה עסוק בלנקות את הסיפון עם השוזי בשמש היוקדת כי אתה הכי מסכן בעולם! השירות בסטי"לים הוא קשה נו אז מה?? זה שירות בית זונות לעומת חירניקים שטוחנים כמו כלבים , שיורים עליהם ושחוטפים מטעני חבלה וטילי נ"ט , היתי רוצה לראות אותך משרת בעזה , נראה לי שבוע שם והיית רץ לסטי"לים כמו ילדה קטנה. צה"ל הוא לא קייטנה משום מה הדור הנוכחי שכח את זה , צה"ל הוקם להגן על עם ישראל בזמן מלחמה! הסט"יל הוא כלי מלחמה אז אני ממש מצטער שאין לך מקום לישון כי מה לעשות צריך לשים טילים על הספינה!!! מספיק עם ההתבכינות הבלתי פוסקת הזאת! מה קרה? ממתי נהפכנו לתבוסתנים בכיינים? כול יום אני רואה טורים כאלה על חיילי שוקולד שבוכים כמה קשה, מה חשבתם שיהיה הא? שתגיעו ובספינה יהיה גקוזי ובחורות ערומות? ולא אני לא יודע למה החייל התאבד והלוואי שמשפחתו לא תדע עוד צער אבל לא ייתכן שמייד קופצים אנשים כמוך ומכפישים את חיל הים או כול חיל אחר כי לך היה קשה בשירות.