לזכר החייל שהתאבד בספינת הטילים

ChilD SouL

New member
אני מכירה ת'מקרה.../images/Emo10.gif

במידה ושנינו מדברים על אותו מקרה\"חייל".

IrIsH BaBe

New member
ימ"ס אזח"ע המתלהבים

כל פעם היו מתקשרים: -תאפסו לנו סיסמא מי אתם? - זה מסווג יא דפוק! מה מסווג? זה כתוב לך בפרטים! -טוב נו, אז המיקום מסווג

פאסקאל

New member
אני מאוד גאה בך שאתה איתנו

הי אדם אני פשוט המום מימה שקורא בארץ קראתי אני בשוק אבל החזרת אותי אחורה 19 שנה מיאז שסימתי את השרות אני הייתי בבסיס שלא מוכר ביכלל והייתי שם 3 שנים במקום שאין נפש חייה שם אני העזתי להיתמרד והכניסו אותי לכלא 6 חודשים שם היה יותר טוב ראיתי אנשים ואחרי שיצאתי ניסתי ללכת לעיתון ושום דבר לא זז ולכן אני פשוט שמח שאתה חיי איתנו אני מעריץ אותך מאוד על האומץ ים של אהבה ובהצלחה בהמשך דרך אגב אני מאז עזבתי את הארץ וגר עכשו בארצות הברית [email protected]

כ"כ כואב וקשה לשמוע

עוד מקרה שבו הצבא לא מתחשב בגרוש בצרכים הבסיסיים של החיילים ורק דואג לעצמו.... עוד פעם מפקירים את החיילים ולא דואגים להם לתנאים נורמליים (בלי לדבר בכלל על תנאי טובים, פשוט תנאי מחיה בסיסיים)... ממש חבל לי שזה ככה, ואני לא מבין איך הצבא הזה אמור להתנהל באופן תקין אם לא דואגים לחיילים... אח"כ אולי אין מה להתפלא שככה נראה הצבא שלנו היום... אני מקווה שלפחות אתה עכשיו במצב יותר טוב כי עברת את זה (כבר השתחררת, לא? עכשיו סוף ינואר 07, אז אלא אם כן חתמת קבע או משהו כזה- אתה אמור להיות עכשיו אזרח חופשי ומאושר, לא??)

claudgin

New member
איזה גיבוב שטויות מוחלט!!

שמי קלוד ושירתתי באח"י עלייה משנת 97 , הספינה עם הראש הכי קשה בחיל הים ( בזמנו ) , אף אחד לא התאבד , היה שירות קשה ומאתגר וקצין המחלקה שלי הוא חבר לחיים וכך גם אנשי הצוות! . היה קשה בסטי"לים? כול הזין!, תתמודד נמאס לי לשמוע על חיילי השוקולד האלה , אני סגרתי 21 ו-30 ולא היה לי איפה לישון וישנתי ברצפה, נו ביג דיל ! אז בשביל זה להתאבד? " עסוקים בלנקות ולקרצף כל היום תחת משמעת נוקשה ולרוב משפילה ומזעזעת" - אפשר לחשוב שאתה עבד בשדות כותנה! ממש מסכן , מה גם שלא מנקים כול היום מה אתה משקר? נכון עוסקים בתחזוקה שוטפת שכוללת בערב ובימי חמישי גראנד , מה לעשות! אני מעדיף לנקות מאשר לחיות בדיר חזירים , מה גם שלא היה אפילו עכבר אחד אצלנו! "וחייתי מתוך התיק שלי ללא ארון או שום דבר מינאלי" - ספר את זה ליחידות חיר שיושבות בשטח , ספר להם על הש"קם בספינה ועל מקרר הגלידות בספינה , ספר להם על הציפס והמילקי והמלונים והקולה שאנשי הצוות מקבלים , לא מה פתאום שתספר הרי אתה מסכן , הכי מסכן בעולם ממש רחמים עליך! " אני מאוד רוצה להדגיש שספינות אלו לא בנויות למחייה יומיומי" - כי הרי אתה הוא זה ממתכנני הסטי"לים , ספר את זה לצוות טנק או נגמ"ש אני בטוח שהם ממש יזדעזעו , אפשר לחיות ולחיות טוב ואין כמו להרדם כמו בעריסה כשיש רול נחמד נרדמים כמו תינוק. " ויותר מזה מי שבנה אותן לא התכוון שיחיו בהם ביומיום!!! " כי הרי ערכת מחקר ושאלת אותם... שטיות שלא שוות התיחסות. "החיילים במקום להתמקצע בתפקיד שלהם "- סליחה? אני בתור ימאי מצאתי את הזמן להתמקצע להיות נגד גשר ונגד מנחת ולשבת ירצם במי"ק! אבל אתה... לא אתה עסוק בלנקות את הסיפון עם השוזי בשמש היוקדת כי אתה הכי מסכן בעולם! השירות בסטי"לים הוא קשה נו אז מה?? זה שירות בית זונות לעומת חירניקים שטוחנים כמו כלבים , שיורים עליהם ושחוטפים מטעני חבלה וטילי נ"ט , היתי רוצה לראות אותך משרת בעזה , נראה לי שבוע שם והיית רץ לסטי"לים כמו ילדה קטנה. צה"ל הוא לא קייטנה משום מה הדור הנוכחי שכח את זה , צה"ל הוקם להגן על עם ישראל בזמן מלחמה! הסט"יל הוא כלי מלחמה אז אני ממש מצטער שאין לך מקום לישון כי מה לעשות צריך לשים טילים על הספינה!!! מספיק עם ההתבכינות הבלתי פוסקת הזאת! מה קרה? ממתי נהפכנו לתבוסתנים בכיינים? כול יום אני רואה טורים כאלה על חיילי שוקולד שבוכים כמה קשה, מה חשבתם שיהיה הא? שתגיעו ובספינה יהיה גקוזי ובחורות ערומות? ולא אני לא יודע למה החייל התאבד והלוואי שמשפחתו לא תדע עוד צער אבל לא ייתכן שמייד קופצים אנשים כמוך ומכפישים את חיל הים או כול חיל אחר כי לך היה קשה בשירות.

Lanni

New member
../images/Emo45.gif כל מילה - בונבון

וכמו שרשמתי קודם - אנשים שרע להם יודעים לספר סיפורים מזעזעים שהרבה מאמינים להם (גם אנשים מהחיל עצמו) ומעניקים תמונה מעוותת. תגובה נוספת שכדאי לקרוא היא של אחד הדבורנים שרשם פה, ולא של אנשים שסבלו במשך השירות שלהם בספינה והחליטו להוציא קיטור על המפקדים שלהם ועל הספינה בה שירתו. רק תיקון אחד למה שרשמת - הספינות בחיל הים (ברובן) נבנו עבור צוות יותר קטן, ועקב ריבוי מערכות נאלצו להוסיף אנשי צוות.

dancing 0fficer

New member
לא מדויק

בסטיל 4.5 יש 54 מיטות, ובדר"כ סגל בסביבות ה-40. נכון שחלק מהמיטות לא מאויישות (חדר מפקד) ויש צעירים שישנים על הרצפה במי"ק ובחדרים אחרים, אבל חלאס בכיינות.

Lanni

New member
אם היית מסתכל על השרטוטים המקוריים

של רוב הסטילים בחיל הים, תמצא המון שינויים - בהתחלה היה פחות צפוף
(אבל עדיין צפוף - אחרי הכל הניריות נבנו מצורך מבצעי שהספינה תהיה קטנה ובעלת אמצעי לחימה רבים)

Commie1

New member
כל מילה בסלע

האמת הקשה והכואבת המציאות שלו זו המציאות של כולנו וזה הסטנדרט של כל הלוחמים באשר הם בכל החיילות והסטנדרט השוקולדי שלו כנראה לא ציפה לזה... מצטערים לאכזב אותך...

Arie021

New member
גבר גבר

אני מתמודד עם הכל כמו גדול אני מתפרע במשחקים של מכבי כמו גדול מעשן סיגריות ומכבה אותן עלי כמו גדול מי שלא כמוני הוא שוקולד מי שלא כמוני מתמקצע להיות נגד בחיל הים הוא בחורה כל המילים שאני מוציא מהפה הם בונבון כל האחרים סמרטוטים ---- יאללה לכו אתה ו LANNI יחד ותקפצו בנג'י ביחד ותהיו אחלה גבר גבר הכפישו את חיל הים? אוי אוי אוי - מה אתה שוקולד - פגעו לך ברגשות, למה מה מזיז לי חיל הים ומה חשוב לי סמל מסכן - חשוב לי יותר חיים של אנשים ולא ספינה או חזון של מטורפים לא ייתכן שמיד אנשים כמוך קופצים ומכפישים בן אדם שאין לו יכולת סיבולת כמו שלך, כי לך היה קל יחסית אליו בשירות ומה זה חייל שוקולד? מה אתה גרמני מכחיש שואה? בשבילך אנשים הם לא בני אדם - הם שוקולדים תראה מה הצבא עשה ממך - י'גבר גבר, אתה לא רואה בכלל את החיים בפרופרוציה ולני - אתה בונבון

claudgin

New member
תגיד אתה שפוי?

קודם כול משתמע מדבריך שכול הגרמנים מכחישים שואה וזה כבר מראה מה היכולת השכלית שלך דבר שני על תעז להעלות את השואה בויכוח בין יהודים חתיכת חוצפן אתה לא מתבייש??? זכותך לחלוק על דעותי אבל אל תקרא לי גרמני מכחיש שואה , לי או לכול יהודי אחר. באיזה קלות אתה משתמש במילה שואה , בטח אין לך מושג באיזה שנים ולמה היא קרתה . שאני אכניס את הדברים לפרופורציה? שלא תעז להגיד את המילה הזאת יותר בפורומים כקללה נגד אנשים אחרים.

Arie021

New member
סוף סוף אתה מדבר בטון נורמלי

אני לא רוצה שתקרא לחיילים ש"כביכבול" ברמה קצת ירודה משלך - שוקולד

על זה אתה מתעצבן?

תלמד קודם יחסי אנוש ודרך להתייחס למצוקות של אנשים ואחרי זה תתלונן...

sSeX

New member
ילד כאפות כנס

מילים כסלע בחורצ'יק מילים כדורבנות רק אני יחזק אותך ויגיד שבואו לא נשכח שאנחנו צבא לא מהיום ולא מלפני מלחמת לבנון והסתדרנו מצויין ותפקדנו היטב בכל מלחמה או מבצע כזה ואחר ואם נדמה לרגע שאיבדנו את כוחנו או שאנו מאבדים אותו אז זה רק בגלל התפנקות כזאת או אחרת של חייל מפונק כזה או אחר . יש המון דרכים לצאת מהצבא ובטח שיש המון דרכים יותר חיוביות לעבור תפקיד השאלה מי אתה באופי ומה אתה מוכן לעשות עבור העברה וכמו שאמר כאן אחד הכותבים יכול להיות שאתה ילד כאפות ( אל תיפגע זה רק הכינוי הראוי כרגע ) ולא היה לך את האומץ והכח לעשות עם זה משהו ולהתמודד עם המפקדים שלך שהם נראה לי פחות או יותר כמוך רק מעלייך . בקיצור ממה שרשמת משתמע ועולה כי אתה חלש אופי ומפונק ולפי דעתי אצלך הביטוי "הדשא של השכן ירוק יותר " תופס מאוד לגביך ואף פעם לא תסתפק במה שיש ואני אפילו יסתכן ויאמר וגם לא יתפלא אם אתה ילד שמנת שגדל למשפחת אליטות שכל מה שהם מבקשים נמצא בהישג יד . אין ספק שכל מקרה לגופו ויש תנאים חריגים ויוצאים מהכלל ויש את השוליים אך אני מתייחס להודעה שלך והחלטתי להגיב מפני שרשמת ששקלת לקחת את חייך בידך ועוד בגלל שאתה לא מסתדר בצבא , אז אם ככה ידידי אני צופה לך קשיים באזרחות וקשיי הסתגלות בחברה , בכל זאת מאחל לך בהצלחה !

Krishi

New member
דבר ראשון תרגע

דבר שני, תבין שמשהו שהוא קל לאחד, יכול להיות קשה לאחר. ואין צורך לרדת עליו או לזלזל בו ולקרוא לו ילד שוקולד או מה לא. הרבה אנשים לא בנויים לצבא.. והסיבה היחידה שהם שם זה כי הגיוס הוא חובה אז לפני שאתה פותח תג'ורה שלך תעצור, תספור עד 10 ואז תכתוב. אני רק לא מבין מה כל הסיפור מכל המשמעת הרצחנית הזאת בחיל שהמבצעיות היא ממנו והלאה, ונגיד שזה נעשה למען אותם מקרים בודדים בהם חיל הים אשכרה עושה משהו.. האם באמת זקוקים למשמעת כזאת קשה כדי שהחיילים יעשו את העבודה? האם באמת זקוקים להשפלות ולטרטורים? צבא זה צבא... אבל בני אדם הם עדיין בני אדם, לא מכונות... קצת אהבת אדם, קצת צלם אנוש.. לא היה מזיק.. לא לך ולא להרבה מפקדים אחרים בצה"ל...

On My Own l

New member
פשוט מזעזע !../images/Emo10.gif

קודם כל, צמרמורת איומה עוברת בי כרגע. הדבר הראשון שעשיתי בסיום הקריאה שלי זה להרים צלצול לחבר הכי טוב שלי שגם הוא לוחם בספינות הסטילים, ממש הרגשתי צורך לדבר איתו אחרי כל הזוועה שאני קורא פה. ממנו אני גם שמעתי סיפורים דומים לאלו שאתה מתאר ,אבל לא עד כדי כך. אני פשוט בשוק. אני מאוד מקווה שיעשו עם זה משהו. אני בהלם..

מזעזע :( אני לא מבינה אותכם אנשים

אתם לא ביחידה הזו אז מה אתם מזלזלים? זה שאתם נמצאים בבסיס שמזווית עינכם נראה גן עדן זה לא אומר שאתם יכולים להכליל את זה לכל השאר המקומות בצה"ל. לא סתם אנשים מתאבדים בצבא.. לא כי מתחשק להם וכי הם בכיינים! קראתי כל מילה ומילה והזדעזתי..! צה"ל היא מערכת מטומטמת , היא ביוקרטיה הרוסה ומתנהלת ע"י אנשים שלא ראויים אפילו לחיות. יש מלא כתבות על הנושא..הרבה דברים מתחת לפני השטח שאף אחד לא יודע. אז מי שחושב שהוא חכם ויודע הכל הגיע הזמן שיצא מהסרט שלו ויבין שכל מה שהוא יודע זה בעצם כלום והרוב שקרים. בכל מקרה לבחור שרשם את זה אני רוצה להגיד שזה כבר מאחורייך ותמיד יש את הדברים הטובים לזכור. נקווה באמת שהמילים שלך השפיעו על כמה אנשים.

אני לא שירתתי בחיל

אבל אני מכיר מספיק אנשים ששירתו. ורובם מאוד נהנה. מה לעשות שחיל הים זה חיל עם משמעת מאוד גבוהה,כי אתה מתעסק עם ציוד יקר ודי מסוכן (כמו עקרון המשמעת של שריון). ממה שהבנתי,זו לא בעיה גדולה לעבור לתפקיד חוף במקרה ואתה לא מתחבר עם הספינה וההפלגות. גם אתה רושם דברים מאוד מוזרים - עכברים בספינה?לא הגיוני. הרי בודקים אותן לפני ההפלגה. בעיה עם היציאות? תגיד תודה שאתה לא בצי האמריקאי שיוצאים להפלגות של חצי שנה. גם מה שאני מכיר פז"מניקים בחיל שהיו עושים 11-3 או לפעמים גם שבוע שבוע.

../images/Emo41.gifומה לגבי טקסי "החניכה" בספינה../images/Emo35.gif

מה יש לך לספר על כך? מה שקורה שם זה לא "קצת לא נעים"? כמה אנשים נפצעו קשה בגללם?

dancing 0fficer

New member
על מה אתה מדבר?

מעולם לא שמעתי על איזשהו טקס חניכה פוגעני שנערך כנוהג בסטילים... ראיתי צעירים מצדיעים למש"ז, ראיתי ותיקים שמקבלים ברכות ברשת הספינתית, ראיתי צעירים יורדים למצב 2 במי"ק כי הפילו כלים, חובלים ונגדים שמוטבלים באמצע הים מהס"ג, טבח שנבחן על הכנת חביתה למפקד והבאתה לגשר, אבל אף פעם לא נפגעו אנשים (לעומת טקסים בשאר החילות כמו נעיצת סיכת הכומתה בחי"ר לתוך הבשר ביד בסוף מסע סמל..). על איזה טקסים אתה שמעת?

למעלה