לוטרי רבותיי לוטרי!

• פותח הנושא SSPB
  • פורסם בתאריך
זה לא הולך לשום מקום, אז אני ארד מזה

רק דבר אחד אני לא מבין, למה החלטת שביג בייבי לא יכול לקבל יותר מMLE. מונטה אליס, בחירת סיבוב שני, חידש חוזה על 11 מליון שנה שעברה. גם הוא הרוויח 700,000 שנה שעברה. יכול להיות שבמצב השוק, אין אף קבוצה שתסכים להחתים את ביג בייבי על חוזה גבוה מהMLE, ולכן זה מה שהשוק מכתיב, אבל אין שום חוק בספר של סטרן שאומר שהוא לא יכול לקבל יותר.

go lakers go

New member
בשמחה . אני לא התחלתי את הדיון הזה

ולרגע לא חשבתי שאני אשנה את דעתך , או להיפך .שאלת לעניין , עניתי לעניין . בעניין ביג בייבי קראתי על זה או שמעתי את זה באיזה שידור של משחק . או זו טעות שלי אז כל מה שרשמתי בעניין הזה ( של ביג בייבי ) לא רלוונטי , אבל לא סותר את דעתי בעניין מר סטרן בכל יתר הנקודות. ברשותך , רק תענה לי על 3 שאלות , בכן או לא . אוקיי ? 1 .האם אתה חושב שמר סטרן מביא הצלחה כלכלית לליגה שלו מודל 2009 ? 2.האם אתה חושב שהשיטה של מר סטרן מביאה לשיוויוניות בליגה (אני לא מדבר על הדראפט אלא על התקרת שכר) ? 3 .זו עובדה שבכל הליגות , בכל העולם , בכל הענפים , פועלים בשיטה של שוק פתוח. רק מר סטרן פועל בדרך שונה . האם לדעתך היוצא מן הכלל כאן ( מר סטרן ) צודק או טועה ? נמאס לי מדיקטטור שמתעסק עם הפלסטר של דווין וויד , והטוויטר של מרק קיובן . זו דעתי ואף אחד כאן לא ישנה אותה .

התשובות שלי

1. כן - אני חושב שבהתחשב במצב הכלכלי בארה"ב, מצב הליגה טוב. 2. כן. זה מונע יצירת קבוצות כוכבים. זה מוסיף לליגה שוויון בין הקבוצות ומתח. זה מוסיף על דרגת הקושי של ההנהלות בבניית קבוצות. קבוצות שלא יודעות להתמודד עם גג השכר כמו הניקס נופלות, וקבוצות כמו גולדן סטייט שסתם אוספות שחקנים, נופלות. מי שבונה קבוצה כמו הספרס מצליח. אי אפשר שיוויוניות מוחלטת, אלא אם כן תיישם את מה שהציעו בTWO AND A HALF MAN, שכל השחקנים בכל הקבוצות יהיו באותו הגובה. מבחינות רבות העובדה שקבוצות עולות, ונופלות היא מדהימה בעיני, בעוד שבכדורגל שאתה הבאת כדוגמא קבוצות גדולות נשארות גדולות, ואלו שלא, צריכות הרבה כסף כדי להצטרף למועדון. 3. לדעתי היוצא מן הכלל צודק. - עובדה שהNBA זו הליגה האהובה עליי, בעוד ליגת האלופות או היורוליג מותחות כמו תוכנית של ביפ. תמיד אותם קבוצות מאותם מדינות מגיעות לשלבים המאוחרים, ובשלבים המוקדמים אתה נאלץ לראות אותם מביסים איזה קבוצה פולנית חסרת סיכוי. תמיד אותם שמות בין 4 האחרונות, ורק הזוכה הסופית מתחלפת. בNBA אומנם האלופות בדרך כלל חוזרות לעוד, אבל לפחות עבורי יש המון עניין בליגה.

rapgamer4ever

New member
אם אני אחזור להתערב באמצע

ואני מודה שלא קראתי את כל הטיעונים כי כבר די טחנתי את הנושא הזה לפני כמה שבועות, אז התשובות שלי הן: 1. כן, במודל אחר (3 קבוצות חזקות והשאר סתם) העונה הרגילה הייתה תפאורה לשמה ובזבוז זמן אחד גדול. יותר עניין זה יותר כסף קולקטיבית. 2. בהחלט מביא לשוויוניות, אין לי ספק בכך. יש בעלים שהם עשירים פי 2 ופי 10 מבעלים אחרים של קבוצות, והיו זורקים גם בלי בעיה הרבה יותר כסף. 3. אני לא אשווה לענפים אחרים- גם כי אני לא מכיר את רוב הענפים וגם כי בענף היחיד הנוסף שאני כן מכיר טוב, אני מבין שהשוואה היא חסרת משמעות. במקרה של ה-NBA לדעתי סטרן צודק בגדול, אני בספק רב אם בשיטה שונה הייתה אוהד NBA כמו היום. אני אפילו משוכנע שלא. ה-NBA שונה מכל דבר אחר ובדיוק בגלל זה זאת ליגת הספורט האהובה עלי יותר מכל ליגת ספורט אחרת. וגם לי נמאס מסטרן והייתי מת שיחליפו אותו. אבל תקרת השכר חייבת להשאר.

DDN

New member
אבוי לענף הספורט שהכוח מוחזק בידי השחקנים שלו

הכוח צריך להיות אצל ההנהלה ובעלי הקבוצות. הרי למה הייתה השביתה הגדולה בשנת 99? יש הגיון בריא מאחורי כל החוקים הללו - ליצור איזון, לצמצם תאוות בצע אישית, ולקחת את הכוח מצד שחקן מפונק שידרוש חוזה שערורייתי, ולמנוע מקבוצות של מליונרים (כמו פול אלן - פורטלנד) לקנות את כל מי שהם רוצים. תבטל את כל החוקים הללו - ותקבל בסוף את הליגה הלאומית שלנו בכדורסל ולא את החלום האירופאי שאתה מדבר עליו. אין לך מה להשוות עם כדורגל בכלל - זה ענפים שונים, עם חוקים שונים.

Anfield

New member
חשבתי שרוביו מספיק טוב כדי להיות פקטור

בהגנה כבר בעונה הבאה. מה עדיף לאוקלהומה בעצם? ת'אביט או רוביו? לפי איך שאני מבין את זה אם ת'אביט מגיע זה יוצר את החמישייה הבאה: ווסטברוק-ספלושה-דוראנט-גרין-ת'אביט. ואם רוביו מגיע אז החור בעמדת הסנטר נותר כפי שהיה לפני הדראפט.

carmelo

New member
רוביו, אין ספק בכלל

נכון שקו אחורי של רוביו-ווסטברוק בקושי יקלע מבחוץ...אבל זה תחום שאפשר להשתפר פה. מה גם שגרין ב4 יחפה על זה קצת. רוביו מחזיק בכל הנתונים והיסודות בשביל להיות שומר מעולה על רכזים. הוא כמובן צריך להתחזק, כי בNBA הוא ייתקל בסקרינים רציניים יותר על בסיס יומיומי. הת'אנדר ימצאו פתרונות אחרים לעמדת הסנטר. קיימאן למשל אמור להיות פנוי עכשיו, הם יכולים להציע תמורתו איזושהי קומבינציה של ווטסון (רכז מחליף לבארון), וילקינס (סווינגמן מהספסל במקום ריקי דייויס הסרטן שיעזוב בקיץ) וחריגת טריידים, כי הם יהיו מתחת לתקרת השכר. רוביו הוא מניה בטוחה וכשרונית יותר מתאביט. אבל גם הוא יהיה תוספת יפה אם ייצא ממנו סנטר הגנתי דגול כפי שמצפים. במקום ספולושה שיעלה מהספסל, אפשר לשים את בן גורדון למשל.

Orenseg

New member
הניקס מתים על קארי, ובצדק:

1. הוא קלעי מטורף. 2. רכז חכם, שמצוין בהרצת התקפות מעבר (7SOL). מושלם לד'אנטוני. 3. הוא חבר קרוב של לברון. זה בטח לא יזיק להם בקיץ הבא. צ'אד פורד פשוט דביל. אתמול הוא פרסם את סדר העדיפויות של כל קבוצה (לדעתו) אם תשתחל לטופ3, וכבר אתמול חשבתי שזה בולשיט (בגלל זה לא פרסמתי את זה פה). הוא פשוט כתב בכל הבחירות הראשונות את גריפין, בכל השניות את רוביו ובכל השלישיות את היל/הארדן/ת'אביט. היום הוא כתב שהגריזליס יקחו את ת'אביט ב2 (למרות שהוא היה אחרי רוביו אתמול), ושמקור בליגה סיפר לו שהגריזליס הם הקבוצה היחידה שהיתה לוקחת את ת'אביט על חשבון גריפין אם היתה זוכה בלוטרי. ראוי לציין שהסנטר של הגריזליס היום הוא מארק גאסול, שהיה הפתעה מאוד נעימה העונה, והעמדה הכי חלשה בסגל היא עמדת הPF שגריפין היה משדרג משמעותית. למה שיבחרו בת'אביט? עוד כמה שטויות מהמוקדראפט הזה: 1. (7) ברנדון ג'נינגס מחזיק בכל הכלים הגולמיים להפוך לשותף של מונטה אליס בקו האחורי של הווריורס? אני דווקא שמתי לב שהוא ממש נמוך, מתבסס על החדירה ומחזיק בג'אמפשוט שלו בעייתי. מועמדים מתאימים יותר לדעתי: ג'רו הולידיי, אולי טיירק אוונס, בבחירה מאוחרת ניק קלאת'ס. 2. (6) במיני צריכים רכז יותר מאשר 3, ודרוזן איכזב מאוד העונה. לוולבס אמורות להיות מספיק אפשרויות לרכזים ברמת לוטרי, והבחירה בפטריק מילס ב29 לא מספיקה. 3. (17) אין מצב שהבולס בוחרים את דחואן בלייר לפני BJ מאלנס. מה הטעם להוסיף נגר לקו הקדמי? זה אפילו לא נגר גבוה. למאלנס יש סיכוי הרבה יותר גבוה לענות על צורך הרבה יותר משמעותי של הבולס (פוסט סקורינג). 4. (27) אין מצב שצ'ייס באדינג'ר נופל לשם. זו בדיחה. אני מעדיף לעקוב אחרי המוקדראפטים האחרים.

carmelo

New member
דביל-דביל

אבל יש לו מקורות טובים, ואני לא אתפלא אם הגריזליס ילכו על תאביט וגם בכל זאת יעבירו את קונלי, אם הם יוכלו להשיג גארד שיאזן את מאיו - טיירק אוואנס, מהמכללה המקומית, למשל? הוא מעלה נקודה נכונה בקשר לגאסול, הוא סנטר התקפי טוב אבל לא עוגן הגנתי כפי שת'אביט מסוגל להיות. בתור בחירת סיבוב שני, הוא יהיה פרי אייג'נט מוגבל עם תום החוזה שלו והמקסימום שקבוצות אחרות יוכלו להציע לו הוא הMLE המלא. עד אז, כל החוזים הרעים של הגריזליס יסתיימו, כולל יאריץ'; אז הם יוכלו להשאיר אותו כסנטר מחליף, בין אם באותו מחיר מלא או במחיר מציאה. לקרוא שהגריזליס היו מעדיפים את ת'אביט על גריפין זה כבר באמת נשמע מופרך, אבל אולי מראה עד כמה מעריכים אותו. בכל מקרה, צריך לזכור שיהיה להם קאפ ספייס משמעותי בקיץ והם יוכלו ללכת על פאוור צעיר כמו וילנואבה או דייויד לי (אם כי אשתקד היו שמועות שהוא לא רצה לעבור לשם). הם יצטרכו שוט בלוקר כמו ת'אביט לצד אחד מהשניים האלה. גאי-וילנואבה-ת'אביט יהיה אגב קו קדמי של יוצאי קונטיקט, אולי זה יעזור לפתות את ג'ים קלהון :) אתה צודק, ג'נינגס לא מתאים לצד אליס. אוואנס כן, הולידיי (שממש נראה כאילו הוא צועד בצעדי ווסטברוק - גם מUCLA, גם נתונים פיזיים ואתלטיים מרשימים, וגם המניה שלו מתחילה לטפס. היתה לו עונת פרשמן די מאכזבת, אבל הוא לא שיחק במהלכה כרכז, וככזה יש לו כישורים עדיפים על כישורי הרכז של ווסטברוק). מינסוטה, כמו ממפיס, צריכה גארד שיאזן את פוי. בטח שלא רכז גמדי כמו ג'נינגס, שאולי יהיה טוב מטלפייר אבל לא ישנה במאומה מהעובדה שמדובר בציוות נמוך ובעייתי. גם כאן הולידיי ואוואנס יתאימו, כמו גם הארדן אם הוא לא ייבחר בחמישית. בלייר ממש לא נגר...הוא חיה בלואו-פוסט, כאשר סימן השאלה העיקרי סביבו היא האם הפיזיות ומוטת הזרועות שלו יספיקו לפצות על הגובה, כי הוא משחק מתחת לטבעת כמו שאומרים, ובNBA ייתקל בהרבה יותר אתלטים. תעקוב אחרי הדירוג של דראפט אקספרס, הוא אחד האמינים. אבל ככל שהדראפט מתקרב, המוקים של פורד ושל NBADRAFT.NET נהיים מדוייקים יותר בגלל המקורות שלהם. בקשר לקארי, העלית נקודות נכונות, אבל חלקן תקפות גם לגבי ג'וני פלין - חבר של לברון שהמליץ לו להיכנס לדראפט והם מחזיקים באותו סוכן, רכז הרבה יותר טבעי, ובקליעה הוא מסוגל להשתפר יותר משקארי יישפר אספקטים בעייתיים במשחק שלו כמו חדירה לסל. אם לברון או ווייד אכן יגיעו לגארדן, אז קארי יתגלה כבחירה מוצלחת. אבל אם לא, הניקס בהחלט עשויים לבכות על כך שפלין, טיג או לאוסון יתגלו כרכזים טובים יותר. מה שבטוח, יהיה לפניקס יורש פוטנציאלי לנאש בבחירה ה14 שלהם.

Orenseg

New member
כנראה שיש לו מקורות מחורבנים

דראפטאקספרס במאמר הפוסט-לוטרי מהבוקר:
As Grizzlies GM Chris Wallace told us a few hours before the lottery: “unless we find out that Griffin has two heads or something like that in his physical examination—this is a pretty straight-forward decision.”​
וגם אם פורד צודק, איך הוא יכול להסביר את המיקום של ת'אביט באופציה השלישית של הגריזליס אחרי גריפין ורוביו? רק אתמול הוא כתב את זה. אולי אחד הGMים סיפר לו את זה בתור בדיחה ופורד לקח את זה ברצינות. זה עדיין לא מוציא אותו יותר מדי אינטליגנט. ת'אביט הימור גדול הרבה יותר מדי. אם פעם השוו אותו לדיקמבה, היום הוא מתקרב לדלמברט. אני בכלל לא בטוח שעדיף לקחת אותו לפני ג'ורדן היל. מסתמן שהניקס נעולים על קארי, אולי זה 'מסך עשן'. הוא זכה להשוואות לסטיב קר, ואני חייב לציין שהוא לא הטיפוס של ד'אנטוני... בלייר יתקל בNBA מול שחקנים חזקים, חכמים ואתלטים ממנו. בניגוד למקסיל ושות', אין לו קפיצים ברגליים שיכסו על העדר הגובה. אני עוקב אחרי nbadraft ודראפטאקספרס ומשתמש שניהם,. את פורד כבר לא...

Or Amit

New member
אני רק מקווה שלא יהיה שחזור של שנה שעברה

שבה הניקס היו נעולים על ווסטברוק בבחירה השישית ואז הוא התחיל לעלות בדירוגים.
אני רוצה את ווסטברוק בניקס

Orenseg

New member
הניקס היו נעולים על ווסטברוק?

אולי אני כבר לא זוכר נכון, אבל הם רצו את ביילס, גורדון, גלינארי כמובן (הקשר האיטלקי) ואפילו אוגוסטין. ווסטברוק? הוא אפילו לא שחקן ד'אנטוני (בלי ג'אמפשוט, לא רכז 7SOL ושומר מצוין). ג'רו הולידיי מתאים לניקס הרבה יותר מווסטברוק, אבל נראה שהם שוב נוטים לבחור שחקן עוד לפני הלוטרי (אז גלינארי, היום קארי).

Or Amit

New member
בהתחלה הניקס רצו את ווסטברוק

גם ביילס עלה כאופציה, זה נכון. גאלינרי היה פייבוריט שלהם, ואני התפללתי שלא יקחו אותו. את גורדון אני דווקא לא זוכר בחרושת השמועות, אל תשכח שג'מאל קרופורד היה שם, והאמינו שהוא יהיה שחקן המפתח של הניקס השנה. חיכו (כבר אז) לביי-אאוט של מארבורי, ודוהון עדיין לא היה בקבוצה. גם את אוגוסטין אני לא זוכר. אני כן זוכר שבשלבים מסוימים אפילו זרקו את השמות של דיאנדרה ג'ורדן ודונטה גרין. הזוי, אבל ככה זה באוף סיזן. שנה שעברה גם היו שמועות על הדרדרות של מאיו עד לבחירה של הניקס (אפילו - איך לא - תיאוריות קונספירציה) ובערב הדראפט עוד לא היו סגורים על מי הניקס יקחו, כנראה שהכל הייתה פעולת הסחה לגבי גאלינארי. אני לא יודע למה חושבים שקארי לא מתאים לניקס. הבעיה היחידה איתו היא שהוא לא מספיק גבוה לקו אחורי שנמצאים בו גם דוהון ונייט רוב. אני מוכרח לציין שהשנה, בניגוד לשנה שעברה, אני לא מכיר כל כך שחקנים מהמכללות (מי שאמרו לו פעם שהשנה האחרונה של התואר היא הכי קלה? שיקרו.) ולכן אני לא רוצה סתם לזרוק שטויות לגבי שחקנים שאני לא מכיר.

Orenseg

New member
לא יודע אם הם רצו את ווסטברוק יותר מכולם

עם כמות התקשורת מסביב לניקס אי אפשר לדעת את מי באמת הם רצו, אבל נראה לי יותר סביר על לוח הרכזים שלהם היו: רוז (נפל מהלוח אחרי הלוטרי כמובן), מאיו, אוגוסטין (רכז ד'אנטוני), ביילס ו-ווסטברוק. היו דיבורים גם על גורדון, אלכסנדר, אנתוני ראנדולף, לאב(!), באדינג'ר(!!) ומעל הכל גלינארי (שלצערי הייתי בטוח שהם יקחו אם לא תהיה להם אפשרות לארגן טרייד על מאיו). ווסטברוק לא הוזכר בטופ10 עד השבוע וחצי / השבועיים האחרונים, בערך כשהחלו הworkouts אצל הקבוצות עצמן. בדראפטאקספרס מדגימים את זה היטב. אני זוכר שכתבתי כאן כמה ימים לפני הדראפט שהסוניקס (היום הת'אנדר) ננעלו על ווסטברוק...

צאד פורד ביחסים נוראיים עם כריס ואלאס

הוא נחשב לפרסונה נון גרטה בממפיס אחרי שלכלך על קבלת ההחלטות של ה GM ועדיין,ככל שמתקרבים לתאריך היעד צאד פורד בדרך כלל הכי מקושר ומדוייק גורדן היל לדעתי יהיה שחקן טוב יותר מבלייק גריפין ומי שתקח אותו תרוויח בגדול לא מחזיק מהטנזני (חות מחסימות אין לו הרבה)וגם לא מקארי -לדעתי הניקס יעשו טעות אם ייקחו אותו בבחירה השמינית אני לא מכיר הרבה שחקנים יותר חזקים מדחואן בלייר

זה במילא דראפט חלש וצריך לבנות קרדיט ../images/Emo11.gif

סטרן לא יכול ישר לחלק לקבוצות הגדולות את הבחירות הטובות, הוא צריך פעם ב לעשות את זה כדי שזה לא יהיה שקוף

go lakers go

New member
אבל בדראפט ( 1 - 14 ) אין קבוצות גדולות

הקבוצה ה"גדולה" היחידה שהיתה בדראפט היא הניקס . קונספירציה יש רק בפריסון ברייק ותיקים באפלה

Orenseg

New member
אבל היו קבוצות גדולות גם בשנים עברו

והן לא ממש זכו בלוטרי. ב2007 הסלטיקס (שוק גדול, היסטוריה מפוארת, קבוצה לא משהו) הדרדרו למקום החמישי, הכי גרוע שהם יכלו להשיג. ב2007 הסאנס (בהחלט קבוצה גדולה ב06/07) החזיקו בבחירה של ההוקס (מוגנת טופ3 בעקבות הטרייד על ג'ו ג'ונסון), ולמרות שההוקס סיימו עם המאזן הרביעי הכי גרוע הם הגיעו למקום השלישי ולקחו מהסאנס בחירה גבוהה, בין #4 ל#7, בדראפט שנחשב משובח מאוד בזמנו. הניקס (ללא ספק הגדולה ביותר מבין קבוצות הלוטרי הקבועות) לא הסתננו לטופ3 בעשור האחרון. כשהם כן הצליחו, ב2006 (אחרי שהחזיקו במאזן השני הכי גרוע), זו היתה הבחירה של הבולס בעקבות הטרייד על אדי קארי. ב2005 הלייקרס היו בלוטרי ולא זזו מהבחירה העשירית גם אחרי ההגרלה. ב2002 הרוקטס (מהבחירה החמישית) וב2008 הבולס (מהבחירה התשיעית) הצליחו לזכות בלוטרי ולקחו את יאו ורוז בהתאמה. כמובן שיש תיאוריות קונספירציה על הרצון של סטרן לראות את הhometown boy עושה חיל בבולס, אבל זה תלוש לגמרי. הסיכוי שהבחירה התשיעית תקח את הלוטרי עם סיכוי של 1.7% הוא של פעם אחת ב59~ הגרלות, אבל יש סיכוי וזה קרה...

למעלה