לוטרי רבותיי לוטרי!

• פותח הנושא SSPB
  • פורסם בתאריך

SSPB

New member
/tapuzforum/images/emo45.gif /tapuzforum/images/emo45.gif /tapuzforum/images/emo45.gif

go lakers go

New member
לא נמאס לי כי אני צודק

1 . אל תשווה שום ליגה בעולם לליגת הכדורסל בישראל . לא קיים בשום ליגה בעולם מה שקיים בליגת הכדורסל אצלנו . זו השוואה לא נכונה . אולי תשווה לליגה בספרד שם כל עונה האלופה מתחלפת ? לקחו שם אליפויות קבוצות כמו מלאגה , טאו ועוד כמה קבוצות שלא קוראים להן ברצלונה או ריאל מדריד .בישראל אין תחרות כי אין משקיעים .נקודה .במקום לבכות שימצאו משקיעים ! 2. גם היום אין שיוויוניות בNBA , זו אחיזת עיניים . בעשור האחרון יש לך 4 אליפויות של סאן אנטוניו , 3 ללייקרס , ובעשור הקודם היו לך 6 לשיקגו . הליגה הזאת לא שיוונית גם היום אחרת הלייקרס לא היו עושים פלייאוף 55 עונות תוך 60 עונות . 3 .עבוד , אתה אוהד גולדן סטייט לא ?! אתה יכול להזכיר לי מתי היא לקחה אליפות לאחרונה ?! או הייתה בגמר הNBA ? אותו דבר לגבי ממפיס/קליפרס/מינסוטה ועוד 23 קבוצות בערך . אם כבר סיכוי לקבוצה כזאת לקחת אליפות זה בשוק חופשי לא בחוקים שקיימים כיום בליגה . 4. הדבר היחיד בNBA שגורם שיוויון זה הדראפט ! חוץ ממנו אין שיוויון בשום דבר . אהה יש שיוויון בתקרת שכר . לכן קובי , טימאק ומארבורי מרוויחים אותו שכר . בדיחה . 5.ממה שידוע לי לגוגל אין תחרות כיום בשוק , גם לא למיקרוסופט .וזה בסדר כי ככה זה שוק חופשי . מי שטוב וחזק ויצירתי שורד , מי שחלש לא . ככה זה גם בחיים . שלחתי את אור להודו בכדי להמחיש את החוקים הדרקוניים של מר סטרן . בעניין הזה אני לא מאשים את מר סטרן אלא את ה"הסתדרות" בארה'ב שנועדה להגן על העובדים . אנחנו חיים במאה ה21 - אין מקום לסחר לא חוקי כמו שקורה בNBA , לא משנה אם השחקן מרוויח 20 מיליון לעונה או שכר מינימום 350 אלף דולר . הכל סכומי ברוטו כמובן .ולהזכירך רוב השחקנים בליגה מרוויחים שכר מינימום או שכר נמוך יחסית . המקצוע והקריירה שלהם היא קצרת טווח ( 10 - 15 שנה גג ) . 6. אני לא דואג לשכר של קובי לברון וויד . את הכסף שלהם הם עושים מחוזי פירסום . אם רק כסף היה מעניין אותם ב2006 הם היו חותמים ל7 עונות ולא ל4 עונות . אני דואג לשאנון בראון ושחקנים מסוגו . הם השחקנים שנפגעים מהתקרת שכר וכל יתר חוקי מר סטרן . ולמה שביג בייבי לא יקבל חוזה לפי היכולת שלו העכשווית ?! למי איכפת אם הוא נבחר בסיבוב השני בדראפט או לא נבחר בכלל בדראפט ? שחקן צריך להרוויח לפי היכולות שלו על המגרש לא לפי נבחר סיבוב ראשון או שני .זה כמו לומר לסטודנט שסיים תואר עם ממוצע 80 ולא 90 , אתה יכול להרוויח רק X כסף כי סיימת עם ממוצע 80 . אז מה אם היום הוא שווה X כפול 5 . אני בכלל לא בטוח שמי שהמציא את האייפון או כל שוס אחר בתחום הטכנולוגי קיבל 100 באונברסיטה . זו שערורייה ולך DDN - הכח גם היום הוא לא בידי השחקנים בכדורגל . חוק בוסמן הוא חוק בנוגע ליחס מעסיק - עובד . השחקנים הם לא רכוש הקבוצה אלא עובדי הקבוצה .פעם השחקנים היו עבדים של הקבוצה . היום השחקנים הם עובדים של הקבוצה ( כמו שצריך להיות ) . ו DDN הכוכבים האמיתים של המשחק זה השחקנים לא מר סטרן , אנשים בישראל קמים ב4 בבוקר לראות את לברון קובי וויד ולא את מר סטרן .

rapgamer4ever

New member
אתה דוקא משווה השוואות מוזרות

תחרות ספורטיבית לתחרות בין חברות. כשיהיו אוהדים למתחרות של מייקרוסופט וגוגל (איך שלא קוראים לחברות ההן) נוכל להתייחס להשוואה שלך ברצינות.

rapgamer4ever

New member
לא הם לא!

צרכנים הולכים על המוצר שנותן להם את התועלת הגדולה ביותר. אוהדים הולכים על הקבוצה בלי שום סיבה בעולם ונשארים נאמנים לה בלי קשר לכמה שתהיה גרועה ותאכזב.

go lakers go

New member
יובל תקשיב

ראשית אני לא הבאתי בכלל "תחרות ספורטיבית לתחרות בין חברות." . אני העלתי את דעתי על הטריידים בNBA ( תקרא את ההודעה המקורית שלי לאור עמית ) . מכיוון שאור הוא איש הייטק הבאתי דוגמה לרעיון שהוא יועסק בחברה מסויימת ( לדוגמה גוגל באופן שרירותי ) והעברתו לגוגל הודו מבלי לפגוע בתנאי שכרו והעסקתו , אבל פגיעה בכל יתר התנאים . כמו שלשחקן כלשהו יש משפחה , אישה וילדים , ככה גם לאור או לכל עובד אחר יש משפחה , מקצוע לאישה , וגנים ובתי ספר לילדים . זו הייתה הכוונה . ונכון שאוהדים הולכים על קבוצה בלי שום סיבה בעולם . אבל בגלל ג'ורדן יש לשיקגו הרבה יותר אוהדים מלמינסוטה , וללייקרס יש הרבה יותר אוהדים מהקליפרס או כל קבוצה אחרת . על אותו משקל למכבי תל אביב כדורסל ישראל יש הרבה יותר אוהדים מלמכבי חיפה היט , ולביתר ירושלים יש יותר אוהדים מבני יהודה . אוהדים לרוב , נמשכים לקבוצות מצליחות , כמו שצרכנים הולכים על גוגל כי הוא מנוע חיפוש מוצלח ולא על המנוע חיפוש של מיקרוסופט שהוא כושל .

rapgamer4ever

New member
אתה בכל מקרה לא יכול להשוות בין שוק

שפועל כמו כל שוק כלכלי, לשוק שפועל מתוך רגשות ולא מתוך שיקולים מחושבים. כבר דיברנו על זה. גם כבר אמרתי שכדורגל ו-NBA זה שונה כי בכדורגל יש לך כמות הרבה יותר גדולה של שחקנים ברמה גבוהה לעומת NBA ולכן יכול להתקיים מפעל כמו ליגת האלופות. לעומת זאת אם אתה מסתכל על הליגות אז באמת יש לך במקרה הטוב 2-3 קבוצות עם סיכוי לאליפות (שגם תמיד מסיימות טופ 3-4) ולזה יהפוך גם ה-NBA. סבבה שיש קבוצות כושלות אבל אפילו מינסוטה הגיעה לגמר המערב והקליפרס לסיבוב השני. ואם אתה מרחם על תנאי העבודה של השחקנים באמת שאני מציע לך להפנות את הרחמים לדברים חשובים יותר. ואם אחזור לתגובה אליה הפנת אותי- במידה מסוימת השחקנים הם כן עובדים וסטרן כן המציא את הגלגל. הוא פאקין דיקטטור, אבל לא תמיד זו מילה גסה. עדיף דיקטטור כמוהו מאשר שהשחקנים שרבים מהם ערסים, בעלי מניעים אישיים שלא לטובת הליגה וסתם מטומטמים ישנו את אופי הליגה.

go lakers go

New member
רק מי אמר שסטרן הוא הדיקטטור הנכון ?

הרי מעשית ומספרית הליגה לא ריווחית . הקבוצות מפסידות כסף ורובן על סף פשיטת רגל .זו עובדה ! ובכדורגל רוב הקבוצות ריווחיות , אז מה עדיף שוק פתוח או ליגה סגורה עם חוקים הזויים ודרקוניים ? אז לומר שסטרן הוא הפייתרון לליגה שבפשיטת רגל ? הוא יושב שם בקודקוד כבר מעל 25 שנה . זמנו תם ! וממזמן . זה שהוא עדיין שם לא עושה אותו את החוקים שלו נכונים . בשבילי קיובן הרבה יותר נורמאלי ושפוי ממר סטרן . אפילו מינסוטה הגיעה לגמר המערב ??והקליפרס לסיבוב שני ?? WOW . אפילו בלקבורן לקחה אליפות באנגליה , אפילו ואלנסיה , לה קורוניה ואתלטיקו מדריד לקחו אליפות בספרד , ואפילו שאלקה, ורדר ברמן, בורוסיה דורטמונד ובאייר לברקוזן לקחו אליפות בגרמניה . אני יכול להמשיך ככה עד מחר בכל הליגות ! ויובל השחקנים בNBA אכן ערסים . ערסים בני ערסים . אבל להשוות אותם לערסים מהכדורגל ?? לא מבין למה אתם חושבים שהניהול של מר סטרן נכון . אולי כי הוא היחיד בעסק מאז שאתם מכירים את המשחק ?!? ומר סטרן לא המציא את הגלגל . שיבוא דיקטטור חדש , צעיר יותר , חכם יותר ויצירתי יותר כולכם תבינו עד כמה הNBA היה " תקוע" בתקופת סטרן .

TheElvenBrains

New member
אני מסכים ב100%

עם החבר מלמעלה באדום. בבקשה, אל תשווה בין כדורגל (אפילו אנגלי) לבין הNBA. יש קבוצות בNBA עדין עם רווח ולפני המיתון היו יותר. בכדורגל גם לפני המיתון היו קבוצות עם קשיים. אפילו הקבוצה הטובה בעולם , מנצ'סטר יוניטד בחוב של מעל מיליארד פאונד! הם צריכים להחזיר הכל בתוך 7 שנים (אם אינני טועה לגבי השנים), אם הם לא יחזירו מצבם יהיה כמו של בית"ר, אם לא גרוע מזאת זה גם למה השנה המכירה של רונאלדו יותר הגיונית אבל הם יקבלו הרבה פחות כסף משנה שעברה אם זה ייקרה. זה רווח? בין השאר יש סיכוי שהם ייעזבו את ההסכם עם AIG ויחתמו עם חברה מסין שמציאה יותר מAIG. גם ולנסיה בחובות ענק ובגלל זה מתכננים שם מכירה גדולה של שחקנים ויכול להיות גם קיצוצים אחרים. וזה כמו שהקוף אומר, על קצה הקרחון. המצב בNBA אולי לא מעולה , אבל הוא יותר טוב מבהרבה ענפים אחרים. אין מה לעשות המיתון פוגע אפילו בליגה הטובה בעולם.

go lakers go

New member
על מה אתה מדבר ?

הליגה טובה העולם ? הNBA ? חח . הליגה הכושלת מכולם אולי ... אינדיאנה לא מסוגלת לתחזק אולם ביתי אז שכר שחקנים ? בינתים הליגה הטובה בעולם הלוותה רק 192 מיליון דולר , רק . מנצסטר בחובות של מעל מיליארד ? מאיפה ההמצאות האלו ? מנצסטר עושה רק בשנה 101 מיליון ליש"ט ממכירת כרטיסים, מנויים, מזון ומרצ'נדייז במשחקי הבית שלה . ויש לה 19 משחקי בית לא 41 , וליש''ט אחד זה כמעט 2 דולר .ולא דיברתי אפילו על הכנסות מזכויות שידור בטלויזיה שהיא מקבלת לשנה , סכום שווה ערך לתקציב של כל הלייקרס/בוסטון בעונה , ועוד נשאר עודף . כל הקבוצות הגדולות באירופה ( כולל מנצסטר ) נסחרות בבורסה והן ריווחיות מאוד . ולנסיה בחובות זה נכון וזה בגלל נפילה על האיצטדיון הביתי שלה . מכרו את המגרש הביתי , קנו מגרש חלופי , ונתקעו עם גרעון ענק . המצב ב NBA גרוע מאוד וזה רק קצה הקרחון .באמת אין מה להשוות בין כדורגל לNBA .אחד מודל מצליח ורווחי ואחד מודל כושל . בגרמניה יש בכל המגרשים בכדורגל ממוצע של 43 אלף , ובNBA חצי מהאולמות (של 18 אלף ) ריקים . בNBA כבר יש דיבורים להוריד את התקרת שכר ל 57 מיליון דולר בעוד בNFL בימים אלו העלו את התקרת שכר ל160 מיליון דולר כי בעלי הקבוצות דרשו את זה . ספורט וכלכלת ספורט זה שני דברים שונים לגמרי . רק חסר שתאמר לי ש"הליגה הטובה בעולם" היא גם הליגה הפופלארית בעולם עם אחוזי רייטינג הכי גבוהים בעולם .

TheElvenBrains

New member
פירסמו את כל הנתונים האלה

כולל מה שאתה דיברת (הכנסות וכו') לפני כמה חודשים. כן אם כל הזכויות שידור , המכירות כרטיסים והכל , הם בגרעון ענק. נשמע מוזר? ככה זה. אמרתי הליגה הטובה בעולם כי זה הכינוי שלה בעולם הכדורסל. הסגל של קבוצת פוטבול ושל קבוצת כדורסל אני מאמין שונה.... טיפה.

go lakers go

New member
רצית נתונים , קבל נתונים ולינקים

אני מנסיוני הקצר בתפוז למדתי שרק עם נתונים מוכחים ניתן לסגור נושא , למרות שגם זה לפעמים לא עוזר ... למנצסטר יש אולי הוצאות עתידיות של מיליארד , לא חוב . מנצסטר היא הקבוצה הכי שוות ערך בעולם ! אני מקווה שאתה מכיר את האתר פורבס או בלועזית forbes ... אז הנה בבקשה קבל נתונים על העונה הנוחכית ושווי קבוצות . נותני קבוצות כדורגל ושווי ערך שלהם . אתה יכול לראות שמנצסטר שווה 1870 מיליון דולר ! זה כמעט 2 מיליארד דולר . בNBA שתי הקבוצות היחידות שיש להן שוק גבוה הוא LA ו NY . כאן אתה יכול לראות שהלייקרס שווה 584 מיליון דולר ( שכר שחקנים 77 מיליון ) , וכאן אתה יכול לראות שהניקס שווה 613 מיליון ( שכר שחקנים 100 מיליון ) . אתה מבין הניקס משלמים 23 מיליון דולר שכר שחקנים יותר מהלייקרס ! איפה הניקס ואיפה הלייקרס , איפה מר סטרן והתקרת שכר שלו , ואיפה השיוויוניות . אין לי יותר מה להוסיף .

endorms

New member
כבוד על אופן הויכוח והעלאת הטיעונים ../images/Emo45.gif

כמו כולם, גם אני כנראה נחשפתי רק למאמרי האדרה ושבח בנוגע לשטרן. אבל אני מוכרח לומר שהנתונים והטיעונים שלך גרמו לי לחשוב. אז תודה!

Special Agent R

New member
שניכם צודקים.

מנצ'סטר שווה כמו שאמרת. רק מה לעשות שמשפחת גלייזר האמריקאית, לוותה שבע מאות מליון ליש"ט בשביל לקנות את הקבוצה. הם צריכים להחזיר בשנה כמה עשרות מליונים ליש"ט בשנה בשביל לעמוד בהתחייבויות לבנקים. אמנם נכון לעכשיו הם עומדים בזה .אבל זה בגלל ההישגים. בשנה לא כ"כ מוצלחת יתחילו הבעיות לצוץ שם. אגב,גם ארסנל בצרות. עד סביבות אלפיים תשע עשרה הם צריכים להחזיר חובות.זאת הסיבה המרכזית שוונגר קונה בזול ומוכר ביקר.

go lakers go

New member
זה לא מדוייק מה שאתה אומר

משפחת גלייזר קנתה את מנצסטר בהלוואה מלאה כי הם גאונים כלכליים . למה להם להוציא כסף מהכיס ( שיש להם ) שהם יכולים לקנות את המועדון בהלוואה מלאה מהבנק ?. וגם את ההלוואה הם לא היו מקבלים אלמלא היה להם בטחונות וערבונות . לכן זה לא חוב אלא התחייבות לעתיד ( משפחת גלזר קיבלה בעלות על המועדון הריווחי מספר 1 בעולם ללא להוציא אגורה מכיסה ). והם ימשיכו לעמוד בזה ללא קשר להישגיות ( שתגיע בכל מקרה ) . בליגה האנגלית כל הקבוצות הם סולד אאוט לכל העונה + זכויות שידור שנמכרו במיליארדים . גלזר יכול היום למכור את מנצסטר ולהרוויח חצי מיליארד פאונד לפחות מבלי ששם לירה במועדון . לכן הוא גאון כלכלי שיכול ללמד את מר סטרן מהי כלכלה . לגבי ארסנל - אותו דבר כמו ואלנסיה , רק במצב הרבה יותר טוב ממנה. הכל סביב האיצטדיון הביתי החדש . הם כבר כמה שנים רק צעירים בגלל המעבר לאיצטדיון החדש (האמירויות) . זו השקעה לטווח הארוך . עוד עשור הם יקצרו את הפירות .

Special Agent R

New member
כמה ריבית יש בשנה על 700M ליש"ט?

בחייך.הם שיעבדו את העתיד של מנצסטר. לא בכדי קמה צעקה שהבעלים הקודמים מאירלנד מכרו להם את הקבוצה.(הרבה אוהדים התמרמרו ופתחו קבוצת אוהדים בגלל זה) השגיות שתגיע בכל מקרה? להזכירך בשנתיים ללא תארים משמעותיים הם היו בסכנת ביטול החוזים המפלצתיים עם AIG ונייק בשל חוסר השגיות. וזאת מנצ'סטר.. ולא.לא היה להם את הסכומים האלה ולא חלק קטן מזה.הם עדיין משלמים על הקבוצות האחרות שלהם. הבטוחות זה פשוט הקבוצה.והגלייזרים לא יכולים למכור את הקבוצה היום.אין מי שיקנה אותה. זכויות שידור? תראה בחוזה הקרוב עם סקאיי שהעתיד לא כ"כ ורוד. עולם הכדורגל מושפע כמו כל מגזר מהמשבר ואף יותר.חכה שהחוזים יסתיימו. בזמנו אברמוביץ רצה לקנות דווקא את היונייטד.רק שהרבה יותר השתלם לו לקנות קבוצה מסביבות ה200M ולהשקיע את השאר, מאשר להשקיע כ"כ הרבה מרכישה עצמה. ארסנל? מישהו יכול להבטיח מה הם יעשו בעשר שנים הקרובות? אז נכון שהם הגדילו את הקיבולת של האיצטדיון בכמה אלפים,אבל זה לא מה שיציל אותם.מספיקה שנה אחת שהם לא יעפילו לצ'מפיונס בשביל להסתבך כלכלית.(מה שלא היה רחוק השנה ולפני שנתיים שהם עלו במחזור האחרון.) המצב כרגע שהוא חייב למכור כוכב כל שנה בשביל לעמוד בהתחייבויות הכספיות. (לא לחינם יש שמועות על עזיבה שלו.יש שם בעיות עם הבעלים בגלל זה.) גם בספרד.ריאל שורדת רק בגלל שיש להם בנקים משלהם שמלווים ללא יעד פירעון.. החובות של הקבוצות הספרדיות: תחזיק חזק! יותר משלוש מיליארד יורו !!!

go lakers go

New member
שיעבדו את העתיד ?

מאז שגלייזר שם הם לקחו 3 אליפויות רצוף ,גביעים , צמפיונס אחד , והעונה הם גם בגמר הצמפיונס . בקיצור כל תואר אפשרי הם לקחו , לוקחים ויקחו . לגבי ארסנל יש לך טעות רצינית . זה לא רק כמה אלפים זה קונספט . האיצטדיון הוא הרבה יותר מרק מגרש כדורגל והכסף הגדול בא מתאי צפיה פרטיים . ממליץ לך להיות שם אתה תבין לבד . לגבי כל היתר , אתה תסלח לי אבל כבר התעייפתי .

Special Agent R

New member
רק לינק אחד קטן מתוך עשרות.

http://www.calcalist.co.il/sport/articles/0,7340,L-3135966,00.html הייתי באשברטון גרוב,והייתי בהייבורי.(וגם בLA השנואה (-; ) מאז שגלייזר בא ב05 הם לקחו אליפות ב07 אחרי שנתיים ונפילה בשלב הבתים באירופה בעונה אחת. וזאת עובדה,הם ניצלו מהתרסקות רק בגלל פרגוסון והתארים שהוא הביא. בכלל כל המכירה הזאת למשפחת גלייזר היתה רק בגלל הסכסוך גדול של פרגוסון עם המקמנוס.(על סוס מירוצים ששוה כמה עשרות מיליוני ליש"ט.) אבל נעצור פה.זה פורום כדורסל. בשביל לדבר על הכלכלה שבספורט צריך לפתוח פורום ספורט-כלכלה.. אולי בהזדמנות אעלה לפה מאמר אקדמי שכתבתי בנושא..

למעלה