לא נמאס לי כי אני צודק
1 . אל תשווה שום ליגה בעולם לליגת הכדורסל בישראל . לא קיים בשום ליגה בעולם מה שקיים בליגת הכדורסל אצלנו . זו השוואה לא נכונה . אולי תשווה לליגה בספרד שם כל עונה האלופה מתחלפת ? לקחו שם אליפויות קבוצות כמו מלאגה , טאו ועוד כמה קבוצות שלא קוראים להן ברצלונה או ריאל מדריד .בישראל אין תחרות כי אין משקיעים .נקודה .במקום לבכות שימצאו משקיעים ! 2. גם היום אין שיוויוניות בNBA , זו אחיזת עיניים . בעשור האחרון יש לך 4 אליפויות של סאן אנטוניו , 3 ללייקרס , ובעשור הקודם היו לך 6 לשיקגו . הליגה הזאת לא שיוונית גם היום אחרת הלייקרס לא היו עושים פלייאוף 55 עונות תוך 60 עונות . 3 .עבוד , אתה אוהד גולדן סטייט לא ?! אתה יכול להזכיר לי מתי היא לקחה אליפות לאחרונה ?! או הייתה בגמר הNBA ? אותו דבר לגבי ממפיס/קליפרס/מינסוטה ועוד 23 קבוצות בערך . אם כבר סיכוי לקבוצה כזאת לקחת אליפות זה בשוק חופשי לא בחוקים שקיימים כיום בליגה . 4. הדבר היחיד בNBA שגורם שיוויון זה הדראפט ! חוץ ממנו אין שיוויון בשום דבר . אהה יש שיוויון בתקרת שכר . לכן קובי , טימאק ומארבורי מרוויחים אותו שכר . בדיחה . 5.ממה שידוע לי לגוגל אין תחרות כיום בשוק , גם לא למיקרוסופט .וזה בסדר כי ככה זה שוק חופשי . מי שטוב וחזק ויצירתי שורד , מי שחלש לא . ככה זה גם בחיים . שלחתי את אור להודו בכדי להמחיש את החוקים הדרקוניים של מר סטרן . בעניין הזה אני לא מאשים את מר סטרן אלא את ה"הסתדרות" בארה'ב שנועדה להגן על העובדים . אנחנו חיים במאה ה21 - אין מקום לסחר לא חוקי כמו שקורה בNBA , לא משנה אם השחקן מרוויח 20 מיליון לעונה או שכר מינימום 350 אלף דולר . הכל סכומי ברוטו כמובן .ולהזכירך רוב השחקנים בליגה מרוויחים שכר מינימום או שכר נמוך יחסית . המקצוע והקריירה שלהם היא קצרת טווח ( 10 - 15 שנה גג ) . 6. אני לא דואג לשכר של קובי לברון וויד . את הכסף שלהם הם עושים מחוזי פירסום . אם רק כסף היה מעניין אותם ב2006 הם היו חותמים ל7 עונות ולא ל4 עונות . אני דואג לשאנון בראון ושחקנים מסוגו . הם השחקנים שנפגעים מהתקרת שכר וכל יתר חוקי מר סטרן . ולמה שביג בייבי לא יקבל חוזה לפי היכולת שלו העכשווית ?! למי איכפת אם הוא נבחר בסיבוב השני בדראפט או לא נבחר בכלל בדראפט ? שחקן צריך להרוויח לפי היכולות שלו על המגרש לא לפי נבחר סיבוב ראשון או שני .זה כמו לומר לסטודנט שסיים תואר עם ממוצע 80 ולא 90 , אתה יכול להרוויח רק X כסף כי סיימת עם ממוצע 80 . אז מה אם היום הוא שווה X כפול 5 . אני בכלל לא בטוח שמי שהמציא את האייפון או כל שוס אחר בתחום הטכנולוגי קיבל 100 באונברסיטה . זו שערורייה ולך DDN - הכח גם היום הוא לא בידי השחקנים בכדורגל . חוק בוסמן הוא חוק בנוגע ליחס מעסיק - עובד . השחקנים הם לא רכוש הקבוצה אלא עובדי הקבוצה .פעם השחקנים היו עבדים של הקבוצה . היום השחקנים הם עובדים של הקבוצה ( כמו שצריך להיות ) . ו DDN הכוכבים האמיתים של המשחק זה השחקנים לא מר סטרן , אנשים בישראל קמים ב4 בבוקר לראות את לברון קובי וויד ולא את מר סטרן .