לוטרי רבותיי לוטרי!

• פותח הנושא SSPB
  • פורסם בתאריך

go lakers go

New member
תעלה תעלה את המאמר

לגבי מנצסטר , נו אתה לא מצפה שהם יקחו כל עונה אליפות ? צ'לסי של אברמוביץ לקחה שנתיים רצוף , ועכשיו מנצסטר עם 3 רצוף . ולא נורא אם ליברפול של יוסי תיקח עונה הבאה אליפות אחרי 20 שנה של יובש . מכיר את כל סוגי הלינקים כמו ששלחת . גם אני כל יום מציץ בכלכליסט וגלובס ספורט . הם הרבה יותר אמינים מכל אתר ספורט אחר .משם אני מביא נתונים כלכלים שקשורים לספורט .ואגב , הייבורי זה לא האמירויות , לכן אמרתי זו השקעה לעתיד . ותעלה את המאמר האקדמי . אותי לפחות זה מעניין .ובכלל כלכלת ספורט זה חלק בלתי נפרד מהספורט עצמו .

Special Agent R

New member
בהזדמנות הקרובה.

לגבי מנצ'סטר אני מצפה.כי אני אוהד.. אבל ברצינות רגע. עד כמה שידוע לי אשברטון גרוב זה האמירויות. וזה שאתה מכיר את הלינק לא עונה עניינית על מה שכתבתי לעיל.

go lakers go

New member
בforbes גלזר הוא מקום 305 בעשירי העולם

על אשברטון אתה צודק ב100 אחוז כנראה שדעתי היתה מוסחת מהמשחק .נו היית שם ואתה משווה אותו להייבורי ?? אתה לא רואה שזו השקעה לטווח ארוך ? לגבי הלינק לא הבנתי אותך ? .משפחת גלזר הייתה בשנת 2008 מקום 462 עם 2.5 ביליון דולר , ובשנת 2009 היא כבר מקום 305 עם 2.2 ביליון . היא הפסידה 0.3 ביליון בשנה ועלתה 160 מקומות בעשירי העולם .כולם הפסידו בכל העסקים שלהם רק הוא הפסיד קצת פחות , קצת הרבה פחות . הפסיד כסף ועלה 150 מקומות . לכן הוא גאון כלכלי שעלה 150 מקומות בשנת מיתון .שלחת לינק שמדבר על חוב , לא ? ההגדרה חוב אינה מתאימה לשום לינק בנושא מנצסטר. זה כמו שיש לך 100 אלף שקל בבנק וקנית עכשיו עסק ( סופר ריווחי )ב10 אלף שקל בעשרה תשלומים . אז אתה בחוב של 10 אלף שקל ? זה בדיוק המצב של מנצסטר וגלזר רק בסכומים אחרים. הקבוצה שווה פי 2.5 מהחובות שיש לבעל הקבוצה שקנה אותה בהלוואה מלאה .החוב לא בא מהפסד אלא מההחזר כל שנה על ההלוואה המלאה שלקח. ומה קשור שם חובות מעסקים אחרים של הבעלים ? דיברנו על מנצסטר לא ? על הכדורגל גלזר לא מפסיד אלא מרוויח . עוד כמה שנים ייגמר החוב ואז גלזר קנה את מנצסטר ב 0 פאונד ועוד יעשה עליה מיליונים אם לא מיליארדים . גלזר זה איש עסקים שעושה מילארדים . מר סטרן בסך הכל פקיד של בעלי הקבוצות . לא לשכוח , הוא עובד אצל ובשביל גרי בס וקיובן , לא ההיפך . מעניין אותי אם מר סטרן יסכים שיגבילו לו את השכר .....לדוגמה 350 אלף דולר לשנה . מה דעתך ?

אתה רציני?

למנצ'סטר יונייטד יש חוב של 700 מליון פאונדס. זה יותר ממליארד דולר. חיפוש קצר של MANCHESTER UNITED DEBT מביא את זה. שאר הגדולות גם בחובות, אלא אם כן יש משקיע ששם המון כסף משלו, כמו אברמוביץ', שלא קרוב אפילו להחזיר מאית מההשקעה בצ'לסי, כמו מנצ'סטר סיטי, ועוד. דווקא הקבוצות האלו הכי רגישות למשברים כלכליים, כיוון שפתאום הכיסים העמוקים נעלמים, כמו שווסטהאם כמעט פשטה רגל בגלל שהבעלים שלה פשטו רגל (בנק איסלנדי). לפחות בNBA עדיין יש קבוצות שמרוויחות כסף. מנצ'סטר שווה הרבה יותר מקבוצת NBA, כי הכדורגל ספורט הרבה יותר גלובלי מכדורסל. בהונג קונג אין מה להשוות בין קבוצת NBA שמגיעה, לביקור של ליברפול\מנצ'סטר\ברצלונה וכו'. כמות המרצ'נדייז שהכדורגל מוכר גדולה מהרבה מכמות המרצ'נדייז של קבוצות NBA.

go lakers go

New member
אני מאוד רציני , ואתה ?

אין למנצסטר שום חוב . היא נקנתה על ידי משפחת גלזר בעסקה גאונית . קנו קבוצה בלי לשים אגורה . זה לא חוב של הקבוצה . הקבוצה שווה 1870 מיליון דולר ומחר מר גלזר יכול למכור אותה ולהרוויח חצי מיליון פאונד בשקט ( אחרי שהוא מחזיר את ההלוואה שלקח ) .מנצסטר מרוויחה כל עונה בסביבות 200 מיליון פאונד אז למה לעקם את המציאות ? וכל יתר הקבוצות בכדורגל בלינק ששלחתי הן קבוצות ריווחיות . גם הלפחות של מספר קבוצות מועטות בNBA זה זמני . אתה יודע את זה טוב מאוד . אף בנאדם לא צריך להיות באותה משרה ניהולית 25 שנה . גם מר סטרן . מר סטרן הציל את הליגה בשנות ה90 . היום אנחנו ב2010. מה שהתאים ל1990 לא מתאים ל2010 , מי כמוך שנמצא בשוק של הונג קונג צריך לדעת את זה ולסיכום , אם לא בא לך להתייחס למספרים מוצקים ועובדתיים בוא נפסיק כאן את הדיון הזה .

go lakers go

New member
עבוד ראה את ההודעה הזאת כלא רלוונטית

רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך מלמעלה עם הOK . אז ראה את ההודעה שלי כלא רלוונטית .

TheElvenBrains

New member
זה גם מה שאני שמעתי

אבל לא ידעתי על כל הקנייה ומה שלייקרס הסביר למעלה, כל הכבוד. אני יודע להודות בטעויות שאני עושה, השאלה אם גם לייקרס יודע (לא קשור לנושא הכלכלי למעלה כי בו אני לא מבין כלום). כמה אנשים טוענים ודובקים באותה הדעה פרט אליך ולצערי לפי התגובות שלך אתה לא מנסה להבין אותם ולראות שאולי יש משהו בהם ובשלך יש פחות, אלא רק מתנגח. גם התגובה שלך למשתגר אותי די הפתיעה לרעה, חשבתי שאתה הרבה יותר טוב מזה. אבל, אם המשתגר עשה משהו נוראי פה אז אני יכול להבין וכל השורות שכתבתי ראה כמבוטלות. למען הסר הספק וכדי שזה יהיה ברור, אני מחזק את ההודעות של החברה באדום בדיון פה.

go lakers go

New member
במה טעיתי , עם מי התנגחתי ?

לא התנגחתי איתך , לא עם עבוד , לא עם יובל , לא עם אף אחד שניהל איתי דיון ענייני , להיפך . היחיד שפנה אלי בזילזול וכתב עלי הגיגים היה המשתגר ( הועה אחת היום ) עניתי לו באותו מטבע . קראת את ההודעה שלו ? אני צריך לצטט לך אותה ? ושוב עם מי התנגחתי חוץ מעם המשתגר ? אני לא מנסה לשכנע אף אחד ולא למצור שום מוצר . זכותכם לחשוב אחרת , וזכותי לחשוב כפי שאני חושב . אני לא מבין כאן איפה הבעיה ? אני לא מנסה להבין אתכם לראות שיש משהו בדברכם ? אולי אתם לא מנסים להבין אותי ? בינתיים בכל העולם יש שוק פתוח רק אצל מר סטרן לא , אז מי במיעוט כאן ? בגלל שאתם חושבים אחרת אני לא בסדר ? אסור שתהיה לי דיעה משלי ? יש כאן למישהו מונופול על דעה ? עליתם עלי רשמתם לי הודעה - חזרתי אליכם עם הודעה מנומקת ומפורטת . מה יותר מזה ? זכותך לחשוב , ולחזק את מי שבא לך . מה קשור האדום ? יש לו שם משתמש , והאדום שמדגיש את דבריו לא עושה אותם נכונים או צודקים .

TheElvenBrains

New member
אתה בהחלט זכאי לדעה משלך

אני גם דוגל בזה, אף אחד לא לצריך לכפות על מישהו דעה או משהו אחר, אבל לפחות אצלי , נצור רושם שאתה עונה באופן נחרץ ועז לדעה מנוגדת לשלך. הויכוח והדעה שלך טובים מאוד ונכונים עבורך, אבל לי נראה שזה בא ממקום של להוכיח את צדקתך ולא לראות אולי את צדקתם של האחרים. שוב צדק כאן זה משהו מאוד לא ברור, זה לא תאורית קוונטים או מדע מדויק עם תשובה נחרצת , אז יכול להיות שאתה לא מוכן לראות את הצדק של החברה האחרים ובשבילך כאמור זה לא צדק. נכון זה לא משנה אדום כחול או רגיל, גם אני לא הסכמתי עם דעה של ראפר בעבר לדוגמא, פשוט רשמתי ככה כדי להכליל. אם לדייק הדעה הזאת נראת נכונה בעייני, עבוד, ראפר, שליח, DDN ואולי עוד כמה שפספסתי אבל לא משנה. עשיתי את ההכללה הזאת כי הם הראשונים שפתחו בדיון הזה. לגבי המשתגר, אני אסביר לך את כוונתי. אני רואה שאתה מגיב כאן הרבה וכותב די לעניין , לא משנה אם זה מנוגד למישהו או בעד מישהו , זה לא העניין. המשתגר אומנם ענה לך בצורה לא הכי נקייה, אבל אני חושב שהחזרת לו במקום בשקל ביורו ואישית לא ציפיתי שתעשה זאת , אלא תענה בצורה משכילה כמו שעשית עד כה, בין אם זה מנוגד למישהו או לא.

go lakers go

New member
לכל אחד אני עונה במטבע שלו

איתך היה דיון ענייני , אז קיבלת תשובה עניינית . חוץ מזה ,מסתבר שאתה מניח לגבי הרבה דברים מוטעים .זכותך. עניתי לכולם בדיון על התקרת שכר , הטריידים והשיטה של מר סטרןבצורה עניינית .עניתי לכל אחד ואחד בצורה עניינית להודעה שלו אין לי מי מושג מי זה המשתגר ולמה הוא פנה אלי כפי שפנה . החזרתי לו ביורו ? פעם הבאה זה יהיה בפאונד . איך אתה מצפה שאני אענה למישהו בצורה משכילה בזמן שהוא פונה אלי - היי ו " ממרום שנותיך, השכלתך וההישגים הרבים שהוכחת בתחום הכלכלי - אין לך שום בסיס בכלל להתחיל ולהבין על מה אתה מדבר. תבין שהביקרות שאתה מעביר על סטרן משולה לילד שהרגע סיים כיתה א' ובא להסביר לדוקטור למדעי הפיזיקה שהנוסחאות שלו לא נכונות" נו באמת .

DDN

New member
צודק, גם כשאין הסכמה יש דרך מתורבתת לנהל שיחה

בגלל זה, למרות שאני חושב שאתה טועה לחלוטין אני נהנה מהדיון הזה איתך - כי הוא מתורבת, וכי אתה מגוון בדוגמאות שלך. אני עדיין טוען שלא השתכנעתי, ושהרעיונות שלך יכולים להחריב את הליגה שכולנו אוהבים. ואני מתחיל להרגיש כאילו יש לך טינה אישית אל דיוויד שטרן. מהדרך שאתה כותב "מר סטרן", אני מרגיש נימת זילזול, שלדעתי ממש לא במקום, כי גם אם אתה לא מרוצה מהדרך שלו כיום, אתה לא יכול להתכחש לעובדה שהוא הציל את הליגה בשנות ה80 והחזיק אותה יפה לפחות עד שנות ה2000. (כולל הפתרון לשביתה). על כן הוא ראוי לטיפת כבוד ולא לזלזול. בחיי, כשכתבת על הפרסומות בשרשור אחר "זה גם בגלל מר סטרן", האינסטינקט שלי היה להגיב: "החור באוזון זה גם בגלל מר סטרן?" אולי אני טועה, ולא התכוונת לזלזול, אבל זו הייתה ההרגשה שלי. באשר לטענותיך - רק דע לך שבעלי הקבוצות מרוצים משטרן ורוצים שהוא ישאר במקומו כי הוא דואג להם. הוא דואג לליגה שלו שתייצר כסף ודואג לבעלי הקבוצות שלו. תקרת השכר והגבלי הטרייד משרתים את בעלי הקבוצות ברוב (הרוב מרוצה, המיעוט נפגע - ככה זה בדמוקרטיה) -

DDN

New member
ועוד משהו

השם שלי זה דני, נראה לי אמרתי לך בעבר. אתה מוזמן להשתמש בו.

TheElvenBrains

New member
../images/Emo45.gif

אלו גם היו ההרגשות שלי , שיש כאן נימה של זילזול או טינה או כל מילה משולה לזאת. לייקרס, כנרא שאתה צודק והציפיות היו גבוהות כי אני תופס מהפורום הזה כפורום משכיל שגם מנסים להבליג מנתינה באותם סוגי המט"חים. נכון המשתגר אומנם הגיב מופרז מידי אבל בין השורות יש דברים שאני מסכים, פשוט ציפיתי שלא תיפול לאותו סוג של דיון אישי אלא תסביר את עצמך כמו בשאר הפעמים. הייתה לך כל זכות לענות לו כפי שעשית או אפילו בפאונדים אבל משום מה הייתה לי הרגשה שלא תבחר לעשות כך.

DDN

New member
כן יש מקום להשוות לליגת הכדורסל שלנו

תבטל את חוקי הגבלות הטרייד ותקרת שכר - זה בדיוק מה שתקבל. למה שלא תבטל גם את הדראפט? למה האלופות באות בצורה כזו? מזל וניהול נכון. קח את הקליפרס לדוגמא - בחירות דראפט גבוהות, פציעות כרוניות. קח את הסאנס והלייקרס - בחירות יפות בדראפט, מזל, וניהול נכון של שחקנים שרוצים לבוא לשחק שם. תראה את הנאגטס - בגלל ניהול ואימון הם הצליחו לבנות קבוצה יפה. תראה את הקינגס בתחילת העשור. את הפייסרס באמצע העשור הקודם. את הנטס שהייתה. אתה יכול לומר שאין שוויון? תוך 4 שנים קבוצה יכולה להגיע מהתחתית לצמרת. זה שוויון. נתת את סן אנטוניו כדוגמא? איפה הם היו בשנות ה90? ה80? הם זכו באליפות בגלל ניהול נכון, אימון נכון והמון מזל בדראפט שהביא להם את דאנקן, פארקר ומאנו. דאנקן אגב, בחירת דראפט ראשונה אחרי עונה שהתפקששה להם וסיימו במאזן גרוע. שוויון לא אומר שכל שנה לכל הקבוצות סיכוי שווה. זה משהו שנמדד על פני תקופת זמן.

go lakers go

New member
לא אין מקום להשוואה

רק בNBA יש את החוקים הללו , ורק בישראל קבוצה לוקחת 40 שנה רצוף , לכן אין מקום להשוואה לליגת הכדורסל בישראל . הקליפרס ? 40 שנה בחירות דראפט גרוע ופציעות ? הפיניקס סאנס ? תזכיר לי מתי בדיוק היא לקחה אליפות ? היא הגיעה פעם אחת לגמר והפסידה לגורדן וחבורתו . הנאגטס , הקינגס , אינדיאנה , נטס ? מישהי מהן לקחה אליפות ??? אחת מהן יכולה לקחת אליפות רק בשוק פתוח ! אם בעל קבוצה שלא דופק חשבון לכסף ייקח אותן . סאן אנטוניו לקחה אליפות בגלל דראפט ! אמרתי כבר רק הדראפט יוצר שיוויוניות לא התקרת שכר . אם כבר צריך חוק שיגן על בחירת דראפט .

המשתגר

New member
אתה לא מוכן להקשיב לאף אחד...

אז כל הדיון הזה די מסורס. אתה מסרב להבין עובדה פשוטה - תעיף את תקרת השכר מהליגה הזו ויש לך בלייקרס את לברון, וויד, דוויט, ופול, ובניקס יש את דאנקן, גארנט, וקובי. בשאר הקבוצות יהיה את מי שנשאר. אתה, כאוהד לייקרס, רואה את האופציה הזו כמגניבה. בעייני אוהדי ספורט קודם כל, ורק אח"כ קבוצה ספציפית, מצב כזה הוא אסון ספורטיבי. ממרום שנותיך, השכלתך וההישגים הרבים שהוכחת בתחום הכלכלי - אין לך שום בסיס בכלל להתחיל ולהבין על מה אתה מדבר. תבין שהביקרות שאתה מעביר על סטרן משולה לילד שהרגע סיים כיתה א' ובא להסביר לדוקטור למדעי הפיזיקה שהנוסחאות שלו לא נכונות

go lakers go

New member
תזכיר לי מי אתה ?

יש לי קצת השקפת עולם מעבר ללייקרס , וזה שאתה חושב שדעתי על מר סטרן נובעת בגלל אהדתי ללייקרס יש לך טעות חמורה . ממרום שנותיי , השכלתי וכו' וכו' יש לי בסיס מוצק להבין שאתה , ואני מדגיש אתה , לא שווה תגובה יותר מ3 שורות . תשתגר לי מזוית העין .

אתה מוזמן להמשיך להיות צודק

כל זמן שסטרן ממשיך לנהל את הNBA, זה לא ממש משנה. 1. בליגת העל אין משקיעים כי אין הכנסות. זה בור ללא תחתית, ולאף אחד אין את הסבלנות לבנות תשתית מתאימה כדי שהליגה תתחיל להרוויח כסף, בטח לא כשמזרחי לא מעוניין שמשהו ישתנה. למה אתה חושב שבNBA יהיו משקיעים? אז יש פול אלן ועוד כמה שזורקים כסף בלי סוף. הם יפסידו בסופו של דבר, וגם אלה שלא מוציאים. 2+3. ההבדל הוא ברמת ההנהלה, ובשחקנים. בשיקגו היה ג'ורדן, בספרס דאנקן, בלייקרס תמיד יש מישהו. ניהול נכון, בחירות דראפט טובות, החתמות נכונות, טריידים טובים, הכל בתוך האילוצים. אז יש כאלה שמקבלים את גאסול על כלום, ויש כאלה שנותנים את גאסול על כלום. לווריירס יש הנהלה זוועתית. אם העונה האחרונה לא הוכיחה את זה, אז 13 שנה של בחירות דראפט רעות ורעות יותר הוכיחו את זה. גם לקליפרס. הווריירס היו בגמר לאחרונה ב77, אז הם גם זכו באליפות. הפעם הבאה תהיה רק אחרי שרוואל, כוהן, ונלסון ילכו. 4. לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד בזה. מישהו היה מוכן לשלם לטימאק ומארבורי. מה ציפית, שלא יקחו? בשוק חופשי יהיו הרבה יותר מהסוג שלהם, שמרוויחים הרבה יותר ממה שהם שווים. 5. אני לא מאמין שאמרת שמייקרוסופט זה טוב וחזק ויצירתי. חזק כן, כל השאר ממש לא. זה לא חוכמה לרשום 500 פטנטים כל שנה בלי שום כוונה לעשות עם זה משהו, ואז כשקמה איזה חברה קטנה ויצרתית, למעוך אותה בבית משפט, עם עורכי הדין הכי טובים. זה מה שאתה רוצה בNBA? שחקני כדורסל אומנם משחקים מעט שנים, נניח לשם הדיון 10 שנים. במשכורת מינימום ברוטו של 350 אלף דולר. זה יוצר 3.5 מליון דולר. אדם רגיל עושה בערך 120K בשנה ברוטו, ל25 שנה, זה יוצא 3 מליון דולר, קצת פחות. בל נשכח שבדרך הם גם מקבלים תואר, ופרסום שיספיק למי שרוצה לנחות במשרה מספיק טובה בהמשך הקריירה שלו. אבל למה לעשות את זה כשאפשר לפרוש בגיל 35, ולהתלונן שיש לך פיות להאכיל? זה לא שספורטאי חייב לפרוש אחרי שסיים לשחק, ולרוב הספורט פותח בפניו המון דלתות. יש לי שני בני דודים שהשקיעו כל מה שהיה להם בכדורגל. בקושי עם תעודת בגרות. אחרי 2-5 שנים בבוגרים הם פרשו, כיוון שלא בדיוק הצליחו. שניהם מאוד מצליחים היום בתחומים אחרים. אחד בזכות הפרסום והקשרים בכדורגל (סוכן ביטוח), והשני קיבל אחלה ג'וב בחברה גדולה, שלא בטוח שהיה מקבל בלי הפרסום כספורטאי. 6. אתה באמת טוען שמישהו היה משלם לבחירת סיבוב שני יותר מהMLE? ביג בייבי מרוויח עכשיו 700K כי זה מה שהוא היה שווה כשחתם על החוזה. אף אחד לא היה משלם לו יותר מזה. שמת לב כמה שחקני סיבוב שני בכלל מגיעים לליגה? כמה מצליחים בה? מצד שני שחקנים כמו סקולה, יאסיקוביציוס שהגיעו גדולים מאירופה, הרוויחו קצת יותר משכר מינימום. ואם היית מכיר קצת את שוק העבודה, היית יודע שסטודנטים שסיימו עם ממוצע 90 מרוויחים יותר כסף, כיוון שיש להם ביקוש גדול יותר. אלו עם ממוצע 80 מתחילים בשכר נמוך וצריכים להוכיח את עצמם. אם הם טובים, הם יקבלו העלאה, בדיוק כמו נבחרי סיבוב שני בNBA.

go lakers go

New member
אתה מוזמן להמשיך להתלונן על שרוואל כוהן ונלסו

כל עוד הם שם , זה לא ממש משנה . 1.מסכים איתך לגבי סעיף 1 , לכן מבחינתי אין מקום להשוואה בין ליגת הכדורסל של מר דון מזרחי לNBA כמו שעשית בהודעה הקודמת שלך .40 שנה רצוף אותה אלופה קיים רק בליגה אחת בעולם - ליגת הכדורסל בישראל. בכל הליגות בעולם , בכל הענפים ,איפה שיש שוק פתוח ואין הגבלת שכר האלופות מתחלפות . גם אם הן אותם 4/5 קבוצות ומדי פעם משתחלת איזו קבוצה מפתיעה . זה גם מה שקורה בNBA עם תקרת שכר וחוקים דרקוניים. מסתבר שהשיטה של מר סטרן לא כל כך יוצרת שיוויוניות . זו עובדה בNBA בעלי הקבוצות מתייחסים לקבוצה שלהם בתור תחביב .אתה חושב שקיובן , גרי בס או פול אלן קנו קבוצה בשביל להתעשר יותר ? . אם אם היו מחפשים לעשות כסף הם לא היו קוניםקבוצה בNBA אלא קונים איזה סטארטאפ. 2+3.ברור שהכל ברמת הניהול והשחקנים . לכן גם המבנה כולו ישתנה ותהיה ליגה כמו כל הליגות בעולם ( שוק פתוח ) הקבוצות שיצליחו הן הקבוצות שיהיה להן ניהול טוב . לא קשור לכמה כסף בעל הבית יהיה מוכן לשים . זה רק מחזק את עמדתי שהתקרת שכר לא גורמת לשיוויוניות כי קבוצה אחת מחתימה את קובי ב20 מיליון וקבוצה אחרת מחתימה את מארבורי ב20 מיליון . גולדן סטייט זכתה באליפות ב 77 ? WOW . עברו כבר 32 שנה מאז . זו הליגה התחרותית והשוויונית של מר סטרן ? אגב , מזל טוב שאתה אוהד קבוצה שזכתה באליפות לפני 32 שנה . רוב הגולשים כאן בפורום לא יזכו לראות אליפות אחת של הקבוצה שלהם בתקרת שכר של מר סטרן.אם לא היתה תקרת שכר אז לקיובן היו היום שתי טבעות לפחות . מה רע בזה ? הבנאדם מוכן לשים כסף זכותו.שיבוא מישהו וישים קצת יותר.ככה זה בכל העולם. 4.מה לא הבנת ? רשמתי שבליגה עם תקרת שכר נוצר מצב פתטי שקובי טימאק ומארבורי מרוויחים אותו שכר .מצידי שיהיה שוק פתוח ומישהו יציע למארבורי 100 מיליון לעונה , אני אצחק עוד יותר . אם מישהו רוצה להשתגע זכותו . זה כסף שלו . השנה השתגע מיליארד יווני והביא את ג'וש לאולמפיאקוס ב 20 מיליון . זה עזר לו ? לא לא לא . כרגיל פנתניקאוס עם שאראס תמיד מנצחת את אולמפיאקוס . זו בדיוק הנקודה בשוק פתוח .לא מספיק שיש לך כסף , אתה צריך לדעת לזרוק אותו על השחקנים הנכונים . שאראס ברבע שכר שווה יותר מג'וש שמרוויח פי 4 .תהיה בטוח ששרוואל, כוהן, ונלסון שלך יבזבזו ויזרקו 200 מיליון , כסף שגרי ווסט או דני אינג יעשו ממנו קבוצה אלופה . הכל שאלה של ניהול נכון . 5.אפשר לרדת על מיקרוסופט עד מחר אבל בלעדיהם לי ולך לא היה מחשב בכלל . דיון על מיקרוסופט הוא הרבה יותר רחב מקיף מאשר דיון על מר סטרן . 6. כן אני חושב שביג בייבי שווה יותר מחוזה MLE . . אין לי בעיה עם זה שביג בייבי מקבל היום 700 אלף ברוטו . יש לי בעיה שבחוזה הבא שלו הוא לא יכול לקבל יותר מ MLE כי נבחר בסיבוב השני . אם מארבורי שווה 20 מיליון אז ביג בייבי שווה לפחות חצי מזה . זו בדיוק הבעיה של כל התקרת שכר וכל החוקים של מר סטרן . גם רוקי היום שיוצא לליגה עומד בפני חוזה מקסימום . לברון ביום הראשון שלו בליגה טוב יותר מ99 % מהשחקנים . אז למה להגביל אותו/אחרים כמוהו ?! בסופו של דבר כל החוקי שכר/העסקה של מר סטרן הם דרקוניים ולא היו עוברים לרגע שום בית משפט של האיחוד האירופי . לכן כל חלום של מר סטרן לצרף קבוצות אירופאיות לליגה שלו הם הזויים .כל הנושא של מעסיק - עובד בNBA הוא שערורייתי לדעתי . הסכומים לא משנים ולא רלוונטים .זה שהם ספורטאים ומרוויחים הרבה מעל לממצוע לא צריך לבוא לרעתם אלא לזכותם . אני רוצה לראות שמישהו בכדורגל היה אומר לראול אתה עובר עם החוזה שלך עכשיו ל3 השנים שנותרו באותו חוזה להמבורג לדוגמה . אין דבר כזה בשום מקום בעולם. מה זה טריידים אם לא סחר ?! ולסיום , אין לי מושג למה אתה חושב שאני לא מכיר את שוק העבודה , להיפך ... אני בהחלט מכיר את שוק העבודה . ואני יודע שהישגיות ( ציונים ) = תיגמול .רק בניגוד לNBA בתחום שלנו אם אתה עושה קפיצה משמעותית אתה מקבל בהתאם לתפוקה שלך ולא בהתאם לבחירת דראפט שלך /ציון שלך באונברסיטה . אתה חושב שאם ביג בייבי היה שחקן עכשיו של 30 10 10 אז עדיין לא מגיע לו יותר מMLE בגלל שהוא נבחר סיבוב שני ?

למעלה