להיות אמא בעזה

באמת מאוד עצוב

שכבר אין בך טיפת חמלה גם אני מרחמת על התושבים בדרום וגם אנחנו חווינו זמנים קשים מאוד בזמן המלחמה בצפון כולל קטיושה שנפלה ממש קרוב אליינו האמירות על כל תינוק הוא מחבל פוטנציאלי הן דמגוגיה פשוטה שמאפשרת לך להרגיש שזה בסדר שאת לא מרגישה כלום כשילד נהרג. העובדות, מה לעשות, קצת יותר מורכבות מזה. גם במצב הנוכחי של מצוקה מאוד קשה ומתמשכת בעזה מחבלי החמאס מהווים מיעוט קיצוני. זה כמו שאנשים בעזה חושבים שכל היהודים הם מתנחלים קיצונים הפחד הזה והדמוניזציה של כל צד בעיני הצד השני הם שמאפשרים לקיצונים להמשיך לשלוט בסכסוך. ילדים הם ילדים הסביבה שבה הם גדלים היא אכן משמעותית לעתידם. האם את חושבת שמה שקורה עכשיו מגדיל את אחוז הילדים שאולי בהתבגרותם יהפכו למחבלים או מקטין אותו? אני חושבת שמי שכותב שהוא לא מצטער על אף ילד שנהרג מוותר על חלק ממהותו כאדם ובכך הוא משחק לידי הקיצוניים בצד השני.

erpeled

New member
הם לא מיעוט קיצוןני -הם הרוב שנבחר בבחירות

הם השילטון הם הכוח הם קובעי המדיניות והם שנתנו אור ירוק לירות קסאמים וגאדים על ילדינו זה עם של מרצחים -וחמס זה לא ארגון קיצוני במיעוט -תשכחי מזה -חמס זה העם היושב שם זה העם שחטף את חיילינו -וזה העם שיורה טילים לעבר ילדינו בכל מקום שיוכלו הילדים של היום זה המחבלים של מחר אז תפסיקי להתיפיף זה לא מוסיף כלום לאף אחד הילד המסכן הזה יכול חס וחלילה להתפוצץ עלייך בעוד כמה שנים אם יתנו לו לחיות -וסביר להניח שאן הוא גר מעל מחסן תחמושת -אבא שלו הוא מחבל כבר... והוא יהיה כמו אביו הגיבור אם יחיה... חמס -זה לא שילטון שניתן לדבר איתו -פנאטים מוסלמים -אפילו העולם הערבי סולד מהם -והם השולטים בעזה -ועלו בבחירות שם... ככה שהם הרוב די להתחסדות

כל המרחם על האכזרים

סופו להתאכזר על הרחמנים אין בי אפילו טיפת חמלה עליהם מצידי שיהפכו את כל עזה לפלטה רק כדי שלא ייפצע חייל ישראלי אחד חפים מפשע אני לא חושב שיש שם עובדה שהחמאס נבחר עובדה שהם נותנים לפצצות להסתתר בבתיהם עובדה שמזהירים אותם לפני ההתקפה והם עולים לגגות כדי לסקל את זה אין מה לעשות במלחמה יש הרוגים ומעדיף כמה שפחות אצלנו גם אם זה בא על חשבון המון הרוגים אצלם אני רוצה שלום אבל לא מוכן לתת ולו גרגיר אדמה תמורתו שלום תמורת שלום הם בחרו במלחמה וזה בדיוק מה שהם מקבלים אז אין מה לרחם עליהם

הנה מישהי שמבטאת את דעתי בדיוק רב:

ולשפיצית - כפי שיעל אומרת בכתבה הבאה באומץ רב ולמרות התגובות המתלהמות והצפויות לא היא ולא אני אומרות שאנחנו נגד המבצע או התגובה לא תמצאי אותי בין המפגינים נגד המבצע אני אומרת שבמציאות מורכבת אפשר להרגיש רגשות מורכבים. אפשר לחרוד לגורל החיילים ששם (ולא לישון כל הלילה עד שאחי התקשר שהכל בסדר) ולגורל תושבי הדרום אפשר להרגיש נורא על כל בית שנפגע בדרום ועדיין למצוא חמלה לאם שנהרגת עם ארבעת ילדיה ביניהם שני תינוקות בני שנה ושנתיים כי היתה במקום הלא נכון ומכוניתה ספגה פגז. מבחינתי זוהי המהות של להיות אדם אני מודעת לכך שזה סותר ב180 מעלות את מהותו של הטוקבקיסט הממוצע שרוצה רק שחור או לבן ומי שמרשה לעצמו להתאבל על ילדים רבים כל כך שנהרגים הוא עבורו אוטומטית עוכר ישראל שיוצא נגד חיילי צה"ל. תתפלאי, יש אפילו בין החיילים שמרגישים כך, ועדיין הם שם ועושים את מה שצריך להיעשות. על ההשוואה לכינים אני באמת מעדיפה לא להגיב בפעם האחרונה שמישהו השווה אנשים לכינים זה נגמר לא טוב דוקא לעם היהודי.

sagilgul

New member
איך את יכולה להתווכח על רגשות ???

מבינה מאד את ההרגשה שלך, מבינה שכואב לך לראות 5 ילדות מתות - אבל יש כאלה שכבר לא כואב להן, ואני אמא בדיוק כמוך וכמו האשה הזאת שאיבדה את משפחתה בהפגזה. ועדיין - לא כואב לי, אפילו לא קצת. הרבה יותר כואב לי לראות ילדים יהודים חיים בסיוטים, אנשים שלא יכולים לשבת במשרד בעבודה ולעשן סיגריה בכיף שלהם, אמהות שמטיילות בקניון וטיל גראד נופל להם על הראש. עניי עירי קודמים, והמציאות המטורפת הוכיחה את זה. ברגע שהעם הפלשתינאי החליט לשים פתק בקלפי שעליו כתוב : "חמאס", הוא חרץ את גורלו.

אני לא יכולה להתווכח על רגשות

אני יכולה מאוד מאוד להצטער עליהם כי אני מרגישה שבכך שאנחנו מאבדים את הרגישות שלנו לערך חיי אדם וילדים בעיקר, אנחנו מאבדים משהו מעצמינו אני לא יודעת מי יכול להשאר אדיש לכותרות כאלו אבל זה בסדר, הטוקבקים אומרים שרוב האנשים מרגישים כמוך וגם נותנים לכך את כל הצידוקים הידועים והמרגיעים (החמאס הרג אותם, עניי עירי קודמים, זה לא באמת נכון וכו') ומכיוון שאני לא מתווכחת על רגשות, אני נשארת עם הרגשות שלי רגשות קשים, על אבדן של משפחה שלמה במקרה הזה.

MoRoSH11

New member
אבל זה לא סותר

הילדים האלה הם לא מי שזורק עלייך קסאמים ולהגיד שכל ילד פלסטיני הוא מחבל בפוטנציה זה טיפשות

erpeled

New member
למה טפשות? זו האמת -כי ככה מחנכים אותו

דור שלם של ילדי עזה גדל על חינוך איסלמי קיצוני ופנאטי מה את חושבת שיעשו כשיהיו גדולים? יכתבו ביאליק וישלחו לנו יוני שלום? מה יסיים את שטיפת המוח? הכתיבה שלך כאן? תקותך שיש צלם אנוש בקרב חיות דו רגליות אלו? מה ישנה את המתווה של מחבל שגדל להיות מחבל מיום שנולד?

MoRoSH11

New member
מבחינתי הם ילדים כמו כל ילד אחר בעולם

וחבל לי שאתה כ"כ גזען

d a n 6

New member
אלה ילדים שההורים שלהם בחרו בחמאס

הם הביאו את זה על עצמם לצערי הרב. הם רואים בחמאס כארגון לגיטימי שרק מתגד ל"כיבוש". אני לא חושב שמישהו חושב על "למחוק" את כל התושבים הפלסטינים אבל טרנספר הוא פיתרון ולפי דעתי הוא פיתרון בכלל לא קיצוני.

ייסאן

New member
הם ילדים, הכיצד יכלו לבחור?

מה זה השטויות האלו, אין בך כבר שום טיפת הגיון? טרנספר?? - כמו שעשו לנו בעבר??? לא נראה לי.

אנחנו עשינו טרור בעבר?

היהודים היו בגלות 2000 שנה ומעולם לא עשו טרור ומעולם לא פעלו ומרדו בשלטון שתחתיו הם חיו. אז בבקשה אל תשוי אותנו לפרא האדם שבעזה. טרנספר לערבים זה גם טוב להם וזה גם מה שיהיה בסופו של דבר.

מה???? להזכיר לך את ההססיטוריה שלנו?

זו שבסופו של דבר בנתה לנו את המדינה?לא התנגדנו לשלטון בא"י? לא הקמנו קבוצות לוחמות למען סילוקים והקמת מדינת יהודים?

טלטוש

New member
אני נגד הרג של ילדים מכל דת שהיא אבל..

ואני חוזרת על מה שכתבתי גם בשרשור השני: נראה שרק לנו כיהודים רחומים אכפת גם מהילדים שלנו, וגם מהילדים שלהם. הלב הרחום והחנון שלנו, והסבלנות הגדולה, עלתה לנו בפגיעות בילדים שלנו, גם נפשיות. לחמאס שהשתלט על רצועת עזה, לא אכפת, לא מהילדים שלנו ולא מהילדים שלהם. אכפת להם רק מהמלחמה, מההרג ומהדם. ומאחר שהחמאס הפך את העורף גם שלנו וגם שלהם לחזית, אין לנו ברירה ובין כל הלוחמים יפגעו גם ילדים. זה מאוד כואב לי, זה מאוד עצוב לי. אבל תאמיני לי שהם לא בוכים על אף ילד שלנו שנפגע.

childling

New member
הלוואי ואנשים כמוך היו מרגישים צער לא רק על..

האמהות העזתיות- אלא על האמהות הישראליות בשדרות, שכבר שמונה שנים מגדלות ילדים למציאות שבה צבע אדום הוא הרבה יותר מסתם צבע פנדה. "על עניי עירך קודמים" שמעת?

למעלה