להיות אמא בעזה
כתבתי כאן הודעה בהמשך לשרשור על הכניסה הקרקעית שאלתי שם שאלה קשה. אני כבר צופה את התגובות המותנות ובכל זאת חושבת שדווקא אנחנו כיהודים חייבים להקשות על עצמינו ולנסות לחשוב עמוק יותר. שאלתי האם לא נראה לכם מוזר שדווקא בפורום של אמהות לא נכתבת מילה על ילדי הצד השני שנהרגים. כתבתי שגם אני בעד לתקוף את משרי הרקטות ואת נציגי החמאס אבל שלבי מתכווץ כאשר כתוצאה מהפגזת מסגד ששימש כמחסן חומרי נפץ הוא קורס על בית שבו ישנה משפחה שלא היה להקשר לכך ונהרגות 5 ילדות מאותה משפחה. תשובה אחת שם טענה (כצפוי) שהם הזמינו את זה כי הם אוכלים חמרי נפץ והצעצועים שלהם הם כאלה... אני יודעת צשלרובינו קל יותר לחשוב שכולם שם מחבלים שמסכנים את ילדיהם ללא היסוס האמת, כרגיל קצת יותר מורכבת אוכלוסית עזה מונה 1,400,000 איש רובם אנשים שרוצים לחיות בכבוד ולגדל את משפחותיהם בביטחון החמאס ע"פ הערכות גורמי הביטחון כולל 20,000 מחבלים האוכלוסיה הזאת חיה כבר תקופה ארוכה בתנאים קשים מאוד, ללא אוכל חשמל ומים אז כן - כאשר נהרג איש חמאס או מחבלים בדרך לשיגור רקטות אני ממש לא עצובה. אבל כשנהרגים ילדים וגם אנשים חפים מפשע (משאית שחשבו שמובילה טילי גראד הופצצה, התברר שהיו עליה בלוני חמצן לריתוך ממסגריה שנפגעה מהטילים והיה צורך לפנות. 6 צעירים שעזרו לבעל המסגריה לפנות אותה נהרגו במקום) אני כן, בהחלט עצובה על אבדן החיים. כאם לילד עם צרכים מיוחדים אני חושבת על אמהות כמוני שמתמודדות עם ילדים כאלו בתנאים בלתי אפשריים ולבי יוצא אליהן. אם מישהו חושב שאפשר למחוק אוכלוסיה של 1,400,000 איש הוא הוזה (ועוד כ2,200,000 בגדה המערבית) המסקנה היא שנצטרך לחיות איתם לצידינו מה שקורה עכשיו מגביר את היאוש, את התחושה שאין להם מה להפסיד, את מספר המתאבדים הפוטנציאלים של העתיד. אז תרשו לי לא לצהול עם התקשורת ורוב האנשים על המלחמה המוצלחת הזאת. אין מלחמות מוצלחות. מלחמה היא כישלון. מתקפה קרקעית תביא לאבדן חילים ואולי גם לעוד חילים חטופים וישובי הדרום לא יוכלו לחיות בשקט גם אם תושג הפסקת אש לזמן קצוב. לפעמים צריך לפעול, והמתקפה על מוקדי החמאס אחרי ההתגרויות שלהם היתה בלתי נמנעת. מותר להצטער על חפים מפשע שנפגעו. זה לא מוריד מעצמתינו, להיפך. לא חייבים עכשיו להסתבך כפי שהסתבכנו בלבנון. (ידיד טוב שלי נהרג בלבנון בימים האחרונים והמיותרים בהחלט אחרי שהושגה הפסקת האש) צריך למנף את המתקפה ללחץ עולמי על החמאס ולמאמץ מדיני