כן, בוא נדבר על עשרת הדיברות
אתה צודק בדבריך, לאורך השנים אנשים התחילו לשכוח, לפרש, לעוות ולהוציא דברים מהקשרם. לצערי, לא תמיד העיוות הוא עיוות למטרת זדון, לפעמים העיוות מתבטא בהצגת התנ"ך כספר חינוכי ומוסרי - כשאנשים שוכחים את החלקים הלא חינוכיים והלא מוסריים בעליל שלו. בוא נדבר באמת על עשרת הדיברות כפי שהן מופיעות בתנ"ך. נתחיל, אבל במקום "לסכם" את הדברים - בוא נלך ציטוט, ציטוט: "אנכי יהוה אלוהיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים מבית עבדים: לא יהיה לך אלוהים אחרים על פני" בוא נתרגם את זה לשפה שאפשר להבין בזמנים המודרניים - I'm yo' pimp, bitch! נמשיך: "לא תעשה לך פסל וכל תמונה אשר בשמים ממעל ואשר בארץ מתחת ואשר במים מתחת לארץ: לא תשתחוה להם ולא תעבדם כי אנוכי יהוה אלוהיך אל קנא פקד עון אבות על בנים על שלושים ועל רבעים לשנאי: ועשה חסד לאלפים לאוהביי ולשמרי מצותיי" מסתבר, אמנות זה דבר מרושע. במיוחד כשאתה עושה פורטרט של אלוהים, כנראה שהוא לא אוהב לצאת עם צד הלא נאה שלו. אבל ברצינות, הרעיון של לא להכין אלילים ולעבוד אותם מוצא חן בעיני, זה רעיון טוב. אז מה רקוב בדנמרק? כרגע זה רק מעורפל, בהמשך זה מתבהר. אתה רוצה לדעת? טוב, שמות 22:20 "זבח לאלוהים יחרם בלתי ליהוה לבדו" (תרגום: מי שזובח לאליל שהוא לא אלוהים, יכוסח). שאר הדיבר בעצם אומר - אם לא תעשה מה שאני אגיד לך, יהיו צרות. אבל אם תעשה מה שאני אגיד לך, אני אהיה טוב אליך. מה שמחזיר אותנו לדיבר הקודם... "לא תישא את שם אלוהיך לשוא כי לא ינקה יהוה את אשר ישא את שמו לשוא" תסלח לי אם אני אפהק לרגע? "זכור את יום השבת לקדשו: ששת ימים תעבוד ועשית כל מלאכתך: והיום השביעי שבת ליהוה אלוהיך לא תעשה כל מלאכה אתה ובנך ובתך עבדך ואמתך ובהמתך וגרך אשר בשעריך: כי ששת ימים עשה יהוה את השמים ואת הארץ את הים ואת כל אשר בם וינח ביום השביעי על כן ברך יהוה את יום השבת ויקדשהו" תזכור, זה אחד מהדיברים. בהמשך (31:14) כתוב "ושמרתם את השבת כי קודש הוא לכם מחלליה מות יומת". בהמשך (35:3) מצויין גם שמי שמדליק אש בשבת כלול ב"מחלליה". אני מקווה שאתה לא מעשן או מדליק אש בשבת, כי אז אני אצטרך להרוג אותך... היי, מצווה מוסרית! מה אתה רוצה? כמובן, אתה יכול להתווכח ולטעון ש"זה לא מילולי"... ש"לא הורגים ככה סתם כל אחד..." האומנם? דיבר אלוהים, מצווה תנ"כית ואם זה לא מספק אותך, אז בוא נראה דוגמא מהתנ"ך עצמו: במדבר 15:32 -"בני ישראל" מוצאים "איש מקשש עצים ביום השבת", הם לוקחים אותו למשה ואהרון ובעצם עוצרים אותו עד שמוישל'ה יחליט מה עונשו ואז אלוהים אומר למשה "מות יומת האיש רגום אותו באבנים כל העדה מחוץ למחנה" - וכל העדה יוצאת מהמחנה.. וסוקלת את האיש. "כבד את אביך ואת אימך" - אהה! אתה אומר! תפסתי אותך, דיבר מוסרי... או שמא? תמשיך לקרוא "למען יאריכון ימיך על האדמה אשר יהוה אלוהיך נתן לך" זה נשמע קצת כמו איום, לא? קצת בסגנון של מה שהורה מתעלל אומר כשהוא תופס את הילד שלו בגרון כשהוא מנופף במחבט בייסבול מולו. בהמשך (שמות 21:17) מופיע הפסוק "ומקלל אביו ואימו מות יומת" - אז מה שהופיע במקור כהצעה מוסרית מתברר כאיום של הסרסור החביב על כולם, שאם תעיז להפר את הדיבר הזה ותעיז לקלל את ההורים שלך - אפשר להרוג אותך. אבל נראה לך שזה הכל? הספר הזה אוהב להתעסק בכל מה שקשור לצייתנות עיוורת לכן הוא גם מוסיף "ומכה אביו ואימו מות יומת", למעשה הפרק הזה מלא ברשימה של אנשים שצריך להרוג - מה שמביא אותנו לדיבר הבא: "לא תרצח" רעיון טוב, אבל באיזו זכות הדיבר הזה מופיע בספר שמכיל פסוקים על גבי פסוקים של אנשים שצריך להרוג ואנשים שנרצחו על ידי אלוהים ושליחיו, בגלל שהם עשו משהו שהכנופייה החביבה על כולם לא אהבה או שבגלל שהם היו קשורים בעקיפין למישהו שעשה ככה - או פשוט בגלל שהם לא צייתו לכנופייה החביבה שלנו. לפעמים הם פשוט היו "בדרך". לפעמים הם היו פשוט חיות או שהיה להם את חוסר המזל הנוראי... להיות עצי תאנה. כי כמו שכל מי שקרא את הברית החדשה יודע שאלוהים שונא עצי תאנים... לדוגמא במדבר 3:4, הבנים של אהרון מתים כי הם הקריבו "אש זרה" לאלוהים. אלוהים גם מצווה מספר פעמים להרוג אנשים זרים אם הם מתקרבים לבני ישראל, הוא גם אוהב להרוג בעצמו את בני ישראל. הם מטרה חביבה כשהם לא מצייתים כמו שצריך. זה מגיע למספרים גדולים למדי - בספר שמות זה היה 3000, במדבר זה הגיע לפחות לקצת יותר מ24,000 (מגיפה, "עונש" מהאב המתעלל היושב במרומים) למשל. נראה לי שהשיא האחרון נחשב ל6 מיליון (לא ידעת? זה היה עונש מאלוהים כי מישהו לא התנהג יפה שם). אל תשכח להגיד תפילת הייל יהוה לפני שאתה הולך לישון... אתה עלול למות אם תשכח. אני יכול להמשיך אם אתה רוצה, אבל מתחיל להימאס לי מעשרת הדיברות... הן כל כך אלימות... <<אנשים צריכים כללים מנחים>> לא הם לא, אבל הם חושבים שכן. בגלל זה יש לנו חוקים.