לא מוערך מספיק

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

Nihau

New member
אכן ידעתי.

אבל עדיין הכרת את הסיפור הדומה מספר השיטה והידע אכן מעיב על הנאתך מהסרט.

Serpent Axis

New member
שימי לב

נהנתי מהסרט הראשון, למרות שאני יודע שהם ממש גנבו את העלילה מWhite Wolf. באותו אופן, כשפרידריך וילהלם מורנאו צילם את Nosferatu, eine Symphonie des Grauens, הוא בעצם גנב את הסיפור של בראם סטוקר, כשהוא שינה בעיקר את שמות הדמויות ושמט כמה דמויות קטנות (כמו לוסי). הוא עשה את זה כי הוא לא הצליח להשיג זכויות לצלם את "דרקולה" ובכל זאת רצה לצלם את הסרט. לאחר תביעה הוא הפסיד והחברה שלו פשטה רגל, אבל למרות הוראות ביהמ"ש להשמיד את העותקים של הסרט - מספר עותקים כבר עשו את דרכם אל ההיסטוריה. Underworld ניסה ללכת באותה דרך, באופן הרבה פחות מוצלח מבחינת התוצר הסופי (הם ממש גנבו את העלילה של The Love of Monsters). בכל זאת, הסרט הראשון הוא סרט מהנה, למרות שיש לו מגרעות משל עצמו. סרט ההמשך הוא נפילה קיטשית ואין לי ציפיות גבוהות מהשלישי הצפוי לצאת. האם הידע שלי על גניבת העלילה ועל הפרת זכויות יוצרים מעיב על הנאתי מהסרט שראיתי? לא. ראיתי ונהנתי, הידע שלי מאיב על הערכה ליוצרי הסרט, לא לשחקנים וליצירה עצמה. האם אני לא מסוגל ליהנות מהופעתו של מקס שרק ב"נוספרטו" כמו שאני מסוגל ליהנות מההופעה של בלה לוגוסי כ"דרקולה"? האם אי אפשר ליהנות מהסרט עצמו?

Nihau

New member
ובכן, זה בעיקר בינך לבין עצמך

לדעתי אפשר גם אפשר ואפילו אאמין שאתה (ספציפית) מסוגל לכך *אבל* ב"מפתיע" כל מי שהכיר את הסיפור "המקורי של VTM" כל כך חייב להשוות ביניהם... ובדרך כלל זו השוואה לא הוגנת במיוחד. בסופו של סרט אני, שלא קראתי את הסיפור של חברת הזאב הלבן, נהניתי ממנו הרבה יותר מהרבה סרטים אחרים שהופקו על הסוג הזה של מפלצות מיתולוגיות מאיזור הבלקן. אין לי בעיה לבקר את הסרט רק שהשוואה האוטומטית למקור סיפרותי מפוקפק וקונספירצית גניבת עלילה והכפשות הדדיות בין מפיקי הסרט וכותבי הסיפור שתמיד צצות לאוויר הדיון כל פעם שVTMיסטים משתתפים בו די משכנעות אותי להאמין שאכן קיימים מסנני VTM שכאילה. אני ראיתי את המיני סדרה ultraviolate הבריטית, שם הם לא קוראים לתפלצות שותות הדם ערפדים אלא Leach (הינו עלוקה), וגם זה סיפור על עולם מודרני בעל קליעי פחם דחוס ומנורות אור אולטרה סגול ואנשים שמתים לאבק וחוזרים לתחייה עם כוס הדם הראשונה שמרווה את השאריות. כנ"ל גם סדרת הספרים necroscope המעולה לחלוטין שמציגה את כל הסיפור על ערפדים באור חדש, מלהיב, מרתק, מותח ומעורר מחשבה. שתי סדרות שהרבה יותר מתאים להשוות אותן לunderworld מכמה בחינות שעד היום לא שמעתי מאף אחד ששומע underworld ומיד חושב VTM. אני אשמח לפתוח מולך דיון על הנקודות החזקות והחלשות של הסרט והעלילה שלו אבל נסה אתה לדמיין עולם מודרני עם ערפדים ש*אינו* מושווה לVTM.

מצד שני

אחרי כמה שנים טובות בהן מסתובב בשוק משחק המתאר אגודות סודיות של ערפדים ואנשי זאב הצהובים זה לזה, פתאום יוצא סרט בנושא - חשוד, חשוד מאוד.

Nihau

New member
חשוד כמו לקנות משקפי שמש

אחרי שראית שליחות קטלנית 2 אולי צריך להוציא תביעה ייצוגית נגד תכני ערפדים בגין השפעתם השלילית על בני נוער והגברת מקרי הנשיכה בין קטינים, רק בשביל לאזן את החשד המטופש.

JuffoWup

New member
יכול להיות שכל עולם ערפדים מודרני

ייצור בקרב שחקן VT:M זיקה, אבל לא כל סרט שכזה יגרור תביעה על 17 סעיפים של הפרת זכויות יוצרים. http://www.icv2.com/articles/news/3453.html

DDN

New member
בוהו

במקום לבכות ולתבוע, הם היו יכולים לנצל את זה כמומנטום להגברת המכירות המכירות.

Serpent Axis

New member
לא הם לא

Underworld עשה שימוש בעובדה ש99% ממי שיילך לראות אותו לא יודע בכלל מה זה White-Wolf וגם לא הולך לדעת אחרי הסרט. לעומת זאת, הם יידעו בדיוק מה זה Underworld. אבל אני מסכים שWhite-Wolf יכלו לנצל את העניין הרבה יותר טוב לטובתם. העניין נגמר מהר מדי בדלתיים סגורות.

Nihau

New member
אולי צריך להעלות באוב את ברהאם

סטוקר ולצייד אותו בסוללה של עורכי דין ולראות כמה סעיפי הפרת זכויות יוצרים אל-מת אחד יכול להעלות... הם תבעו הם הפסידו end of story

Serpent Axis

New member
אנלוגיה כושלת

אם הייתי גונב את תכניו של ספר שעוסק במאפיה מיוחדת ונסתרת בעלת תכונות ייחודיות (כמו טכסים מסוימים, מבנה וארגון מסוים) ועושה ממנו סרט, אז לכותבי הספר יש עילה לתביעה - אבל למאריו פוזו אין עילה לתביעה. והם לא הפסידו, העניין יושב בדלתיים סגורות. אף אחד חוץ משני הצדדים ועורכי הדין שלהם לא יודע מה סוכם ביניהם.

Serpent Axis

New member
מה גם שהם די גנבו את העלילה עצמה

של The Love of Monsters או לפחות נקודות עיקריות, דמויות ראשיות, אווירה, מצבים והתפתחויות (בקיצור - את העלילה).

panters

New member
רק בשביל הפרוטוקול

רוב היצורים המיתולוגיים הלא אנושיים (כגון דרקון, הידרה, מינוטאור ,מדוזה, חימרה ובזיליסק) היו יצורים חד-פעמיים שאיכשהו הפכו למין נפוץ אני אבל אהבתי את הרעיון של לקחת איזה 12 חיות ולחבר אותן ביחד עם כמה ראשים וכמה זנבות ולהפוך אותן ליצורים חדשים מיתולוגיים (את הרעיון שאבתי ממשחק מחשב שאני לא זוכר את שמו :)) דוגמה: בואו ניקח למשל ראש של קנגורו עם גוף של דולפין וזוג רגלי צפרדע וקיבלנו "ברקרע" יצור אכזרי שרודף אחרי "בליקניקים" יצורים עם ראש כריש וזוג רגלי תרגולת... :)

JuffoWup

New member
כל יצור שאתה מוסיף לו כנפיים הופך

ליצור מיתולוגי

tapas tapas

New member
למה יש לי הרגשה

שבשביל שיצור כזה ימריע לשמיים הוא צריך כנפיים הרבה יותר גדולות. רק תביטו ביחס בין גודל הגוף לכנפיים של הנשר למשל.

למעלה