לא אנושי! האומנם?

ננסק

New member
אולי אלפים של טולקין

אבל אני חושב שאותם בדרך כלל מכנים בני-לילית, כדי להבדיל אותם מהאלפים הקלאסיים של מו"ד, שנפוצים יותר במשחקי תפקידים.

tapas tapas

New member
כשאנחנו שיחקנו מו"ד

עשינו את האלפים בכל זאת בעלי חיים ניצחיים. ההגבלה הזאת של הגיל עבור האלפים במו"ד ניראת יותר מיועדת כדי לאזן את הגזעים, כדי ששאר השחקנים לא יקנאו בשחקנים עם האלפים.

Tiki Torch

New member
נמ גם זה תלוי

תיראה באיזה עולם אתה מעביר את זה אם קיים עולם שיש בו בידוד מוחלט של הגזעים אז כן בטח שיהיה שוני אדיר בין הגזעים ובכלל המיקצועות הקיימים לא יהיו אממ קיימים...אך לרוב כדי להתחמק מזה אני תמיד עושה את העולמות שלי כך שרוב הגזעים העיקריים יהיו מעורבים זה עם זה אך אם בא לי לגוון אני משנה את מקור ההשפעה במקום אדם לגמדי או אורקי אפילו... (אח אח איזה כיף זה לשחק בן מחצית ברברי שמושפע מכל אורק שהוא רואה יותר ויותר)

נבט כהן

New member
גישה שונה לגמרי

במקום להתדיין, בואו ננסה. בואו נניח משהו שונה לחלוטין ממה שאנחנו מכירים, משהו... אחר. נפתח את זה, ובסוף נראה עד כמה אנשוי זה יצא, אני חושב שזה ייתן לנו קנה-מידה לא רע לכמה מאמץ צריך כדי לבנות משהו לא-אנושי-בערך. ההצעה שלי היא להניח שאין להם תפיסת זמן כמו שלנו, שחוק השלישי מן הנמנע לא נכון לגביהם, ושאין להם *שום* חוש שיש לנו. זה אומר שאסור לנו לדבר על אבולוציה, על מראה חיצוני, או על תפיסה שדומים לשלנו. אוקי?

ננסק

New member
אבל, אבל

איך אפשר לשחק יצור שחוק השלישי מן הנמנע לא נכון לגביו? או שיש לו תפיסת זמן אחרת? דב"ש שכזה הוא מגניב, יצור מסתורי שהדמויות צריכות לתקשר איתו (עוד יותר מגניב אם הוא הרי לא שומע או רואה אותן, בגלל שאין לו את החושים המתאימים, כך שהן צריכות להתאמץ). אבל לשחק מערכה שלמה, או אפילו הרפתקה אחת עם דמות שכזאת, נראה לי לא רק קשה מאוד, אלא גם חסר טעם. אבל אוקי, נתעלם בינתיים מדעתי הזאת. בוא נראה איך מתנהג יצור שכזה.

נבט כהן

New member
אבל לשחק מערכה שלמה זה לא העניין

השימוש ביצור כזה יכול להיות מגוון, אבל השאלה אם הוא בכלל יכול להיות קיים (או יותר נכון- האם אנחנו יכולים להמציא אותו בכלל.) יש לבורחס סיפור מעולה בעניין, אני אנסה למצוא אותו ברשת ולהביא אותו לכאן. אגב, לשם הצורך "יצור" יהיה כל דבר שיש לו תפיסת זמן שונה משלנו (מה שמחיב תפיסת זמן), חוק השלישי מן הנמנע (חוק שאומר שלא יכול להיות X ולא X בו זמנית), ושיש לו חושים שאין לנו (מה שמחייב חושים).

ננסק

New member
אם זה רק תרגיל, אז לא משנה...

אני לגמרי מסופק מדעתי על העניין הזה, לא רואה סיבה לבחון אותה או משהו בסגנון. אני משוכנע שאנחנו מסוגלים לדמיין ולהשתמש ביצור כזה בהרפתקה, וכמו כן, שהוא לא יהיה אפילו דומה ליצור כזה *אמיתי*, לו היה. כמו כן, זה לא משנה לי בכלל, כל עוד היצור במשחק יהיה מעניין. בתור מנחה: זה כיף שהוא עובד עם מערכת היגיון מוזרה, כמו בעליסה בארץ הפלאות, כי זה מבלבל את השחקנים ומבדר. זה אחלה שיש לו תפיסת זמן שונה, כי זה יקשה עליהם לתקשר איתו מסרים, וגם אולי יהיה שימושי (אולי הוא יכול לראות את העבר, או משהו בסגנון). עניין החושים יגרום להם להיות יצירתיים בבואם לתקשר איתו, וגם זה מצויין. בקיצור, היצור הזה הוא אחלה של הרפתקה בפני עצמו. זה כל מה שמעניין אותי לגביו. עד כמה אני אצליח לשחק אותו לא אנושי? זה ממש לא משנה! כל עוד השחקנים ירגישו שמדובר ביצור חייזרי ומשונה, ובשביל זה צריך פשוט גישה נכונה כשבאים לגלם אותו. המטרה היא בידור, ולכן הצלחה נמדדת מבחינתי בשאלה אם הצלחתי לבדר את השחקנים. האם אני *באמת* נכנס לתודעה של כזה יצור? לא נראה לי, אבל מעבר לכך, זה גם לא משנה. בתור שחקן: גילום דמות נכון והולם הוא בערך חצי מכל הקטע של שחקן (נגיד שהחצי השני זה להתמודד עם הסביבה המדומיינת). אבל: 1. אמרתי כבר את דעתי על העניין, שאי אפשר לשחק כזה דבר לאורך זמן. 2. אמרנו גם שזאת בכלל לא השאלה, אלא רק האם אנחנו יכולים לקיים יצור כזה במשחק. על זה עניתי מקודם: בהסתכלות של מנחה, לא רק שאפשר לקיים אותו, הוא גם אחלה.

נבט כהן

New member
טוב, אז סתם מתוך סקרנות

עכשיו אני כבר מסוקרן מידי, חייבים להמשיך עם הרעיון

Nihau

New member
נסיון ראשון

תפיסת זמן חדשה: קטוע למקטעים וזז לאחור (יחסית לשלנו) לא תמיד בסדר הרציף. כמנחה לשחק משהו כזה דורש בנייה שלמה של ההרפתקאה כדי שאפשר יהיה לשלב את תגובות הישות הזו בתוך ההרפתקאה שעדיין מועברת לבני אדם שמחים שצריכים, על מנת להיות מסוגלים לשחק, את רצף הזמן מועבר להם קדימה ובסדר הנכון. חוק שלישי- תנע? זה אומר שאין להם אנרגית התמדה נכון? כלומר הם יכולים לנוע במהירויות גבוהות מאוד ולעצור מיידית מתי שהם רוצים, אין צורך בחיכוך- רק במגע מידי עם משהו שאינו נע יחסית אליהם. גם אין צורך בהשקעת אנרגיה כדי להתגבר על חיכוך כי כאשר קיים מגע- הכרחי ליצירת חיכוך- לא קיימת תנועה. הם כנראה יהיו יצורים של החלל העמוק הנקי ביותר מחומר, מכיל אנרגיות- קרינות אלקטרומגנטיות. פשוט כדי שהסיכוי להעצר בפתאומיות ע"י חומר יהיה קטן יותר- פשוט איזור מחיה נוח יותר, מה גם שכאשר אתה חי מהעתיד לעבר לפי הסדר שנוח לך אתה כנראה יודע מתי יהיו לך בעיות ומתכנן את חייך בהתאם. יצור חסר תנע לא יוכל לדחוף חומרים- לא יכול להעביר להם אנרגית תנועה. חושים שאין לנו: חלל עמוק- ראיה- חשוך שם ורוב ספקטרום הקרינות לא בתחום הנראה. כנראה יהיה להם חישת גלי קרינה והם כנראה יגלשו על הגלים הקרינתיים הללו בצורה כלשהי- ינצלו אותם לאוכל ותנועה. שמיעה- אין אוויר, אין רעידת אוויר, אין קול- מיותר. ריח וטעם- עיבוד של מולקולות כימיות ע"י קולטנים- מיותרים ליצור הניזון מאנרגיה טהורה מגע- אין כמעט חומר בחלל העמוק- כמעט מיותר, סביר להניח ששונה בכל מקרה כיוון שטווח הרגישויות הדרוש כל כך שונה - צריך להיות מסוגל לזהות עננים דקים ביותר של אבק כמכשול לחסר תנע= לא דוחף חומר. חושים שכן יהיו- עבודה עם אנרגיות. זיהוי, מיפוי, לכידה, יצירה, שחרור והפעלה של אנרגיות בסביבה. לא אתן להם שמות כי לא ברור לי עדיין מה אני ארצה שהם יבצעו בהרפתקה. יצור כזה שחיק אבל יעשה למנחה כאב ראש גדול ביותר אם ישוחק עם ישויות מוגבלות כמו בני אדם באותה קבוצה.

נבט כהן

New member
אני בעד

תפיסת הזמן נשמעת לי טובה- מקטעים. מה זאת אומרת תפיסת זמן שזזה לאחור? איך זה קורא ובמה זה שונה מתפיסת הזמן שלנו (בפועל)? לא מדובר בחוק השלישי של ניוטון, אלא בחוק "השלישי מן הנמנע". התפיסה שלנו מניחה שני מצבים- נכון ולא נכון, או שיש פורום או שאין פורום, וזה מה שאומר חוק השלישי מן הנמנע. עכשיו רק צריך להחליט מה זה השלישי הזה. אני בעד שהשלישי יהיה ההנחה שהכל נכון. זאת אומרת שאו שיש פורום, או שאין פורום, או שיש ואין פורום. איך זה יכול להיות? זה לא, אבל זה כל העניין. עוד נקודה היא שהשלישי נכון כל עוד השניים הראשונים לא נכונים. זה אומר שההנחה הבסיסית היא שהכל קיים, אני לא יודע בדיוק עדיין איך זה עובד- אבל ההנחה היא שהכל קיים. אני לא יודע מה קורא עם החושים, אבל אני חושב על סונר מתוחכם. חלק אחד שולח גלים לחלק שני בתדרים משתנים. בזה יסתכם הקשר של היצור עם הסביבה, הניתוח שלו מהשוני בין הגל שהוא שלח לגל שהוא קיבל, זה הכל. יכולים להיות יותר משני חלקים, אין סוף תדרים, ועוד מיני דברים שונים, צריך לעבוד על זה. העניין האחרון הוא המפגש עם יצורים שונים (אני לא יודע אם בני אדם הם מוגבלים, אבל שונים), אבל את זה אני בעד לדחות לסוף.

Nihau

New member
זמן לאחור

בני אדם חיים את הזמן תמיד קדימה בקצב קבוע, קודם סיבה ואז תוצאה. הם חיים את הזמן לכיוון השני קודם תוצאה ואז סיבה. חיים אחורה אם תרצה.

NacroMittler

New member
היה פרק כזה בסליידרס

שהם מגיעים ליקום שבו הזמן הולך אחורה. אהבתי את הרעיון...

ננסק

New member
זה בוצע איום ונורא

אם אתה זוכר, הם חיו למעשה "קדימה", ומדי פעם קפצו כמה שעות אחורה. הם חיו במקטעים של "קדימה", ופשוט עברו בין המקטעים לכיוון "אחורה". זה לא בדיוק ההגדרה שלי לזמן הפוך. זה פשוט נוח יחסית להציג ככה את הרעיון בסדרת טלוויזיה. כשחושבים על זה, כנראה שזמן שהוא לגמרי הפוך, יהיה בדיוק אותו הדבר כמו זמן רגיל, רק עם היפוך של סיבה-תוצאה. זה הגיוני שכוס שבורה הופכת לנורמלית, זה לא הגיוני שכוס נורמלית פתאום נשברת. זה הגיוני שבני אדם נוצרים באדמה במשך כמה חודשים ואז קמים מתוכה זקנים. כולם יודעים כבר את כל מה שהם ישכחו במהלך חייהם.

Nihau

New member
לבצע את זה כראוי היה קשה מידי

כדי לבצע את זה כראוי הם היו צריכים לצלם את כל הסרט כשוט אחד ולהריץ אותו אחורה. הבעיה האמיתית הייתה הדיבור כיוון שגם השפה של בנ י אדם היא אלמנט הנע קדימה בזמן היו צריכים להשמיע הכל כפי שצולם- אחורה ולספק כתוביות שמתרגמות את המילים בלבד- בסדר בו הן מופיעות בסרט- אחורה. התוצאה הייתה השקעה רבה יותר ממה שתוכנית טלוויזיה מוכנה אפילו לשקול ובנוסף קהל היעד של התוכנית ברובו שם בשביל ההנאה חסרת המחשבה ומקבלים כמובן מאליו שצריך להאכיל אותם בכפית ובנקודות הקשות גם בהזנה ישירות לווריד- כלומר לא היו מבינים כלום וכל ההשקעה הייתה יורדת לטמיון. משהו כזה הייתי מצפה מתוכנית אנימה כלשהי אבל לא יצא לי לראות אחת כזו עד יום זה ולא ידוע לי אם קיימת אחת כזו.

ננסק

New member
השאלה, האם זה באמת כראוי?

מה שאת מתארת הוא בדיוק לקחת פרק רגיל של הסדרה, ולשדר הפוך. כלומר, זה אומר שהמימד עם הזמן ההפוך הוא בדיוק כמו שלנו: זה שהוא מתקדם לכיוון אחר יחסית אלינו, ממש לא משנה. כל האירועים שם מתרחשים בדיוק כמו שהם מתרחשים אצלנו, מנקודת מבטם של האנשים שגרים שם. לעניינו, אין בזה שום אתגר של משחק דמות, כי זה בדיוק אותו דבר כמו העולם הרגיל מבחינתם. למעשה, מההסתכלות הזאת, *אין כזה דבר זמן הפוך*, ולזמן, שלא כמו מרחב, אין שני כיוונים כדוגמת ימין ושמאל. הבעיה האמיתית היא בשאלה איך הגולשים (שמגיעים מעולם עם זמן "ישר") היו מגיבים בעולם הזה. יש כמה אופציות: 1. הם לא מתאימים בו פיזיקלית, והכניסה שלהם אליו היתה יוצרת פרדוקס כלשהו, או שהם לא היו מסוגלים להיכנס מלכתחילה. 2. הם נטמעים בתוך היקום הזה וזורמים עם אותו הכיוון, כלומר *לא מרגישים בכלל* שמדובר ביקום עם זמן הפוך. כי זה רק יחסי, ליקום שהם כבר לא נמצאים בו.

Nihau

New member
ראית "סודי ביותר"?

בסרט יש קטע בחנות ספרים. כל הקטע הזה צולם ואז שודר הפוך ועדיין לצופה זה נראה רגיל לחלוטין עד שספרים נופלים למעלה ואבק נשאף חזרה אל הספר הנקי. האתגר לשחקנים הוא ללכת הפוך ולבצע הכל הפוך כך שבשידור הפוך הכל יראה כרגיל- כל השחקנים מלמד הגיבורים של הסדרה שחיים בכיוון זמן אחר. או להיפך- כל הדב"שים ישחקו רגחיל ורק את דמויו הגיבורים נראה זזים הפוך.

NacroMittler

New member
אתה צודק

אבל גם תפישת זמן כזו היא אפשרות. מה שמעניין באמת זה הרעיון של להכניס אנשים "רגילים" לעולם ה"מעוות" הזה, ולראות איך הם מסתדרים איתו. שם, הם מנסים לשנות את "העתיד", למרות שבמובן מסוים שינוי כזה הוא חסר משמעות מפני ש"העתיד" כבר עבר, ומה שעתיד לבוא הוא העבר. בכל אופן, נושא כזה דורש הרבה הרבה מחשבה ותכנון מראש אם רוצים להשתמש בו במשחק, ואני לא בטוח עד כמה כיף זה יהייה לשחקנים. נראה לי שזה בעיקר מעיק. אולי לפרק זמן קצר של 24-48 שעות, אולי כאמצעי לחזור לעבר.. בכל אופן לא יותר מדי.

ננסק

New member
שיטת "זמן הפוך" מוצלחת יותר

מופיעה ב-Red Dwarf, סדרת מד"ב בריטית ישנה. היא לא באמת יותר הגיונית ממה שתואר ב-Sliders, אבל היא *נראית* הרבה יותר הגיונית, ואפשר לשחק בה באופן מהנה מאוד. מומלץ במיוחד לקרוא את הספרים של הסדרה, במיוחד השניים האחרונים, שמתארים את העולם ההפוך לפרטים.

למעלה