כתבה נחמדה

d y s

New member
יש מצב שאתה מביא את המחקר של עילם במלואו?

קשה לי לראות על מה הם מסתמכים.

d y s

New member
האמן לי שנתוני המשטרה מדוייקים הרבה

יותר מימותת על"ם שמסתמכים על עדויות שמועה ושאלונים. בדקתי את נתוני הביקור בבתי בושת והטיפול בעבירות מוסר בארץ וגיליתי שלא מוכרות זונות קטינות כמעט כלל. חתך העוסקות בזנות בארץ עפ"י מיפוי הזנות הארצי מראה אחוזים זניחים של נרקומניות אחוזים לא מבוטלים של סטודנטיות אחוזים גבוהים למדי של אמאות חד הוריות ואחוזים גבוהים של עולות חדשות מחבר העמים כאשר יכולה להיות חפיפה בין מאפיינים. זנות קטינות הינה במספרים בודדים. לא מ צאתי את המחקר ועל מה הוא מבוסס.אך אני מוקיר את פעילות האגודה הזו . לממצאים כמו שאתה העילת אין קשר למציאות. יש מ"ס הגדרות לעבירות פליליות.הגדרה אחת נקראת עבירות גלויות ועבירות מוסר הן לרוב עבירות גלויות שכן לאזרחים יש קישור ישיר למספקי השירות. אני מזמין אותך לערוך מחקר ולנסות בסיפור כיסוי דרך אתרי נט וטלפונים למצוא זונה קטינה. בלשי המוסר עושים זאת תדיר גם דרך פורומים שמסתבר כי קיימים ובהם קליינטים ממליצים על בתי בושת וכ"ו. זנות היא עבירה שקשה מאוד להסתירה.

אתה מדבר על נתוני משטרה, אני מכיר נוער בסיכון

גם דרך עבודתי בעבר וגם דרך בני משפחתי שעבדו ועובדים איתם. שוב, עניינים של הגדרות. לא תמצא נערות בבתי בושת, נכון - אבל אם נערה מקיימת יחסים עם בנים מסביבתה כדי שיממנו לה סמים או "טובות" אחרות, זו עדין (להגדרתי, וגם להגדרת על"ם, למרות שלא להגדרת המשטרה) זנות. זה קורה הרבה יותר ממה שידוע למשטרה, כי לרוב זה לא מגיע למשטרה. הטיפול במקרים כאלה הוא בעיקר בידי שירותי הרווחה, ואלה קורסים תחת עומס התיקים ומיעוט האמצעים (לא רק תיקי נוער, כמובן) כך שהמון מקרים פשוט עוברים מתחת לרדאר. על תיקי נוער יש חיסיון, וכל עוד לא היתה עבירה פלילית המשטרה לא תעורב - והרבה פעמים גם אם יש עבירה פלילית מנסים להסתיר כדי שלא יהיה לאף אחד תיק להיסחב איתו. ואלה מקרים שלא ייכנסו לסטטיסטיקה המשטרתית, אבל כשהאנשים של על"ם עושים סקרים הם לוקחים בחשבון גם את אלה. עכשיו, שנים רגע את כל זה בצד - דיברנו על בחירה חופשית. אני טענתי שצריך להיות סוג מסויים של בן-אדם כדי להסכים לתת מין תמורת תשלום, לא משנה איזה. ואני עדין טוען שיש סיכוי הרבה יותר גדול שמי שתסכים לזה תהיה עם עבר של השפלות והתעללות מינית ותחושת חוסר-ערך-עצמי, מאשר שזו תהיה מישהי שמתוך תחושת הערכה עצמית מלאה, ביטחון עצמי ועבר של יחסים תקינים במשפחה ועם בני-זוג. ולכן, לדבר על בחירה חופשית במקצוע הזה, לדעתי, זה פשוט לא נכון. עד עכשיו לא הבאת שום טענה נגדית.

d y s

New member
הבאתי גם הבאתי טענות נגדיות

ואת הטיעון שלך שמי שהגיעה לזנות סיכוי גבוהה שעברה התעללות כלשהי אתה צריך להוכיח. חוץ מזה שהתיאוריה של סטייה חברתית כלשהי כתוצר פוסט טראומתי או סוציואקונומי כגורם ישיר די פאסה. אני עד היום עובד עם נפגעות תקיפה מינית ונוער בסיכון.לידיעתך שירותי הרווחה עיל"ם וכל גוף אחר מחוייבים עפ"י חוק להעביר דיווח על התיאורים שכתבת למשטרת ישראל! ולכן נתוני המשטרה חייבים להיות העדכניים ביותר אלא אם כן שירותי הרווחה והעמותות עוברים על חוק הדיווח. היחידים שיש עליהם חסיון בדיווח הם אנשי בריאות נפש ורופאים שאינם חושפים את ידיעותהים גם לעמותות. עוד לא הבאת את נתוני הסקר של על"ם ואינני יודע איך מרכיבים מדגם מייצג כזה ומכיוון שמדובר על עבירות פליליות אנו צריכים לדבר על מ"ס נומינאליים ולא על מדגמים. אתה החלטת כי זונה הוא מקצוע לא מוסרי ולכן כתבת שצריך אופי מיוחד בלה בלה וכ"ו.האם בחירת גבר להיות פורץ שודד מחסל סוחר סמים חבר בארגון פשע פתולוג מאכר בחברת קדישא חבר אלים ביותר במשמרות הצניעות וכ"ו לא מצריכים אופי מיוחד. זונה לא בהכרח = קורבן וכל עוד החברה לא תבין זאת היא רק תרע להן (הדרך אל הגיהנום רצופה בכוונות טובות) אם תחלחל ההבנה כי הפרדיגמות שלך שנשענות על פרדיגמות מוסריות אליטיסטיות הן תלושות מהמציאות וסוגסטביליות נוכל באמת להבין כי יש נשים שמוכנות מבחינה מוסרית למכור גופן תמורת הרבה כסף כדי להתפרנס ויש גברים שמוכנים לשדוד קשישים כדי להתפרנס וכל זאת מבחירה מוסרית. אני עומד במקום שרבים וטובים ואולי אפילו אתה יעמדו לשיפוט מוסרי על בחירותי המקצועיות ודרכי ואני לא קורבן ולא הייתי מעולם. מה שונה אני מזונה? לעיני הצדקן ה"מוחלט" ייתכן ואהיה אף גרוע יותר. לעיני הצדקן ה"דתי" אני שליח ציבור לעיני הצדקן הנאור המחפש אוטפיה אהיה קורבן כמו כל שאר אלו שבחירותיהם בחיים לא תואמים לשלו. אינני טוען כלל ועיקר שאין בין כל הסוטים חברתית קורבנות ברור שיש אך יש גם סוציופטיים ויש פסיכוטיים ויש נויירטיים ויש המון כאלו שתאוות הבצע היא הקו הנחה שלהם. אינני שופט את הזנות כשלעצמה שיפוט מוסרי ואף החוק אינו שופט אותה כלל עבירות המוסר הן עבירות סובבות זנות והן- סרסרות היינו שיעבוד ע"י גבר ולקיחת הרווחים ניהול בית בושת והפרעה לציבור עקב מעשה זנות. וברוב טמטום כנראה בקרוב חוק הלקוחות. האם אתה צורך פורוגרפיה? אני בטוח שאחוז גדול המקוראים חטא פה ושם בהצצה כולל אנוכי האם פורנוגרפיה איננה זנות?

אנחנו לא מדברים באותה שפה

עובדתית רוב הנשים אינן זונות, גם כאלה שהגיעו לקשיים כלכליים גדולים. מי שיש לה רשת ביטחון משפחתית וחברתית ותחושת ערך עצמי, סיכוייה להגיע לזנות קטנים בהרבה ממי שאין לה. אתה מתעקש להשתמש בהגדרות המשטרתיות לעבירה על החוק, בכך אתה מתייחס רק לחלק מהתמונה. אם נערה מקיימת יחסים עם "דוֹד" כדי לקבל מתנות, זו זנות למרות ש(אם עברה את גיל 16) אין כאן עבירה על החוק. אם יגלו את זה בבית הספר ויפנו ליועצת זה יכנס לסטטיסטיקות של עלם אבל מבחינת החוק היבש לא נעשתה עבירה וזה לא יגיע לסטטיסטיקה המשטרתית. אם הוא מספק לה סם תהיה עבירה של אספקת סם לקטין, לא של זנות. אותו הדבר אם היא מקיימת יחסים עם נערים בסביבתה בשביל מתנות או סמים - זו זנות מכל בחינה חוץ מהחוק היבש, כל עוד הם לא עוברים על החוק (כמו לגנוב כדי לספק את המתנות/סמים). אם זה קורה באוכלוסיה עשירה שבה לנערים אין צורך לגנוב מחוץ לבית כי להורים יש כסף, גם לא תהיה עבירה על החוק. כשילדים גונבים מהוריהם, רק לעתים רחוקות זה מגיע למשטרה. אתה לא רואה את זה בסטטיסטיקה המשטרתית ומתעקש לדבר על הדעות הקדומות שלי, במקום להתמודד עם הנתונים המובאים במחקר: "‫מאפייני העיסוק בזנות‬ ‫מחקרים שנעשו על נשים העוסקות בזנות העלו כי יש כמה מאפיינים שכיחים לאוכלוסייה זו. הכרת‬ מאפיינים אלו עשויה ללמד על הנסיבות שבהן הנשים פונות לעסוק בזנות ולסייע בגיבוש דרכים למניעת‬ הפנייה לעיסוק זה. להלן יובאו כמה מאפיינים שעלו במחקרים:‬ ‫•‬ ‫פנייה לזנות בגיל צעיר: רוב הנשים העוסקות בזנות מתחילות לעסוק בכך בגיל צעיר ביותר, על-‬פי רוב מתחת לגיל 18.‬ ‫•‬ ‫גדילה במשפחות לא מתפקדות: רבות מהעוסקות בזנות גדלו במשפחות לא מתפקדות, ושיעור‬ ‫ניכר מהן דיווחו על בריחות מהבית קודם לעיסוק בזנות.‬ ‫•‬ ‫התעללות מינית בתקופת הילדות: ממחקרים שונים עולה כי 70%-90% מהנשים העוסקות‬‫ בזנות סבלו מהתעללות מינית בילדותן, ובכלל זה גילוי עריות.‬ ‫•‬ ‫מעגל של שימוש בסמים: רבות מהעוסקות בזנות משתמשות בסמים כדי להקל עליהן את‬ העיסוק (הם משמשים אמצעי ליצירת ניתוק בין הגוף לתודעה). כמו כן, מכורות לסמים‬ מתדרדרות לזנות או נשארות בעולם הזנות כאמצעי לממן סמים לזונה ו/או לבן זוגה. כך נוצר‬ ‫מעגל של שימוש בסמים אשר מקשה את היציאה מעולם הזנות.‬" www.knesset.gov.il/mmm/data/pdf/m01632.pdf , יש שם הפניות רבות למקורות. את זה הבאתי כבר למעלה. הנה ההמשך: "הנשים העוסקות בזנות חשופות במידה רבה לאלימות, לנזקים בריאותיים ולפגיעה נפשית. אלימות: כלפי העוסקות בזנות מופעלת אלימות ברמה קיצונית, הן מצד הסרסורים הן מצד הלקוחות; בכלל זה אונס, אונס קבוצתי, ניסיונות רצח, חניקה, מכות, אלימות מילולית, השפלה, פציעה, שוד ועוד. מנתונים שמציג מכון "תודעה", המטפל בתופעת הזנות והסחר בנשים, עולה כי יותר מ 80%- העוסקות בזנות הותקפו פיזית, ומעל 50% מהתקיפות נעשו בידי הלקוחות. כמו כן, עולה כי נשים העוסקות בזנות נאנסות לעתים קרובות, ואת רוב מעשי האונס מבצעים הלקוחות. בעיות בריאות: נשים העוסקות בזנות סובלות מבעיות בריאות הנובעות הן מהעיסוק בזנות (קרי – קיום יחסי מין בתדירות גבוהה מאוד ועם מספר רב של גברים), הן מגורמים הנלווים לעיסוק בזנות כמו אלימות, שימוש בסמים ותנאי מחיה בלתי הולמים (מגורים ברחוב). ההשלכות הבריאותיות הן תחלואה רבה (במחלות כמו סרטן צוואר הרחם, איידס, דלקת כבד נגיפית ומחלות מין), פציעות הנובעות מאלימות כמו דקירות, שטפי דם ופגיעות ראש והשפעות שליליות של שימוש בסמים. פגיעה נפשית: העיסוק בזנות, האלימות הכרוכה בו והרקע המשפחתי והסביבתי של הזנות יוצרים נזקים נפשיים אצל רבות מהעוסקות בזנות. בפרט, מחקרים העלו שכיחות גבוהה של הפרעות טראומטיות, מנגנוני הגנה כמו ניתוק בין גוף לנפש ושיכחון (אמנזיה), הפרעות חרדה ודיכאון בקרב זונות. שיעורי היציאה מהזנות הם נמוכים, ונשים מעטות מצליחות להיחלץ מהעיסוק בזנות ללא עזרה מבחוץ. הקושי לצאת מהזנות נובע בין השאר משליטה פסיכולוגית ופיזית של הסרסור או של בן-הזוג של הזונה, התמכרות לסמים המקהה את הקושי שבזנות ומנגד יוצרת תלות בזנות ככלי למימון הסם, מחסור באפשרויות פרנסה וקיום אחרות ועוד."

דוד, יש לי שתי בעיות עם העמדה שלך.

ראשית, כשאתה מבטל את הקריטריון המשטרתי לזנות, אתה צריך להציע קריטריון תיחום חדש. מדבריך משתמע שכל אדם שמקיים יחסי מין שלא מתוך אהבה עוסק בזנות. אם ילדה שמקיימת יחסים תמורת מתנות עוסקת בזנות, אז מה עם גבר שמתחתן בשביל כסף, או אישה שממשיכה לקיים יחסי מין עם בעלה בשביל שלום בית, או זוג שמתחתן בשידוך כי אחרת ההורים יכעסו? דבר שני, המספרים לא מסתדרים לי. בוא נניח שהנתונים שדיס הביא הם נתוני אמת. אתה טוען שזה רק חלק מהתמונה, וזה נשמע הגיוני. אבל מה קורה אם כך עם כל הילדות האלה שעוסקות בזנות מגיל צעיר? האם הן מצטרפות לאוכלוסיית הזונות "הממוסדת" ומרוויחות כ-1000 ש"ח ליום, האם הן-הן אוכלוסית זונות הרחוב המונה כ-200 נפש? או שאולי מאמצי לשכות הרווחה ועל"ם נושאים פרי ורובן משתקמות?

d y s

New member

שאלות טובות

ההגדרה האישית שלי, היא שזונה (זכר, נקבה, כל מה שבין לבין) זה מי שמקיים יחסי מין תמורת תשלום / תמורה חומרית עם יותר מ"לקוח" אחד בזמן נתון. אני מודע לזה שההגדרה קצת שרירותית אבל אין לי טובה יותר. אם זה בתוך מערכת יחסים יציבה שכוללת לא רק מין אלא קיום משפחה, להבנתי זה לא זנות. לגבי המספרים - לא כל נערה שעברה התעללות וירדה לזנות, תמשיך את המסלול להיות זונה בבגרות. המון בני נוער עושים "שטויות" בצעירותם ואז איכשהו מתאפסים על עצמם והופכים לאנשים "נורמליים", פחות או יותר. זה קורה גם לנערות שעברו התעללות ויצאו לזנות, גם כאלה שלקחו סמים. אדם צעיר הוא מאוד גמיש. חלק יוצאות מזה לגמרי, חלק עושות עם זה "השלמת הכנסה", חלק נכנסות לצרות אחרות - קרבנות התעללות הרבה פעמים עוברות מבן-זוג מתעלל אחד לשני, והרבה פעמים בן-זוג קנאי לא יתן לזוגתו לצאת מהבית, שלא לדבר על "לצאת" עם גברים אחרים. חלק פשוט מוצאות עבודה ולא זקוקות לזנות כדי להתפרנס. החיים יכולים לקחת אדם להמון כיוונים. וחלק נכנסות לסטטיסטיקה המשטרתית. הנקודה היא, וזה מה שדיס לא הפריך, שרוב "זונות הקריירה" התחילו בגיל צעיר, עברו התעללות מינית, באו ממשפחות לא מתפקדות. זה לא אומר שכל מי שעברה את זה תהיה זונה, אבל הסיכוי למצוא זונה שבאה מבית מאושר ומתפקד, לא עברה התעללות והתחילה לזנות בגיל מבוגר (נגיד, אחרי צבא) - די קטן.

נניח שאכן כך הוא. ש-100% מהזונות הן נשים

שבעברן התעללות מינית. איך זה רלוונטי לשאלת הדיון? אנחנו שואלים האם העיסוק בזנות יכול לבטא בחירה לגיטימית של האינדיבידואל. האם לנשים שעברו התעללות מינית אין זכות בחירה? האם הבחירה שמורה לילדים טובים מבתים נורמטיביים? או שאולי הבחירה שמורה לאנשים שחושבים בדיוק כמונו? בכלל, התפיסה שחוויות הילדות קובעות התנהגות של בוגר מקוממת אותי. ברור שאדם מכיל את סך חוויותיו בעבר, אבל לתפיסתי הוא אינו מוגדר על ידיהן. כמו שיש אנשים שגדלו בבתים הרוסים והפכו לאזרחים הגונים ומועילים, כך גם יש אנשים שעברו התעללות מינית ומקיימים מערכות יחסים נורמטיביות. שאלת הלגיטימיות של הבחירה לא צריכה להיות פונקציה של חוויות עבר. יכול להיות שישנם נימוקים אחרים המעידים שהבחירה הזאת אינה לגיטימית.נימוקים דתיים, פסיכולוגיים, כלכליים או השד יודע מה. אבל להגיד לאדם מבוגר שאין לו חופש בחירה כי כל החלטה שלו נובעת מפצעי העבר זו בעיני פטרונות ממסדית, שיותר ממה שהיא דואגת לקורבנות היא דואגת להנצחת הנורמות החברתיות המשרתות את הדואג.

עקרונית אני מסכים, ואם זה לא נכון אז חלק גדול

מהעבודה שלי עם נוער ובוגרים היתה לחינם. עם זאת, קשה למצוא שחקן NBA פחות ממטר-תשעים, קשה למצוא פיזיקאי בלי שום כישרון למתמטיקה, קשה למצוא סופר גדול שהיתה לו ילדות מאושרת וקשה למצוא זונות שלא עברו את הדרעק עליו דיברנו. אז זה לא אומר שאי אפשר להשתנות, רק שקשה. שאלי את כל מי שניסה לרדת במשקל ולשמור על משקל תקין, או מכורים (לא רק לסמים, גם להימורים ועוד). אז למי שעברה התעללות מינית בגיל צעיר אבל היתה לה משפחה מתפקדת ותומכת, יש סיכוי הרבה יותר טוב להשתקם מאשר למישהי שגדלה במשפחה לא מתפקדת, כי לאחרונה לא רק שאין מעגלי תמיכה חשובים ואין בבית דוגמה למשפחה תומכת - היא צריכה להתמודד לא רק עם הטראומה והרקע, היא צריכה להתמודד עם זה כמעט לבד. זה לא בלתי אפשרי, ויש שמצליחות - אבל לאלה שכשלו, הרבה יותר קשה לקום. וזו הסיבה העיקרית למה חשוב לתפוס את זה מוקדם, ולטפל בזמן. בגלל זה יש פנימיות לנוער בסיכון גבוה.

d y s

New member
ההכללות הללו אינן תקפות מדעית

ואפילו מציאותית שוחחתי ארוכות עם חוקרי מחלק המוסר וכן עם מערך סוציופיסיכולוגי המסייע בידם בצורה הדוקה ביומיום. התזה על פי עדויות ממקור ראשון וניתוחן ע"י אנשי המקצוע הוא היכולת להרוויח המון כסף מחד ומאידך המתירנות המינית שהינה הרבה יותר נורמטיבית כיום. זונות רבות (ושוב אתה תופתע ממש כשתראה את אחוז הסטודנטיות ואפילו לתארים מתקדמים) רואות בכך פרנסה כמעט לגיטימית למרות הצורך שלהן לשמור על אנונימיות יחסית(לרוב הן אינן עובדות באיזור בו גרות) ועל יכולת לראות בכך "מקצוע" רווחי. שני המגזרים הגדולים ביותר שמופו גם לחוד וגם בחפיפה הינם: 1.אמאות חד הוריות 2.סטודנטיות אחוז הפוסט טראומה כתוצאה מילדות עשוקה לפחות עפ"י דיווח קטנה ובטלה בשישים.הצידוק הרלוונטי ביותר שעולה הינו כלכלי.הן עצמן לרוב רואות בכך דרך לגיטימית להתפרנס ולא משהו לא מוסרי לך קל יותר כאדם האוחז בדרך מוסרית מסויימת וכחלק מקולקטיב מוסרי מסויים להלביש את הצדקות הקורבנות על בחירותיהן. בכל מקרה אשאיר ל-
את הבמה להמשך הדיון היא עושה זאת בצורה יותר בהירה ואינטילגנטית ממני.

אתה מפיל עלי מוסריות ומתעלם מהטענות

עליהן אני מתבסס. שני סטים סותרים של נתונים והגדרות ׃ אלה של המשטרה ואלה של ארגוני רווחה. אתה מקבל ללא עוררין את הראשון, אני נוטה לשני. השניים סותרים בהרבה תחומים, לא רק בארץ. סטודנטית, וגם אם חד-הורית, יכולה להיות עם כל הרקע הדרעק עליו דיברנו, ועדיין לומר ש"זה בשביל הכסף". זה לא סותר, רק משאיר שאלה פתוחה, למה השכנה ממול, שגם היא סטודנטית ואם חד-הורית, עובדת במקצוע אחר בשכר מינימום וחושבת "רק לא לרדת לזנות". רוצה לומר׃ יש אנשים שתחת לחץ נתון יפנו לפשע, או זנות, ויש שלא. בנתונים שהבאת אין התייחסות לעבר, לרקע האישי ומשפחתי של הזנות. אם יש למשטרה נתונים שרוב הזונות באות ממשפחות מתפקדות, ללא רקע של התעללות מינית והתחילו לעסוק בזנות אחרי צבא, לא הבאת אותם. עד שתביא נתונים סותרים, נישאר עם דעות, וחוסר הסכמה על העובדות.

d y s

New member
נאה דורש נאה מקיים

הבאת ראשי פרקים ואתה דורש עובדות. לא מפיל עלייך כלום.אני לא מקבל כלום ללא עוררין אפילו לא את קיומי פה. אמי מציג בפנייך צורת הסתכלות אחרת.ייתכן ואתה צודק ייתכן ולא. "סטודנטית, וגם אם חד-הורית, יכולה להיות עם כל הרקע הדרעק עליו דיברנו, ועדיין לומר ש"זה בשביל הכסף". זה לא סותר, רק משאיר שאלה פתוחה, למה השכנה ממול, שגם היא סטודנטית ואם חד-הורית, עובדת במקצוע אחר בשכר מינימום וחושבת "רק לא לרדת לזנות".-זו בדיוק התשובה שאתה יכול לתת לעצמך וכל עוד היא אינה מעוגנת בעובדות ממשיות כל מה שתאמר או אני אומר בטל בשישים. "יש אנשים שתחת לחץ נתון יפנו לפשע, או זנות, ויש שלא." בדיוק! זאת ועוד יש אנשים שיפנו לפשע גם לא תחת לחץ ויש אנשים שאינם רואים זנות כפשע או התנהגות שאינה מוסרית. כולל המרגלים של יהושע. יש לי נגישות אמיתית לעדויות של זונות לזונות ולעבריינים בכלל.חוקי המוסר מקיימים יחסי גומלין בלתי אמצעיים איתן ומכירים את סיפור חייהן לעיתים ברמה ידידותית. כן אפשר לומר כי הרבה זונות הגיעו ממעד סוציואקונומי נמוך יותר ויותר דל אמצעיים אך לקבוע פתולוגיות של אלימות וניצול ממש לא.אגב לגבי עבירות של אלימות מינית במשפחה וכ"ו אין כמעט התפלגות לאוכלוסיות כאלו או אחרות היחידים שבולטים בצורה יחסית אלו מקרים במגזר הדתי. הבא את נתונייך ולא ראשי פרקים וסיסמאות שהם בבחינת ראה וקדש כי עמותה נאורה העליתה אותם והכנסת קיבלה אותם.

האם יש למשטרה נתונים על הרקע

האישי והמשפחתי של זונות? ספציפית, כמה מהן עברו התעללות מינית, כמה מהן גדלו במשפחות לא - מתפקדות, כמה מהן התחילו לעסוק בזנות לפני גיל 18?

d y s

New member
על פי עדויותיהן בלבד ואינני יודע אם זה מוצא

לכדי נתונים סטטיסטיים.

d y s

New member
עדויות ואני מכיר הרבה כאלו

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2171136,00.html http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4181442,00.html ולעומת זאת תגובה של מישהי שבחרה לדבר בשם כולן ושוללת אף את חופש הביטוי מהקורבן לכאורה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4182168,00.html. לעיתים התיוג גורף מידי וכך בהחלט הדרך אל הגיהנום תוצף בכוונות טובות.אולי לעיתים במקום לתייג עדיף להקשיב?

אז אני מציב "הכללות לא מדעיות", ואתה -

"עדויות" אנקדוטליות. האם יש לך נתונים, כמה מהזונות מאושרות מבחירתן לעסוק בזנות? האם יש לך נתונים, כמה זונות רוצות לעזוב את המקצוע אבל מרגישות שאינן יכולות? האם אתה יכול להפריך את הנתונים מהקישור השלישי? "63% דיווחו על אונס דומה שהמחקר המקיף ביותר נערך על ידי פרופ' מליסה פרלי, מחקר רב שנים שנערך על פני תשע מדינות שלמות (קנדה, קולומביה, גרמניה, מקסיקו, דרום אפריקה, תאילנד, ארצות הברית וזמביה), בקרב נשים בזנות רחוב. חרף השוני התרבותי והכלכלי בין המדינות הללו, הנתונים שהתגלו זהים וזהות זו מחדדת עוד יותר את עוצמתם. בסך הכול, 71% מאלפי הנשים שהשתתפו במחקר דיווחי שהותקפו פיזית במסגרת הזנות, 63% דיווחו שנאנסו, 89% דיווחו שהן רוצות להיחלץ מהזנות אך אין בנמצא אופציות אחרות לשרוד וב-65% מהנשים נמצאו סימפטומים חריפים של תסמונת פוסט-טראומה. מחקר אחר, שנערך במסגרת נשים בזנות "פנים", שאינה זנות רחוב, אישש שגם במסגרת זו הנזקים דומים, בעיקר הנפשיים שבהם. ההשפלה היא אותה השפלה ואחת המשתתפות במחקר היטיבה לתאר זאת כאשר טענה שמעשה זנות הוא "אונס בתשלום", מאחר והמצב המנטאלי של אישה בזנות במהלך ביצוע המעשים המיניים בה זהה למצב המנטאלי של אישה נאנסת במהלך אונס. נתונים אלה הם הנתונים המקיפים ביותר והיציבים ביותר בנוגע לזנות והם חוזרים ונשנים שוב ושוב גם במסגרת מחקרים מצומצמים ודלי תקציב." http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4182168,00.html או את המשמעות שלהם? "בואו נחזור לרגע לנתון המדהים ביותר שעליו מדווחות פארלי ועמיתותיה: כ- 67% מהזונות, מעבר לארצות השונות אובחנו שעונות על הקריטריונים האבחנתיים של PTSD. כדי לתת לכם אפשרויות להתייחסות השוואתית לנתונים אלה, אנא רשמו בפניכם כי הספרות המדעית מדברת על כך שניתן למצוא PTSD באוכלוסיות פגועות אחרות בממוצעים הבאים: 1. בקרב נשים בטיפול עקב היסטוריה של התעללות בילדות - 31% 2. בקרב חיילי מלחמת המפרץ - 35% 3. בקרב נשים בטיפול עקב תקיפות גופנית ומיניות בבגרותן - 37% 4. בקרב נשים מוכות - 45% 5. בקרב פליטים שהיו קורבנות לאלימות ועינויים פוליטיים - 51% 6. בקרב משוחררי מלחמת ויטנאם - 51% ואני חוזר שוב לנתון המחקרי היחיד שקיים עד כה על PTSD שיעורי הפרעות פוסט-טראומטיות בקרב זונות - 67%! יותר מהממוצע שנמצא בקרב חיילים קרביים ששרתו בתופת ויאטנם. ועכשיו לאלה מביננו שמקווים שנתונים אלה יפים רק לזונות רחוב, ושזונות בבתי בושת, כמו אלה הפועלים במקומות בהם הזנות היא חוקית, הן אולי מוגנות יותר: פארלי לא מצאה הבדל בשיעור PTSD מעבר לסוגי הזונות: זונות רחוב, נערות ליווי או בבתי הבושת נפגעו נפשית באותה מידה. כלומר, טראומה נפשית היא אינטרינסית, היא מהותית לעיסוק בזנות." פרופ' אלי זומר, http://www.tdil.org/index.php?optio...2009-08-22-18-46-37&catid=1:articles&Itemid=4 במקום אחר שם, זומר מציין שגיל הכניסה הממוצע בעולם למקצוע, נע בין 13 ל-14. בגיל זה, כמובן, אדם חופשי לגמרי לבחור בצורה בוגרת באיזה מקצוע ירצה לעסוק בבגרותו...

למעלה