בוקר טוב.
אני קצת קצר בזמן , אני מקווה שאספיק. קודם כל , אינני זוכר שדיברתי על אהבה ללא תנאי. ההיפך - אני תמיד מדבר על גוף +רוח כשלימות. לא גוף לבד ולא רוח לבד. אהבה היא רוח , התנאים הם הגוף. בלי מסגרת "ארצית" , שאותה מסדירים ה"תנאים לאהבה" , אהבה לא תוכל להתקיים. לכן גם כשיש נישואין אז יש כתובה שבה יש התחייבויות של הגבר כלפי אשתו להאכיל אותה ולהלביש אותה וכדומה. כנ"ל למרות שמבחינתי תמיד העיקר זה הרוח (למשל רוח לחימה , או רוח רפואה וכו') בלי טכניקה הרופא או הלוחם לא יוכלו לעשות הרבה. מצד שני - אם יש לך כבר רוח לחימה או רוח רפואה , הרוח תכווין אותך אל המקומות והאנשים והטכניקות הנכונים עבורך. כך גם באהבה - אם יש אהבה אמיתית , היא תעזור ליצור גם את התנאים הפיזיים. כך שהרוח היא העיקר , אבל היא צריכה תנאים פיזיים כדי להתבסס. אם הייתי אב לזונה - הייתי אוהב אותה בלי תנאי ומראה לה את זה , אך לא הייתי אוהב את מעשיה.
(אבל מראה לה את זה הרבה פחות - "לעולם תהא שמאל דוחה וימין מקרבת"). זוהי אומנות כיצד לא ליצור מצב בו אנו כופים על ילד את עצמינו ועולם הערכים שלנו , ומצד שני כן להביא את עצמינו. הפתרון הוא "חנוך לנער על פי דרכו" - צריך "לרדת" אליו להסתכל על דברים מנקודת המבט שלו , ולדבר איתו משם. לגבי "אני אוהב אפילו אותך למרות שאני אכאיב לך מאוד
" שוב כהרגלי , קבל ציטוט מהתנ"ך - "נאמנים פצעי אוהב , ונעתרות נשיקות שונא" והפירוש - עדיף לקבל פצעים ממישהו שאוהב אותך מאשר נשיקות ממישהו ששונא אותך , אז תודה.
אני חייב להגיד לך בהקשר הזה שגם אני לא מכין לך קייטנה. ולגבי זה שאתה אוהב אותי מאוד , משהו הזוי לסיום : למרות שאנחנו לא מכירים אחד את השני ואני אפילו לא יודע את השם שלך , יש לי תחושה חזקה מאוד שהכרנו בחיים קודמים , יש לי הרגשה שמייד כשבאנו לפורום הרוח שלך "קלטה" אותי , יש לי הרגשה שהיינו בעבר חברים טובים , ושכל הקטע שלי עם אמיר היה בעצם "תירוץ" . . . יום טוב.