כשל הרב תרבותיות.

אלי ו.

New member
בפקיסטן אונס אחת הבנות

מקובל כעונש שנותן בית הדין העממי למשפחה שפגעה בכבודה של משפחה אחרת. ביוון העתיקה סקס עם נערים (פדופיליה בלשוננו) היה מעשה מקובל. בחוקי חמורבי אמנם רצח הוא מעשה לא יפה אבל אם הנרצח אינו בן אצולה מסתפקים בקנס.

שרוֹן

New member
בו נלך על זה

דברים הנעשים בין בני אדם בהסכמה הדדית, הם כנראה לא פשע, בלי קשר לנורמטיביות שלהם.

שרוֹן

New member
למרות שאם נטרח, גם כאלה יש.

אבל בהחלט מדובר על מקרים מדכאים ביותר, אז בואו לא נדבר על זה.

אלי ו.

New member
לא רחוק ממך קרה משהו כזה

בגרמניה אדם פרסם מודעה בה הוא חיפש מישהו שיתנדב להאכל. מועמד מתאים פנה אליו והגיע לביתו. הם החלו את החגיגה בכריתת איבר המין של המתנדב, בישולו ואכילה משותפת. לאחר המתאבן המתנדב נרצח, חלק מבשרו נאכל והשאר נשמר במקפיא. האירוע כולו תועד בוידאו. שני בוגרים מסכימים אוכלים ארוחת ערב ועדיין משום מה לא חוקי.

שרוֹן

New member
כאילו, ביקשתי יפה, לא?

מאז אני לא יכולה לקנות שומדבר של פיליפס. זה לא חרם צרכני, אלא פשוט- כל פעם שאני אסתכל על הדבר הזה אני אחשוב בעעעע!

שרוֹן

New member
עדיין, הרוב המוחלט של מעשי הפשע

נעשה כשצד אחד כופה את עצמו או מציק או מזיק לצד השני או מנצל את חולשתו, או מחסל אותו לגמרי, שלא בהסכמתו המלאה.

shellyland

New member
לא כל רצח הוא פשע.

עובדה: אף טייס עוד לא הועמד לדין בשל סיכול ממוקד. פשע הוא יחסי ותלוי תרבות והקשר. אין פשע מוחלט ואובייקטיבי. נראה לי שאת מבלבלת בין פשע לבין פעולה בלתי-מוסרית, אלא שגם כאן המוסר הוא תלוי תרבות והקשר ואין מוסר מוחלט. מה שלך ולי נראה הכי בלתי מוסרי שאפשר, להלל בלי יו"ד, למשל, יכולהראות מוצדק בנסיבות מסויימות - ולהיפך.

אטיוד5

Active member
צודק

ולמפלגה שחרתה על דגלה את הנושאים האלו קראת גזענית. אך לפני יומיים-שלשה. באמת ציפית מהשמאל הישראלי לשכל ישר? ליושרה?

למפלגה שחרתה על דגלה

או דגל היו"ר שלה שנאת חרדים, עניים, ערבים והומוסקסואלים , קראתי בשם הראוי לה. המאמר מדבר על הנורמה הראויה ועל ההגזמה של השמאל ברעיון ה"רב תרבותיות"

צודקת צודקת ../images/Emo141.gif

אבל נראה לי שהשפעת הגישה הרב-תרבותית הפנאטית אינה יוצאת מגבולות האקדמיה ומעמודי הדעות ב"הארץ". אולי מוטב היה לכותבת שתפנה את תותחיה למטרה שגודלה עולה על גודל זבוב.

לא מדויק.

היום גם חרדים ומתנחלים משתמשים די הרבה בטרמינוליגה של "שנאת האחר" כדי להדוף ביקורת.

גרי רשף

New member
ממש במקרה..

אתמול הופיעה ביומון "ישראלי" (שמראש אמינותו חשודה בעיני) ידיעה קצרה על אישה ערביה שמואשמת שסייעה לבנה לרצוח את ביתה על רקע "חילול כבוד המשפחה". הסניגורית שלה הייתה לאה צמל שמוכרת כסניגוריתם של ישמעאל ותמיד דנה בתקשורת מחבלים לכף זכות, והיא הסבירה שאלו הנורמות המקובלות בחברה הערבית וכו'.. אז אולי היא מחזיקה בהשקפה רב תרבותית, ואולי כמקובל בתחום- עורך דין צריך להגן על לקוחו ולו כדי להתפרנס, ואולי היא מזהה כאן טרגדיה אישית של אישה ערביה שנמצאת בתחתית ההיררכיה החברתית ונכנעת לנורמות מחליאות שגורמות לאם לרצוח את ביתה.

shellyland

New member
יש מאמר נהדר של מנאר חסאן

שעוסק בהפקרה של השלטונות הישראלים את אותן נשים נרצחות בשם עקרונות רב תרבותיים. אני אחפש קישור.

למעלה