כרמיאל

תודה רויטל.

המכתב נשלח בתחילת אפריל לעניות דעתי מספיק זמן לפני הפסטיבל. אשר לסעיף השתתפות או העלאת מחירים מתנצלת הוא לא הוכנס כנראה שהיה רק במחשבה.

../images/Emo204.gif אם ראיתי טוב....

אז הוא נשלח לא סתם בתחילת אפריל, אלא בתחילת אפריל 2005

ירון הצלחת לקומם גם אותי

עיני אינה צרה בפרנסתך ואני מכבד את כל העמל וראוי לרווח וכך גם אתה בעיני ופסטיבל כרמיאל הוא הזדמנות לא רעה לגרוף רווחים גם עבורך אחרת לא היית פותח שם דוכן והדברים נכונים לגבי כל העיר כרמיאל בשלושת הימים של הפסטיבל הרוקדים מביאים להם הכנסה לא מבוטלת והכל כשר ואולם כל שאנו מבקשים הוא תנו לאותם רוקדים מדי שנה שיפור מסוים בתנאיהם בזמן שהותם בעיר במסגרת הפסטיבל ולו גם מתוך המס שאני מאמין כי נגבה מכל בעלי הדוכנים בשוק הפנימי ומבעלי דוכני המזון וכו השנה לגוגמא ראיתי כי את הסדנאות לרקודי שנות השישים הפכו לסדנאות בתשלום מה שלא היה בעבר האם יש כוונה להשתמש בכספים אלה לשיפור תנאי אורחי הפסטיבל? ואלו רק דוגמאות קטנות שלא לדבר על משכירי החדרים והמסעדות והקניונים שלכולם פרוספריטי באותם ימים אז אנא היו ישרים עם עצמכם ועשו שיהיה לנו נעים לבוא אליכם בברכה שמוליק

ירון. אבל ממש, ממש

לא הבנתי. אני אמורה להציע עזרה ולהתנדב לטובת הפסטיבל? לא עשיתי זאת "בכרמיאל", לא "בכליזמר, לא "באבו-גוש" ולא "בעכו" אוייש , כמה חובות צברתי. ואני חשבתי שאני משלמת במיטב כספי תמורה נאותה ויותר לטובת "כרמיאל": כרטיסים, שתיה ומזון, שרותים, נסיעה ולינה. שבחלק לא קטן מן התחומים יש ניצול של ימי הפסטיבל לנקיבת מחיר גבוה מן הרגיל. דבריך נשמעים לי כאחד שלא מוכן להתעורר מחלום. מזמן כבר ש"כרמיאל" הפכה למפעל אינטרסנטי. האידיאל פינה מקומו למערך של שיקולים תועלתיים ואם אתה מחפש אותו - תמצא אותו דוקא אצל אילו שכרגע נזפת בהם - הרוקדים שאיכפת להם "מכרמיאל" כל אלו שמגיעים שנה אחר שנה, מקטרים, מנסים להזיז את סלע המקובעות, המובן מאליו והזלזול. כן ירון, מגיע לי. שעירית כרמיאל, הרואה בי פוטנציאל למימוש האינטרסים שלה גם תקדיש מעט לטובת שביעות רצוני. מה עוד שרוב הבקשות לשיפור הם מתחום התנאים האלמנטרים המתבקשים מאופי כזה של פעילות. וצר לי מאוד, ירון, אם אתה רואה בזאת "עזות מצח" לתשומת לבך. רוב הפניות הן לעירית כרמיאל. דבריך מתיחסים לתחום הרקוד. להתראות בכרמיאל

אנדי54

New member
לביאה שלום לך,

אני מניח שאם נכנסת לכאן ופרסמת כאן הודעה בשמך, אזי תמשיכי לבקר כאן מדי פעם למרות עיסוקייך הרבים כדוברת עיריית כרמיאל (ואולי דווקא בשל כך), ולכן אפרסם את בקשתי הצנועה כאן ולא בדואר. במקרה הגרוע יהיה מי שיעביר לך את בקשתי, שמופנית אלייך בשם כל הצופים במופעי האיצטדיון. ובכן, המושבים באיטצדיון הינם טריבונות אבן שצבען הוא אפור כהה. הצבע הזה גורם לכך שהאבני הטריבונות, המשמשות כמושבים, סופחות במהלך היום קרינת שמש רבה, דבר המקשה את הישיבה עליהן בשל החום הרב שמשתחרר מהן גם זמן רב לאחר שקיעת השמש. דרך אחת לפתור את עניין היא להצטייד בשמיכה, אבל מי כבר חושב על זה בשעת השין? בקשתי מהעירייה (וניתן לבצע זאת בימים שעוד נותרו עד לפתיחה) - צבעו את כל הטריבונות בלבן, ובלי לחסוך בכמויות. הצבע הלבן יחזיר את קרינת השמש ומשטח הישיבה לא יתחמם. תודה.

תשובה לאנדי-כרמיאל

אנדי שלום! מצטערת אבל אני לא לביאה. אני לא נציגה של עיריית כרמיאל. לגבי הצביעה בלבן, זה יכול להיות נחמד ומרענן אבל, צר לי לאכזב אותך הצבע הלבן דוקא קולט שמש/קרינה יותר מכל צבע כך שזה לא כל כך יעזור.

כתר.צבעים שחורים או קורבים לצבע

שחור ,כמו האפור, הם שקולטים את חום השמש. זו הסיבה שצובעים את קולטי דוד השמש בצבע שחור מט. ולא צובעיר אפילו באדום שהוא דוהה מאור השמש, הצבע הלבן לא סופג חום. לכן אני לפעמים צובע את קולטי דוד השמש שלי על הגג מחדש בצבע שחור מט זו גם הסיבה שבקיץ אנשים לובשים בגדים בצבע לבן ולא שחור ובחורף לא לובשים לבן אלא שחור ,בכדי לא לסבול בחורף מהקור. לכן אנדי צודק שצריך לצבוע בלבן ולא באפור כמו שהוא היום.

אנדי54

New member
תודה לאל, אני יודע לקרוא.

המסר הופנה ללביאה על אף ששמו של פותח השרשור הוא 'כתר לראשך'. זו לא היתה טעות. נצלתי את העובדה שלביאה נכנסה לפורום בשרשור זה כדי להפנות אליה מסר שאני מאמין שגם רבים אחרים מקוראי הפורום יתמכו בו. זה היה עדיף מבחינתי על פני פתיחת שרשור נפרד.

אנדי54

New member
ובעניין הצבע

הצדק כמובן הוא עם עזרא. ניסוי פשוט יוכיח לך את זה - לכי ברחוב ביום שמש והניחי את ידך על מכונית חונה שצבעה שחור. לאחר מכן עשי דבר דומה למכונית שצבעה לבן. מי היתה יותר חמה? קצת פיזיקה: גוף שצבעו לבן נראה לנו לבן משום שהוא מחזיר את כל אורכי הגל של האור הנראה (אור השמש לצורך העניין). גוף שנראה לנו שחור בולע את כל אורכי הגל ולכן הוא לכאורה בלתי נראה כלל. גוף שבולע את קרינת השמש, סופח למעשה את החום שהיא מפיצה, ולאחר מכן, כשהגוף בא במגע עם גוף אחר בעל טמפרטורה יחסית נמוכה יותר (כדוגמת הישבן שלי) מתחיל תהליך של השוואת טמפרטורות (ובמילים אחרות - הישבן שלי מתלהט!).

הצבע הלבן והשחור

אני מזמינה אותך למרפסת השמש שלי שצבועה בלבן להרגיש את הקרינה גם בשעות הערב המאוחרות. וליום סקי בשלג הלבן כאשר השמש זורחת ובלי קרם שיזוף. ולבסוף שאל את הבדואים בסיני מדוע הם לובשים אך ורק שחור.

הבהרה:

שלג מפזר את האור בצורה אחידה לכל הכיוונים וכמעט אינו בולע אור {בגלל זה הוא נראה לבן}. אדם שמהלך בשלג סופג קרינה חזקה יותר מאדם במקום רגיל כי הקרינה מגיעה לא רק מהשמש ישירות אלא גם מהשלג. השלג עצמו אינו מתחמם. לכן, כשאת בשלג, קרינת האולטרא סגול שאת סופגת גבוהה בערך פי שתיים מאיזור אחר - אך את לא מתחממת באותה מידה כמו אם תגעי במשטח כהה. משטח כזה סופג קרינה, מתחמם וכשנוגעים בו מרגישים חום. לסיכום - אם יצבעו את כללללללללל האיזור בלבן, את תשתזפי {בגלל הקרינה האולטרא סגולית הגבוהה} אך לא תתחממי כפי שתתחממי בצורה מקומית בישבן {של אנדי}.

רבותי הפיסיקאים

במקרים הדבורים כאן אנו מטפלים בשני סוגים שונים של מעבר חום, האחד הוא מעבר חום באמצעות קרינה וזו הסיבה להתחממות המכוניות, המשטחים המצויים בשמש כמו הטריבונות באיצטדיון, השיזוף בשלג וכד'. השני הוא מעבר חום באמצעות הולכה כלומר מעבר חום מתווך אחד למשניהו באמצעות מגע בלתי אמצעי כמו לדוגמא התחממות ה"טוסיק" שלנו כשאנו יושבים על הטריבונות החמות באיצטדיון. כנגד התחממות של קרינה יש בהחלט יתרון למשטחים חשופים הצבועים בצבע בהיר בכלל ולבן בפרט שכן הם "פועלים" כמחזירי קרינה ולפיכך פחות מתחממים. לגבי מעבר חום בהולכה אין כל עדיפות לנושא הצבע. אלה היו 60 שניות בנושא מעבר חום ופיסיקה.

שוש. יש ריקוד זוגות של שלמה ממן

מלפני 20 שנה בערך שנקרא "תלבשי הלבן". הריקוד לא הצליח.

כתר עם הפיזיקה קשה להתוכח

לשמירת הרמה רדי מעמדתך כיאת טועה הלבן מחזיר קרינה ולכן הוא גורם במרפסתך ליותר חום אך הקירות נותרים קרים ולכן עם רדת הערב ההתקררות היא מהירה בברכה שמוליק

אליק 31

New member
בקראי את הטרוניות בעניין ניהול

וארגון של פסטיבל כרמיאל, בפיהם של חברים נכבדים בפורום, נזכרתי במשפט של חכמינו ז"ל: צדיקים, מלאכתם נעשית בידי אחרים.

משהא

New member
לאחר כל כך הרבה לכלוכים וטרוניות

אני יושב בביתי ונהנה לקרוא על כל מה שמחכה לרוקדים והמבלים בכרמיאל כי אני לא אהיה שם. ויודע שעל אף הכל רבים יהנו חרף האי נוחות. עם ישראל יודע טוב יותר מכל עם אחר לסבול, לקטר ולהנות בה בשעה. בחרתי במצגת שתתן אור על כל הדיונים ונקודות המבט באשר לסיכוי לשיפורים בכרמיאל. מצורף קובץ ריקודים שמחים אורי גבעוני

למעלה