כרמיאל

כרמיאל

יש לי רעיון, אולי כדי לארגן את פסטיבל המחולות בסוכות ואז אולי מזג האויר יהיה יותר נעים וכיף יהיה לרקוד במיוחד לאלו שלא שוכרים חדרים ואין באפשרותם להתקלח, ותחשבו על זה המארגנים ואוהבי המחול.

חול המועד סוכות הוא גם חלק מהחג

הדתי,זה פוגע בדתיים. גם הרבה תלמידים מתארגנים לקראת שנת הלימודים החדשה. לפעמים בסוכות יורד גם גשם וזה יכול לשבש ולהרוס את הפסטיבל. כנ"ל גם בפסח

כרמיאל-סוכות-דתיים

עזרא שלום! אני לא חושבת שזה עלול לפגוע בדתיים, ובטח לא באלו שמתארגנים ללימודים ובכלל גם שיורד גשם עדיין זה לא חורף וקצת גשם עוד לא הזיק לאף אחד להיפך זה רק עשוי לרעננן את הרוקדים

קצת גשם יכול לפגוע בציוד או בהופעה

על במה. זה מסוכן כאשר יש המוני רוקדים

oethat

New member
דווקא העיתוי הנוכחי בעיתי לדתיים

העיתוי הנוכחי, שלושת השבועות בין שבעה עשר בתמוז לתשעה באב הם שלושת שבועות של אבל בין המצרים, כאשר לפי המסורת היהודית יש איסור של שמחה (למשל לא מתחתנים בתקופה הזאת) ובוודאי איסור של פסטיבל מחולות עבור שומרי המסורת, לזכר חורבן בית המקדש. דווקא חול המועד סוכות היא התקופה המתאימה ביותר עבור פסטיבלים שמחים לשומרי המסורת. היה נהוג מאז ימי קדם שמחת בית השואבה בימי חול המועד סוכות, אשר פסטיבל המחול בכרמיאל יכול להתאים לשמחה כזאת. אין ספק שהרעיון להעביר את הפסטיבל לחול המועד סוכות יועיל מכל הבחינות, כולל עבור שומרי המסורת.

אין ספק שהרעיון מצויין...

....ואני מודה שעמדתי להעלות את הנושא בעצמי.... ברם , הקושי המרכזי הוא החשש מפני ירידת גשם כי או אז.....זה ישבש את כל תוכנית הפסטיבל.... בכל מקרה שווה כי הנושא יעלה לדיון מחודש... ב ה צ ל ח ה ! !

רעיונות יש לנו למכביר, השאלה

מי בכלל מתחשב ברעיונות הללו....ובדעתנו. להזכירכם, בשנה הקודמת שלחתי מכתב בשם כל הרוקדים לכל מארגני פסטיבל כרמיאל, הרבה לפני פתיחת הפסטיבל ובו שיטחתי את בקשותינו ורעיונותינו לשיפור... האם אתם חושבים שמישהו התייחס אלינו????????? לא ולא!!!! הכלבים נובחים והשיירה עוברת.

שוגי לא מתאים לך...

מה ציפית שתכתבי מכתב ולמחרת תהייה רצפת פרקט על מגרשי הטניס או מיזוג בגלגיליות? זה לא עובד בצורה כזו! אבל מכאן ועד הסקת מסקנה לפיה אף אחד לא מתיחס למכתבים ופניות - הדרך עוד ארוכה. אני באמת מציע לא להתלהם יתר על המידה ולקחת את הדברים בפרופורציות. יחד עם זאת לא לחדול מלהעלות רעיונות לשיפור ומלחץ תרבותי כדי שהצעות אלה ייענו. אין ספק שיש פער בין הרצוי למצוי (ופער זה תמיד יהיה, כי הדרישות הלגיטימיות אף פעם לא תגמרנה) וגם מארגני הפסטיבל ערים לכך.

ירון ידידי היקר

ראשית לא ציפיתי להינזף על ידך, איפה כאן ההתלהמות. בעובדות דברים לא השתנו בכרמיאל מזה שנים למרות שרוקדים רבים קבלו והתלוננו על התנאים. המכתב שנשלח אליהם בשנה הקודמת היה מאוד עניני עם הצעות לייעול. לא יכול להיות שאתה כל הזמן תסנגר על המארגנים ותעצום עיניך מחוסר ההתייחסות שלהם.

אני לא חושב שיש "חוסר התיחסות"

אני יודע בודאות שאכן יש התיחסות. זה לא אומר שכל הבקשות הן פתירות או ישימות. לומר שלא השתנה דבר מיומו הראשון של הפסטיבל - זה לא הוגן. מה השתנה מהשנה שעבר להשנה, נוכל לראות רק בעת הפסטיבל שעוד לא נפתח. לא אומר שלא לבקש, אך אל נא נומר שאין התיחסות, כי זה לא נכון.

ישנם שלבים לפני השינוי

בטרם שינוי אם תבוא תגובה מצד המארגנים נדע שיש התיחסות אך העדר תגובה רק מחזקת את טענתה של שוגי בברכה שמוליק

משהא

New member
שוגי יקירתי המשפט תוקן,לירון ציפיות

שוגי חברתי הטובה לאחר ששלחתי את מכתבך לאקדמיה ללשון, נערך שם דיון ובו הוחלט להמליץ על שינוי חד פעמי של משפט המפתח- "הכלבים עוברים (לסדר היום) והשיירה נובחת". ולך ירון ידידי, שוגי ועוד רבים אחרים מלינים על כך שלא נותנים את הדעת ולא טורחים להתחשב בציבור הרוקדים הגדול שהוא גם הקהל שעבורו ובזכותו נערכים שלושת ימי כרמיאל. המכתב מלפני שנה בהחלט משאיר ציפיות שלפחות יצרו קשר, תהיה תגובה, יוסבר הקושי, ובעיקר יתנו תקוה שיש מי שבאמת חושב עלינו ומתכוון לשפר כל שאפשר. שוגי היא מורה שלימדה הרבה תלמידים שאת בית המקדש לא בנו ביום אחד. אבל האמונה והתקוה בנו והוא קיים. ריקודים שמחים אורי גבעוני

מסכימה עם שוגי

אנחנו יכולים כאן בפורום ל"הציע" כאוות נפשנו הענין הוא שאפחד לא שם עלינו...

Jack K

New member
כרמיאל-חם בלתי נסבל בתקופה זו

יש פתרון, לא באים וחסל.

leviah

New member
פסטיבל כרמיאל

לרוקדים שלום ירון הפנה את תשומת ליבי להערות בפורום. אין לי ספק כי יש להוסיף ולשפר כל העת וכך אנו עושים, אלא שזה מאוד קל להקליד דרישות וטענות מעל גבי המקלדת, בלא לבחון את הנושאים הלכה למעשה. ראשית, כל מכתב שהגיע אל ראש העיר, אל אהרון סולומון או אלי, נענה במלוא כובד הראש. ארשום לכם כאן את כתובתי על מנת שגם אתם תוכלו לכתוב אלינו את הצעותיכם, הערותיכם והארותיכם, כיוון שאיננו גולשים באופו קבוע בפורום. ככלל, גם במהלך שנה זו בוצעו שיפורים, בהם תוכלו להבחין כאשר תגיעו לפסטיבל. לצערנו מדינת ישראל מקצצת כל שנה בתקציב הפסטיבל ואנו נאלצים להתמודד עם קשיים תקציביים משמעותיים ביותר על מנת לא לפגוע במהותו האמיתית של הפסטיבל. השמצות והאשמות לא יועילו לאיש ואין לי כל כוונה להתייחס לדברים אלו. יש לקחת בחשבון את גודל ההפקה של פסטיבל כזה. עיר קטנה של כ- 50.000 תושבים מארגנת שלושה ימים ולילות עם עשרות אירועי מחול שונים, במהלכם מגיעים לעיר כרבע מליון איש. אין זה דבר שהולך ברגל, זו עבודה קשה יום יומית המתחילה ביום שלמחרת סיום הפסטיבל. אנשים טובים ומקצועיים עוסקים בהכנות ומגיעה להם לפחות טיפונת הערכה. אני מקוה לראות את כולכם בפסטיבל הנפלא שיש לנו בכרמיאל, גם אם עוד לא הצלחנו לרצף את מגרשי הטניס ברצפת פרקט.......! הכתובת לתלונות, הערות, הארות ומחמאות: לביאה שלו - פישר, דוברת עיריית כרמיאל, ת.ד. 660 כרמיאל 20100

../images/Emo204.gif ../images/Emo51.gif תודה ללביאה ...

על ההתייחסות לדברינו כאן.... אני חושבת ששוגי ציפתה, לפחות, להתייחסות כזו {אאל"ט, בזמנו, שוגי דיווחה שלא קיבלה מענה למכתבה...
- שוגי, תקני אותי אם טעיתי}. אני ראיתי שבהחלט יש שיפורים, מפעם לפעם, בנושא תיחום המתחם ובנושא האבטחה... שאני מניחה שעמדה בראש סולם העדיפויות... כמו כן אני יכולה להעיד שבכל זאת היו שיפורים בנושא השירותים {כןןןן... למרות מה שכתבתי בעבר... אני זוכרת את הזמנים ללא השירותים הכימיים...
} וגם בנושא קירוי רחבת הגלגיליות {גם זה לא תמיד היה.... ולא שזה אידיאלי היום - ע"ע פדחתי המלוטפת
- אבל זה יותר מהכלום שהיה...} מקווה שעם הזמן יהיו גם שיפורים משמעותיים יותר לרווחת הרוקדים... כמו מיזוג במתנ"ס, החלקת רחבת הטניס ויישור רחבת הגלגיליות... ולסיום אני רוצה לאחל
לכולנו.. שכן... אנו ואתם בעצם באותה הסירה.... הנאתנו היא הצלחתכם...

למעלה