כרמיאל

תודה גם ממני, לביאה. אולם

גם אני שלחתי מכתב, דרך האתר של עיריית כרמיאל לפני שלש שנים. במכתב זה, ניסיתי להפנות את תשומת לב העוסקים בדבר, לרמה התברואתית הנמוכה, המאושרת על-ידכם, מן הסתם, בדוכנים לממכר מזון. מפרט המזון המאושר מחייב התייחסות קפדנית יותר, וראשיתה בדרישות והגבלים מקצועיים יותר. כמו למשל, סלטים שלא מוחזקים בקרור. גם לא בשעות הצהריים היוקדות. בורקסים המוצגים למכירה על מגש. כן - ממש- לשיזוף בשמש ישירה. ועל הנקיון הסביבתי ושל מגישי האוכל - הס מלדבר. מיותר לציין, שטרם נעניתי ואני מקווה שמיותר לנחש, שאני נאלצת לסחוב איתי מזון מתאים למשך השעות שאני מבלה ב"שטח". או מזבזת זמן יקר בחיפוש אחר מסעדה. ותקווה אחרונה, לכשאחזור מכרמיאל הפעם, ואם חלילה יהיו לי דברים נוספים שארצה ליידע אתכם בהם. אכתוב - והפעם גם אקבל תגובה. ולסיום. אני מאילו "המשוגעים" לדבר "כרמיאל". משתדלת להגיע בכל שנה. אוהבת את הפסטיבל ומתקשה בתנאים הנתונים. ועוד יותר קשה עלי הידיעה על חוסר המעש, הנראה לעין, של עירית כרמיאל להיטיב עמנו, קהל הרוקדים. אין כוונה, שתחוללו פלאים בבת-אחת. רק מעט בכל פעם. תכנית רב-שנתית. אני אגיע לפסטיבל כל עוד יעמוד לי כוחי. אם זה בכרמיאל או בכל מקום אחר. ושוב תודה לך על שמצאת לנכון לכתוב דברייך לנו בפורום.

מעצבן....../images/Emo46.gif

מה שהכי מרגיז אותי ואני לא מצליחה להבין מידי שנה - מהיכן צצים כל כך הרבה "מרקידים" עם שילוט של "מרקיד" על חזם, כשאני יודעת בודאות שהם מקורבים למקורבים של מקורבי המרקידים האמיתיים (וגם בנות ובני זוגם/ן.) ואין להם שמץ של תעודת מרקיד. לכל מופע הם נכנסים בחינם, ואנו, משלמים את מיטב כספינו . למה? למה? למה???

על כרמיאל... באוניברסיטה.

ביום חמישי האחרון רקדתי באוניברסיטה, במהלך ריקודי הזוגות, בהפוגה בין שני ריקודים, עלה שלמה ממן לבמה והזמין את כולם לפסטיבל. אני בדיוק הייתי ליד עמדת המרקיד, ולפניי עמד זוג... הגבר שביניהם, החל לקטר בקול רם ממש מול עיניו של ממן על כך שא'פחד לא מטפל בליקויים בכרמיאל, ובפרט על המשטחים הגרועים...לשלמה לא נותר אלא לחייך במבוכה... היות וא'פעם לא הייתי בכרמיאל, אני בוודאי שלא יכול להביע דיעה, אך מבליל הליקויים וההאשמות ששמעתי פה, לא ראיתי דוגמה אחת ספציפית לליקוי שתוקן...אשמח אם מישהו שהיה בכמה פסטיבלים בשנים האחרונות יוכל לציין על ההבדלים בין למשל שנה שעברה, לשנים קודמות.. ודבר נוסף, מישהו פה העלה את הנושא של משטחי פרקט מתגלגלים לפרישה מהירה... האם משהו כזה אכן נוסה? האם אין בעייה בתפרים שבין המשטחים? או שזו הצעה שלא נוסתה כלל?

היות והשנה אני מתכוונת להיות

בכרמיאל אמנם רק ערב, אני אכתוב בפורום כשאחזור אם יש שיפורים משנה שעברה שגם הייתי כמובן הכל מנקודת מבטי.

פסטיבל כרמיאל זה עסק לכל דבר.אם

יעשו שיפורים,הם יצטרכו בהוצאות על השיפורים וההכנסות ירדו. אולי הם מסתפקים במספר האנשים שמגיעים למרות המצב הקיים. החישובים הכלכליים הם שלהם. אתה לא יכול להציע למוכר ,בכמה כסף ימכור לך מוצר. אתה גם לא יכול להציע למוכר לשפץ את החנות שלו בכדי שלך יהיה נעים יותר להיכנס ולקנות ממנו.

כרמיאל-ליקויים וכד'

לרוקדים הנכבדים! התלונות שלנו לגבי התקופה החמה במיוחד, הנקיון, המשטחים הלא נוחים ועוד.... לא יעזרו כל עוד נמשיך לפקוד את כרמיאל ולרקוד. וזאת למרות כל הליקויים זה טבעו של הישראלי אין מצב שמישהו ישנה איזה מן הליקויים כל עוד אנחנו הרוקדים נגיע לכרמיאל. ולכן נפסיק לבכות ונמשיך לרקוד למרות ועל אף הכל ומי ששבע מהליקויים האלו ישאר בבית יש הרבה הרקדות באותם הימים ולא פחות טובות וכמובן לא כואבות ואולי זה חומר למחשבה לשנים הבאות לגבינו הרוקדים!!!!!!!!שנקום ונעשה. בברכת היידד לרוקדים. ושיהיה לכם כיף בכרמיאל.

dw2322

New member
לשאלתך

כן, יש שיפור בתשתיות משנה לשנה, אך הוא מינורי. חושב שהזכרתי משהו כזה בתגובות על כרמיאל שנה שעברה. תוכל להריץ חיפוש בפורום לגבי מה שאנשים כתבו אז. 1. לפני שנה ושנתיים נוסף מיזוג באחד האולמות (היכן שירון ורויטל עשו הרקדת זוגות מתחלפים לפני שנתיים (בשנה שעברה זה היה באולם אחר, מאוורר, והיה חם ולא סמפטי - שקול היטב האם לרקוד ביום במקום לא ממוזג). 2. בשנה שעברה יריד האוכל השתפר (לא מתקרב כמובן לטעם העיר בתל-אביב, אבל זה כבר לא שוק).

ותגובתי לכלל השרשור הזה בשיא

הרצינות. עזרא כתב שזה ביזנס וביזנס טוב. אני, כידוע לא בהנהלה אבל, כנראה שיודע קצת יותר מהרוקד הממוצע. ובלי קשר למה אני יודע או לא, אם אסתכל מהצד מה הרוקדים - ז"א כולנו - מקבלים וכמה אנו משלמים, הייתי אומר שעבור מכלול הפעילויות החנינמיות שאנו חווים בכרמיאל היינו אמורים לשלם לפחות 50 ש"ח ליום מכל רוקד (ואז אולי גם המרקידים שמניעמים לכם את הפסטיבל היו מקבלים שכר) ועבור המופעים שמקבלים חינם היינו גם אמורים לשלם כ-50 ש"ח למופע. ועבור המופעים בתשלום, עליהם אנו משלמים מחיר נמוך היינו אמורים לשלם לפחות כפול, וכו' וכו'. אני באמת נדהם מעזות המצח הזו של אנשים האומרים מגיע לי! מגיע לי מגיע לי! ולא ראיתי אפילו מסר אחד כאן בפורום השואל האם יש משהו שאפשר לעזור, להתנדב, לעשות משהו לטובת הפסטיבל. נראה לי שמשהו אצל כולנו השתבש...

כרמיאל-ירון

ירון יקירי! ממש מצטערת על כעסך, אבל אולי הוא לא כל כך בצדק, רוב המרקידים מגיעים לשם כדי שיראו אותם על הבמה ושיכריזו את שמם וירקידו את הריקוד שלהם זה נחמד מאוד, אבל, אני לא חושבת שמישהו עושה את זה מבלי תמורה כל שהי ושתהיה בכל צורה. מתנדבים יש רק בעמותות וגם שם לא כולם, דרך אגב שמעתי את אחד המרקידים, לשאלתי באם הוא נוסע לכרמיאל? ותשובתו היתה "לא אני הבנתי את הרעיון". ושוב סליחה אבל לא היתה לי כל רצון או כוונה לפגוע או להעליב אותך או כל מי מהמארגנים. אבל אפשר בהחלט לשפר, ותאמין לי שיש מקום. ברגע שתהיה תחרות המצב ישתפר. ודי לחכימא ברמיזא.

rak dan

New member
ירון "טסטה דורה" זה באיטלקית.../images/Emo86.gif

ויוה איטליה בגמר ! ! ! באיטלקית "טסטה דורה" פירושו "ראש אבן" והכוונה כמובן לראש שלי ולא לראש שלך, כי בפורום מותר לי להעליב רק את עצמי ולא אף אחד אחר. אני ממש ממש לא מצליח להבין אותך, ומתייחס אליך כאדם בוגר בעל בעמיו ומיושב בדעתו. אז מדוע שאתה לא תתיחס ללקוחות שלך בפורום באותה המידה הראויה. אילו אני היתי מתבטא כאן בשפתך או לו לו לו אלוהים: "אני באמת נדהם מעזות המצח הזו של אנשים האומרים מגיע לי! מגיע לי מגיע לי! ולא ראיתי אפילו מסר אחד כאן בפורום השואל האם יש משהו שאפשר לעזור, להתנדב, לעשות משהו לטובת הפסטיבל. נראה לי שמשהו אצל כולנו השתבש..." אין ספק שמשהו כאן השתבש ! התכוננתי ללכת לנוח לקראת ההרקדה הערב, אחרי התנדבות מעיפת ומתישה במשמרת בוקר ב……---, אבל לא יכולתי להתאפק מבלי להגיב לדברים שכתבת. תנסה להבין ולא רק לקרוא את מה שכותבים כאן על כרמיאל האנשים הילדותיים, הלא רציניים המקשקשים, המתבכיינים שלא מגיע להם כלום חוץ מתשלום על ההתנדבות העלובה שלהם. אנחנו הם אלה אנשים שלא עשו כלום בחיים שלהם, לא למדו כלום, לא מבינים שום דבר, לא תיכננו כלום לטווח ארוך של שנים, לא בנו כלום, לא הרסו כלום, לא ניהלו כלום, לא הכינו תקציבים, לא שמעו על לוחות זמנים , לא כתבו מסמך אחד בחיים ולא מפרט טכני, לא עבדו בחברות היי ובפרויקטים גדולים , לא יצאו להשתלמויות וסיירו בארץ ובחו"ל. לא רקדו בחו"ל, לא ראו ולא השתתפו באירועים ומופעים המוניים ענקיים, לא מבינים בסדר ואירגון. אם לא ידעת אנחנו הרוקדים: הלוז/ הלב/ הסיבה/ החגיגה האמתית, של כרמיאל (מחק את המיותר). תוריד אותנו, תשאר אתה לבד עם אהרון, עדי וסתם עוד פסטיבל. כמה פעמים צריך לחזור ולומר לך, שאנחנו מוכנים לשלם על כל הרקדה בכרמיאל 25 ש"ח. כבר התרגלנו אצלכם החברים שלנו בארגון. כבר שילמתי על 2000 הרקדות. לא משנה לי עוד 5 הרקדות. רק הנסיעה והשהות בכרמיאל זה 1000 ש"ח לאדם, זה לא מה שישבור אותנו. אבל למען השם על כל שקל שלנו תשימו גם אתם בכרמיאל שקל ותעשו משהו שבעוד שנתיים יהיה אחרת. לצערי ירון אין לי על מי לסמוך בכרמיאל, כשיש בסביבה רוקדים אדישים מהמעלה הראשונה.

אין לי ספק שאתה ורבים אחרים כאן

בפורום הנכם אנשים העושים, תורמים, ומתנדבים בתחומים רבים בחיים. דווקא בגלל זה אני מצפה ממך ומאחרים להסתכל במה שאנחנו מקבלים בפסטיבל ולא במה שאנחנו "חושבים (או בטוחים) ש'מגיע לנו'". לא מגיע לנו כלום. כרמאיל לא חייבים לאיש מאיתנו כלום גם לא על כך שאנו באים לפסטיבל. אנו באים כי אנו אוהבים לרקוד, לשמוח, לפגוש את החברים ולעשות פסטיבל. נכון שהרוקדים בהרקדות הם אלה שעושים את הפסטיבל. אני טוען כך כבר שנים ותוכל לראות זאת בכתבה שלי בעיתון רוקדים מלפני 8 או 10 שנים. הנהלת הפסטיבל כבר הפנימה זאת ומודעת לכך. אז מה? כסף אין! ואיש לא לקוח את הכסף לכיסו במקום לשפר את התנאים (אני לא מצוי במשכורות אבל יש לי אמון באנשים העובדים בפסטיבל). אם אנו רוצים שיפורים ומוכנים לשלם על כך - בוא תעשה מבצע התרמה של רוקדים בפסטיבל (כמו שאמרת - כל אחד 25 ש"ח להרקדה של לילה שלם), אני מבטיח לשלם גם כן, ונראה זאת כתרומה שלנו למען תנאים טובים יותר בשנים הבאות.

ירון מישר

שמעת ביזנס וקפצת, שמא תבחן מדוע דוקא נושא כל כך שולי ולא חשוב הרתיח את דמך. כמה יפה אתה יודע לעשות לנו חשבון על מה וכמה עלינו להוסיף ולשלם על מנת שנפצה את כולם על התנאים הירודים שמקבלים הרוקדים. האם אתה באמת נדהם מ"עזות המצח" של אנשים החושבים לתומם כי במאה העשרים ואחת הם ראויים לתנאים טובים יותר. האם מי מן המרקידים בה להרקיד כיוון שמצמידים אקדח לרקתו או שמא הם מעוניינים בכך לטובת קידום חוגיהם (עיסקיהם). האם נראה לך כי כל מקבל שירות צריך לחפש ולמצוא מסלול התנדבות על מנת לסייע לנותן/יוזם השירות. אז בהתאם לתפיסתך זו אני אצטרך להתנדב להיות ביביסיטר של הילדים של האינסטלטור שבא לתקן לי את השירותים. כתבת בסוף דבריך " האם יש משהו שאפשר לעזור, להתנדב, לעשות משהו לטובת הפסטיבל. נראה לי שמשהו אצל כולנו השתבש... " ואני יכול לומר לך כי התשובה לתהייתך היא לא חד משמעית, אצל כולנו בודאי שלא אבל שמא תשאל שאלה זו בגוף ראשון יחיד? אני גם מסתייג מדבריך באשר למידע הסודי אותו אתה נושא עימך ומשתמש בו חדשות לבקרים על מנת "להיות צודק". אנא ממך תנסה להיות גם חכם ואם יש לך מידע כלשהוא שיכול להצביע על שיפורים והתייחסויות שנעשו ויש בו כדי לסתור את דברי הכותבים, אנא בטובך פרט. זה תמיד מזכיר לי את אותו האחד שבמקום להחזיר מלחמה שערה (בה הוא יודע שיפסיד) מבקש מחבריו בואו תחזיקו אותי שאני לא אכה באיש. אז ידידי המלומד, גם כשהפסטיבל הוא הפקה גדולה וראויה לכשעצמה יש ויש מה לעשות על מנת לשפרה גם בנקודות ונושאים שאינם כסף גדול בפרט כשמדובר בתקציבי ענק גם כשהם "מקוצצים", הרי תמיד אנו יודעים שהכי קל לקצץ בדברים הקשורים לאחר, אשמח לראות אם יהיו קיצוצים השנה במרחב הקרוב לבמה באמפיתיאטרון.

../images/Emo204.gif ../images/Emo45.gif לאיתן ו ../images/Emo45.gif לרקדן...

לא נותר לי אלא להוסיף שגם את כרמיאל העיר אינה מארגנת את הפסטיבל משום שהצמידו אקדח לרקתה... פסטיבלים מסוג זה הם עסק תירותי-כלכלי ממדרגה ראשונה המכניס לעיר, לתושביה ולמוסדותיה סכומים לא מבוטלים... {ע"ע חדרים להשכרה, מסעדות, מוניות וכד'...} עיר בת 50,000 תושבים המארחת ב- 3 ימים כחצי מיליון אורחים {כדברי לביאה לעיל...} "דופקת קופה"... שאם לא כן - הייתה כבר מזמן מוותרת על הכבוד ומעבירה אותו לעיר אחרת בישראל... אז כמו שאמרתי, במשך השנים ראיתי שיפורים, ואני מניחה שסולם העדיפויות של המארגנים שונה במקצת מסולם העדיפויות של הרוקדים {ע"ע ההשקעה באבטחה}... אך עדיין מדובר בשיפורים מינוריים ביותר... בכל מקרה, מסכימה עם איתן ועם רק-דן שלא היה כל מקום לנזוף במתבטאים כאן על שביטאו את דעותיהם ורחשי ליבם... פורום - זו מטרתו וזה יעודו

בהחלט מותר וכדאי לבקש שיפורים

ואף לדרוש אותם. יחד עם זאת אין מקום לטעון שהנהלת הפסטיבל לוקחת כסף לכיסם של המארגנים על חשבון אי שיפור התנאים של הרוקדים. מותר וצריך לדרוש תגובות ענייניות לבקשות, אך גם חייבים להבין שכשמועד הפסטיבל מתקרב, בעלי התפקידים בעיריה ובהנהלת הפסטיבל עסוקים מעל הראש ולא פשוט בתקופה זו לענות בכתב לכל טענה המועלית בכל פורום או במה. שלא בסתירה, אתם יכולים להבין שאני מצידי העברתי את הכתוב כאן לדוברת, יותר מפעם אחת וביקשתי תגובות. אני חושב שמי שבאמת רוצה לשפר, ייטיב לעשות אם ירכז את הבעיות בזמן הפסטיבל ולאחר חופשת הקיץ יבוא בצורה מסודרת אל הנהלת הפסטיבל - עם הבעיות וגם עם רעיונות יצירתיים לפתרונן. הטענות כאילו אנשים לוקחים לכיסם במקום לשפר את התנאים מחייבות זהירות מרבית ועובדות מוצקות ובכל מקרה אין מקום לפרסם דברים כאלה בעלמא על דפי הפורום. .

לשיטתך מה שצריך לעשות הוא זה

כל חבר ארגון הבא להרקיד ("לא מכיוון שהצמידו אקדח לרקתו...") ישלם למארגני הפסטיבל 500 ש"ח עבור שעת הרקדה שהוא מעביר שכן הוא עושה זאת רק כדי ש"הם מעוניינים בכך לטובת קידום חוגיהם (עיסקיהם)"... בנוסף כל רוקד שבא לפסטיבל יקבל מהנהלת הפסטיבל 10 ש"ח לשעה עבור זה שהוא רוקד על מגרשים לא נוחים ומקדם את פסטיבל כרמיאל ואת העיר כרמיאל, נותן פרנסה לתושביה, מביא תיירים שיצפו בפלא ההמוני הזה ובעיקר נותן למושחתים שבהנהלה להמשיך לצבור קפיטאל על חשבון הרוקדים המזיעים. נראה לי שמי שהשתבשה דעתו זה אתה ולא אני. כנראה שאני גם בין לה המרוויחים מהפסטיבל על חשבון הרוקדים המזיעים שאם לא כן לא הייתי כותב כל זאת כאן בפורום. נו באמת...

ירון מישר

כמעט והשתכנעתי להסכים עם דבריך כמובן למעט שני המשפטים האחרונים. לא השבת על נושא המידע שברשותך משום מה. הרשה לי להסב תשומת ליבך ולסבר אוזנך, כי עיתוי הפניה אל מארגני הפסטיבל אין בו כדי להשפיע על עשייתם או אי עשייתם, שכן יכול אני להראות לך פניות שלי אל כל הגורמים הרלוונטיים לפני פסטיבל, מיד לאחר סיום פסטיבל ובעיתויים שונים לאורך השנה בין פסטיבל אחד למשניהו. אני מניח כי הגב' לביאה פישר תוכל גם לאמת ולאשר את דברי. אז אנא ממך, הפסק למכור לנו סחורה שאינה עוברת לסוחר, קצנו בתירוצים ושבענו סיבות, הבה נביט בעיניים למציאות ונבחן את הדברים במבחן התוצאה של הטיפול בשינויים ובשיפורים שהיא די עלובה עד בלתי קיימת בכל האמור ביחס לתנאי הרוקדים.

רויטל...../images/Emo92.gif... ולך ירון

כיון שאין לי עותק ממכתבי אני מבקשת ממך להעלות אותו מארכיון הפורום. ואז תראה ירון ש... מכתבי נכתב הרבה לפני פתיחת הפסטיבל כך שהיתה אפשרות לנסות לשפר בזמן די סביר. נדמה לי שהיה סעיף במכתבי האומר שאנו הרוקדים מוכנים להעלאה כלשהי למופעים או אזושהי גבייה שיתרמו לשיפור תנאי הפסטיבל. הציניות לא תועיל כאן לאף אחד. אנו כולנו: המארגנים, המרקידים ואנו הרוקדים מעונינים בהצלחת הפסטיבל לשני הכוונים. ובא לציון גואל.

למעלה