מונופול על האמת?
ובכן, יש אמת כלשהי. לאף אחד אין מונופול עליה, השאלה מי כופר באמת הזו ומי מקבל אותה. קיימת מציאות אובייקטיבית כלשהי, שאיננה תלויית צופה, שקובעת כי יש או אין בורא/מתכנן/מעצב לעולם זה. צודקת את באומרך כי אין כזה דבר "הוכחה מוחלטת". כולנו מכירים את המאמרים של דקארט שהטילו ספק בכל דבר שהיינו משוכנעים בקיומו. אכן, על מנת לקיים כל מערכת כלשהי, יש צורך בהנחות יסוד בלתי ניתנות להוכחה, גם המתמטיקה פועלת כך. אך אקסיומה איננה הנחת יסוד שרירותית, היא כזו שודאותה מעל לכל ספק, לפחות כיום. עכשיו נבדוק, לאן הגיעו כתבי הקודש על סמך הנחות היסוד שלהם, ולאן המדע. כתבי הקודש עדין לא המציאו את החיסון. כתבי הקודש עדין לא המציאו מטוסים. כתבי הקודש עדין לא שלחו אנשים לירח. כתבי הקודש עדין לא למדו לנצל אנרגיה חשמלית. מה כתבי הקודש כן עשו? גרמו לכמה מלחמות מחד, היתוו כמה ערכים מוסריים חשובים (כן כן) מאידך (לא לפני שכיסו אותם בשמרנות ובערכים פונדמנטליסטים). זה יפה, אבל אני אלך עם המדע במקרה הזה. הנחת האדם כי חושיו ותבונתו אינם מטעים אותו איננה שרירותית כמו ההנחה שקיים אל בעולם. ראשית, המדע איננו מתבסס רק על חושים, שכן חושינו יאמרו לנו שהאדמה לא זזה, אני לא מדבר בכלל על חקר ננוטכנולוגיה בעזרת חושינו בלבד, דבר שיהיה מעט קשה. הוא מתבסס על ממצאים בשטח שבסופו של דבר אכן נקלטים על ידי חושינו. האם את מספיק ניהליסטית/חסרת-יושר-אינקטלאולי לכפור בחושיך? החושים שלך הם הקשר שלך עם העולם. איך את יודעת שאת קוראת את ההודעה הזו כרגע ללא חושים? תעשי לי טובה, באמת. אם תראי מכונית מתקרבת אליך במהירות, מה יגרום לך לזוז הצידה, אם לא חוש השמיעה והריאה? החושים הללו עד כה התגלו כרלוונטים לקיומנו בעולם זה. וכתבי הקודש? תשאלי את נספי אושוויץ המתפללים עד כמה הם היו רלוונטים בעבורם.