כל העם שדרות

גרי רשף

New member
../images/Emo6.gif

אל תקרי רימון אלא רַמון, שאפילו ריקים שבהם טרדנים הם כחיים רמון; ובאין חיילות בסדיר הם מטרידין את יושבי פורום זה.

יוסי ר1

Active member
לקרן ישועה, תודה על המחמאות - חלקן מוגזמות,

רובן מיותרות. אני תקווה שהגולשים כאן - בין הפוליטיים ובין הממלכתיים - ייענו לאתגר של עזרה לתושבי שדרות - כל אחד כפי יכלתו, בין אם בשיתוף אתך - לכשישתכנעו בתום כוונוותיך - ובין אם יבחרו לסייע בדרכים אחרות, איש איש כהבנתו. יש בפורום הזה לא מעט אנשים שרוצים לעזור, ותושבי הדרום אכן נמצאים בתקופה קשה - עם קשר לפוליטיקה, או בלעדיו.

קרן נכבד ../images/Emo20.gif

ראשית, אתנצל על שפניתי אליך בלשון נקבה - מקריאת הודעותיך הבאות אני למד שטעיתי בזיהוי. להגנתי אומר, כי "קרן" הוא שם פרטי שניתן בדרך כלל לנשים. שנית, גם בהודעותיך הבאות המשכת לשלב אמירות מקוממות ומיד לחסום את הדיון עליהן עם אמירות בנוסח "לא על זה רציתי לדבר" או "לא זה מה שחשוב". אני מוכן לתת לך את הקרדיט ולהניח שהדבר נובע מחוסר מודעות ולא מכוונת זדון (אפשר לומר שאני מוכן לראות בך "תינוק שנשבה"). ברם, אינני מוכן להתעלם מן האמירות הללו ולעבור עליהן לסדר היום. אני מניח שאם נרצה לעשות משהו ביחד, אצטרך להסביר לך השכם והערב מדוע כל אמירה תשיעית או עשירית שלך מקוממת אותי ולשמוע ממך ש"זה לא מה שחשוב" וש"העיקר שכולנו יהודים" (שתי דוגמאות לאמירות מקוממות, אגב). זה פשוט לא ילך.

יוסי ר1

Active member
למכסי, אני לא פרקליט של קרו הישועה

לא מכירו ולא רוצה להיות נותן החסות שלו. עם זאת, עברתי על הודעותיו מחד ועל תגובותיך מאידך, ולא הבנתי על מה יצא קצפך. נכון, הוא תקע שם שתי שורות "כתומות". מעבר לזה לא הצלחתי למצא את ההודעות המקוממות עליהן אתה מלין , שאותן פוטר הכותב בסיכום של לא על זה רציתי לדבר. אני כותב זאת משום שבשרשור השני על פליטי סודן נעשה שימוש נרחב בטיעונים של "כולנו בני אדם" מחד, ו"אנו אמורים לדאוג בראשונה ליהודים" מאידך. מקומם או לא, זו היתה אחת המנות העיקריות שהוגשו בשרשור ההוא, מה שלא הפריע למתדינים לשקול אם יעשו או לא יעשו דברים ביחד. שוב, הודעתי זו נועדה לתת איזון מסויים, איני מכיר את קרן ישועה או את הארגון אותו הוא מייצג, וגם איני קורא לתרום לאירגונו. כך גם לא פסלתי קריאות לסיוע דרך אירגונים שהוצגו בשרשור ההוא, וגם לא קראתי לתרום להם. אמנם אני חושב שתושבי הדרום צריכים סיוע. בהחלט כן. אבל, בסופו של יום כל גולש וגולש יעשה לעצמו את החשבון למה הוא מתחבר, עבור מי הוא רוצה לתרום, ודרך אילו גופים, אירגונים או עמותות..

והכי חשוב - שקרן הצליח

להדביק לי מצוות כרימון, רק התעלם מכך שאני ישראלי ולא יהודי, שיהיה. אם יש משהו שממש דוחה אותי זה החיבוק הבלתי נסבל בתוך המרק הלאומי-הלכתי הזה, ברררררררררררר.

אני מאמין לך שלא הבנת ../images/Emo20.gif

ואני גם מאמין לך שלא מצאת את ההודעות המקוממות עליהן אני מלין (ועכשיו כבר אפשר להוסיף: לא רק אני). ברם, איני מצליח לחשוב על דרך שבה אוכל לבאר לך מה מקומם בשורות ה"כתומות", שאמנם מהוות מיעוט מספרי בטכסטים של קרן (וגם באלה של הלל ג, בזמנו), אבל מתפקדות בתוכן כמו שטיפת דם קטנטנה מתפקדת בתוך ביצה, היינו, פוסלות את הטכסטים הללו פסילה מלאה. גרי רשף הציע כאן אליגוריה מאד מוצלחת, וראיתי שגם היא לא מצאה נתיבות לליבך. צר לי - באמת צר לי - אני לא מאמין שאמצא משהו טוב יותר להגיד. ולפני שיעלה מישהו בדעתו לומר ש"דתיים וחילונים פשוט לא מדברים באותה שפה", אקדים ואומר שבפורום הזה מתקיימות דוגמאות שמפריכות את האמירה הזו. דתיים וחילונים - אם הם באמת רוצים - יכולים לדבר את אותה שפה.

יוסי ר1

Active member
באר נא לי מה מקומם:

צטט נא מהודעותיו שמלפני ה15/05/2007 שעה 1000, שאז כתבתי את הודעתי לך. מצא שם לפחות שני מקרים בהם הוא עשה כפי שאתה הגדרת "שלב אמירות מקוממות ומיד לחסום את הדיון עליהן עם אמירות בנוסח "לא על זה רציתי לדבר" או "לא זה מה שחשוב"." את האלגוריה של גרי דוקא אהבתי מאד. אבל כפי שתראה מתגובתי לגרי, שבדו-שיח הזה - שהפך להיות בין צבעים ואמונות דתיות, להבנתי זה טוען בחיטים וזה משיב בשעורים.

אתמול בבוקר התכוונתי לעשות את זה ../images/Emo20.gif

אבל כשנכנסתי לפורום ראיתי שתמו"ש, בנדק וגרי רשף כבר מנו אמירות מקוממות בטכסטים של קרן, ולא ראיתי שזה עזר להבהיר לך מה הבעיה שלנו (לצורך העניין, של ארבעתנו). לבושתי, אני בנאדם שמתעייף מהר כשהוא מרגיש שלא מבינים על מה הוא מדבר. אנא ראה את מה שיכתוב גרי רשף בשרשור הזה מכאן ואילך כאילו נכתב על ידי.

יוסי ר1

Active member
למכסי, אנחנו טוחנים מים.

שים לב , לא שאלתי מה מדעותיו של הנ"ל מקוממות אותך. מה ששאלתי הוא על טענתך אליו: על כך שהוא מציג דעות נפסלות, ומיד חוסם את הדיון עליהן באמרות בנוסח "לא על זה רציתי לדבר" או "לא זה מה שחשוב". מצא לי שתי דוגמאות לכך בהודעותיו שמלפני התאריך הנ"ל, ואסיר בפניך את כובעי, ואודה בפה מלא , כי טעיתי בהבנת ביקורתך עליו. ועדיין, למרות כל המלל שאנו שופכים כאן - כנראה לשווא - לא ענה לי איש מאותם ארבעה שאתה מונה - מדוע אינכם מחלקים את הסוגיה באופן ברור ונחרץ לשני נושאים בלתי תלויים: נושא ראשון - אנשי שדרות, בו תודו שהם ראויים לתמיכה וסיוע. נושא שני - האיש, ודעותיו, ומשנתו - אותם תפסלו כאוות נפשכם. ולא רק את הארבעה שציינת אני שואל, אלא הייתי שואל את כל אותם שכתבו בשצף קצף על הצורך בסיוע לפליטי סודן, וכאן פתאום נמוגו וניחר גרונם. האם לא קראו את הדיון הנוכחי, או שהאוכלוסיה הנוכחית אינה מעניינת אותם? ואולי, (אבל זה ודאי לא יתכן!) אוכלוסיה שנציגה הוא כתום דתי, אינה ראוייה לסיוע או התייחסות.

נכון, אנחנו טוחנים מים ../images/Emo20.gif

אני מדבר אליך בחיטים ואתה עונה לי בשעורים, כמו שכתבת יפה. וזו הסיבה שאיני רואה לנכון לצלול שוב להודעותיו של קרן ולצוד בהם תימוכין למה שכתבתי: כל אמירה מקוממת שאביא, אתה תטען שאין בה שום דבר מקומם, זו בסך הכל דעה שאפשר להסכים לה ואפשר גם לא. ואכן, לא כל מה שמקומם אותי יקומם גם אותך. חבל שאתה מניח שאם משהו לא מקומם אותך, הוא לא מקומם וזהו. אני חושב שאתה מפספס הבדל חשוב בין השרשור הזה לבין שרשור דארפור. שרשור דארפור נפתח בהודעה נייטרלית, שאינה מתנשאת על אף אחד ואינה כוללת האשמות מרומזות כלפי אף אחד, ומשום כך הוא התפתח כפי שהתפתח. בהודעתך האחרונה אתה מוסיף רמיזה שגם בה יש כדי לפגוע: שאין לנו חמלה כלפי תושבי הנגב המערבי, ושהחמלה שלנו שמורה רק כלפי לא-יהודים מארצות אקזוטיות. אמנם ניסחת את הרמיזה הזו כשאלה, כדי שלא תצטרך לקחת עליה אחריות, אבל אם אתה מעוניין לקיים רב שיח פתוח ומועיל - לא זו הדרך. אז רק בשביל אורחים שאולי קוראים את השרשור הזה אבהיר את המובן מאליו: אנשי שדרות ראויים מאין כמותם לתמיכה וסיוע, כשם שהיו תושבי הצפון ראויים להם בקיץ האחרון. אני מקווה שהגולש הבא שייצא ביוזמה לגיוס תמיכה וסיוע למענם יעשה זאת ממקום של כבוד אמיתי לזולת, וכך לא ייתקל בתגובות המתגוננות שקיבל קרן הישועה.

יוסי ר1

Active member
עם הסיפא של דבריך אלך יד ביד.

ובאשר לרישא, נראה שנעזוב את הנושא. אני שואל אותך לא מה מדעותיו של איש הקרן מקוממות, ברור לי שכל אדם מתקומם על משהו אחר, שקרוב לליבו. מה שאני שואל ואתה שוב אינך עונה, זה היכן מצאת שם שהוא מעיר אתת הערותיו המקוממות , ואח"כ נסוג מהויכוח בתירוץ "עם "לא על זה רציתי לדבר" או "לא זה מה שחשוב"." אבל בא נניח לזה, נראה ששנינו נעולים כל אחד לקרא בעיניו שלו את הטקסט האחד שהונח לפנינו.

יוסי ר1

Active member
למכסי, עוד נקודה עקרונית אחת לדבריך:

אתה כותב "בהודעתך האחרונה אתה מוסיף רמיזה שגם בה יש כדי לפגוע: שאין לנו חמלה כלפי תושבי הנגב המערבי, ושהחמלה שלנו שמורה רק כלפי לא-יהודים מארצות אקזוטיות. אמנם ניסחת את הרמיזה הזו כשאלה, כדי שלא תצטרך לקחת עליה אחריות, אבל אם אתה מעוניין לקיים רב שיח פתוח ומועיל - לא זו הדרך". (סוף ציטוט) ראה נא: אנשים בוחרים מה לכתוב, מה להמנע מלכתוב וממה להתעלם. על מנת שדעתי בעניין הפליטים הסודניים תהיה ברורה, כתבתי כבר בהודעתי הראשונה שם, וחזרתי ושניתי ושילשתי בכל הודעותי שם, שאני עושה אבחנה בין השיקולים השיקולים השונים לכאן ולכאן, ומעדיף במפורש את הסיוע לאנשים במצוקה, למרות חששותי מהתוצאות שעלולות להגרם לחברה בישראל כתוצאה מכך - קרי סיפוח אותם פליטים כתושבי מדינת ישראל. זה שהודעתי מראש בתחילת דברי את עמדתי העקרונית בדבר הצורך לסייע להם למרות חשדשתותי, איפשר לי לתווכח אחר מכן בלב שקט על אותם חששות, כי איש לא יכול לטעון כנגדי על שמשיקולי בחירת קביצת השיוך שלי, קרי יהודים, אני גס ברוחי כלפי גורלם של שאר אומות. לא כך המצב בתוקפי אותו קרן הישועה. מכלל דבריהם נבלעת האמפטיה שהם רוחשים לתושבי שדרות, וכמעט לא נודע כי באה אל צרבם. כנ"ל לגבי שתיקתם של אחרים שהיו פעילים מאד בשרשור ההו\, וכאן בחרו לשתוק. שתיקה אינה אי בחירה, שתיקה היא בחירה של לא להתייחס כאן ועכשיו, בסופו של דבר אין אני חושב שהם שווי נפש . חובת ההוכחה וההסבר לשתיקתם, חייבים אילו שבחרו בשתיקה, לא אני שתמהה על שתיקתם.

מכסי היקר מאוד

בראשית - תודה. אף אני הבנתי, שבלא בזדון פנית אליי בלשון נקבה. שמי האמיתי והגלוי מופיע בכרטיסי האישי ואגלה לך רמז: הוא נוח מאוד. שנית - אני מודה ומתוודה, שעל אף חילוקי הדעות בינינו ההתבטאויות הן ענייניות ומכובדות וראויות להערכה. אכן - תרבות עברית אמיתי. שלישית - אני מבקש באמת ובתמים לעשות הפרדה בין השקפתי הפוליטית, שהיא איננה עניין לפורום זה, לבין מטרת ההודעה הראשית. אתנצל גם בפני חבריי וידידיי לדרכי, על שאינני מרבה להשתתף בדיונים פוליטיים - אף לא מאלה, שקרובים לליבי. פוליטיקה ואני הם שני עולמות נפרדים לחלוטין (תתפלא!). עם זאת אתה צודק בחלק מדבריך. אני מתקומם חנוכח המצב הבטחוני הקיים במדינת ישראל, החוגגת מחר 40 שנה לשחרור ירושלים לאחר הניסים הגדולים, שאירעו בימי מלחמת ששת הימים. יתכן, ששנינו אנשים שונים, ואין צורך לחפש את המפריד. יקל עלינו למצוא בכל אחד תכונה אחת או מספר תכונות, שאינן לרוחנו. לא מסכים?! התעלם מזה! אני בטוח, שכוונתך טובה, והאמן לי, שכך גם אני. יש לנו עם נפלא וארץ נפלאה. למה לקלקל אותם עם ויכוחים פוליטיים? בוא נתמקד במשותף לנו ואני מבטיח, שאכבד כל אדם באשר ללא קשר לאמונתו (כי גם במשפחתי יש מגוון דעות רחב אבל אנחנו משפחה אחת), כפי שעשיתי כן מעודי ועד היום הזה. דע לך, שעד היום אני מיצר על כך, שיש בקרבנו אנשים בעלי דעות שונות (וזה לגיטימי ומובן), שמערבבים מין בשאינו מינו. דעותיי האישיות הן דעות פרטיות ומותר לכל אחד לחשוב אחרת. רק חלילה, שלא נגיע לידי שנאת חינם בשל כך. אני מקווה, שמעת ואילך תרגיש בנוח גם לפנות אליי באופן אישי סדוא"ל, המצוין בהודעה הראשונה.

הבעיה שלך שאינך חש כלל

שאתה מביע את דעותיך הפוליטיות, שאינן מקובלות על ציבורים גדולים, ונדמה לך כי אלה אמירות ניטרליות... דוגמה? "הניסים הגדולים, שאירעו בימי מלחמת ששת הימים" מצד שני, אני מכיר בכוונותיך הטובות, ומקווה שאלה לא תולכנה אותך....

דוגמאות נוספות

א. על הניסים ועל הנפלאות... בימי מתתיהו בן יוחנן כהן גדול... ג. על הניסים ועל הנפלאות... בימי מרדכי ואסתר בשושן הבירה ג. על הניסים ועל הנפלאות... שאנו מצליחים לדבר או להתכתב בפורום, ועוד... ילמדני רבי, מהו המסר הפוליטי כאן...

הטענה כי מלחמת ששת הימים היתה נס....

כלומר - התערבות של כוח עליון באופן על טבעי... לך זה ברור שזה המצב..עד שאינך מבין בכלל שרוב רובם של בני האדם חושבים אחרת....

למעלה