כל העם שדרות

כל העם שדרות

הרקטות נוחתות שוב בעיר שדרות וביישובי הנגב ולצערנו הרב יש גם נפגעים. נובמבר 2006 היה הקשה ביותר לתושבי שדרות. 800 טילי קסאם נורו על העיר וסביבתה וגרמו לפגיעות ישירות בבתים ואף למספר אבדות בנפש. בין כל הנפגעים יש כאלה, שנפגעו בתסמונת "פוסט-טראומטית". עליהם לא תקראו בעיתונים או בכלי התקשורת האחרים. נפגעי ה"פוסט-טראומה" הם בעיקר ילדים ונערים, שמראה ההרס, החורבן והפגיעות בנפש גרמו להם לפחד פנימי תדיר. חלקם מסתגר בחדרים, חלק אחר סובל מקשיי ריכוז בלימודים ואפילו מפחד ללכת לשירותים לבד ועוד וכל אלה מלבד התפרצויות הבכי הבלתי נשלטות כל אימת, שנשמעת אזעקה "שחר אדום". מוכרחים לעשות משהו למען הילדים! ילדים יקרים ונפלאים אלה, שלא חטאו, וש"אשמתם" העיקרית היא היעדר שליטתנו במרחב עזה מאז ההתנתקות. כל אחד יכול/ה לפחות לתרום משהו לשיפור הרגשתם של הילדים. לקראת חופשת הקיץ אנו מבקשים לארגן להם פעילות מיוחדת, שבה יוכלו הילדים להשתחרר ולו לזמן קצר מכל מה, שעובר עליהם במשך השנה. פעילות, שתשכיח מהם לזמן מה את המראות הקשים והנוראים, שחוו בחודשים האחרונים. זהו המעט, שאנו, תושבי העורף יכולים להעניק להם בשעה, שאיננו חשים על בשרנו את אשר עובר עליהם ועל משפחותיהם. אנו מבקשים מכל אחד ואחת, שיש להם ניסיון קודם בארגון, בהפעלה או בהדרכה לסייע לנו בקידום הפרויקט החשוב. הזמן קצר והמלאכה מרובה וככל שתקדימו בתגובתכם כך נוכל להרים את הפרויקט בצורה מוצלחת יותר. אנא, פנו אליי בדוא"ל: [email protected] או באמצעות אתר האינטרנט: http://www.kerenyishiy.org.il

קרן נכבדה ../images/Emo20.gif

אלמלא תקף עלייך ייצרך הכתום והתעקשת להשחיל את המשפט האומר "ש"אשמתם" העיקרית היא היעדר שליטתנו במרחב עזה מאז ההתנתקות", ייתכן שהייתי יוצר איתך קשר ובודק איך אוכל לסייע לתושבי שדרות, שיש לי הרבה חמלה כלפיהם. במצב העניינים הנוכחי, אינני רואה אפשרות שנשתף פעולה בעניין חשוב זה, או בכל עניין אחר.

מוגג

New member
כמו שנאמר:

"מכיוון שאיני עושה משהו בנושא, גם איני בא בטענות לאף אחד."

מחמיא לי שאתה מצטט אותי ../images/Emo141.gif

וזה שלא מצאת לי איזו שגיאת כתיב או הקלדה, זה בכלל אושר צרוף בשבילי. ברם, משפט זה נכתב בהקשר של רצח העם בדארפור, והוא תקף בהקשר זה בלבד. אם יתפוס אותי שוטר בכביש וינקנק אותי, הנני להודיע לך שאבוא בטענות לכל העולם ואשתו, דווקא משום שלא עשיתי כלום.

טובה?

לא, תודה! אל"ף - לא התכוננתי לערב פוליטיקה. הייחס שלי בעניין זה היה דומה גם לו הנפגעים היו תושבי צפון תל אביב או כפר שמריהו. גם בעיר שדרות גרים מגוון רחב של אנשים ובהם שר הביטחון שלך, שאיננו שייך כלל לעולם שלי, אבל גם לו אדע, שילדיו יהיו חלק מהקייטנה, לא אמנע מהרעיון. דווקא אתה הוא זה, שהכנסת את הפוליטיקה לכאן, שלא כדין. אולי תחשוב לרגע: מהיכן נורים הטילים על שדרות ועל ישובי צפון הנגב? לא מה"שטחים", שהועברו לידי החמאס?! יש פתגם ידוע: אם יתנו לך סטירה על הלחי האחת, עליך להגיש גם את השנייה. המקור הוא נוצרי. האם לזאת כוונתך? או אולי כל עוד לא פוגעים בבית שלך אתה יכול להרשות לעצמך להתבטא באופן זה. רק מה תעשה, אם חלילה אתה תהיה בצד השני, ואז יגידו לך: אתה לא כתום, אין לך מה לחפש אצלינו? אתה יודע, שזה לא יקרה, משום שהכתומים הם אנשים נפלאים, שמעבר לדעתם הפוליטית מוכנים לעזור לכל אחד ואחד, שנמצא בצרה. רוב ידידי העמותה, שיש לי הכבוד לנהל, הם אנשים כתומים, אבל לצערי הרב רק מיעוט מהם נהנה מהשירותים, שהעמותה מציעה. רוב הנהנים באים דווקא מקרב הציבור החילוני. אינני עושה חשבון לכך אבל רק משהעלית את הבעייה הפוליטית, הגבתי כפי שאני מגיב. חוץ מזה: האם זאת בושה לומר: טעינו? על מה חשבת, כשהחליטו על ההתנתקות? שהם ירוצו מהר לעשות "שלום" איתנו?! האם לא צריך לחשוש מהצפוי לנו, אם תהיינה נסיגות נוספות?! אינני רוצה לטעון טענות אחרות, שגם הן לדעתי מוצדקות כשלעצמן. עם זאת רק חשבון נפש קטן: תושבי שדרות הם אחינו ולא מעניין אותי, לאיזו מפלגה או לאיזה זרם פוליטי הם שייכים. החובה לעזור להם אסור, שתהיה נגועה בשיקולים פוליטיים אלא ענייניים בלבד.

אי דיוקים

לפחות בפורום תרבות עברית לא ראוי להפגין בורות בתנ"ך המקור להגשת הלחי השניה אינו נוצרי אלא דוקא בפרק ג' של מגילת איכה המיוחסת לירמיהו "שלנו" "יֵשֵׁב בָּדָד וְיִדֹּם, כִּי נָטַל עָלָיו. כט יִתֵּן בֶּעָפָר פִּיהוּ, אוּלַי יֵשׁ תִּקְוָה. ל יִתֵּן לְמַכֵּהוּ לֶחִי, יִשְׂבַּע בְּחֶרְפָּה." את רוב הקסאמים יורים משטחים שלא הועברו בהתנתקות. תזכורת: היו קסאמים גם הרבה לפני ההתנתקות. כשהחליטו על התנתקות לא חשבו על שלום - ךהיפך: רצו מסך עשן לשם דחיית מפת הדרכים (מי שישב במטבח כשבשלו את התבשיל הזה העיד על כך).

אלי ו.

New member
צודק אלא שם לא מדובר בהתנהגות שהיא האידיאל

המקור לכך הוא אכן בנצרות, במתי 5 למשל 38 שְׁמַעְתֶּם כִּי נֶאֱמַר עַיִן תַּחַת עַיִן שֵׁן תַּחַת שֵׁן׃(שמות כא' כד'//ויקרא כד' כ') 39 וַאֲנִי אֹמֵר לָכֶם אַל-תִּתְקוֹמֲמוּ לָרָשָׁע וְהַמַּכֶּה אוֹתְךָ עַל-הַלְּחִי הַיְמָנִית הַטֵּה-לוֹ גַּם אֶת-הָאַחֶרֶת׃ 40 וַאֲשֶׁר יַחְפֹּץ לָרִיב עִמְּךָ וְלָקַחַת אֶת-כֻּתָּנְתֶּךָ תֵּן-לוֹ גַּם אֶת-הַמְּעִיל׃ 41 וְהָאֹנֵס אוֹתְךָ לָלֶכֶת עִמּוֹ דֶּרֶךְ מִיל לֵךְ אִתּוֹ שְׁנָיִם׃ 42 הַשׁאֵל מֵאִתְּךָ תֵּן-לוֹ וְהַבָּא לִלְוֹת מִמְּךָ אַל-תָּשֵׁב פָּנָיו׃

שם מדובר בהתנהגות טובה

גם ירמיהו כותב על ההתנהגות הזו כטובה : טוב לגבר, כי-יישא עול בנעוריו. יישב בדד ויידום, כי נטל עליו. ייתן בעפר פיהו, אוליי יש תקווה. ייתן למכהו לחי, ישבע בחרפה.

אלי ו.

New member
אהה, אבל שים לב להבדלים

בעוד באיכה מדובר על קבלת הדין, בנצרות מדברים על אהבת האוייב. מגילת איכה מדברת בדיעבד על האסון הגדול אותו ראה ירמיהו ומצדיקה את הדין וקוראת שלא להתקומם מול עונשו של האל, הברית החדשה מדברת על התנהגות מלכתחילה מגילת איכה מדברת על היחס לאל המעניש בעוד באבנגליונים מדברים על היחס אל האוייב המכה. ניתן לראות את ההבדל הזה מההמשך במתי 5 43 "שְׁמַעְתֶּם כִּי נֶאֱמַר 'אֱהַב אֶת רֵעֲךָ וּשְׂנָא אֶת אוֹיִבְךָ'.(ויקרא יט' יח') 44 וַאֲנִי אוֹמֵר לָכֶם, אֶהֱבוּ אֶת אוֹיְבֵיכֶם וְהִתְפַּלְּלוּ בְּעַד רוֹדְפֵיכֶם, 45 לְמַעַן תִּהְיוּ בָּנִים לַאֲבִיכֶם שֶׁבַּשָּׁמַיִם, כִּי הוּא מַזְרִיחַ שִׁמְשׁוֹ עַל רָעִים וְעַל טוֹבִים וּמַמְטִיר גֶּשֶׁם עַל צַדִּיקִים וְעַל רְשָׁעִים.(תהילים קמה' ט') 46 הֵן אִם תֹּאהֲבוּ אֶת אוֹהֲבֵיכֶם מַה שְּׂכַרְכֶם? הֲלֹא גַּם הַמּוֹכְסִים עוֹשִׂים זֹאת. 47 וְאִם תִּשְׁאֲלוּ בִּשְׁלוֹם אֲחֵיכֶם בִּלְבַד, מַהוּ הַמְיֻחָד שֶׁאַתֶּם עוֹשִׂים? הֲלֹא גַּם הַגּוֹיִים עוֹשִׂים זֹאת. 48 לָכֵן הֱיוּ שְׁלֵמִים, כְּמוֹ שֶׁאֲבִיכֶם שֶׁבַּשָּׁמַיִם שָׁלֵם הוּא. זאת לעומת ההמשך באיכה (מפסוק לא והלאה) כז טוֹב לַגֶּבֶר, כִּי-יִשָּׂא עֹל בִּנְעוּרָיו. כח יֵשֵׁב בָּדָד וְיִדֹּם, כִּי נָטַל עָלָיו. כט יִתֵּן בֶּעָפָר פִּיהוּ, אוּלַי יֵשׁ תִּקְוָה. ל יִתֵּן לְמַכֵּהוּ לֶחִי, יִשְׂבַּע בְּחֶרְפָּה. לא כִּי לֹא יִזְנַח לְעוֹלָם, אֲדֹנָי. לב כִּי אִם-הוֹגָה, וְרִחַם כְּרֹב חֲסָדָיו. לג כִּי לֹא עִנָּה מִלִּבּוֹ, וַיַּגֶּה בְּנֵי-אִישׁ. לד לְדַכֵּא תַּחַת רַגְלָיו, כֹּל אֲסִירֵי אָרֶץ. לה לְהַטּוֹת, מִשְׁפַּט-גָּבֶר, נֶגֶד, פְּנֵי עֶלְיוֹן. לו לְעַוֵּת אָדָם בְּרִיבוֹ, אֲדֹנָי לֹא רָאָה. לז מִי זֶה אָמַר וַתֶּהִי, אֲדֹנָי לֹא צִוָּה. לח מִפִּי עֶלְיוֹן לֹא תֵצֵא, הָרָעוֹת וְהַטּוֹב. לט מַה-יִּתְאוֹנֵן אָדָם חָי, גֶּבֶר עַל-חֲטָאָו.

הבהרה

כמדומני מגילת "איכה" על חורבן בית המקדש. אומנם לא עלה במוחי מקור זה (ותודה על ההבהרה) אבל ההשראה של הנביא ירמיהו לפסוק זה כנראה לא הייתה יהודית, משום שהיא כוונה נגד מאורעות החורבן. לגבי החלק השני - כמדומני, שרוב הגולשים (ואף אני ביניהם) לא יקבלו כאן בפורום דיון פוליטי.

מתנצל

על ששכחתי להחליף את שם המשתמש בהודעה הקודמת לאחר שמישהו אחר השתמש במחשב. אז אנא קבל את התיקון.

גלבועא

New member
הניק שלך הכי מדליק

תחביר מטאפורי, משיחיסטי-מיסטי ופאלי. ברררררררררררר

מה דעתך

להחליף את השם לדוגמא: מצב דיכאון? כמה פשוט להיות מקורי. רק בבקשה ממך רעיונות מקוריים מעט יותר, כפי שניתן לצפות מגולשי הפורום "תרבות עברית". במקום ביקורת קום ועשה מעשה. עזוב אותך מפוליטיקה.

אבל אני מקורי מאוד

התעלמתי לגמרי מההודעה שלך והתייחסתי רק לניק שלך, כך הרגתי שתי ציפורים במכה אחת, גם מקורי וגם לא פוליטי. חוץ מזה, מאימתי אני חייב לעמוד ב"ציפיות" שלך, הלוווווווווווווווווו...........

למעלה